Κατασκευή subwoofer

Reaction score
0
Re: Sony SA-WX900 subwoofer ??

Kαλημέρα σας!

Είμαι πολύ φρέσκος στον χώρο και ψάχνω να βρώ do it your self κατασκεύης subwoofer μικρών σχετικά διαστάσεων (σκεύτομαι να βάλω ένα 12" in.) για σχεδόν αρχάριους..

Εχω βρεί κανα 2 άκρες αλλά οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη!

ευχαριστώ πολύ!!

Reaction score
50

Γεια σου φίλε μου και καλωσήρθες. Αν κατάλαβα καλά θες να φτιάξεις ένα sub ο ίδιος;

Reaction score
0

Ναι, για την ακρίβεια θέλω να προσπαθήσω να φτιάξω ένα sub, και μέσα απο αυτό να μάθω κάποια πράγματα. Ενδεχομένως να είναι πολύ φιλόδοξο .. αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Τώρα ως προς το τι περίπου σκεύτομαι θα σου πω απο αυτά που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής..

• Μάλλον bass reflex (χρειάζομαι όμως ένα πίνακα αναλογιών όγκου-συχνότητας συντονισμού-διαστάσεων σωλήνα)
-και μια ερώτηση εδώ, πως καθορίζεται η συχνότητα συντονισμού..? καθαρά απο τις διαστάσεις του κουτιού και την τοποθέτηση του ηχείου?

• Ενα ηχείο που να καλύπτει τις ανάγκες ενός δωματίου 14 τ.μ.
  • Για bugget είναι νωρίς να αποφασίσω
Όπως θα κατάλαβες χρειάζομαι κάποια links ή κάποιο παλαιότερο post για να πάρω μπρός.

Άν μπόρεις να με βοηθήσεις έχει καλώς, αν δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις never mind.!

Ευχαριστώ προκαταβολικά>>

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Sony SA-WX900 subwoofer ??

Ναι, για την ακρίβεια θέλω να προσπαθήσω να φτιάξω ένα sub, και μέσα απο αυτό να μάθω κάποια πράγματα. Ενδεχομένως να είναι πολύ φιλόδοξο .. αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Τώρα ως προς το τι περίπου σκεύτομαι θα σου πω απο αυτά που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής..
  • Μάλλον bass reflex (χρειάζομαι όμως ένα πίνακα αναλογιών όγκου-συχνότητας συντονισμού-διαστάσεων σωλήνα)
-και μια ερώτηση εδώ, πως καθορίζεται η συχνότητα συντονισμού..? καθαρά απο τις διαστάσεις του κουτιού και την τοποθέτηση του ηχείου?
  • Ενα ηχείο που να καλύπτει τις ανάγκες ενός δωματίου 14 τ.μ.
  • Για bugget είναι νωρίς να αποφασίσω
Όπως θα κατάλαβες χρειάζομαι κάποια links ή κάποιο παλαιότερο post για να πάρω μπρός.

Άν μπόρεις να με βοηθήσεις έχει καλώς, αν δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις never mind.!

Ευχαριστώ προκαταβολικά>>
Κατ αρχην καλως ηρθες!!
Αυτο που χρειαζεσαι οπωσδηποτε ειναι οι ηλεκτρικες παραμετροι του μεγαφωνου που θα χρησιμοποιησεις.
Βασει αυτων θα βρεις τον πλεον καταλληλο τροπο σχεδιασμου και κατασκευης !:happy_4:

Reaction score
13
Γεια σου Ορεστη.
Καλως ηρθες.
1) Εχεις στα χερια σου συγκεκριμενα μεγαφωνα ?
2) Θελεις ενεργο subwoofer ?
3) Θελεις οπωσδηποτε 12", και γιατι ?
4) Εαν θελεις παθητικο subwoofer, με τι Ενισχυτη σκεφτεσαι να το οδηγησεις ?
5) Η εφαρμογη ειναι για Home cinema ή για 2 channel stereo ?

Πρεπει να απαντησεις στα παραπανω ωστε να επιλεγει ο τυπος της καμπινας, που βεβαια δεν εξαντλειται στο Bass reflex.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis