Κατασκευη νεου dedicated χωρου HOME CINEMA

Reaction score
228
υπαρχουν προβολεις που εχουν αυτοματο ζουμ.....δλδ δινεις διαστασεις καδρου που θες 16/9-235/1-4/3 και το κανει αυτοματα επιλεγοντας πιο καδρο θες.

ο epson δεν εχει τετοια επιλογη.
Κατάλαβα.
Εννοείς για την αλλαγή από το ένα format στο άλλο. Εγω παρανόησα και νομιζα ότι εννοούσες πως χρειάζεται άλλο προβολέα για να προβάλει σε 2;35:1:p

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.588
Για 120, σε υψος το ασπρο της οθονης 76 cm, για να παρεις μια ιδεα κοιτα τις φωτο που μολις
εβαλα: http://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%97%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CF%87%CE%BF%CF%85.137424/page-2#post-1839312

Να βαψεις τον τοιχο (χωρις το γυρω μαυρο) και με το lens shift και το zoom θα βρεις μεγεθος
υψος ,και μετα βαφεις το μαυρο πλαισιο.
Για το χρωμα της επιφανειας προβολης υπαρχουν <χαρμανια> , πχ
http://www.projectorcentral.com/paint_perfect_screen_$100.htm ψαξτο λιγο....

Reaction score
205
Να βαψεις τον τοιχο (χωρις το γυρω μαυρο) και με το lens shift και το zoom θα βρεις μεγεθος
υψος ,και μετα βαφεις το μαυρο πλαισιο.
Γιατι κατα την γνωμη σου πρεπει πρωτα να το βρω με το lens shift και το zoom και στο τελος να βαψω το μαυρο? Απο την στιγμη που θα βαψω σε στανταρ διασταση 120΄και σε φορματ 16:9? Αυτο δεν μου δινει καποια ασφαλεια οτι δεν θα εχω κενα στην οθονη?
και το λεω αυτο γιατι τωρα εχω τους μπογιατζιδες που βαφουν οποτε θα ηταν πιο ευκολο για εμενα. και την δοκιμη με τον προτζεκτορα δυστηχως δεν μπορω να την κανω ακομα γιατι δεν εχει μπει το ραφι του , το ρευμα ειναι για λιγο ακομα το εργοταξιακο και δεν γνωριζω αν μπορει να σηκωσει τον projector , και ακομα εχω τον παλιο μου epson TW 3600 και δεν εχω παρει τον καινουριο

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.588
Οχι με την στανταρ διασταση 16:9 και τις 120 εισαι τελειος.
Αλλα θα εισαι απολυτως σιγουρος πως σου αρεσει σε σχεση με τον χωρο,
με την θεση των ηχειων κλπ αν το μονο που αφησεις για μετα ειναι το μαυρο πλαισιο
που θα μπορουσες να το κανεις και απο ξυλο καλυμμενο με μαυρο βελουδο για πιο
pro look.
Μετα απο δοκιμες ας πουμε θα μπορουσες να κανεις 135 οθονη η ολο τον τοιχο οθονη,
και ουτως η αλλιως τα εργα σου θα τα βλεπεις για λιγο καιρο χωρις πλαισιο .
Εγω παντως θα αποφασιζα σε δευτερο χρονο το μεγεθος και το υψος.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.404
οποιος μπορει να παει μετα τα 3 μετρα πλατος και πανω απο τις 120 ιντσες διαγωνιο εχει αλλη εμπειρια....και οπως ειπε σωστα και ο spylab "σε σχεση παντα με το χωρο".

Reaction score
205
Και εγω φυσικα θα ηθελα πανω απο 120΄ιντσες. Μακαρι να εκανα και ολοκληρο τον τοιχο οθονη, ο οποιος ειναι 3.70 ,και θα αφηνα μονο απο 30cm δεξια και αριστερα για τα ηχεια... αλλα το προβλημα μου νομιζω οτι ειναι η αποσταση θεασης. Επειδη δεν νομιζω να μπορω να βαλω τον καναπε πιο πισω απο τα 3.50-3.70 απο την οθονη, αλλα και παλι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αν δεν το δω στην πραξη.

Reaction score
2.566
Το hοme cinema εχει να κάνει και με τον ήχο, όχι μόνο με την εικόνα....αν άφηνες όπως λες 30cm για τα ηχεία από κάθε πλευρά, δηλαδή τα είχες κολλημένα στον τοίχο, τότε σίγουρα δεν θα ικανοποιούσουν από τον ήχο σου...τα ηχεία θέλουν αέρα γύρω τους, υπολόγισε τουλάχιστον 50-60εκ. από παντού, άρα αν το πλάτος του χώρου σου είναι 3,70μ. πας σε πλάτος οθόνης μαξ περίπου 100''. Αν θες να έχεις και κάπως σωστό ήχο...

Reaction score
15.546
με τις 120" = 2.65μ πλατος εχει χωρο για τα L-R γιαυτο του το προτειναμε ;)

και μεγαλη εικονα και καλο ηχο :)

Reaction score
205
Για τον ηχο ξεχασα να αναφερω οτι πισω απο τις γυψοσανιδες στους τοιχους και στο ταβανι εχει τοποθετηθει πετροβαμβακας 100 πυκνοτητας. Δεν ξερω αν παιζει ρολο η θα βοηθησει, ποιο πολυ το εκανα για την ηχομονωση ως προς τα αλλα δωματια

Last edited:

Reaction score
2.566
Γενικά με γυψοσανίδες και πετροβάμβακα γίνεται καλή δουλειά στα χαμηλά, αλλά μετά από μελέτη, τώρα δε ξέρω πώς τα έχεις υπολογίσει εσύ. Σίγουρα καλύτερα από τοίχο δεν το συζητάμε...

Reaction score
8.905
...τα ηχεία θέλουν αέρα γύρω τους, υπολόγισε τουλάχιστον 50-60εκ. από παντού. Αν θες να έχεις και κάπως σωστό ήχο...
Τι είναι αυτά που τους λες Άλεξ.... χομ-σινεμάκηδες είναι οι άνθρωποι....:p :laugh:

Reaction score
205
Για την αγορα του προβολεα, στην αρχη ειχα βαλει ως στοχο τα 1700 ευρω , αλλα επειδη μεχρι τωρα μονο τον epson 9100 και 9200 μου εχετε προτεινει που ειναι στα 2000 ευρω, ηθελα να ρωτησω ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα απο τα αλλα μοντελα που να αξιζουν τα +300 - 400 ευρω?
Αν τελικα ανεβω στα 2000 ευρω μηπως στα χρηματα αυτα μπορει να βρεθει καλυτερο μοντελο στις αγγελιες σε μτχ?
Τα 3D γυαλια στον 9200 συμπεριλαμβανοντε η πρεπει να αγοραστουν εξτρα?

Reaction score
15.546
Για την αγορα του προβολεα, στην αρχη ειχα βαλει ως στοχο τα 1700 ευρω , αλλα επειδη μεχρι τωρα μονο τον epson 9100 και 9200 μου εχετε προτεινει που ειναι στα 2000 ευρω, ηθελα να ρωτησω ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα απο τα αλλα μοντελα που να αξιζουν τα +300 - 400 ευρω?
Αν τελικα ανεβω στα 2000 ευρω μηπως στα χρηματα αυτα μπορει να βρεθει καλυτερο μοντελο στις αγγελιες σε μτχ?
Τα 3D γυαλια στον 9200 συμπεριλαμβανοντε η πρεπει να αγοραστουν εξτρα?
μπορεις να πας και σε μεταχ....

o 9100 και 9200 ειναι πακετο τα γυαλια ....

Reaction score
433
ΣΧετικα με προβολεα προς dlp μερια με 1400 χτυπας αυτον o οποιος κοιταζει στα ματια τον jvc x35 διπλασιας τιμης προβολεα, φυσικα καπου χανει καπου κερδίζει....

"
Το μαύρο, την ευκρίνεια, το σασί (με όλα τα ηλεκτρικά καλούδια) και τις ευκολίες τοποθέτησης του JVC …με το ansi, τα χρώματα και την κίνηση του BenQ. Ας τα ενώσουν…δεν με νοιάζει και ας ονομαστεί BJVCenQ…κανένα πρόβλημα αρκεί να πάρω αυτό που θέλω (εγωιστικό ακούστηκε αυτό…).

Να τα πω διαφορετικά..

Θα ήθελα τον BenQ με καλύτερο μαύρο, λιγότερο πέπλο και καλύτερο φακό.

Θα ήθελα τον JVC με καλύτερη κίνηση και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ansi contrast ώστε να εξισορροπηθεί το χάος μεταξύ on/off και ansi…(και να είναι λίγο πιο ελαφρύς βρε παιδί μου…σου κόβεται η μέση για να τον κρεμάσεις αυτόν τον προβολέα..)"

Γλιτωνεις κανα 600 σε σχεση με epson και μπορεις να τα βαλεις αυτα αν θες σε κάποιο γουφερ ας πουμε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.014
ΣΧετικα με προβολεα προς dlp μερια με 1400 χτυπας αυτον o οποιος κοιταζει στα ματια τον jvc x35 διπλασιας τιμης προβολεα, φυσικα καπου χανει καπου κερδίζει....
Ε, όχι ακριβώς τον κοιτάζει στα μάτια. Μάλλον για χαμηλοβλεπούσα τον έχω τον Benq. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.161
Members
38.418
Νεότερο μέλος
fr3q_