Κατασκευη VU meter Box...ή οχι???

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.555
Reaction score
37.820
Αν μοιράσεις την απόσταση; :tongue:
... ααααυτο ομολογουμενως δε το σκεφτηκα !
...σκεφτηκα ομως οτι εχω ενα φωτοτυπικο στη δουλεια ..αλλα μετα δε φτανει σιγουρα το καλωδιο απο το σπιτι... :thumbsup:

παντως τα vumeter, στην αρχη χαιρεσαι, μετα απο λιγο τα βαριεσαι και δε θες να τα βλεπεις...
 
Last edited:

Μηνύματα
80
Reaction score
115
Άντε πάλι τα ίδια...Τα οπτικά εφέ ήταν, είναι και θα έιναι φετίχ! Οι εραστές των vintage μηχανημάτων το έχουν στο πετσί τους αυτό. Όσο πιο μεγάλο κουτί με όσο πιο πολλά μπλιμπλίκια, κουμπάκια, ρυθμιστικά και φωτάκια τόσο το καλύτερο! Αφήστε τον άνθρωπο να ευχαριστήσει εκτός από τα αυτιά του και τα μάτια του.
Επί του τεχνικού θέματος τώρα, η έξοδος Line είναι σταθερή ως προς την στάθμη της αλλά όχι με μια τιμή τάσης (DC) αλλά μεταβλητή ανάμεσα σε δύο τιμές, 0 και max. Δηλαδή παρέχει σήμα AC στο φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων. Αν συνδέσεις το όργανο εκεί και ταιριάξεις την ευασθησία εισόδου του, θα βλέπει τις μεταβολές του σήματος που ακούς σε dB ανεξάρτητα από την ένταση που ακούς. Αν συνδέσεις το όργανο στην έξοδο τυ ενισχυτή (με κατάλληλη διάταξη εξασθένησης) θα βλέπεις την στάθμη ανάλογα με την ένταση του volume που ακούς. Θεωρητικά το όργανο θα πρέπει να φτάνει στα όρια της κλίμακάς του με το volume κοντά στο και τέταρτο. Αυτό όμως δεν θα σου αρέσει γιατί σε χαμηλές εντάσεις μουσικής, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, οι βελόνες δεν θα κουνιούνται σχεδόν καθόλου άρα το οπτικό εφέ πάει περίπατο, μόνο ο φωτισμός των οργάνων θα υπάρχει για την ατμόσφαιρα.
Τεχνικές λεπτομέρειες ταιριάγματος για τις δύο περιπτώσεις σε άλλο post...
Συμβουλή: βρες κάτι έτοιμο αν δεν πιάνουν τα χέρια σου μηχανολογικά και ηλεκτρονικά...
Φιλικά,
Γιάννης
Εξοδο του ενισχυτη εννοεις την εξοδο των ηχειων? Διαταξη εξασθενησης??? Καλα ειπα οτι θα ανατιναξω τιποτα. Και ναι δεν το κρυβω λαμπακια βελονες διακοπτες βαρια μεταλικα υλικα εχουν την γοητεια τους. Για παραδειγμα το μηχανακι στο παρακατω βιντεο παροτι για εμενα δεν θα ειχε καμια χρηστικη αξια θα το θελα τρελα. Τωρα το να βλεπω στην οθονη του υπολογιστη που την εχω μπροστα μου ολη μερα στη δουλεια προσομοιωση μετρητων πραγματικα μου θυμιζει κατι κιτς screen saver με τζακια.


Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις μεχρι τωρα και καθε προταση δεκτη.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.587
Μηνύματα
2.866.502
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top