Κεντρικό ηχείο για στήσιμο πολυκάναλου με τα Dali Zensor 7.

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Καλημέρα.

Έχω τα Dali Zensor 7 που για χρόνια χρησιμοποιώ σε δικάναλο setup. Σκοπός μου ήταν εξ αρχής να αγοράσω κάποια στιγμή και τα υπόλοιπα ηχεία της σειράς και μαζί με έναν πολυκάναλο ενισχυτή να στήσω ένα σύστημα για Home Cinema. Τα χρόνια πέρασαν και για διάφορους λόγους το εγχείρημα συνεχώς μεταφερόταν για το μέλλον. Σύντομα θα έχω επιτέλους τον κατάλληλο χώρο, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσω. Δυστυχώς ανακάλυψα οτι η σειρά Zensor έχει καταργηθεί. Για το woofer και τους δορυφόρους δεν υπάρχει θέμα, προβληματίζομαι όμως για το κεντρικό, που απ ό,τι γνωρίζω είναι σημαντικό να ματσαριστεί σωστά. Δεδομένου οτι δεν είναι εύκολο να βρω το Zensor Vokal, ποια θα ήταν η καλύτερη εναλλακτική και τι πρέπει να προσέξω επιλέγοντας ένα κεντρικό ηχείο που δεν είναι σχεδιασμένο να σεταριστεί με τα ηχεία που ήδη έχω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 


Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Καλημέρα
Υπάρχουν κεντρικά της εταιρίας με τα ίδια χαρακτηριστικά με το κεντρικό που θα ήθελες π.χ
Dali Oberon Vokal σου βάζω μία σύγκριση ......
Zensor και το Oberon
 

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Κι εγώ ένα Dali απ τις νέες σειρές είχα στο μυαλό μου ως λογική επιλογή. Ωστόσο δεν γνωρίζω ποιο απ τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικό να προσέξω. Μικροδιαφορέςσε watt, απ. συχν, ευαισθησία ίσως δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Αλλά για παράδειγμα το Oberon είναι στα 4 ohm ενώ τα Zensor στα 6 ohm. Δεν ξέρω αν μπορώ να στήσω σύστημα με ηχεία διαφορετικής αντίστασης. Είναι κάτι που πρέπει να με προβληματίζει; Πρέπει να το λάβω υπόψιν ως κριτήριο στην επιλογή του ενισχυτή;
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Πρέπει να το λάβω υπόψιν ως κριτήριο στην επιλογή του ενισχυτή;
Αν δεν απαιτούνται πολύ ψηλές στάθμες και δεν οδηγείται ο ενισχυτής στα όριά του, δεν υπάρχει πρόβλημα.
 

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Μια τελευταία ερώτηση, μιας και αναφέρθηκα στον ενισχυτή. Στο δικάναλο σύστημά μου τα Zensor 7 παίζουν με τον XTZ A100d3. Υπάρχει η σκέψη να αξιοποιηθεί και ο δικάναλος στο πολυκάναλο σύστημα. Δηλαδή να οδηγεί o XTZ τα Zensor 7 (και να τον χρησιμοποιώ για μουσική όποτε θέλω) και ο AV που θα αποκτηθεί να αναλάβει τα υπόλοιπα. Σε αυτήν την περίπτωση ξέρω οτι θα χρειαστώ AV με preouts. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι σε τι επίπεδα AV πρέπει να κινηθώ και τι χαρακτηριστικά να προσέξω για να είμαι ok σε ρεύματα με τον συνδυασμό των συγκεκριμένων ηχείων.
 

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Πολύ καλά το σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το δικάναλο ενισχυτή σου σε συνεργασία με έναν AV αλλά πιστεύω ότι ένας ενισχυτής AV της κατηγορίας του 500αρικου τα τελικά του στάδια δεν θα είναι και αξιόλογα.
Για τι λεφτά μιλάμε θα είναι ο AV που σκέφτεσαι.
 

Μηνύματα
9
Reaction score
0
Ο ενισχυτής που έχω στο μυαλό μου είναι ο Yamaha RX-V6A. Οι λειτουργίες που διαθέτει με καλύπτουν και η τιμή του είναι στο μπάτζετ που μπορώ να διαθέσω. Μοιάζει ιδανική επιλογή για την περίπτωσή μου. Χωρίς να αποκλείω παρόμοια μοντέλα από άλλες εταιρείες, απλώς τον συγκεκριμένο είχα την ευκαιρία να τον ακούσω και μου άρεσε ο ήχος.

Από εκεί και πέρα το ερώτημα είναι η ισχύς. Και καταλαβαίνω τι εννοείς για την συγκεκριμένη κατηγορία. Γι αυτό όπως είπα σκοπεύω να εκμεταλλευτώ τον XTZ. Θεωρώ λοιπόν (ή μάλλον ελπίζω) οτι με τον δικάναλο ν' αναλαμβάνει τα main ηχεία, μειώνονται οι απαιτήσεις για τελικά στάδια του AV και θα μπορέσει να δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, σημαντική παράμετρος είναι και η επιλογή των άλλων ηχείων. Για τους δορυφόρους δεν νομίζω οτι τίθεται ζήτημα. Και δεδομένου οτι το sub έχει δικό του ενισχυτή (btw σκέφτομαι το 12αρι της Dali, θα ήθελα μια γνώμη και γι αυτό) στην ουσία μιλάμε για το κεντρικό. Οπότε πιστεύω πως η ισχύς του V6A θα είναι αρκετή για ένα εκ των Spektor, Oberon.

Καταλαβαίνω την αξία ενός καλύτερου ενισχυτή. Απ την άλλη, κοιτάζω για παράδειγμα τον RX-A2A, τον 1ο στην ανώτερη σειρά Advantage, και απ τα χαρακτηριστικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω το έξτρα κόστος. Θα μου πεις, δεν είναι μόνο τα ονομαστικά χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο. Σύμφωνοι. Δεν θα είχα αντίρρηση να φτάσω στο 1000ρικο. Αν και δεν μου περισσεύουν, θα μπορούσα να κάνω την υπέρβαση. Αλλά φοβάμαι οτι για να δω ουσιαστική διαφορά στην πράξη (σε καθημερινές συνθήκες και όχι μετρήσεις εργαστηρίου) θα πρέπει να ανέβω ακόμα πιο πάνω.

Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρητικά και δεν ξέρω τι ισχύει στην πράξη. Καταθέτω απλώς σκέψεις όπως τις έχω στο μυαλό μου με τις περιορισμένες γνώσεις μου πάνω στο θέμα. Δεκτές οι όποιες παρατηρήσεις, θα με βοηθήσουν να κάνω στο τέλος την καλύτερη (για εμένα) επιλογή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 



Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.315
Μηνύματα
2.858.244
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top