Κεντρικό με...κόρνα;

I

iMAX 3D

Guest
Είναι λανθασμένη η εντύπωση που έχω ότι ένα κεντρικό ηχείο με κόρνα - ανεξαρτήτως των υπολοίπων του συστήματός μας - αποδίδει τους διαλόγους καλύτερα (πιο καθαρά) απ' ότι ένα απλό με τουίτερ; Διαφωτίστε με, σας παρακαλώ!

Last edited by a moderator:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.962
Πιό δυνατά ναι, πιό καθαρά μπορεί. Το intelligibility, ας πούμε καθαρότητα, των διαλόγων δεν εξαρτάται απο τον τύπο του ηχείου αλλά απο αρκετούς παράγοντες, με κύριο τη σωστή ρύθμιση.

Μεγάλη βεβαιότητα παρατηρώ στις απαντήσεις. :D

I

iMAX 3D

Guest
Με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή "παλεύω" εδώ και μήνες και με πολύ διάβασμα και πειραματισμούς προσπαθώ να πετύχω "κινηματογραφικό" ήχο! Ωραίος ο YAMAHA RX-V3900, αλλά μόνο για...δυνατούς παίχτες και μάλλον όχι για τα..."δόντια" μου! :whistling:

Last edited by a moderator:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
Πάντως θα σύγκρινα την κόρνα αν είναι 1,75' με καρμπυρατέρ καθέτου ροής για αυτά που κατεβάζει στις ταινίες σε σχέση με απλές καταστάσεις απλά ασύγκριτο ..
:lol::lolsign:

Reaction score
1.469
Δεν ξέρω αλλά είχε κάνει τρελές μετατροπές ,σε buggy vw είχε βάλει μηχανή πόρσε.:D
Πολυ ωραιος φιλος τον συμπαθω κι εγω χωρις να τον ξερω
Αυτο βεβαια δεν ειναι τρελη μετατροπη αλλα εως και κλασσικη
Επαιζε παρα πολυ
All time classic και μην φανταστεις συνηθως διλιτρες πορσε αεροψυκτες του τυπου 150 αλογα
Αλλα απο τα 40 μαμα του σκαραβαιου
Αντε γεια
Χαχχα

Reaction score
1.469
Ενα απο τα καλυτερα restore bmw 2002 εχει κανει η clarion usa....
Αυτη με τα ηχοσυστηματα ναι....:):)

I

iMAX 3D

Guest
Το παιδί ρωτάει για κόρνα ή για tweeter σε χοανίτσα τύπου Κlipsch?
Οποιοδήποτε μπορεί να παίξει καλύτερα, από ένα κεντρικό ηχείο με απλό τουίτερ μιας ίντσας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Τι ισχύει γενικά αρχικά... και όχι ειδικά σε οικιακό κινηματογράφο.
Σε ΚΑΘΕ περίπτωση ένα σωστό tweeter θόλου θα αποδώσει καλύτερα από μια κόρνα.
Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό από την μέτρηση απόκρισης συχνότητας και απόσβεσης κυμάτων, αντίστοιχων υλοποιήσεων.
Δεν είναι κάποια μαγεία αλλά φυσική και αφορά την λειτουργία του εκάστοτε τρόπου διάδοσης.
Η κόρνα είναι <<βιασμός>> της φυσικής ροής του ηχητικού κύματος, προκειμένου να παραχθεί υψηλότερη ηχητική στάθμη.

Ειδικά τώρα, σε ένα σύστημα με προβληματική υψηλή περιοχή, όπως κάλλιστα μπορεί να είναι ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, οι λιγότερες πληροφορίες της περιοχής, λόγο ακριβώς της λειτουργίας της κόρνας (μη ομαλή απόκριση), καθώς και η σταδιακή μείωση της στάθμης όσο ψηλότερα ανεβαίνουμε στο φάσμα, ενδεχομένως να κουράζουν λιγότερο τον ακροατή και η γενική αίσθηση να είναι θετική.

Σε ένα απόλυτα ισορροπημένο και υψηλής ποιότητας σύστημα δεν θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale