Κεφαλή για SME V?

Reaction score
322
Καλησπερα και απο μενα.
Χρησιμοποιω τον SME V με BENZ MICRO GLIDER και ειναι παρα πολυ καλη
Αλλα με το δικο μου Phono και πικαπ . (SME 20/3) Κανει καπου στο χιλιαρικο,εξαιρετικη κατασκευη και πολυ καλος ηχος.
Αληθεια....πως ταιριαξες τον V με το LP12?. Οταν εψαχνα να κανω το ιδιο πριν απο κανα χρονο η LINN μου απαντησε οτι δεν ειχε ιδεα αν ταιριαζουν ακουστικα αλλα σιγουρα το LP12 ηθελε καποιες τροποποιησεις στο πισω μερος της βασης του βραχιονα λογω μεγαλου βαρουτς και με παρεπεμψε σε forum αν ηθελα πληροφοριες. Οτι να ναι δηλαδη. Σε λιγο θα μπαινουν οι αντιπροσωποι στα forum για να μαθουν πως δουλευουν τα μηχανηματα τους
Επειδή το έχω ακούσει από πολλούς πολύ πιο έμπειρους, μπορεί να έχουν δίκιο.
Η δικιά μου εμπειρία πιστεύω πως είναι σε καλό επίπεδο καθώς παρακολουθώ σχεδόν όλες τις εκθέσεις και ακούω πολλά συστήματα. Πλην όμως όλα αυτά είναι πολλοί κρικοι μιας αλυσίδας που επηρεάζει ο ένας τον άλλο, οπότε όταν μου αρέσει κάτι μου αρέσει συνολικά σαν συγκρότημα.
Το δεύτερο που έχω παρατηρήσει είναι πως όταν μια συσκευή έρθει στο χώρο μου παίζει διαφορετικά από ότι π.χ. στον δικό σου λόγω του ότι είναι διαφορετικοί χώροι. Έτσι ο οποιοσδήποτε αποδέχεται την ιδέα αυτή και προσπαθεί απλά να κάνει κάποιες βελτιώσεις.
Στην συμβίωση μου με το linn+sme +benz δεν το είχα δει σαν πρόβλημα μέχρι που ένας πραγματικός φίλος από την Κρήτη (συμφουριτης) μου ανέφερε την ασυμβατότητα!!!!! Και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς (μέσα μου). Και επειδή πολλά μυαλά είναι καλύτερα από ένα.......... Σκέφτομαι να αλλαξω πλατό. Άρα φτου ξανά από την αρχή!!!!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Στην συμβίωση μου με το linn+sme +benz δεν το είχα δει σαν πρόβλημα μέχρι που ένας πραγματικός φίλος από την Κρήτη (συμφουριτης) μου ανέφερε την ασυμβατότητα!!!!! Και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς (μέσα μου). Και επειδή πολλά μυαλά είναι καλύτερα από ένα.......... Σκέφτομαι να αλλαξω πλατό. Άρα φτου ξανά από την αρχή!!!!

- cool dawn , η μόνη ασυμβατότητα στα πικάπ με τις κεφαλές , αφορά το μή ταίριασμα κεφαλής με βραχίωνα λόγω ασύμβατης σχέσης ενδοτικότητας της πρώτης με την ενεργό μάζα του δεύτερου

- εάν λοιπόν εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα το δεν βλέπω γιατί να ''ταράζεσαι'' , ότι άλλο θές . . . εδώ είμαστε

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Delos! ;) Match made in Heaven! Και στα 5 λεπτά απόσταση, δώρο η Μύκονος!
Αν αλλάξετε πλατώ (παλτό, που έγραφαν κι οι διορθωτές κειμένων στον ΗΧΟ :D, και στο τέλος την πλήρωναν οι δυστυχείς συντάκται :D), υπάρχει ο φόβος να το μετανιώσετε. Κακά τα ψέμματα, ακόμη κι αν δεν έχω υπάρξει ευτυχής κάτοχος, όσες φορές το άκουγα (και το έβλεπα βεβαίως βεβαίως) να παίζει, μου δημιουργούσε μια πανίσχυρη Placebo (?) αίσθηση ότι παίζει σωστότερα...:)

Reaction score
322
- cool dawn , η μόνη ασυμβατότητα στα πικάπ με τις κεφαλές , αφορά το μή ταίριασμα κεφαλής με βραχίωνα λόγω ασύμβατης σχέσης ενδοτικότητας της πρώτης με την ενεργό μάζα του δεύτερου

- εάν λοιπόν εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα το δεν βλέπω γιατί να ''ταράζεσαι'' , ότι άλλο θές . . . εδώ είμαστε
Σωστά δεν μπορούν όλες οι κεφαλές να συνδυαστουν με όλους τους βραχίονες. Μεταξύ πλατό και βραχίονα τι ισχύει. Δηλαδή στην δική μου περίπτωση έχω πραγματικό πρόβλημα ή όχι ?
[DOUBLEPOST=1498820581][/DOUBLEPOST]
Delos! ;) Match made in Heaven! Και στα 5 λεπτά απόσταση, δώρο η Μύκονος!
Αν αλλάξετε πλατώ (παλτό, που έγραφαν κι οι διορθωτές κειμένων στον ΗΧΟ :D, και στο τέλος την πλήρωναν οι δυστυχείς συντάκται :D), υπάρχει ο φόβος να το μετανιώσετε. Κακά τα ψέμματα, ακόμη κι αν δεν έχω υπάρξει ευτυχής κάτοχος, όσες φορές το άκουγα (και το έβλεπα βεβαίως βεβαίως) να παίζει, μου δημιουργούσε μια πανίσχυρη Placebo (?) αίσθηση ότι παίζει σωστότερα...:)
Αυτό φοβάμαι μήπως τελικά πληρώσω και χαλάσω κάτι καλό

Reaction score
322
To LP12 ποια εκδοση ειναι ?
Το είχα αγοράσει καινούργιο το 92 περίπου. Δεν έχω κάνει τίποτα πάνω στο πλατό από τις βελτιώσεις που προσφέρει η εταιρεία.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Σωστά δεν μπορούν όλες οι κεφαλές να συνδυαστουν με όλους τους βραχίονες. Μεταξύ πλατό και βραχίονα τι ισχύει. Δηλαδή στην δική μου περίπτωση έχω πραγματικό πρόβλημα ή όχι ?
- κανένα πρόβλημα , ο συνδυασμός σου είναι κλασικός ,

- ηχητικά μόνον ίσως υπάρχει κάποια καλύτερη συνέργεια κάποιου πικάπ με κάποιον βραχίονα , αλλά ασυμβατότητα όχι

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στο Linn forum υπαρχουν συζητησεις για τον δυνδιασμο lp12/sme v . Μπορεις να ριξεις μια ματια εκει.Υπαρχουν ενδιαφεροντα σχολια

Reaction score
322
Στο Linn forum υπαρχουν συζητησεις για τον δυνδιασμο lp12/sme v . Μπορεις να ριξεις μια ματια εκει.Υπαρχουν ενδιαφεροντα σχολια
Έχεις δίκιο έχει πολύ ενδιαφέρον.
Το κουφό της ιστορίας για μένα είναι ότι ενώ το βασικό πρόβλημα με τον SME είναι το βάρος του που είναι 720 gr. ο EKOS SE. έχει βάρος 721gr. και είναι εντάξει!!!!!

Reaction score
2.248
Το κουφό της ιστορίας για μένα είναι ότι ενώ το βασικό πρόβλημα με τον SME είναι το βάρος του που είναι 720 gr. ο EKOS SE. έχει βάρος 721gr. και είναι εντάξει!!!!!
Σε ένα πλατό ανάρτησης σημασία έχει το κέντρο βάρους.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
- έχει να κάνει με την ενεργό μάζα . . .

https://forum.audiogon.com/discussions/how-to-measure-tonearm-effective-mass

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
- ως προς την αδρανεια ενος βραχίονα . . .

. . . εάν πρσθέσουμε την ίδια μάζα ( 2γρ. πλαστελινη πχ ) , προς το headcell ή προς το pivot , θα έχουμε διαφορετικά αποτελεσματα

- στην πρώτη περίπτωση σημαντική διαφοροποίηση , στη δεύτερη αμελητέα

- στούς SME & EKOS SE λοιπόν μπορεί να έχουμε διαφορετική κατανομή του κατά τ΄άλλα ιδιου βάρους τους

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- ως προς την αδρανεια ενος βραχίονα . . .

. . . εάν πρσθέσουμε την ίδια μάζα ( 2γρ. πλαστελινη πχ ) , προς το headcell ή προς το pivot , θα έχουμε διαφορετικά αποτελεσματα

- στην πρώτη περίπτωση σημαντική διαφοροποίηση , στη δεύτερη αμελητέα

- στούς SME & EKOS SE λοιπόν μπορεί να έχουμε διαφορετική κατανομή του κατά τ΄άλλα ιδιου βάρους τους
Νομιζω οτι στο linn forum λενε οτι το συνολικο βαρος και οι διαστασεις του sme στο πισω μερος ειναι τετοια που επηρεαζουν την ρυθμιση της αναρτησης του πικαπ.Επισης καποιοι βρισκουν τον ηχο να μην εχει o sme τα dynamics που εχει ενας ittok η ekos στο dondek.Η κατανομη της ενεργου μαζας οντως ειναι σημαντικη.Προσφατα ειχα την ευκαιρια να συγκρινω εναν rega 301 με εναν 303 και οι διαφορες ηταν αρκετα εμφανεις.Ο 303 εχει το νεο tube με διαφορετικη κατανομη μαζας.

Reaction score
322
Καλησπέρα!
Τι σημαίνει αυτό; Δεν το έχω. Δώσε παραπάνω πληροφορίες. Ty!
Σημαίνει ότι αν ο βραχίονας έχει το κέντρο βάρους προς τα πίσω καταπονει το ελατήριο που βρίσκεται κοντά του περισσότερο από τα άλλα δύο. Και προφανώς χάνετε η ισορροπία κατά μία έννοια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.409
Κατά μία άλλη έννοια, πχιάστ'αβγό και κούρευτο.

Ελατήρια είναι, ότι θέλουν κάνουν και λογαριασμό δε δίνουν.

Μα... Ελατήρια; Σοβαρά δηλαδή;

Χιντ: ποστ #33. Από κει και πέρα, με κριτική διάθεση και φιλτράρισμα, αν διαβάσεις τα σχόλια κατόχων, βγάζεις άκρη εμπειρικά ποιος δουλεύει με ποιο (βραχίονας - πλατό). Πάντως συνοπτικά, το σμε θέλει σμε, και το Λιν, Λιν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas