Κεφαλή Dual ULM155

Reaction score
1.600
Έχω στην κατοχή μου ένα Dual CS-606 direct drive. Το συγκεκριμένο πικάπ ερχόταν από το εργοστάσιο με την κεφαλή ULM155, η οποία συνεργαζόταν με τον βραχίονα χαμηλής μάζας. Για να τοποθετηθεί άλλη κεφαλή, απαιτείται η χρήση ειδικού αντάπτορα, ο οποίος όμως ουσιαστικά θα ακυρώσει τα πλεονεκτήματα της χαμηλής μάζας του βραχίονα (συν τα διάφορα θέματα που θα προκύψουν από την αλλαγή του VTA - στο συγκεκριμένο πικάπ δεν υπάρχει σχετική ρύθμιση). Έχω διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη συμβατότητα της συγκεκριμένης κεφαλής με τις βελόνες της σειράς ΟΜ της Ortofon, και επειδή κατά τα άλλο το μηχάνημα λειτουργεί άψογα, μελλοντικά θα ήθελα να εξετάσω το ενδεχόμενο να του φορέσω μία OM 20. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, θα ήθελα να το διαβάσω.

Reaction score
1.127
Είχα την κεφαλή 163e και σε e mail προς την ortofon σχετικά με τη συμβατότητα της om5 βελόνας η απάντηση ήταν αρνητική.Καλυτερα είναι λέει να πάρω καινούργια κεφαλή.
Όταν τελικά κουμπωσα τη βελόνα στη παλιά κεφαλή η αλλαγή ήταν προς το καλύτερο.
Μπορείς να ανεβάσεις ένα λινκ η μία φωτογραφία με τη κεφαλή σου;

Reaction score
1.600
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι οι ulm63 και 65 είναι οι πρόγονοι της OM, και είναι λογικό να φοράνε τις ίδιες βελόνες, ασχέτως του τι σας απάντησε η ortofon. Η ulm55, ως παλαιότερη, διαφέρει κάπως. Επισυνάπτω φωτογραφίες της κεφαλής μου, χωρίς και με βελόνα. Βέβαια, στο παρακάτω άρθρο είναι εμφανές ότι έχουν φορέσει βελονα ΟΜ στην ulm55:

Attachments

Reaction score
1.127
Εγώ πάλι νομίζω ότι μια δοκιμή θα ήταν το καλύτερο.
Αν βρεις μια om βελόνα να τη δοκιμάσεις..
Πάντως όπως τη βλέπω χώρις βελόνα μια βελόνα om κουμπώνει επάνω.

Reaction score
22
με τον συγκεκριμενο ανταπτορα μπορεις να τοποθετησεις οποια κεφαλη θες, αρκει το βαρος της +1,3 gr (του ανταπτορα) να ειναι στο αθροισμα 6,5 gr.

ika

News
Reaction score
16.765

Αν η original ανταλλακτική βελόνα είναι η DN 155 E

αλλοιώς

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519