Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Reaction score
11
Απάντηση: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Mάρτιος 1978

Περιοδικό "hi-fi news & record review"

Μία διαφήμιση που, σε δεύτερη ανάγνωση, πίσω από τις γραμμές, εξηγεί πολλά!

Παρακαλώ διαβάστε πίσω από τις λέξεις!

Παλαιοσύγχρονα πράγματα!

(Και ευτυχώς η κεφαλή αυτή, και στην MK II έκδοσή της, έχει καταργηθεί προ πολλού! Άρα, εμπορική, αμαρτία ουκ' έχω!).

:107:

Reaction score
3.967

(Και ευτυχώς η κεφαλή αυτή, και στην MK II έκδοσή της, έχει καταργηθεί προ πολλού! Άρα, εμπορική, αμαρτία ουκ' έχω!).

:107:[/QUOTE]

Στααα...μάτησε του ρολογιού τους ...δείχτες....
Είσαι σίγουρος?
198 Ε στο διαδίκτυο κ μάλιστα κ έκδοση με 0,9mv έκσσοδο!:137:

Reaction score
11

Στααα...μάτησε του ρολογιού τους ...δείχτες....
Είσαι σίγουρος?
198 Ε στο διαδίκτυο κ μάλιστα κ έκδοση με 0,9mv έκσσοδο!:137:
Δεν είναι δυνατόν! Επανέκδοση είναι; Λινκάκι;

(Πάντως, όταν έψαχνα για βελόνα για την δική μου, από αντιπρόσωπο και λοιπούς αμαρτωλούς, :)142:), ειπώθηκε πως η παραγωγή σταμάτησε εδώ και πολύ καιρό. Και φυσικά ούτε λόγος για επανέκδοση! Απίστευτο!).

:111:

Reaction score
11

Να και το δικό μου το μωρό: TECHNICS SL-1200 ORIGINAL, INFINITY BLACK WIDOW, και STANTON 881S, (1977) :

Reaction score
29.527

Καλά τα λέτε εσείς , αλλά ας πω και γω τα δικά μου.
Εχω το sl απο το 1992, και πριν απο αυτό αλλά και ταυτόχρονα ενα luxman pd 284.
Με την ortofon om 30 έπαιξαν και τα 2 , αρκετά.Κάποια στιγμή το Luxman το εδωσα , κράτησα το sl με την ομ 30.Για χρόνια έπαιζα ετσι.Κάποια στιγμή πέρισυ αγόρασα νεα βελόνα για την Om την 40, την έβαλα επάνω ολα καλά.
Οταν κάπου λίγο αργότερα μου λέει ενας φίλος για την 160 που είχε πάρει και ήταν υψηλοέξοδη mc , πάρε μια λέει είναι πολύ καλή. Και την πήρα.
Μια χαρά έπαιζε και παίζει , αλλού συγκριτικά με την om , πιο μαλακά πρίμα καλύτερη ανάλυση , πιο γρήγορη , καλύτερο μπάσσο , πιο διάφανη καθαρή γρήγορη μεσαία , γενικώς σημαντικά καλύτερη.Πριν απο κανά μήνα άντε 2 πήγα τον κοτσώνη στην denon να πάρει η 160 η κάτι άλλο.Η stanton που είχε δεν μας άρεσε, και στους 2.
Τελικά βρεθήκαμε με 2 304 , 1 ο καθένας. Απο την μέρα που την έβαλα επάνω εχω ξεχάσει τα πάντα.Αυτή η κεφαλή είναι απίστευτη. Δένει μοναδικά με το sl και τον stax του.Απίστευτος ηχος πρίμα ταχύτατα αέρινα και μαλακά , μεσαία και φωνητικά καθαρότατα αμεσότατα και ουδέτερα όπως τα θέλω. Μπάσα με ογκο σωστό , όπως πρέπει , χωρίς χρωματισμούς και διάφορα άλλα, ταχύτατα και με εξαιρετική κρούση.
Μεσόμπασο γρήγορο σφιχτό με ατάκα , και λεπτομέρεια που δεν εχω ξανακούσει.
Με λίγα λόγια αποκάλυψη.Δεν περίμενα ποτέ τέτοια διαφορά απο κεφαλή στο sl .
Διαψεύστηκα πανηγυρικά.Ειδικά τώρα που μείωσα και το antiskating , είδα και άκουσα και άλλες διαφορές , στην εικόνα κυρίως.Προφανώς εχει δέσει πολύ καλά με το step up του sansui 911 που χρησιμοποιώ ως phono . Παιδιά η κεφαλή είναι αποκάλυψη, στο δικό μου σύστημα και στα αυτιά μου τουλάχιστον.
Εννοείται οτι την συστήνω ανεπιφύλακτα σε ολο τον κόσμο.Στην τιμή της - εδω είναι πιο φτηνή απο την αμερική , αλλά και σε πιο υψηλές κατηγορίες δύσκολα θα βρεί αντιπάλους.

Reaction score
3.967

Δεν είναι δυνατόν! Επανέκδοση είναι; Λινκάκι;

(Πάντως, όταν έψαχνα για βελόνα για την δική μου, από αντιπρόσωπο και λοιπούς αμαρτωλούς, :)142:), ειπώθηκε πως η παραγωγή σταμάτησε εδώ και πολύ καιρό. Και φυσικά ούτε λόγος για επανέκδοση! Απίστευτο!).

Ωρέ κ γώ έτσι ήξερα, μπες google πάτησε τα πλήκτρα ...εντ...βουαλά!

Reaction score
3.967

Μπάσα με ογκο σωστό , όπως πρέπει , χωρίς χρωματισμούς και διάφορα άλλα, ταχύτατα και με εξαιρετική κρούση.

Το χαμηλό σε σχέση με την 160?

Reaction score
11

... μάλιστα κ έκδοση με 0,9mv έκσσοδο!:137:
Λέει:

"lso don't be put off by Stanton's seemingly strange output voltage spec of .9 mv. It converts to a more typical 4.5 mv spec that others use. So do not worry that your 2.5 mv phono mag sensitivity rating on your amp may not be good enough...it is. I'll talk more about this in an upcoming essay."

Eδώ:

http://http://www0.epinions.com/content_4351959172

O δικός μου ο Γκούγκλης δεν...

Μήπως κοιτάς παλαιότερα νήματα όπως το παραπάνω που είναι του 2005;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Όχι, πιστεύεις οτι η χρήση του θα αλλοίωνε κάτι απ αυτά που ακούω ή θα βοήθαγε στην απαλειφή σφαλμάτων?
Εγώ αν το θες, σου στέλνω τη Stanton να τη συγκρίνεις στις αναφοράς σου, με πήχη τα 200Ε που κοστίζει.
Το θέμα έχει ως εξής...
Η Stanton έχει τριπλάσια έξοδο από την Denon.
Αυτό σημαίνει πως η στάθμη ήχου που θα πάρεις με την Stanton είναι πολύ υψηλότερη, έχοντας το ρυθμιστικό στο ίδιο σημείο.

Το αυτί αυτομάτως θα επιλέξει ως καλύτερο ήχο τον δυνατότερο.
Αυτό γενικά μπορεί να μην σου φαίνεται σε όλο το φάσμα αλλά στα έντονα μεταβατικά, όπως το χαμηλό που αναφέρεις, είναι ολοφάνερο.

Για να είναι ακριβοδίκαιη η σύγκριση θα πρέπει να δυναμώσεις αρκετά όταν ακούς με την Denon.
Κάνε το και πες μας τις εντυπώσεις σου για το χαμηλό της.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.976

Το ακόλουθο είναι της Linn πριν πολλά πολλά χρόνια το οποίο είναι καρατσεκαρισμένο, 100% αληθές και έχουν φύγει πολλές πολλές δραχμές για να το εμπεδώσουμε σαν χοντροκέφαλος που είμαι :143:

"When selecting an arm for the Linn Sondek, it is extremely important to remember that the tonearm is a more significant component than the cartridge. The tonearm will generally be the limiting factor in the performance of any cartridge. Thus superior performance can often be obtained by using an extremely good tonearm with a decent budget cartridge, rather than by using an average arm with a very good cartridge. The cartridge will simply overcome and excite the weaknesses of the tonearm, resulting in a far worse sound than if an inexpensive cartridge had been used with the same arm. In the case of Linn Products, for example, it would make no sense whatsoever to use a Linn ASAK cartridge on the Linn BASIK LV-X tonearm. The cartridge will simply overdrive the arm. Better results could be obtained by using the cartridge from a Linn BASIK arm on the Linn ITTOK LV-II tonearm. In short, you cannot select a tonearm without respect to what cartridge you ultimately intend to use."

http://www.vinylsa.co.za/pdf/lp12setup.pdf

(...)
Αν συνδυάσεις αυτές τις αερολογίες (να μη πω την άλλη λέξη...) με το ακόλουθο, τότε είναι καταφανές ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.

If you are selecting an arm other than a Linn arm for use with the LP12, you must bear in mind that the
function of a tonearm is to provide a rigid link between the cartridge and the turntable. Records have
information smaller than a millionth of an inch inscribed on them, and every bit of play in the arm, even at
these extremely low amplitudes, is going to result in some loss of information. This means that most of
the marketing ploys associated with tonearms (i.e., low-mass, tangential tracking, unipivots, variable
pivot-bearing arrangements, etc.) are steps in the wrong direction.
Μην αφήνετε ρε παιδιά τους άσχετους να σας παραμυθιάζουν. Έλεος πια...

Reaction score
11

Πήρα τηλέφωνο. Δεν υπάρχει η κεφαλή. Είναι παλαιά παρουσίαση.

:110:

Α! Παραλίγο να το ξεχάσω! Παιδιά με ποιόν να συννενοηθώ για την παραλαβή μηχανημάτων και ζαρζαβατικών;

:142:

Reaction score
29.527

Τι ζαρζαβατικά είναι? χαιενντάδικα η απλά?:116:

Reaction score
11

Τι ζαρζαβατικά είναι? χαιενντάδικα η απλά?:116:
Είμαι βέβαιος πως οι ερέβυνθοι και οι μπάμιες που αναφέρονται στο # 69, (τι πονηροί που είμαστε σε όλα και στα # post!), είναι high end! Αμφιβάλεις;

Reaction score
29.527

Ουδόλως αμφέβαλα κε πρόεδρε...:116:

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κεφαλή mc. Tελευταία επιθυμία?

Το θέμα έχει ως εξής...
Η Stanton έχει τριπλάσια έξοδο από την Denon.
Αυτό σημαίνει πως η στάθμη ήχου που θα πάρεις με την Stanton είναι πολύ υψηλότερη, έχοντας το ρυθμιστικό στο ίδιο σημείο.

Το αυτί αυτομάτως θα επιλέξει ως καλύτερο ήχο τον δυνατότερο.
Αυτό γενικά μπορεί να μην σου φαίνεται σε όλο το φάσμα αλλά στα έντονα μεταβατικά, όπως το χαμηλό που αναφέρεις, είναι ολοφάνερο.

Για να είναι ακριβοδίκαιη η σύγκριση θα πρέπει να δυναμώσεις αρκετά όταν ακούς με την Denon.
Κάνε το και πες μας τις εντυπώσεις σου για το χαμηλό της.

Πέτρο δέεεν...ούτε καν κοιτάζω που βρίσκεται το ποτενσιόμετρο (black beauty Alps περικαλώ!) άσε που κ να κοιτάξω τίποτε δεν έχει για να δώ!!!
Οι συγκρίσεις έγιναν σε μεσαίες έως υψηλές στάθμες και όσο άντεχε ο χώρος.
Σε οποιαδήποτε ένταση μέσα σ αυτό το φάσμα η διαφορά ήταν της τάξης "αν δεν την ακούς ,είσαι κουφός".
Θάταν πολύ ωραίο κ χρήσιμο (κ με συμφέρει) πιστεύω, εσύ ο Κώστας, ο soundcare κ γενικά όσοι έχετε την πείρα κ την γνώση να κάνετε ένα step by step foto event στησίματος πλατώ-βραχίονα.

Reaction score
3.967

Αν συνδυάσεις αυτές τις αερολογίες (να μη πω την άλλη λέξη...) με το ακόλουθο, τότε είναι καταφανές ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.

Μην αφήνετε ρε παιδιά τους άσχετους να σας παραμυθιάζουν. Έλεος πια...
Κώστα είδες ότι έγραψα "δεν διαφοροποιούμαι" δηλ. λίγο π@υστικα, "δεν ξέρω δεν απαντώ". Αυτό για τον λόγο ότι ναι μεν έχω διαβάσει, έχω ακούσει διάφορα ΑΛΛΑ με τα αυτάκια μου δεν έχω διαπιστώσει την ουσία των γραφομένων. Δηλαδή ΠΟΤΕ δεν είχα την ευκαιρία να δω κ ν' ακούσω τα ταιριάσματα ενός Linn ή οποιουδήποτε άλλου πλατώ. :134:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss