Κινηση σε NTSC

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Αυτο που εχω παρατηρησει με την προβολικη μου ητλεοραση, τον παλιο μου προβολεα (SONY VW400) και τον Panny900 ειναι οτι σε ολα τα NTSC dvds που εχω κανουν διακοπες στην κινηση. Οταν η καμερα παναρει ή κινειται ολο το πλανο, η κινηση κανει μικρα σκαλωματα σαν να σταματαει. Το ιδιο παρατηρω και στα hd που εχω κατεβασει και παιζω μεσω του TViX. Αυτο το κανουν μονο με τα NTSC και οχι με τα PAL. Yπαρχει καποια ρυθμιση που να εξαλειπτει το φαινομενο?

Reaction score
14
ίσως αν "σεττάρεις" το PC σου σε 60hz refresh να ερθεις κοντά (ίδια δηλαδή) με τα καρρέ ανα δευτερόλεπτο με το NTSC.

επίσης το TVIX το εχεις θέσει σε εξοδο PAL ή NTSC? αν είναι σε PAL τότε και αυτό κλωτσάει 5 καρρέ κάθε δευτερόλεπτο και για αυτό πηδάει η εικόνα (προσπαθεί) να ξανασυγχρονίσει

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Δεν παιζω απο pc Γιαννη. Για dvd μονο και Tvix... Kαι τα δυο ειναι στο auto. Αρα πρεπει να αναγνωριζουν αυτοματα σε τι φορμα ειναι η ταινια...

Reaction score
1
Λευτέρη, καλώς ήρθες στο σιχαμερό κόσμο του 3:2 pulldown. Η χειρότερη ομαλότητα στη ροή των καρέ που παρατηρείς στα αμερικάνικα δισκάκια, οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό το φαινόμενο.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Για πολλά χρόνια βλέπαμε καλύτερη κίνηση από τα ευρωπαϊκά pal dvd, λόγω του ότι είναι γραμμένα στα 25fps και οι προβολείς με έναν διπλασιασμό κλειδώνουν στα 50Hz, με φυσικό αποτέλεσμα ελαφρά μειωμένο motion judder που πάντα υπάρχει, ποτέ δεν εξαφανίζεται εντελώς, παρά μόνο στα σήματα βίντεο των 50 ή 60fps, αλλά το κυριότερο βλέπαμε καλύτερη ομαλότητα στη ροή των καρέ στα παναρίσματα της κάμερας.
<o:p></o:p>
Με τα HD-DVD και Blu-Ray δισκάκια, δυστυχώς έπαψε αυτός ο διαχωρισμός και τα πάντα είναι γραμμένα στα 23,97fps, τουλάχιστον όσον αφορά το υλικό film. Τα έχουμε συζητήσει και αναλύσει άπειρες φορές, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε αξιοπρεπή κίνηση από τους προβολείς μας τουλάχιστον, αν δεν ανέβουν σε αριθμό τα κινηματογραφικά καρέ. Και επειδή κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ μακρινό με τα σημερινά δεδομένα, ελπίζουμε ότι με τον καιρό και οι υπόλοιποι κατασκευαστές προβολέων θα υιοθετήσουν εξελιγμένα συστήματα επεξεργασίας του σήματος για να μας δώσουν καλύτερη κίνηση, όπως έκανε η ναυαρχίδα της Sony, o VPL200. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.460
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO