Κι άλλος EPSON 600!!!

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,
στην ηλικία πούφτασα (50+) κατάφερα, επιτέλους, να στήσω ένα προβολέα σπίτι μου. Τον παραπάνω καλοπουλημένο, απ' ότι διαβάζω. Παίζει από τα 3,6 μέτρα πάνω σε μια γκρί, unbranded στην ουσία, κινέζικη οθόνη που λέει ότι έχει 1,2 κέρδος και είναι 4:3. Η διαγώνιος που κατάφερα να πάρω είναι 89,06 ίντσες σ' αυτή την απόσταση (78Χ2+43Χ2√). Ακόμα δεν έχω καλοκαταλάβει πώς να ρυθμίσω το aspect ratio, και το ψάχνω με το μάτι και παγωμένη εικόνα, για να διαπιστώσω τι αφήνω μέσα και τι βγάζω έξω απ' ότι έχει σκεφτεί ο σκηνοθέτης! Και με τις preset επιλογές θέασης, πάλι μούτι τάχω κάνει - πόσο μάλλον με τις manual....
Όσο για player; Να γελά κάθε πικραμένος. LG DA-SW 6100, ολοκληρωμένο χομ-σινεμαδάκι. Κι όμως, ίσως η έλλειψη πείρας, ίσως η φιλοσοφία που αλλάζει με τα χρόνια που περνούν, με κάνουν να το καταφχαριστιέμαι.
Τζετ το προβολάκι, κι ελπίζω να μην μου συμβούν τα τρομερά και φοβερά που γράφουν άλλοι φίλοι. Είναι και λίγο θέμα τύχης, φαντάζομαι.
Το resolution που παίρνω είναι 625i, με σύνδεση RGB, λόγω LG, και το ερώτημά μου είναι αν αυτό γίνεται upscaled από τον προβολέα ή όχι. Φαντάζομαι πως όχι, αφού δεν βλέπω καμμιά σχετική ρύθμιση στο μενού.
Σε άλλους προβολείς ακριβούς γίνεται; Ή μόνον από το DVD player ή κάποιο εξωτερικό upscaler μπορεί να το πετύχει κανείς;
Επίσης θα ήμουν ευγνώμων για κάποιες προτάσεις ρυθμίσεων από την πείρα σας και μόνο.
Και για να τελειώνω, μάλλον αποφάσισα, ψάχνοντας, να αγοράσω το Oppo 970. Ήθελα να ρωτήσω αν διατίθεται στην Ελλάδα, ή μόνο παραγγελία απ' έξω. Αυτά.
Ευχαριστώ.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.595
Φιλε agap ο προβολεας αν παρει σημα αλλο απο το native (1280 x720) το κανει upscale η downscale
στην αναλυση που εχει δηλαδη 1280χ720 για την περιπτωση σου

Για DVD το aspect Ratio πρεπει να ειναι 16 προς 9.

Reaction score
5
το πανι που εχεις εχει υπερβολικη ανταναλκαση για τις ιντσες που παιζεις στην αποσταση που παιζεις με αυτον τον υπερφωτεινο προτζεκτορα...

επελεξε αυστηρα profile BLACK 2

Reaction score
0
spylab said:
Φιλε agap ο προβολεας αν παρει σημα αλλο απο το native (1280 x720) το κανει upscale η downscale
στην αναλυση που εχει δηλαδη 1280χ720 για την περιπτωση σου
Άρα η ανάλυση που βλέπω στο μενού (625i) αφορά το output του player κι όχι αυτό που βλέπω. Ωραία. :D
spylab said:
Για DVD το aspect Ratio πρεπει να ειναι 16 προς 9.
Αυτό δεν έχω καταλάβει πώς ρυθμίζεται. Απλά, ανάμεσα στα διάφορα settings του aspect έχει κι ένα zoom που το λέει να χρησιμοποιείται για lettebox images. Εκτός κι αν το 16:9 προβάλλεται πάντα αυτούσιο και δεν επιδέχεται ρυθμίσεων.
eNeRGy said:
το πανι που εχεις εχει υπερβολικη ανταναλκαση για τις ιντσες που παιζεις στην αποσταση που παιζεις με αυτον τον υπερφωτεινο προτζεκτορα...
επελεξε αυστηρα profile BLACK 2
Όντως αυτό το είχα καταλάβει. Κάποιες φορές θέλει γυαλιά ηλίου!!! :lol:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.378
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ