Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Reaction score
0
Το hd dvd υπερτερούσε στην αρχή στην ποιότητα της εικόνας,ναι.
Αλλά αυτή την στιγμή ομως ειναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα και το blu ray εχει την δυνατότητα να το ξεπεράσει. Δεν είμαι με το μέρος κανενος.Το καλύτερο να επικρατήσει.
Οσοι απο εσάς έχετε το ps3 για blu ray player συνδεμένο σε 720p tv η projector, εχετε δοκιμάσει να βαλετε στο ps3 display options 720p και να βαλετε να παίξει ενα τραιλερ απο τα αποθηκευμένα στον σκληρο δισκο.
Η εικόνα που δίνει το μηχάνημα χωρις να παρεμβάλεται ο scaler του projector δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που βλέπουμε στα bd δισκακια με 1080.(αυτό για κάποιον που πήγε να συγκρινει το toshiba που δίνει 720 με το ps3 που δεν δινει ακόμα.....)
Τελος πάντων. Τα δυο φορμά είναι εξισου καλά τώρα. Για το μέλλον θα δούμε!!:happy_4:

Reaction score
14
Έχω και τα δύο..
Δεν με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ ποιο είναι καλύτερο.
Ως τώρα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από συγκρίσεις ΚΑΝΕΝΑ bluray disc ( εκτός των open season +happy feet...animated) δεν δικαιολογεί την αγορά του εάν έχεις το dvd... ( σε επίπεδο φυσιολογικού θεατή/χρήστη...εγώ δεν είμαι..)
Στο Hd-dvd με χαρά είδα πως πάρα πολλοί τίτλοι είναι πολλά επίπεδα πάνω από την sd έκδοση.
Αναφέρομαι ΠΑΝΤΑ σε ότι έχω δεί και ΜΟΝΟ...
Ελπίζω όλοι μας να κάνουμε σωστές επιλογές..
Εγώ προσωπικά έχω βγάλει συμπεράσματα που τα μοιράζομαι μαζί σας..
Δεν είμαι με την μια ή την άλλη πλευρά..
Είμαι με αυτά που βλέπω...
Φιλικά

** το ποστ αυτό γίνεται με αφορμή κάποιων αναφορών στο όνομά μου και την προτίμησή μου ( η οποία προκύπτει από τα γεγονότα και όχι από κάτι άλλο )

Reaction score
0
ο.
Ως τώρα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από συγκρίσεις ΚΑΝΕΝΑ bluray disc ( εκτός των open season +happy feet...animated) δεν δικαιολογεί την αγορά του εάν έχεις το dvd... ( σε επίπεδο φυσιολογικού θεατή/χρήστη...εγώ δεν είμαι..)
Αν το έχεις αγοράσει είδη μια φορά σε DVD είναι άλλο θέμα ... αλλά εγώ ως απλός χρήστης όταν είδα BR ταινίες στο ps3 (και μέτριες μάλιστα) με την 37αρα 1080p sharp απλά ενθουσιάστηκα.

Καμιά απολύτως σχέση η ποιότητα εικόνας με το dvd μέσο scart που είχα ... θεωρούσα αδύνατο να αγοράσω original ταινία κάποτε, αλλά πήρα και εγώ αρκετές απλά γιατί δεν μπορούσα να κρατηθώ και γιατί αξίζει να τις έχεις στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

ΥΓ
Και όταν στα videoclub βγουν BR και DVD εκδόσεις δίπλα-δίπλα, θα έχει έρθει η εποχή που δεν θα αξίζει ούτε να ενοικιάσεις dvd ...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Μαλιστα... Αλλος blizard μας βρηκε...
Δεν καταλαβα ακριβως σε ποιον αναφερεσαι, στον sol ή στον johnny? Νομιζω πως ειναι τουλαχιστον αδικο να εκφραζομαστε με τετοιο τροπο απεναντι σε ενα νεο μελος, που προσπαθει και αυτος απ'την πλευρα του να εκφρασει καποια πραγματα.

Εκτος αυτου νομιζω οτι το μηνυμα του φιλου sol, ηταν αρκετα ενδιαφερον αφου μαθαμε καποια καινουρια πραγματα. Καταρχην το συγκεκριμενο player εχει αποψη, η οποια γερνει υπερ του bd. Δευτερον ενα bd ΜΠΟΡΕΙ να ειναι καλυτερο ενος hddvd. Κατι που ηταν αγνωστο μεχρι στιγμης.

Φιλε sol, σε περιπτωση που και στο μελλον θα μπορουσες να κανεις αναλογη συγκριση σε αλλη/ες ταινια/ες θα μας βοηθουσες, κι εσυ, με τα νεα δεδομενα: universal player.

Reaction score
5
Όταν ξεκίνησε το όλο χάος του HDDVD Και του blu-ray ήμουν σίγουρος οτι το hddvd δεν εχει καμία ελπίδα. Οπως και να το κάνεις 20GB παραπάνω ειναι αρκετός όγκος να αντέξει και την τελευταία λεπτομέρεια.

Και το συμπέρασμα (για όσους δεν το εχουν ήδη καταλάβει) είναι οτι η Sony εκανε μια ηλίθια επιλογή και χρησιμοποίησε το MPEG2. Πραγματικά ελπιζω με την αλλαγή αυτουνου να βελτιωθεί το αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής όμως, το HDDVD παραμένει βασιλιάς της ποιότητας της εικόνας.

Εχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Reaction score
6
Απάντηση: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Την ταινια δεν την εχω δει σε καμία απο τις δυο version (BD και HDDVD) και ετσι δεν εχω προσωπική άποψη.
Διαβάζοντας όμως τα πολύ σωστα και όχι ανακριβή ως τωρα review του highdefdigest βλεπω πως η βαθμολογία που βαζει και στα δυο είναι απολύτως ιδια.
Αυτο το θεωρω λογικότατο καθως BD και HDDVD χρησιμοποιούν τον ιδιο αλγόριθμο και φυσικά τον ίδιο ακριβώς χώρο και στα δυο δισκάκια .
Ο μόνος λογος για να δεις διαφορετική εικονα μεταξύ αυτων των δυο version είναι το player που χρησιμοποιείς για την κάθε περιπτωση.
Κατι τέτοιο υποψιάζομαι πως εχει πάθει και ο Giorgio καθώς οι συγκρίσεις που κανει ισως να αδικούν κάποιες version του BD ( βλέπε Happy Feet) και αυτό γιατι το ps3 δεν είναι και ότι καλυτερο ως player ( σε σύγκριση φυσικά με το Toshiba).

Όσον αφορά την περίπτωση μεγαλύτερου bitrate σε vc1 , δεν ειμαι τοσο σίγουρος πως αυτό εχει σχεση με την χωρητικότητα των δίσκων οσο με το πόσο αφήνει ο αλγόριθμος να κανεις κατι τέτοιο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Δεν καταλαβα ακριβως σε ποιον αναφερεσαι, στον sol ή στον johnny? Νομιζω πως ειναι τουλαχιστον αδικο να εκφραζομαστε με τετοιο τροπο απεναντι σε ενα νεο μελος, που προσπαθει και αυτος απ'την πλευρα του να εκφρασει καποια πραγματα.
Δεν εκφράστηκε με άσχημο τρόπο μόνο απέναντι στον νέο χρήστη , αλλά ουσιαστικά προς εμένα προσπαθώντας με έμμεσο τρόπο να υποτιμήσει και εμένα και τα λεγόμενα μου.

Αυτές είναι κλασικές κουτοπόνηρες πρακτικές φανατισμένων που απευθύνονται σε ηλιθίους προσπαθώντας να τους περάσουν μια εντύπωση...
Προσπαθήστε όσο είναι ανθρώπινος δυνατόν να μην επηρεάζεστε παιδιά και κυρίως μην «φοβάστε» να γράψετε την αλήθεια επειδή μερικοί εξυπνάκηδες θα σας την πουν με τέτοιο τρόπο.

ΥΓ
Πολύ σωστά τα είπε ο φίλος , και περιμένω και εγώ απάντηση ή και link αν γίνεται για το πως είναι δυνατόν να παίζει άσχημα το hd-dvd ο κοινός player ... λογικά η καλύτερη σύγκριση θα έπρεπε να γίνει εκεί.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Δεν εκφράστηκε με άσχημο τρόπο μόνο απέναντι στον νέο χρήστη , αλλά ουσιαστικά προς εμένα προσπαθώντας με έμμεσο τρόπο να υποτιμήσει και εμένα και τα λεγόμενα μου.
Ρε bliz δικαιο εχεις, αλλα εχει δημιουργηθει ενα κλιμα γυρω απ'το username σου, που ειναι σχεδον καθολικο και δυσκολα ανατρεψιμο. Σου το ειχα επισημανει παλαιοτερα αλλα....
Προσπαθησε να το ανατρεψεις.

ΥΓ ας μην το συνεχισουμε.

Reaction score
0

Παιδιά το universal player της LG δεν έχει την υποστήριξη του DVD Forum και έτσι δεν φέρει το λογότυπο του hd-dvd.......εκτός αυτού δεν υποστηρίζει HDi........λογικό είναι δηλαδή να μην αποδίδει τα μέγιστα ως hd-dvd player.....όλα αυτά για το αμερικάνικο μοντέλο.........η LG είπε ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα υπάρχουν στο ευρωπαικό μοντέλο(περιοδικό Ήχος).........:prof:

Reaction score
0
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείχνει χειρότερη ποιότητα στο HD-dvd από ότι στο BR όμως, ή ότι δεν είναι καλό player ...
(Λογικό να μην έχει την υποστήριξη τους αφού αν δεν κάνω λάθος έχουν σαν standar απαίτηση το HDi , αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της εικόνας)

Reaction score
0

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείχνει χειρότερη ποιότητα στο HD-dvd από ότι στο BR όμως, ή ότι δεν είναι καλό player ...
(Λογικό να μην έχει την υποστήριξη τους αφού αν δεν κάνω λάθος έχουν σαν standar απαίτηση το HDi , αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της εικόνας)
Άλλη γνώμη όμως έχουν αρκετοί χρήστες(blu-ray.com) οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν αγανακτήσει γιατί ή δεν τους έπαιζε κάποιους δίσκους hd-dvd ενώ σε blu-ray τους έπαιζε κανονικά ή δεν τους έβγαζε μενού στο hd-dvd κ.λ.π...............όντως το HDi είναι υποχρεωτικό σε όλα τα player που θέλουν να έχουν το λογότυπο του hd-dvd.......πάντως εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα πάρουν το LG αν κυκλοφορίσει σε λογική τιμή.......:happy_6:

Reaction score
2
Ρε παιδια, μια πλακα πηγα να κανω, αν καποιος προσβληθηκε, του ζητω βαθυτατα συγγνωμη, τι να πω.

Απο την αλλη βεβαια ανεφερα οτι ουτε εχω καμια κονσολα, και ουτε με ενδιαφερει να αγορασω, ουτε γιατι μου το επιτρεπουν τα οικονομικα μου αλλα ουτε και οι προταιρεοτητες μου. Και στο κατω κατω ο μονος λογος που ασχολουμαι με τον πολεμο των φορμα ειναι γιατι θα ωφεληθει η τσεπη μου. Δεν θα κατσω να απολογηθω κιολας για τις επιλογες μου αυτες σε οποιονδηποτε. Απο την αλλη ομως δεν προσπαθησα να πεισω και κανεναν για τις αποψεις μου.

Τωρα νομιζω η πλειοψηφια των μελων του φορουμ τουτου ειναι νοημονα οντα, και ελπιζω με την ιδιοτητα τους αυτη να μπορουν να ξεχωρισουν την, οχι και τοσο λεπτη, διαχωριστικη γραμμη μεταξυ "αληθειας" και παραπληροφορησης υποκινουμενης απο φανμποϊσμο, οπως επισης και τον φανατισμο στα κειμενα οποιουδηποτε.

Over and out.

Reaction score
0

Μαλιστα... Αλλος blizard μας βρηκε...
Θα μπορούσες να μας πείς σε ποιόν αναφέρεσαι?

Reaction score
0

Χιουμοριστικα, οπως προανεφερα, στον Sol.
ΟΚ......γιατί αν αναφερόσουν σε 'μένα θα το εκλάμβανα ως πλάκα.........παρόλα αυτά ο Sol είναι ένας καινούργιος χρήστης ο οποίος ήρθε γιατί χρειάζεται κάποιες πληροφορίες..........τώρα αν ανέχεται την πλάκα είναι δικό του θέμα..........κι όσο για τον blizard αν έχεις κάποια προηγούμενα μαζί του θα σε παρακαλούσα να μην τα αναφέρεις εδώ(AVSite)........αυτό φυσικά ισχύει για όλους.

Reaction score
1
Θα βάλω και εγώ το λιθαράκι μου

α) HDdvd - BRdvd ως χωρητικότητες ... Εννοείται ότι ευνοείται το BR και ότι θα μπορούσα εύκολα να γράψω 2 ταινίες HDDVD σε ένα BR DL χωρίς καμία απώλεια ... Αρα στο PC το BR βγαίνει νικητής ...

β) HD - BR ως κωδικοποίηση με mpeg2 - AVC - VC1 και στο μέλλον και άλλα φορμά ... Εδώ τα πράγματα δεν είναι σαφή , διότι εξαρτάται τόσο απο το αρχικό υλικό της κάθε εταιρίας , όσο και κατά πόσο το μαύρο κουτί που λέγεται κωδικοποιήση κατά τάδε το έχουν ρυθμίσει σωστά , οπότε αρκετές ταινίες αδικούνται εξ'ορισμού λόγω νεότητας της τεχνολογίας ...

γ) Στο ποιο θα επικρατήσει ... Ο νόμος που ισχύει μέχρι σήμερα είναι το πιο φτηνό ... Οι τιμές του BR με το HD είναι κοντά , μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η αγορά τον επόμενο χρόνο

ΥΓ συγχωρέστε με εαν επαναλαμβάνω κάποια πράγματα

ΥΓ2 συμφωνώ με τον Bliz , αλλά όχι στο βαθμό που εκφράζεται ...

SOL

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

παρόλα αυτά ο Sol είναι ένας καινούργιος χρήστης ο οποίος ήρθε γιατί χρειάζεται κάποιες πληροφορίες..........τώρα αν ανέχεται την πλάκα είναι δικό του θέμα...........

Φιλε Johnny20 μπορεις please να εξηγησεις τι εννοεις?
Τι πληροφοριες?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κι αν το BR έχει βγάλει ήδη τα μέγιστα;;;

Φιλε Johnny20 μπορεις please να εξηγησεις τι εννοεις?
Τι πληροφοριες?
Βεβαίως.........εννούσα αν είχες δηλαδή καμία απορία και μπήκες για βοήθεια(οι περισσότεροι έτσι ξεκινήσαμε "happy_1" ).......:prof:

Reaction score
6

Βρε σεις τι παθατε και γίνατε ψόφιοι για παρεξήγηση;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521