Κλασική Μουσική - Δίσκοι αναφοράς...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιας και συζητάμε για κλασική τώρα τελευταία, θέλω τις απόψεις σας και για ένα άλλο θέμα.

Η κλασική μουσική, ιδιαιτέρως τα μεγάλα ορχηστρικά, είναι κατά την άποψή μου το πιο δύσκολο μουσικό θέμα προς αναπαραγωγή, από ένα οικιακό σύστημα ήχου.

Ως γνωστόν οι τρελοί του ήχου στην διπλανή κατηγορία, ενδιαφέρονται για καλές ηχογραφήσεις. Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας για οποιοδήποτε έργο θεωρείτε ότι είναι έργο αναφοράς σε ότι αφορά στην ηχογράφηση - εκτέλεσή του.

Προσωπικά, θα επιθυμούσα περισσότερες προτάσεις σε αυτό που λέμε συνήθως κλασική μουσική δωματίου ήτοι μικρά σύνολα, μιας και τα συμφωνικά είναι τόσο δύσκολα που ελάχιστοι από εμάς μπορούν να τα κρίνουν.

Φυσικά όλες οι γνώμες είναι δεκτές.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πολυ ωραιο θεμα και μακαρι και επιτελους να ξεφυγουμε απο τις γνωστες...κανονιες.
Νικο , και οι υπολοιποι ασφαλως , μια καλη ιδεα ειναι να ξεκινησει κανεις διαβαζοντας το editors choice απο το Gramophone που θα βρειτε εδω:
http://www.gramophone.co.uk/edschoice.asp

Δες επισης και εδω:
http://shop.castleclassics.co.uk/acatalog/Naxos.html

Reaction score
5
Μιας και συζητάμε για κλασική τώρα τελευταία, θέλω τις απόψεις σας και για ένα άλλο θέμα.

Η κλασική μουσική, ιδιαιτέρως τα μεγάλα ορχηστρικά, είναι κατά την άποψή μου το πιο δύσκολο μουσικό θέμα προς αναπαραγωγή, από ένα οικιακό σύστημα ήχου.

Ως γνωστόν οι τρελοί του ήχου στην διπλανή κατηγορία, ενδιαφέρονται για καλές ηχογραφήσεις. Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας για οποιοδήποτε έργο θεωρείτε ότι είναι έργο αναφοράς σε ότι αφορά στην ηχογράφηση - εκτέλεσή του.
απο ηχογραφησεις δε μπορω να σου πω, δεν τις εχω ακουσει σε "Χαϊ-εντ"... αλλα απο εκτελεσεις... στα μεγαλα ορχηστρικα, αυτες, της φιλαρμονικης του Βερολινου με τον Καραγιαν εχουν αφησει εποχή...
Συνηθως ολες οι εκτελεσεις της φιλαρμονικης του βερολινου ειναι καλες...
αναλογως τους συνθετες επισης της Φιλαρμονικης της βιεννης ειναι καλες, (στραους κλπ) οπως και της Ν.Υορκης (Μπερσταιν, και γενικα περισσοτερο με αμερικανους συνθετες...)
Ενα τρομερό εργο... σε κατασταση ψυχεδελιας αν το ακουσεις συγκεντρομενος ειναι το ρεκβιεμ του Μοτζαρτ... που αν και ο καημενος δε προλαβε να το τελειωσει... οι μαθητες του το ολοκληρωσαν με σχετικη επιτυχια... αν και φαινετε η διαφορα απο καποια μερη και μετα στην τελειοτητα και ολοκληρωση...
Προτεινομενο σε οσους ακουν κλασικη μουσικη...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa