Κλασσικη compact δισκοθηκη

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εαν καποιος μου προτεινε να αναφερω την αγαπημενη μου μουσικη εκπομπη , σιγουρα αυτη του Νικου Κανελλοπουλου στον "Αθηνα 9,84" θα κερδιζε τα πρωτεια.
Με ζωη ηδη 19 ετων και με υψηλοτατη απηχηση κραταει τον τυχερο καθηλωμενο απο το πρωτο λεπτο εως το τελος της.
Δυστυχως μεταδιδεται μονο καθε Σαββατο(9-11πμ) αλλα οι fan του κ.Κανελλοπουλου εχουν την δυνατοτητα να απολαυσουν τις επιλογες του και καθε Κυριακη(11-12) στην αλλη ομογαλακτη εκπομπη με τον διακριτικο τιτλο ""Ο 9.84 πάει Μέγαρο"
Εαν δεν εχετε ακουσει ποτε την "Κλασσικη compact δισκοθηκη" και ακομα και εαν δεν ειστε λατρεις της κλασσικης μουσικης αξιζει να δοκιμασετε εστω και μια φορα.
Θα "κολλησετε"
Θελετε ειναι οι μικρες ιστοριες σχετικα με την δημιουργια των εκαστοτε αριστουργηματων , θελετε η ροη των ηχητικων "διαμαντιων" , οι εκτακτες εκδρομες για ακροασεις σε διαφορες πολεις της γηραιας ηπειρου , η τελος η ιδια η βελουδινη φωνη του κ.Κανελλοπουλου , σας υποσχομαι πως στο τελος της εκπομπης θα μεινετε με το συναισθημα της ολοκληρωσης.
Ακουω την "κλασσικη compact δισκοθηκη" εδω και παρα πολλα χρονια και ποτε δεν αξιωθηκα να γραψω κατι.
Ελπιζω να αναπληρωσα.Ελπιζω να "δοκιμασετε"... :wink:

Reaction score
7
Εγω παλι, επειδη ειμαι συναισθηματικα δεμενος με τον 9.84... και επειδη αν δεν παινεψεις τις εκπομπες των φιλων σου, θα σε πλακωσουν (οι φιλοι).... εχουμε και λεμε...

του Κωνσταντινου Ζουλα
και
του Θοδωρη Σαραντη...

Τον Κανελλοπουλο τον θεωρω λιγο "βαρυ" (λογω μουσικης) για πρωινη ακροαση....

Reaction score
0
Άν θυμάμαι καλά πρέπει νά είναι από τίς πρώτες εκπομπές τής λεγόμενης ελεύθερης ραδιοφωνίας.Δέν ήξερα ότι παίζει ώς τώρα.Πολύ καλό υλικό καί ανάλογος παρουσιαστής.Δέν τήν χάνω μέ τίποτα τό ερχόμενο Σάββατο.

Reaction score
77
Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, τόσο για τα καλά λόγια, όσο και για τις παρατηρήσεις.
Ύστερα, να σας ενημερώσω ότι η εκπομπή μου είναι πράγματι η πιο παλιά της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και η παλαιότερη κλασικής μουσικής σε όλο το ραδιόφωνο. Η "Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη" συμπλήρωσε 18,5 χρόνια (ξεκίνησε στις 6.6.1987) και συνεχίζει ως τώρα.
Πάντως σήμερα είναι χωρισμένη σε 4 σπαστές ώρες:
Σάββατο 7-8 πμ και 9-10 πμ
Κυριακή 7-8 πμ και 11-12 πμ.
Η τελευταία είναι χορηγία του Μεγάρου Μουσικής, αναφέρεται μόνο στα προγράμματά του και προσφέρει κάθε Κυριακή 6 εισιτήρια δωρεάν.
Προσπαθώ όσα μεταδίδω ή όσα λέω να είναι απολύτως κατανοητά και ενδιαφέροντα και για τον πιο άσχετο ακροατή.
Τέλος, για τους φίλους του forum θα ήθελα να πω ότι μπορούν να μου ζητήσουν να ακούσουν κάτι που θέλουν (παραγγελία!), στέλνοντας e-mail στο [email protected]
Νίκος Κανελλόπουλος

Reaction score
23
Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, τόσο για τα καλά λόγια, όσο και για τις παρατηρήσεις.
Ύστερα, να σας ενημερώσω ότι η εκπομπή μου είναι πράγματι η πιο παλιά της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και η παλαιότερη κλασικής μουσικής σε όλο το ραδιόφωνο. Η "Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη" συμπλήρωσε 18,5 χρόνια (ξεκίνησε στις 6.6.1987) και συνεχίζει ως τώρα.
Πάντως σήμερα είναι χωρισμένη σε 4 σπαστές ώρες:
Σάββατο 7-8 πμ και 9-10 πμ
Κυριακή 7-8 πμ και 11-12 πμ.
Η τελευταία είναι χορηγία του Μεγάρου Μουσικής, αναφέρεται μόνο στα προγράμματά του και προσφέρει κάθε Κυριακή 6 εισιτήρια δωρεάν.
Προσπαθώ όσα μεταδίδω ή όσα λέω να είναι απολύτως κατανοητά και ενδιαφέροντα και για τον πιο άσχετο ακροατή.
Τέλος, για τους φίλους του forum θα ήθελα να πω ότι μπορούν να μου ζητήσουν να ακούσουν κάτι που θέλουν (παραγγελία!), στέλνοντας e-mail στο [email protected]
Νίκος Κανελλόπουλος

Πρώτα από όλα που μου έρχονται στο μυαλό θα ήθελα ως moderator της κατηγορίας ΜΟΥΣΙΚΗ να καλωσωρίσω τον κ. Νίκο Κανελλόπουλο στο avsite !

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για την κοινότητά μας η συμμετοχή ενός ανθρώπου της ΜΟΥΣΙΚΗΣ στα δρώμενα και τα γραφόμενα σε αυτή την ιστοσελίδα!

Λόγω της μόνιμης μου κατοικίας στην Πάτρα έχω δυστυχώς στερηθεί την καταπληκτική εκπομπή του κ. Κανελλόπουλου , η οποία μου κρατούσε συντροφιά στα φοιτητικά μου χρόνια στην Αθήνα.
Η αναφορά του Αντρέα Κ. μου ξύπνησε "μνήμες" και με έκανε να αναζητήσω την ιστοσελίδα του 9,84 , με την ελπίδα να υπάρχει και μετάδοση μέσω Internet.
Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα πως στο http://www.athina984fm.gr/ μπορεί να ακούσει όποιος θέλει τον 9,84.

Είναι γεγονός πως μέσα από αυτή την κατηγορία έχουμε δώσει λίγο μεγαλύτερο βάρος σε είδη μουσικής , που ακούμε τις πιο πολλές ώρες της ημέρας. Σίγουρα η "μερική" γνώση προσώπων και πραγμάτων σε συγκεκριμένα μουσικά είδη , μας κάνει να γράφουμε πιο ευκολα , την άποψή μας για αυτά...

Δεν κρύβω πως σε προσωπικές μου εποικονωνίες με αρκετά μέλη , έχει΄"μπεί στο τραπέζι" το θέμα της Κλασσικής Μουσικής.
Δεν κρύβω επίσης πως δεν .... τολμούσα να κάνω εκτενείς αναφορές , φοβούμενος , λάθη και ατοπήματα , σε έναν χώρo που απλά έχω ...περπατήσει βιαστικά.

Ενα πρώτο ..μικρό δείγμα της προσπάθειας προσέγγισης των βασικών αρχών της Μουσικής ( και κρυφά της Κλασσικής Μουσικής...) ήταν και η μικρή αναφορά μου στις βασικές της αρχές στο θέμα με τον τίτλο : ΜΟΥΣΙΚΗ

Επίσης να ..τολμήσω να πώ πως έδω και λίγες μέρες είχα ξεκινήσει ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο μεταρρυθμιστή του Λυρικού θεάτρου τον Richard Wagner, το οποίο δεν είχα αποφασίσει αν θα το "ανεβάσω" στο forum.

H παρουσία του κ. Κανελλόπουλου στο forum με γεμίζει χαρά και ευθύνη συνάμα.

Με μεγάλη ευχαρίστηση τον προσκαλώ σε όλες τις συζητήσεις και τον παρακαλώ να μας δώσει τα "φώτα" του σε έναν χώρο τον οποίο γνωρίζει πάρα πολυ καλά....

Υ.Γ. Αν κάνουμε κάποιο αντικειμενικό λάθος , μην το παρεξηγησετε , το κάνουμε απλά γιατί θέλουμε να μάθουμε.....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καλωσόρισες και από εμένα...

Η αλήθεια είναι ότι ακούω κλασική μουσική και έχω ακούσει αρκετές εκπομπές παλαιότερα...

Το σημαντικό είναι ότι μια τέτοια εκπομπή κρατάει τόσα χρόνια στον ιστορικότερο ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό...

Ελπίζω να κρατήσει πολλά χρόνια ακόμα...

Νομίζω παλαιότερα είχε γίνει ένα αφιέρωμα στα κλασικά κομμάτια που είχαν παιχθεί σε διαφημίσεις...

Ίσως μια τέτοια εκπομπή να είχε ενδιαφέρον όπως και ένα αφιέρωμα σε κλασικές πλέον ταινίες κινουμένων σχεδιών και το μουσικό τους χαλί... σε πολλές από αυτές ακούγονται διάσημες συνθέσεις...

Η κλασική μουσική είναι συνεχώς γύρω μας και φυσικά είναι αξεπέραστη...

V

VIDEOMIX

Guest
Kρίμα που η τεχνολογία των υπολογιστών δεν μας επιτρέπει ακόμη να έχουμε σε forums φωνητικό μήνυμα ωστε αυτό που έγραψε ο κύριος Καννελόπουλος να μπορούσε να μας το πεί με την βελούδινη όπως λέει και ο Ανδρέας, φωνή του. :)

Reaction score
7
Καλως ηρθατε!! Χαρα μας και τιμη μας.

For the record... Εχουμε συναντηθει χρονια πριν σε καποιο booth του 9.84 χωρις να εχουμε συστηθει βεβαια και τελικα ειναι ευχαριστα "μικρος ο κοσμος"!!

Οφειλω να πω οτι παρα τα μουσικα γουστα μου (οχι οτι δε μπορω να ακουσω κλασσικη, αλλα προτιμω κατι αλλο πιο "ξυπνητικο" το πρωι) και την ωρα της εκπομπης -συννηθως κοιμαμαι!!- εχω ακουσει καποιες εκπομπες (παλιοτερα οταν ξυπνουσα νωρις λογω δουλειας το ΣΚ και το ραδιο ηταν συντονισμενο στον 9.84) και να παραδεχτω οτι δεν ειναι μια απλη εκπομπη που παιζει κλασσικη μουσικη. Μπορεις να μαθεις πολλα, εκτος απο το να ακους μουσικη.
Δε θα σας πω περισσοτερα, αλλα (αν ξυπνατε πρωι το ΣΚ) βαλτε να ακουσετε και θα καταλαβετε τι εννοω.

Οσο για τις "παραγγελιες" εχω καποιες στο μυαλο μου σαν μελωδιες που θα παω σπιτι να τις ακουσω (ναι, εχω και αρκετα CD κλασσικης) και θα τις υποβαλω!!
Θα φροντισω να ξυπνησω βεβαια και για να τις ακουσω!!
(Θυμαμαι παντως οτι μου αρεσουν καποια του Georges Bizet, αλλά απο τιτλους....δεν!)

Νομιζω παντως οτι αξιζει και ενα μπραβο στον 9.84 (9.84 - Τι κι αν εκπεμπει πια απο τους 98,3) γιατι ειναι απο τους λιγους σταθμους που θα φιλοξενουσαν μια εκπομπη με "μη εμπορικα τραγουδια" και κατευθυνομενα υποχρεωτικα playlist....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Με μεγαλη χαρα καλωσοριζω με την σειρα μου τον Νικο Κανελλοπουλο στο AVSite.
Ειναι παραπανω απο ευχαριστο να μπορεις να "συνομιλεις" με τον ανθρωπο που ακους τοσα χρονια τωρα στο ραδιο.Εστω και μεσω της οθονης ενος pc :oops:

Αλλωστε η εκπομπη του Ν.Κ. ειναι η μονη εναλλακτικη οαση σε αυτη του Τριτου Προγραμματος αλλα και η μονη ισως-εκτος Αγγλιας- που μπορει κανεις να απολαυσει απο Henrey Purcel αλλα και να μαθει την ιστορια του κονσερτου της αριστερας χειρας του Ravel και γιατι ονομαστηκε ετσι(θυμαμαι ακομα την εντυπωση που μου ειχε κανει οταν ακουσα την ιστορια απο τον Νικο Κανελλοπουλο)

Κυριοι συντονιστες της κατηγοριας , θα ηθελα να προτεινω ενα νεο θεμα με τις προτιμησεις των μελων του AVSite για την Σαββατιατικη εκπομπη του Ν.Κ. και εαν θελει μπορει να τις δει απο εδω , αλλιως να του τις προωθησουμε μεσω ηλεκτρονικου ταχυδρομειου.

Τι λετε?

Reaction score
77
"Δεν κρύβω πως σε προσωπικές μου εποικονωνίες με αρκετά μέλη , έχει΄"μπεί στο τραπέζι" το θέμα της Κλασσικής Μουσικής. Δεν κρύβω επίσης πως δεν .... τολμούσα να κάνω εκτενείς αναφορές , φοβούμενος , λάθη και ατοπήματα , σε έναν χώρω που απλά έχω ...περπατήσει βιαστικά."

Σε όσα έγραψε ο forum-φίλος κ. Κουτρουμπάνος, θα ήθελα να πω πως δεν πρέπει κανείς να διστάζει για λάθη σε λέξεις και όρους σχετικά με την Κλασική* Μουσική. Η γνώμη μου είναι ότι να τολμάμε να ακούμε καινούρια πράγματα, έστω κι αν δεν τα γνωρίζουμε, έστω κι αν κάνουμε λάθη. Το αποτέλεσμα στην ψυχή και το μυαλό μας μετράει!

Πάντως, είμαι πράγματι εντυπωσιασμένος από όσα γράφτηκαν από διάφορους ραδιοφωνικούς φίλους που δεν τους γνώριζα! Ευχαριστώ και πάλι... και θυμηθείτε ότι είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι μπορώ να προσφέρω.
Νίκος Κανελλόπουλος

*Χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια στη λέξη "Κλασική" ένα "σ", σύμφωνα με τα εγκυρότερα, σύγχρονα λεξικά. Αυτοί που διαμορφώνουν και καταγράφουν τη γλώσσα ξκέρουν καλύτερα από μένα...

Reaction score
51
"
*Χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια στη λέξη "Κλασική" ένα "σ", σύμφωνα με τα εγκυρότερα, σύγχρονα λεξικά. Αυτοί που διαμορφώνουν και καταγράφουν τη γλώσσα ξκέρουν καλύτερα από μένα...
Αν μου επιτρέπετε το σχόλιο η λέξη "κλασικός" ανήκει στις αναφερόμενες γλωσσολογικά "περιπλανώμενες" λέξεις!
Δηλαδή η συγκεκριμμένη λέξη καθαρά αρχαία ελληνική λέξη προερχόμενη από την λέξη κλάσις, γράφεται Ελληνιστί με ένα ς!
Η λέξη μεταφερόμενη στους Λατίνους αργότερα γιά λόγους καθαρά φωνητικής μεταβλήθηκε με δύο ς δηλαδή classis για να ακούγεται (κλάσσις) ενώ με ένα ς θα ακουγόταν (κλάζις)!!.
Επιστρέφοντας η λέξη στην Ελλάδα τους νεώτερους χρόνους από τους εκάστοτε νεωτερίζοντες και Ευρωπαϊζοντες Ελληνες γλωσσολόγους και ιστορικούς, εμφανίστηκε σαν "κλασσικός"!! Δεν αποτελεί γενικά γλωσσολογικό σφάλμα, αλλά η λέξη σαν γνήσια Ελληνικότατη λέξη είναι : Κλασικός!!! :wink:

Reaction score
77
Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω.
Αυτό άλλωστε αναφέρεται και στα ερμηνευτικά λεξικά.
Νίκος Κανελλόπουλος

Reaction score
3.574
Αγαπητέ μας Νίκο, εδώ θα σε λέμε Νίκο γιατί αισθάνομαι ότι είσαι ένας άνθρωπός δικός μας, φίλος μας και πολύ αγαπητός στο χώρο της μουσικής

Η δυτική κλασική μουσική, η σοβαρή για ορισμένους μουσική, δεν έχει δυστυχώς καταφέρει ακόμα να γίνει αγαπητή στους νέους μας στη Ελλάδα. Σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβάλουν διαρκώς τους άμουσους και τους αντάλαντους.

-- Δεν είναι κρίμα να υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 20.000 ανενεργά πτυχία μουσικών και να γίνονται γνωστοί μόνο όσοι προωθούνται από συγκεκριμένα εμπορικά κυκλώματα ?

-- Δεν είναι κρίμα οι σημερινοί Ελληνες συνθέτες να αναγκάζονται, για να επιβιώσουν, να γράφουν τραγουδια επιπέδου Fame Story ?

-- Δεν είναι κρίμα να προσπαθείς να ακούσεις καλή μουσική στο ραδιόφωνο, να πηγαίνεις τη βελόνα του ραδιοφώνου από την μία άκρη στην άλλη και να μην μπορείς να βρεις έναν σταθμό της προκοπής με καλή μουσική ?

-- Δεν είναι κρίμα οι περισσότεροι σταθμοί να παίζουν συμπιεσμένη και κακής ποιότητας μουσική σε μορφή MP3 από τον Η/Υ ?

Είναι κρίμα, και το γνωρίζεις καλά.

Θα ήθελα, μέσω της εκπομπής σου, να προσπαθήσεις περισσότερο να αναδείξεις τους νεότερους Ελληνες συνθέτες και εκτελεστές. Και όχι μόνο τους Ελληνες που έχουν την οικονομική άνεση να εκδίδουν πολλαπλές δουλειές με την υποστήριξη των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών.

Γιατί να μην μπορούμε να ακούμε στο ραδιόφωνο ποιοτικές demo ηχογραφήσεις από ταλαντούχους και νέους Ελληνες συνθέτες ?

Μας το απαγορεύει κανείς ?

Να είσαι πάντα καλά Νίκο και πολλές επιτυχίες στην προσπάθεια που κάνεις.

Reaction score
4.426
Να μιλήσω στον ενικό ή στον πληθυντικό;;;;;Δεν ξέρω!!!!!!

Χμμμμμμμμμμμ......Καλώς ήρθες Νίκο!!!

Καθώς είμαι ακροάτρια του 9,84 πολλά χρόνια (και έχω και συναισθηματικούς δεσμούς) γνωρίζω την εκπομπή σου. Η αλήθεια είναι πως κλασική μουσική ακούω σπανίως καθώς είμαι της ροκ. Όμως, μου αρέσει πάρα πολύ η προκλασική μουσική.Δεν γνωρίζω, όμως, τίποτα σχετικό. Πριν καιρό είχα να ρωτήσω και ανάμεσα σε άλλα που μου πρότειναν ήταν και ένα cd με μουσική του Jenkins το οποίο και πήρα. Θα ήθελα, λοιπόν, να με διαφωτίσεις σχετικά με αυτό το είδος της μουσικής.

Μια που μπήκες στην παρέα να μας μάθεις και διάφορα πράγματα!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Να δουμε ποσοι απο εσας θα ακουσετε την αυριανη πρωινη εκπομπη του Ν.Κ.
Μετα θελω εντυπωσεις για να δουμε εαν ειχα δικαιο η οχι :wink:

exile

Videocameras
Reaction score
4.514
Μια και ακουω μεσω δικτυου ηδη-και δεν ειναι η πρωτη φορα :D :D -και αφου ειναι και χρονια Μοτσαρτ η φετεινη ,ας εχουμε κατι στο νου μας για την επομενη φορα... :) :)
Να σας πω μονο πως ενα προγραμμα για pc καποτε το ειχα φτιαξει μονο ακουγοντας Bach. :wink:

Συνεχιζουμε....,καλη ακροαση...

exile

Videocameras
Reaction score
4.514
Και να ξερετε πως σιγουρα ολο και καπου θα εχετε (ξανα)ακουσει καποιο κομματι κλασ(σ)ικης μουσικης,ειτε απο καποιο φιλμ,διαφημιση,κλπ..κλπ..
Ακουστε το ομως ολοκληρο... :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988