Κλοπή κινητού τηλεφώνου

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Παιδια καλησπερα. Εκλεψαν το κινητο της κορης μου, apple iphone se, γνωριζει κανεις εαν ειναι δυνατον με καποιο τροπο να εντοπιστει; Δυστυχως δεν εχει κατεβασει την εφαρμογη ευρεσης, εχει ομως ενεργοποιημενο το touch id, και αυτη τη στιγμη το τηλεφωνο ειναι ενεργοποιημενο, δηλ. καλει κανονικα.
Μπορω να κανω κατι;
Συγνωμη για το υφος της γραφης μου, ειμαι εξαιρετικα φορτισμενος...

Reaction score
638
Καλεσε την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος και ζητα την βοηθεια τους .
Πριν απο δυο χρονια εντοπισαν κλεφτες μεσα απο την sim μην χανεις χρονο γιατι μπορει να κλεισει το τηλεφωνο

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..τιποτα απο τα δυο δεν ηταν ανοιχτα, δυστυχως. Τουλαχιστον απανεργοποιηθηκε η συσκευη, ακομα και αν καταφερουν να παρακαμψουν το κλειδωμα της οθονης, δεν μπορει να χρησιμοποιηθει. Αυριο θα μιλησω με την apple, νομιζω ομως οτι δεν μπορει να γινει κατι. Ισως παω και σε καποια καταστηματα service στην πολη προκειμενου να τους ενημερωσω για το περιστατικο, και αυτο γιατι το κινητο το εκλεψαν παιδια, και εν τη αφελεια τους, απευθυνθουν σε καποιο για να ζητησουν βοηθεια για ξεκλειδωμα.....

Reaction score
10
Καλημέρα. Για να γίνει εντοπισμός iphone θα πρέπει να έχει γινει ενεργοποίηση της εφαρμογής "find my iphone" μεσα απο τις ρυθμίσεις. Εαν στη συσκευή δεν είχε δηλωθεί λογαριασμός icloud τότε το τηλέφωνο είναι πλήρως προσβάσιμο από το νέο κάτοχο.
Στη περίπτωση που είναι ενεργοποιημένη η παραπάνω εφαρμογή μπαίνεις στο ακόλουθο λινκ https://www.icloud.com/ και δηλώνεις απώλεια συσκευής. Επίσης μπορείς να αφήσεις και γραπτό μηνυμα, έτσι ώστε όταν αυτός που το βρει και το συνδεσει στο internet για ενργοποίηση να το δει και να σε καλέσει σε ένα τηλέφωνο.
Πρακτικά το κλειδωμένο iphone είναι άχρηστο σε ξένα χέρια.
Θα σου πρότεινα επίσης να γράψεις στο μήνυμα για μια συμβολική αμοιβή μιας και μιλάμε για άχρηστη συσκευή σε ξένα χέρια.
Καλή τύχη.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
nick καλημερα. Το τηλεφωνο εχει απανεργοποιηθει. Με μια βεβαιωση που πηρα απο την αστυνομια, πηγα στη wind και με καποιες ενεργειες εχει κλειδωθει. Εγραψα και καποιο μνμ να επστραφει. Σε περιπτωση που το παει σε καποιο καταστημα service, θα βγαλει μνμ "καλεστε την αστυνομια". Το ζητημα ομως ειναι το εξης: κλαπηκε απο συμμαθητρια της κορης μου, (1ης Λυκειου), στο φρον/τηριο. Γνωριζουμε πια ειναι, πλην ομως δεν μπορω να το αποδειξω, ετσι συννενοηθηκα με τον Δντη να γινει μια ανακοινωση γενικα στην ταξη και να υποδειχθει ενα σημειο στο χωρο και να αφεθει εκει, χωρις καμια περαιτερω συνεπεια. Ελπιζω να φερει αποτελεσμα αυτο. Ειναι λεπτο το ζητημα..ελπιζω στο φιλοτιμο, τι να πω....

Reaction score
1.656
nick καλημερα. Το τηλεφωνο εχει απανεργοποιηθει. Με μια βεβαιωση που πηρα απο την αστυνομια, πηγα στη wind και με καποιες ενεργειες εχει κλειδωθει. Εγραψα και καποιο μνμ να επστραφει. Σε περιπτωση που το παει σε καποιο καταστημα service, θα βγαλει μνμ "καλεστε την αστυνομια". Το ζητημα ομως ειναι το εξης: κλαπηκε απο συμμαθητρια της κορης μου, (1ης Λυκειου), στο φρον/τηριο. Γνωριζουμε πια ειναι, πλην ομως δεν μπορω να το αποδειξω, ετσι συννενοηθηκα με τον Δντη να γινει μια ανακοινωση γενικα στην ταξη και να υποδειχθει ενα σημειο στο χωρο και να αφεθει εκει, χωρις καμια περαιτερω συνεπεια. Ελπιζω να φερει αποτελεσμα αυτο. Ειναι λεπτο το ζητημα..ελπιζω στο φιλοτιμο, τι να πω....
Φιλότιμο από κάποιον που το σούφρωσε μην περιμένεις! Κρίμα για το παιδί που κλέβει.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..οντως κριμα..και ακομα περισσοτερο κριμα για την κορη μου, πικραθηκε πολυ. Σκεψου οτι μαζευε χρηματα για περιπου 6-7 μηνες, συν τα δωρα απο τη γιορτη και τα γενεθλια της, και με λιγη δικη μου βοηθεια καταφερε και το αγορασε. Ηταν πολυ χαρουμενη.
Τελος παντων, αρχιζει σιγα σιγα να μπαινει στον πραγματικο κοσμο..

Reaction score
1.656
..οντως κριμα..και ακομα περισσοτερο κριμα για την κορη μου, πικραθηκε πολυ. Σκεψου οτι μαζευε χρηματα για περιπου 6-7 μηνες, συν τα δωρα απο τη γιορτη και τα γενεθλια της, και με λιγη δικη μου βοηθεια καταφερε και το αγορασε. Ηταν πολυ χαρουμενη.
Τελος παντων, αρχιζει σιγα σιγα να μπαινει στον πραγματικο κοσμο..
Η κόρη ενός φίλου μου (στην ηλικία της δικής σου) κέρδισε ένα iphone 7. Κινητό 1200 ευρώ!!!!!! Σε μια χώρα που οι μισοί πεινάνε! Συζητούσαμε με τον πατέρα της για το πόσο πορώνονται τα παιδιά με τον καταναλωτισμό, τα κινητά τηλέφωνα, την επικινδυνότητα να βγει ένα παιδί με ένα τέτοιο κινητό έξω, την ποιότητα της επικοινωνίας που γίνεται σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά.

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει πάρα πολύ! Επίσης νομίζω ότι η κακή αυτή στιγμή για την κόρη σου, μπορεί να γίνει καλή με το να της μιλήσεις για διάφορα πράγματα, να τα σκεφτεί και να της γίνει μάθημα ζωής.

Κι εμείς εδώ μια από τα ίδια. Καταναλωτισμός, εγωισμός, ξερολισμός, απομακρυσμένη επικοινωνία. Ας μας γίνει κι εμάς μάθημα και ας σκεφτούμε. Έχω πολλούς γνωστούς που δεν έχουν να φάνε, ζούνε σε σπίτια που δεν έχουν τα βασικά, δεν έχουν κάτι σοβαρό να κάνουν ΑΛΛΑ έχουν κάτι τηλεφωνάρες, κάτι στερεοφωνικάρες, κομπιούτερ πανάλαφρα και πανγρήγορα κτλ γιατί "τα χρειάζονται".

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..τι να πω, συμφωνω απολυτως, ετσι ειναι! Απο την αλλη παλι ετσι ειναι η κοινωνια μας. Την εξελιξη ολοι θελουμε να την παρακολουθουμε και να τη γευομαστε! Ως ενα βαθμο ειναι απολυτως φυσιολογικο. Δεν ειναι φυσιολογικο βεβαια να προβαινουμε σε αγορες οταν δεν μπορουμε να εξυπηρετησουμε αλλα βασικοτερα πραγματα. Γ' αυτο και παρατηρουμε κλοπες, η αλογιστες αγορες καταναλωτικων αγαθων, τις οποιες στη συνεχεια δεν μπορουμε να εξυπηρετησουμε οικονομικα. Το να κλεψει κατι που ποθουσε ενα παιδι, τη στιγμη που δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να το αγορασει, (γονεις), ως ενα βαθμο το καλαβαινω, ακριβως επειδη ειναι παιδι. Ολοι οσοι ειναι γονεις ξερουν ποση γοητεια ασκουν στα παιδια τα συγκεκριμενα τηλεφωνα!
Το λυπηρο ειναι οταν γινονται αγορες απο μεγαλους ανθρωπους, ενιοτε και οικογενειαρχες, και οι οποιοι στη συνεχεια αδυνατουν να εξυπηρετησουν οικονομικα αυτες ακριβως τις αγορες. Ποσα και ποσα παραδειγματα εχουμε! Γενικα πιστευω οτι δεν ειναι κακο, εφ' οσον μπορουμε, να αγοραζουμε πραγματα που μας αρεσουν, υπο την προυποθεση ομως να μη στερουμε τιποτε απο κανενα στον περιγυρο μας, η κυριως, απο την οικογενεια μας. Τοτε, και μονον τοτε, και εφ' οσον τα εισοδηματα του καθε ενος αγοραστη το επιτρεπουν, ναι, να αγορασουν οτι νομιζουν, ακομα και το καλυτερο...

Reaction score
1.614
Η κόρη ενός φίλου μου (στην ηλικία της δικής σου) κέρδισε ένα iphone 7. Κινητό 1200 ευρώ!!!!!! Σε μια χώρα που οι μισοί πεινάνε! Συζητούσαμε με τον πατέρα της για το πόσο πορώνονται τα παιδιά με τον καταναλωτισμό, τα κινητά τηλέφωνα, την επικινδυνότητα να βγει ένα παιδί με ένα τέτοιο κινητό έξω, την ποιότητα της επικοινωνίας που γίνεται σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά.

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει πάρα πολύ! Επίσης νομίζω ότι η κακή αυτή στιγμή για την κόρη σου, μπορεί να γίνει καλή με το να της μιλήσεις για διάφορα πράγματα, να τα σκεφτεί και να της γίνει μάθημα ζωής.

Κι εμείς εδώ μια από τα ίδια. Καταναλωτισμός, εγωισμός, ξερολισμός, απομακρυσμένη επικοινωνία. Ας μας γίνει κι εμάς μάθημα και ας σκεφτούμε. Έχω πολλούς γνωστούς που δεν έχουν να φάνε, ζούνε σε σπίτια που δεν έχουν τα βασικά, δεν έχουν κάτι σοβαρό να κάνουν ΑΛΛΑ έχουν κάτι τηλεφωνάρες, κάτι στερεοφωνικάρες, κομπιούτερ πανάλαφρα και πανγρήγορα κτλ γιατί "τα χρειάζονται".
Οταν καποιος στερειται πολυ πιο στοιχειωδη αγαθα προκειμενου να εχει και να χρησιμοποιει ακριβο κινητο, δεν ειναι καταναλωτισμός (καθοτι στερειται αλλα) αλλα εξαρτηση απο μια συγκεκριμενη μορφη επικοινωνιας & ψυχαγωγιας (αλλα και επιδειξης), που δυστυχως για τη νεα γενια τεινει να παρει "μονοπωλιακη" μορφη (ως μεσο επικοινωνιας), σε βαρος της αμεσης επαφης.

Reaction score
10
Φιλε Νίκο Τεγόπουλε, επειδή για όλα αυτά που προανέφερα ειμαι 100% σίγουρος και επειδή γνωρίζετε το δράστη, θα πρότεινα στην κόρη σου να δώσει στη διεύθυνση του σχολείου αυτες τις πληροφορίες που σου είπα ώστε να γνωρίζει ο δράστης οτι έχει στην κατοχή του ένα άχρηστο και άμεσα εντοπίσιμο αντικείμενο. Για οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία χρειάζεσαι μην διστάσεις να μου στείλεις ένα pm.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..nick θα περιμενω μια δυο ημερες ακομη μηπως και το αφησει στο σημειο που υποδειχθηκε. Εαν οχι, θα δω φιλε. Δεν μου αρεσει παντως να στιγματιζω ανθρωπους, ειδικα παιδια...

gonis

Luger
Reaction score
12.432
..συγνωμην Mr. gonis..δε θα επαναληφθει!
Επειδή mr.tegopoule τυχαίνει να έχω δυο παιδιά σε παραπλήσιες ηλικίες,αν ειχε συμβεί ή αν συμβεί κάτι παρόμοιο σε μένα ,θα έβαζα προτεραιότητα την ανικανότητα του ανήλικα να προστατεύσει τα "υπερβολικά" προσωπικά του αντικείμενα.:D
Εχω και άλλες ενστάσεις αλλά δηλωσες οτι δεν θα επαναληφθεί ;)

• Like
Reactions: Pin

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..ειλικρινα δεν αντιλαμβανομαι τι θελεις να πεις, νομιζω οτι το θεμα δεν προσφερεται για τετοιου ειδους συζητησεις. Εκτος εαν θεωρεις οτι κακως ανοιξα το θεμα. Κατι σ' ενοχλησε παντως και απορω, τι...

Reaction score
27.034
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛ ΜΟΝΟ Η ΚΛΟΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΛΗΣΤΕΙΑ.

ΔΥΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ.

Reaction score
17.371
Τι θα κάνετε σαν γονείς στην περίπτωση που το τηλέφωνο δεν εντοπιστεί τελικά.

Θα της αγοράσετε νέο Άι φον ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads