Κορνες για λαμπα 3w

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36
Αναζητω καποιο υπερευαισθητο ηχειο (μαλλον κορνας φανταζομαι) για να αξιοποιησω ενα εκπληκτικο λαμπατο που εχω χτιζοντας ενα δευτερο συστημα.
Ξερετε καθολου αν υπαρχουν καποια καλα kits ηχειων αλλα να ειναι high end το αποτελεσμα, ή σε ποια ηχει λογικου μεγεθους θα μπορουσα να στραφω?
Γιατι τα Klipsch Horns μου κανουν αλλα δεν εχω γωνιες εκει που θελω να τα βαλω κι επειδη θα ειναι δευτερο συστημα εχω πολυ υψηλο WAF... :)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Αν σου κανουν τα Κλιπς σαν ηχος, δες και τα La scala ή και τα Heresy, τα οποια δεν χρειαζονται γωνιες.
Άλλη εναλλακτική (που οντως δεν υπαρχουν πολλες) ειναι καποια Audio Note ηχεια, ή μετα πας σε Full Range με ή χωρις σαμπ.
Γνωμη μου ότι πρεπει να κοιτας ηχεια με πανω απο 97db ευαισθησια.
Η πιο σιγουρη για μενα, είναι τα Avantgarde αλλα εδώ το κοστος ανεβαινει.
Να φανταστω ότι ο λαμπατος ειναι με 2Α3?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Προσδιόρισε αν θέλεις το <<λογικό μέγεθος>>. Επίσης τι χώρο θέλεις να καλύψεις, σε τι απόσταση ακρόασης και σε τι στάθμες.

Reaction score
14.711
Αν σου κανουν τα Κλιπς σαν ηχος, δες και τα La scala ή και τα Heresy, τα οποια δεν χρειαζονται γωνιες.
Άλλη εναλλακτική (που οντως δεν υπαρχουν πολλες) ειναι καποια Audio Note ηχεια, ή μετα πας σε Full Range με ή χωρις σαμπ.
Γνωμη μου ότι πρεπει να κοιτας ηχεια με πανω απο 97db ευαισθησια.
Η πιο σιγουρη για μενα, είναι τα Avantgarde αλλα εδώ το κοστος ανεβαινει.
Να φανταστω ότι ο λαμπατος ειναι με 2Α3?
τα heresy θα παιξουν με 3w? ...ενδιαφερομαι για αυτον τον συνδυασμο για αυτο ρωταω...ευχαριστω

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
φανταζομαι σαν δευτερο συστημα απλα θα συντροφευει
οποτε σταθμες αποστασεις μαλλον ? περνανε σε δευτερη μοιρα
ολοι οι ολιγοβατοι λαμπτοι που ξερω προτιμουσαν ηχεια βασης -κορνας
και απλα ακουνε κελαιδισματα
γιατι οτι πιο ρευματοφορο το λαμαβουν ως παραμορφωση
βεβαια αυτα ειναι γουστα
Οποτε αν απλα ειναι δευτερο συστημα και ερεσι μια χαρα ειναι (σχετικο)
ή οπως πολυ σωστα ειπε ο pm προσδιορισε τα απαιτομενα

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις...
Εχω εναν Sun Audio 2Α3, 2Χ3 watt αλλα ο ηχος του ειναι πραγματικα εξαιρετικος!
Ο χώρος ειναι σχετικα μεγαλος - γυρω στα 50τμ, και η αποσταση απο τα ηχεια στα 2,5-3μ. Χωρος πισω απο τα ηχει περιπου 1 μετρο και πισωα πο την θεση ακροασης αλλα 2 μετρα.
Τα κανονικα μου ηχεια ειναι Wilson Watt Puppiesτα οποια μενουν ασυγκινητα απο τον εν λογω ενισχυτη - που σε πολυ μικρη σταθμη παρολαυτα δειχνει τις αρετες του.
Θα ηθελα σχετικα υψηλες σταθμες και με την λαμπα, τα Heressy τα ξερω, αλλα ελεγα μηπως υπαρχει και τιποτε αλλο, όπως τα Acuhorns ή κατι σε kit?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Μπορεις να δοκιμασεις να φτιαξεις horn loaded μεγαλο δαπεδου βασισμενο σε fullrange μοναδες της Seas, Tangband, Mark Audio, κλπ. Υψηλη ευαισθησια, εικονα, ομοιογενεια και σοβαρο χαμηλο και σωματα.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Με 3 βατ και σε μεγαλο χωρο τα Heresy οριακα και χωρις σταθμες, τα βλεπω.
Όμως πρεπει να ακουσεις τετοια ηχεια γιατι είναι άλλο πραγμα σε σχεση με τα Wilson.
Δε νομιζω να σε καλυψουν τα φουλ ρειντζ, εκτος και αν η μουσικη που ακους είναι φωνες και μικρα συνολα.

A

amoustakas

Guest
Τα 3 watt είναι ανεπαρκή για τα Heresy σε 50τμ εκτός αν ακούς σε χαμηλές εντάσεις. Παίζουν τόσο γλυκά με τις λάμπες που θα θέλεις να ανεβάσεις και θα τραβας τα μαλλιά σου. Δες οπωδήποτε πάνω από 102db ηχεία.

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36
Τα 3 watt είναι ανεπαρκή για τα Heresy σε 50τμ εκτός αν ακούς σε χαμηλές εντάσεις. Παίζουν τόσο γλυκά με τις λάμπες που θα θέλεις να ανεβάσεις και θα τραβας τα μαλλιά σου. Δες οπωδήποτε πάνω από 102db ηχεία.
Ποια προτεινεις?

A

amoustakas

Guest
Η λύση που προτείνει ο Παντελής (tyler) νομίζω είναι καλή. Ο argi θα μπορούσε να μας πει για τα rf-7?

m_v

Reaction score
24
Υποθέτω ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν επαρκείς στάθμες με 3W σε 50τμ. Χρησιμοποιώ ηχεία χοάνης 104dB σε παραπλήσιου μεγέθους χώρο, τα 8-10W είναι το ελάχιστο για μεσαίες στάθμες. Ίσως η κατεύθυνση σε ενεργό κροσόβερ και η χρήση του μικρού ενισχυτή στην περιοχή μεσουψηλών σε συνδιασμό με άλλον γιά τις χαμηλές συχνότητες...
Οικονομική λύση για ευαίσθητα ηχεία μπορεί να αναζητηθεί και σε vintage ηχεία εποχής 60.

Reaction score
895
Eίχα για αρκετά χρόνια Klipsch rf7 και μπορώ να δηλώσω ορκισμένος φίλος τους. Έπαιζαν εξαιρετικά με λαμπάτους, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτοί διέθεταν επαρκή ισχύ (άνω των 20-30 watt ανά κανάλι). Από περιέργεια τα είχα δοκιμάσει με ενισχυτές 2χ2 και 2χ3. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Βλέπετε το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κελαϊδήσουν οι κόρνες, αλλά να συγκινηθούν και τα woofer.

geoli

Επαγγελματίας
Reaction score
36
Παλια Altec που βρισκει κανεις σε καλη κατασταση?

Reaction score
1.019
Παλια Altec που βρισκει κανεις σε καλη κατασταση?
ebay και μονο diy,γιατι δεν νομιζω να συμφερει να φερεις ολοκληρο ηχειο....
Περιπου στα 104db τα δικα μου με altec

Attachments

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut