Κουιζ:Ξερετε ποια ηχεια χρησιμοποιουν οι περισσοτερες διασημοτητες?

Reaction score
10
Δεν ειναι φτηνα ηχεια , αλλα δεν ειναι τοσο ακριβα οσο τα λεει ο Ισπανος.
Εγω εχω ενα τιμοκαταλογο εδω κατα 25-30% πιο φτηνες τιμες.

Κι αφου θελετε να τ ακουσετε....σε λιγο καιρο θα εχουμε νεοτερα.......:137:.

Παντως απ οτι που εχουν πει οι φιλοι μου στην ADA, παιζουν με PMC στο custom shop που εχουν και ειναι πολυ καλα ηχεια.

Στην ουσια ομως δεν ειναι home theater ηχεια, αλλα Hi-Fi ηχεια που εχουν και τα περιφερειακα τους. Δηλαδη εχουν κεντρικα ηχεια αλλα σαν περιφερειακα βαζουν τα ιδια με τα μπροστινα η πιο μικρα.

Αυταααααα......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
υπαρχουν πολλα ηχεια για τετοιες δουλειες
οπως genelec-dynaudio και παει λεγοντας
βαζω στοιχημα οτι η πλειοψηφια των διασημων αν τους βγαλεις τα καλωδια απο την πλατη των συσκευων τους θα χρειαστουν πολλες ζωες για να τα ξαναμονταρουν σωστα
οποτε απο το εχω μεχρι το γνωριζω πραγματικα γιατι το εχω απεχει μπολικο θα ελεγα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
and another thing
περα απο την τσεπικη πολιτικη( αυτο συνφαιρει αυτο βαζουμε)
υπαρχουν και οι συμπαθειες- αντιπαθειες.
Τελος μια κομπανια που ειχε λουκετωσει ειναι παλι μαζι μας
miller kreisel
πελατες της
20th centuryfox
dts
paramount studios
dolby laboratories
universal studios
dream works skg
walt disney studios
HBP productions
warner borthers studios
lucas film ltd
skywalker sound
sony music and pictures
and more
αυτα

Reaction score
150
Pffffffffffffffffffffffffffff! Τι βλακείες είναι αυτές?

Τα καλά ηχεία τα πουλάει αυτός εδώ και φυσικά και τους καλούς ενισχυτές εδώ. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα, τι σκατά διάσημοι είναι με τόσο φθηνά ηχεία.

Α! Στέλνει παντού στον κόσμο.

Και μερικοί πελάτες του πρώτου εγκαταστάτη (LEADER)

PAST CLIENT LIST (now available for residential installs).

Paramount, MGM, Miramax, Sony Pictures, Disney, Walt Disney Europe, New Line Cinema, Universal Pictures, Warner Bros., 20th Century Fox, FOX-TV, Los Angeles, MGM-TV, Santa Monica, X-Files , HBO, IBM , ABC, NBC, CBS, PBS, BBC, Vancouver Film School Main Theatre, The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Vancouver International Film Festival, Academy of Canadian Cinema and Television, Charles Aidikoff Screening Room, William Morris Agency, Consulate General of Japan, Canadian Broadcasting Corporation, UTA - United Talent Agency, National Film Board of Canada, Polygram Films, United States Army, USAF, USMC, AVID/Digi Design, NEC Technologies Inc., Roland Corporation, World Book Encyclopedia and many more.

Reaction score
3.085
Ξέρετε ποια ηχεία χρησιμοποιούσε η περίφημη Scala di Milano?

Γιατί αξιολογούμε ηχεία με βάση την πληθώρα των πελατών του κατασκευαστή και την οικονομική ευρωστία τους;

Ξέρετε, λοιπόν, τί ηχεία πρωτοχρησιμοποίησε η Scala?

Εδώ σας θέλω!

Την παλιά εποχή (τη δική μου), υπήρχε και η ανάλογη διαφήμιση από την εταιρεία, και μάλιστα αρκετά αναλυτική.

Για πάμε, λοιπόν....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Κυριε παλια εποχη
εχεις περασει απο τον ισθμο?
εχεις φαει σουβλακια?
ειναι φρεσκα ή της εποχης της σκαλας?
η τεχνολογια - τεχνογνωσια του τοτε ειναι πολυ μπαγιατικη μπροστα στην σημερινη
τοσο απλα

Reaction score
3.085
Ποιός μίλησε για τεχνολογία;

Κυριε παλια εποχη
εχεις περασει απο τον ισθμο?
εχεις φαει σουβλακια?
ειναι φρεσκα ή της εποχης της σκαλας?
η τεχνολογια - τεχνογνωσια του τοτε ειναι πολυ μπαγιατικη μπροστα στην σημερινη
τοσο απλα
Ρε Αργύρη, αυτό είναι το θέμα;

Άσε που η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία δεν υστερεί τεχνολογικά (τώρα μέλος ενός γκρουπ εταιρειών), μιας και ήταν απο τους πρωτοπόρους.

Το θέμα είναι ότι λέει: Κουίζ.

Αν ξέρεις, ρίξτο.

Αλλιώς, άσε τους άλλους να προσπαθήσουν.

Reaction score
3.085
Ας το πούμε

Άντε, να το πάρει το ποτάμι.

Η διαφήμιση είναι πολύ παλιά, έρχεται από την δεκαετία του 60.

Αφορά, φυσικά την εταιρεία που ίδρυσε ο μεγάλος Edgar Villchur και ο μαθητής του Henry Kloss (ονόματα - θρύλοι), την περίφημη Acoustic Research ή πιο γνωστή σαν "AR". Η εταιρεία που πρώτη εφάρμοσε και κατασκεύασε ηχείο (woofer) ακουστικής ανάρτησης. Και η οποία στα τέλη της δεκαετίας του 50 παρουσίασε επίσης το πρώτο ηχείο με tweeter θόλου.

Τότε που η Σκάλα έψαχνε σε κάποιες παραστάσεις να παρέχει στο κοινό φωνές των καλλιτεχνών, ακόμα κι αν οι ανάγκες της παράστασης "απαγόρευαν" την ζωντανή παρουσία τους επί σκηνής, αναζητούσαν ένα ηχείο, που θα ήταν όσο πιο κοντά γίνεται στον φυσικό ήχο. Επίσης, το ηχείο θα αποτελούσε και υποστήριξη κάποιων ορχηστρικών εκτελέσεων, που οι ανάγκες απαιτούσαν ήχο μακρυά από το "σώμα" της ορχήστρας. Κατέληξαν σε κάποιο μοντέλο της AR, αλλά μου διαφεύγει ποιό. Απλά, θυμάμαι πως η AR είχε τότε με περηφάνεια στη διαφήμισή της αυτό το επίτευγμα.

Το 1993, το μοντέλο AR-3 συμπεριλήφθηκε στα μόνιμα εκθέματα του Smithsonian Institution στην Washington D.C.

Ίσως να ήταν αυτό το μοντέλο, που χρησιμοποιήθηκε από την "Σκάλα".

Από το 2004, η AR ανήκει στο γκρουπ της Audiovox Corporation.

Είχα την τύχη να έχω για πολλά χρόνια το θρυλικό της πικάπ, το πρώτο με οδήγηση ιμάντα, αγορασμένο από την Αμερική το 1973, με κεφαλή Shure M91ED. Τότε έπαιζε με τον ολοκληρωμένο Marantz 1060 και με τα ηχεία Model 9 της KLH. Τί εποχές!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
και το μουσειο μοντερνας τεχνης της βιενης εχει τα μποζεντορφεν
μοναδικα ηχεια θα ελεγα απο ενα κατασκευαστη πιανων
αλλα οχι ηχεια που μπαινουν σε στουντιο ή σινε καταστασεις:126:

Reaction score
3.085
Εντός Θέματος

και το μουσειο μοντερνας τεχνης της βιενης εχει τα μποζεντορφεν
μοναδικα ηχεια θα ελεγα απο ενα κατασκευαστη πιανων
αλλα οχι ηχεια που μπαινουν σε στουντιο ή σινε καταστασεις:126:
Λόγω δουλειάς (δύσκολο πράγμα η συνεννόηση με τους Κορεάτες), άργησα να το δω.

Λοιπόν, για να το κλείσουμε το ζήτημα:

Αργύρη μου, συγχώρεσέ με, αλλά σε ένα θέμα καλό είναι να παραμένεις "Εντός Θέματος".

Ο Ανδρέας έγραψε:

Ομολογω πως ουτε και εγω το γνωριζα.
Ξερετε λοιπον ποια ειναι εκεινη η μαρκα των ηχειων που χρησιμοποιουν
οι περισσοτερες δισημοτητες στον κοσμο?
Ηθοποιοι, μουσικοι, αθλητες κλπ κλπ
Κυριως για εγκαταστασεις home cinema αλλα και για προσωπικα
studio αλλα και σε οτι αλλη μορφη μπορειτε να φανταστειτε?

Για να δω ποσο καλοι ειστε?
Τί συμπεραίνει κανείς από το αρχικό;

(Α) Ότι είναι ένα κουίζ, που αφορά τις ειδικές γνώσεις των μελών μας περί εμπορευσιμότητας των ηχείων ενός κατασκευαστή, και δη της εμπορευσιμότητας σε διακεκριμένη πελατεία.

(Β) Ότι η χρήση αυτών των ηχείων μπορεί να είναι οποιαδήποτε, αρκεί να εμπίπτει στην κατηγορία του (Α).

(Γ) (συμπερασματικά) Ότι αφού η εταιρεία αυτή διαθέτει τα περισσότερα ηχεία σε αυτό το δαικεκριμένο κοινωνικό σύνολο (των διασημοτήτων, δηλαδή) είναι -άρα - και η πιο επιτυχημένη (ή έστω μια από τις πιο επιτυχημένες) επιχειρηματικά στον χώρο.

Για να διανθίσω το thread και να επεκτείνω τον διάλογο, παρέθεσα μια παρόμοια κατάσταση του παρελθόντος. Τότε δηλαδή που μια αντίστοιχη εταιρεία στήριζε το εμπορικό της προφίλ στο ποιούς διάσημους είχε πελάτες. Και μάλιστα τί πιο διάσημο από την "Σκάλα"!

Έτσι επέκτεινα το κουίζ με μια παρόμοια ερώτηση, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η διασημότητα των πελατών δεν καθορίζεται από την οικονομική τους ευρωστία, ούτε το πρεστίζ της εταιρείας από το πλήθος αυτών. Έθεσα σαν κριτήριο του πρεστίζ ΚΑΙ το ποιόν των πελατών, όπως η Scala.

Με την ίδια λογική, προσπάθησα με δημιουργικό τρόπο να παρέξω (ή έστω να αναζητήσω) "γνώση" επί του θέματος, διευρύνοντας τη συζήτηση.

Τώρα, πού κολλάει το ότι τα AR εκείνης της εποχής δεν μπαίνουν σε στούντιο ή σε σινέ καταστάσεις δεν το καταλαβαίνω. Σάμπως προσπάθησα να κάνω συγκρίσεις των AR με τα σημερινά;

Κάποιοι μπορεί ακόμα και να παρεξηγηθούν - εγώ ποτέ, ειδικά για τέτοια ζητήματα - εκλαμβάνοντας την παρέμβαση σαν "κοντράρισμα" ή σαν στείρα αμφισβήτηση των γραφόμενών τους.

Γι αυτό λέω, καλό είναι να είσαι "Εντός Θέματος".

Φιλικά

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
το εντος θεματος κολλαει τρελλα με αφτο
Είχα την τύχη να έχω για πολλά χρόνια το θρυλικό της πικάπ, το πρώτο με οδήγηση ιμάντα, αγορασμένο από την Αμερική το 1973, με κεφαλή Shure M91ED. Τότε έπαιζε με τον ολοκληρωμένο Marantz 1060 και με τα ηχεία Model 9 της KLH. Τί εποχές!

κατα τα αλλα ειμαστε εντος
φιλικα ολσο

Reaction score
3.085
Εντός - Εκτός και επί τα αυτά

Αργύρη μου, να με συγχωρείς.
Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω.:624:
Ας το κλείσουμε εδώ, λοιπόν.

Πάντα φιλικά.:605:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.273