Κυκλωμα παρακολουθησης..

Reaction score
0
Τα φωτα σας..Γνωριζετε τι χρειαζεται για να εγκαταστησει καποιος ενα κυκλωμα παρακολουθησης για λογους ασφαλειας σε καταστημα???

Υπαρχουν συγκεκριμενα πακετα απο εταιρειες που περιλαμβανουν δεδομενα
προιοντα 'η προσαρμοζει κανεις οτι θελει σε ενα τετοιο συστημα???

Τα εξαρτηματα, καμερες και οτι αλλο συνεργαζονται απαραιτητα με υπολογιστη οπου καταγραφονται τα δεδομενα 'η οχι?? Ποσο μπορει να διαρκει η καταγραφη?

Για ενα καταστημα 300τ.μ. με εξωτερικους χωρους 500τ.μ. τι κοστος περιπου εχει μια εγκατασταση για να παρακολουθειται ολος ο χωρος??

Sorry για τις πολλες ερωτησεις( ειμαι λιγο ασχετος με το ζητημα..), ειπα να παρω μια ιδεα πριν παω σε μαγαζια να ρωτησω...

Ευχαριστω:cool_4:

Reaction score
14
Απάντηση: Κυκλωμα παρακολουθησης..

Η εταιρία που έχει εγκαταστήσει τον συναγερμό είναι πολύ πιθανόν να έχει και σύστημα για παρακολούθηση.

Reaction score
0
Το φανταζομαι αλλα ουτε για συναγερμο το χω ψαξει.Ελεγα να γινουν πακετο αυτα και σκεφτηκα να παρω γνωμες απο δω..

Reaction score
14
Απάντηση: Κυκλωμα παρακολουθησης..

H Divico που χρησιμοποιώ έχει και τα δύο.

Reaction score
4
Και η ΣΟΝΥ εχει πολύ καλές λύσεις, απο τις ποιο απλές μέχρι και πολύ εξειδικευμένες.

Reaction score
3
Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το σύστημα που θα βάλεις καλό θα ήταν να εμπιστεύεσαι τον εγκαταστάτη και συντηρητή.
Η αξιοπιστία του είναι, κατ’ εμέ, η σημαντικότερη παράμετρος.

Reaction score
0
Τα φωτα σας..Γνωριζετε τι χρειαζεται για να εγκαταστησει καποιος ενα κυκλωμα παρακολουθησης για λογους ασφαλειας σε καταστημα???

Υπαρχουν συγκεκριμενα πακετα απο εταιρειες που περιλαμβανουν δεδομενα
προιοντα 'η προσαρμοζει κανεις οτι θελει σε ενα τετοιο συστημα???

Τα εξαρτηματα, καμερες και οτι αλλο συνεργαζονται απαραιτητα με υπολογιστη οπου καταγραφονται τα δεδομενα 'η οχι?? Ποσο μπορει να διαρκει η καταγραφη?

Για ενα καταστημα 300τ.μ. με εξωτερικους χωρους 500τ.μ. τι κοστος περιπου εχει μια εγκατασταση για να παρακολουθειται ολος ο χωρος??

Sorry για τις πολλες ερωτησεις( ειμαι λιγο ασχετος με το ζητημα..), ειπα να παρω μια ιδεα πριν παω σε μαγαζια να ρωτησω...

Ευχαριστω:cool_4:
Υπάρχουν και έτοιμα πακέτα και λύσεις που προσαρμόζονται στον χώρο σου.

Οι κάμερες και λοιπά δεν χρειάζονται δικό σου υπολογιστή, αν συναντήσεις πώληση καρτών υπολογιστή, απόφυγε το.

Κάλεσε 2-3 μεγάλες εταιρίες στον χώρο για δωρεάν μελέτη και προσφορά. Προτείνω Group 4 Securicor (είναι πλέον η Group 4 και η Wackenhut), ADT και BRINKS (ΕΡΜΗΣ). Μην ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο, με εταιρίες χωρίς τεχνογνωσία και background θα ταλαιπωρηθείς και θα πληρώσεις πολλά.

Το κόστος εξαρτάται από το τι θέλεις να βλέπεις και από που θέλεις να το βλέπεις (τοπικά, με καταγραφή, μέσω MPLS-VPN, μέσω Internet, στο κινητό). Για τον χώρο αυτό μπορεί να απαιτηθούν €2000-3000 αλλά και €20000-50000.

Η ψηφιακή καταγραφή μπορεί να διαρκεί από 1-2 μέρες έως απεριόριστα, όσο πληρώνεις παίρνεις.

Αφού πάρεις προσφορές και επιλέξεις ποιότητα υλικού, υπόβαθρο εταιρίας, τιμή και κυρίως after sales support ενημέρωσε με αν τελικά επιλέξεις Group 4 Securicor, θα έχεις 5% έκπτωση από εμένα επειδή εργάζομαι εκεί.

Το 5% θα γίνει επί της προσφοράς που θα σου έχει κάνει η G4S που βέβαια δεν θα ξέρω ότι είσαι εσύ αν δεν με ενημερώσεις. Μην σου φαίνεται μικρή η έκπτωση , αν τελικά επιλέξεις g4s και στην κάνω θα αφαιρεθεί η προμήθεια του συμβούλου ασφαλείας / πωλητή για να βγεί το ποσό:). Είναι σαν να σου κάνει έκπτωση το Πλαίσιο ή το Mediamarkt. Όσες μεγάλες εταιρίες αναφέρουν ότι κάνουν έκπτωση στην προσφορά απλά υπερτιμολογούν για το ψυχολογικό εφέ. Δεν νομίζω να υπάρχουν ακόμα τέτοιες...

Ανεξάρτητα από που θα ψωνίσεις, εδώ είμαι για οποιαδήποτε βοήθεια.

Reaction score
0
Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το σύστημα που θα βάλεις καλό θα ήταν να εμπιστεύεσαι τον εγκαταστάτη και συντηρητή.
Η αξιοπιστία του είναι, κατ’ εμέ, η σημαντικότερη παράμετρος.
Με το περι αξιοπιστιας, εννοεις απλα αν ειναι αρκετα καλος ωστε να κανει σωστα την εγκατασταση 'η κατι αλλο???

Reaction score
0
Faethon φανταζομαι οι εταιρειες που λες αντιπροσωπευονται και Κρητη, ε? Για εκει μιλαω εγω. Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κατι εκει...

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και τη διαθεση.:beer:

Reaction score
0
Faethon φανταζομαι οι εταιρειες που λες αντιπροσωπευονται και Κρητη, ε? Για εκει μιλαω εγω. Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κατι εκει...

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και τη διαθεση.:beer:

H Group 4 Securicor έχει υποκαταστήματα Χανιά και Ηράκλειο.

Δεν μπορώ να επέμβω στην Κρήτη και να "επιβάλλω" έκπτωση όπως στην Αθήνα, μπορώ όμως να ζητήσω να κάνουν το κάτι παραπάνω στην εξυπηρέτηση.

Αν θες στείλε μου με pm με στοιχεία επικοινωνίας για να τηλεφωνήσω προσωπικά στον διευθυντή του branch και να δρομολογήσει μελέτη / προσφορά.

Reaction score
3
Με το περι αξιοπιστιας, εννοεις απλα αν ειναι αρκετα καλος ωστε να κανει σωστα την εγκατασταση 'η κατι αλλο???
Προφανώς και "κάτι άλλο".;-)

Σκέψου ότι θα βάλεις ένα σύστημα ασφάλειας και ο εγκαταστάτης και συντηρητής θα έχουν άμεση πρόσβαση και πλήρη έλεγχο. Αυτό από μόνο του αρκεί. Γενικώς όταν έχω να κάνω με θέματα ασφάλειας δεν πληρώνω μόνο το υλικό που εγκαθιστούν, την εγκατάσταση και τη συντήρηση, αλλά και την εχέμυθα και αυτό το τελευταίο είναι μερικές φορές σαφώς ακριβότερο από τα υπόλοιπα.
Για να μη παρεξηγηθώ δε σου προτείνω μόνο τις μεγάλες εταιρίες στις οποίες αναφέρθηκε ο Faethon (οι οποίες παρέχουν ΚΟΡΥΦΑΙΑ υλικά και εξυπηρέτηση) αλλά και σε μικρότερους εγκαταστάτες. Όπως και να έχει σε μια μικρή κοινωνία είσαι μπορείς να κάνεις τον έλεγχό σου και να βγάλεις αποτελέσματα.

Reaction score
188
faethon κανεις μεγαλο λαθος.αν βρει εναν σωστο ελευθρο επαγγελματια που ξερει τι του γινεται θα του ερθει παρα πολυ φθηνα σε σχεση με τις εταιρειες.

ειναι το επαγγελμα μου αυτο και γνωριζω 5 πραγματα.τωρα αν βρεις καποιν που ζηταει τα κερατα του και δεν ξερει να στο φτιαξει εισαι ατυχος.

ειδαμε και την bosch οπου σε γνωστα καταστηματα επιπλων πηγαν τεχνικοι και βαλανε συναγερμο και ακρη δεν εβγαλαν.πηγαιναν με τα laptop ρυθμιζανε κανανε ρανανε τελικα δεν εγινε δουλεια.οποτε πηγα εκει ξηλωσα 5 πραγματα εβαλα καινουργια και τελειωσε η δουλεια.

Reaction score
0
faethon κανεις μεγαλο λαθος.αν βρει εναν σωστο ελευθρο επαγγελματια που ξερει τι του γινεται θα του ερθει παρα πολυ φθηνα σε σχεση με τις εταιρειες.

ειναι το επαγγελμα μου αυτο και γνωριζω 5 πραγματα.τωρα αν βρεις καποιν που ζηταει τα κερατα του και δεν ξερει να στο φτιαξει εισαι ατυχος.

ειδαμε και την bosch οπου σε γνωστα καταστηματα επιπλων πηγαν τεχνικοι και βαλανε συναγερμο και ακρη δεν εβγαλαν.πηγαιναν με τα laptop ρυθμιζανε κανανε ρανανε τελικα δεν εγινε δουλεια.οποτε πηγα εκει ξηλωσα 5 πραγματα εβαλα καινουργια και τελειωσε η δουλεια.

Δεν θα ήθελα να προβώ σε γενικεύσεις κατά των "μικρών" στον κλάδο των υπηρεσιών και συστημάτων ασφαλείας γιατί και οι ίδιοι "μικροί" ίσως δεν ξέρουν τι σημαίνει σωστός επαγγελματίας.

Ο "μικρός" ανταγωνιστής των εταιριών που ανέφερα όσο καλός και να είναι δεν μπορεί να κάνει τα παρακάτω που τουλάχιστον στην εταιρία που εργάζομαι θεωρούνται δεδομένα:
  • Ο "μικρός" δεν μπορεί να διαθέσει ποιοτικό υλικό στην ίδια τιμή με μια μεγάλη εταιρία λόγω μικρότερης έκπτωσης των κατασκευαστών βάση πλήθους αγορών και ευκαίριας καταβολής μετρητών. Για να ανταγωνιστεί στην ίδια τιμή τους μεγάλους, συνήθως αγοράζει και διαθέτει χαμηλής ποιότητας υλικό καταλήγοντας κάποια στιγμή να πουλάει μόνο "φτηνοπράγματα" σε ειδικό κοινό..
  • Ο "μικρός" δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την δοκιμή ενός προιόντος αρκετούς μήνες και σε διαφορετικές εγκαταστάσεις πριν ξεκινήσει να το διαθέτει στην αγορά.
  • Ο "μικρός" δεν διαθέτει άριστα εξειδικευμένα συνεργεία τεχνικών όλων των επιπέδων τα οποία δέχονται τεχνικά σεμινάρια τουλάχιστον κάθε 3 μήνες, πολλές φορές στο εξωτερικό.
  • Ο "μικρός" δεν μπορεί να αφομοιώσει τεχνογνωσία για ειδικές εφαρμογές από παρόμοιες υλοποιήσεις άλλων χωρών της ίδιας εταιρίας για άρτια απόδοσης λύσης.
  • Ο "μικρός" δεν θα μπορεί να επέμβει αυτοπροσώπως σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος την Παρασκευή 03:00 το πρωί λύνοντας υποδειγματικά το πρόβλημα ακόμα και με πλήρη αντικατάσταση υλικού.
  • Ο "μικρός" δεν θα αναγράψει ποτέ στο συμβόλαιο που θα κάνει με τον πελάτη ότι αν δεν δουλέψει σωστά το σύστημα που σου πουλάω θα σε αποζημιώσω.
  • Ο "μικρός" δεν μπορεί να ζητήσει από τον κατασκευαστή να του φιάξει ένα προιόν κατά παραγγελία για να αποδώσει μία custom ειδική εφαρμογή.
  • Ο "μικρός" δεν μπορεί να διαθέσει ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν ποιοτικό έλεγχο μετά την εγκατάσταση σε ποσοστό άνω των 70% (από το σύνολο των εγκαταστάσεων).
  • Ο "μικρός", στην περίπτωση δικού του λάθους θα προσπαθήσει να το μετριάσει ή να το αντιστρέψει επικοινωνιακά αφού ο ίδιος το έκανε. Στις μεγάλες εταιρίες για κάθε τέτοιο λάθος θα ασχοληθούν 2-3 προϊστάμενοι, 3-4 διευθυντές, ο υπεύθυνος διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 και αφού "ξεβρακωθεί" ο υπεύθυνος θα αποδοθεί τελική λύση με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος.
Θα μπορούσα να αναφέρω αρκετά ακόμα που ίσως ανεβάζουν περισσότερο τον πήχη που δεν μπορεί να φτάσει ο μικρός, τονίζοντας όμως ότι οι σωστοί επαγγελματίες θα δουλέψουν και χωρίς τα παραπάνω αφού πράγματι υπάρχει αγορά που δεν ενδιαφέρεται για τα παραπάνω.

Αυτό οι μεγάλες εταιρίες το λένε "κακό ανταγωνισμό" :happy_6:.

Η BOSCH -την οποία δεν ανέφερα ως προτεινόμενη εταιρία- δεν έχει τμήμα υλοποίησης αλλά μόνο πουλάει εξοπλισμό. Την όποια τεχνική εξυπηρέτηση κάνει δεν την κάνει στον end user αλλά στα κανάλια πώλησης - υλοποίησης.

Αυτή η περίπτωση που αναφέρεις θα έχει γίνει είτε από κάποια "κακή" εταιρία security που πουλάει προιόντα της bosch και δεν είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία ή ήταν τόσο σημαντικό το πρόβλημα hardware που κάποια μεγάλη εταιρία έφερε ειδικό τεχνικό της bosch για επιτόπου επίλυση (ο μικροεγκαταστάτης δεν θα μπορούσε ούτε να το ζητήσει). Στείλε μου μέσω pm περισσότερα στοιχεία γι αυτή την περίπτωση, με ενδιαφέρει...

Reaction score
188
θα σου απαντησω ενα ενα σε αυτα που γραφεις.

1:η εταιρεια σιγουρα θα το παρει πιο φθηνα αλλα τι τιμη θα το χρεωσει στο τελικο καταναλωτη?η αγορα ειναι γεματη με αρκετα ποιοτικα πραγματα,το οποιο δεν ειναι προνομιο μονο των εταιρειων.υπαρχουν καλα υλικα χωρις εξωφρενικες τιμες.αρκει να ξερεις τι αγοραζεις.

2:σε 3 εταιρειες που μου παρεχουν υλικο,εχω οποτε θελω σεμιναριο τοσο για τα καινουργια οσο για τα παλια με πληρη ενημερωση και υποστηριξη.αφου πρωτα κανω σεμιναριο και μαθω πως δουλευει,τοτε ειμαι ετοιμος να το εγκαταστησω και αν κολησω καπου,λυνεται το προβλημα απο την εταιρεια.η και ακομα σε καποια ειδικη περιπτωση συνομιλω με τους τεχνικους και μου λενε αν αυτο που θελω ειναι εφικτο πριν γινει η εγκατασταση.το να το κανω πριν βγει στην αγορα ωστε να κανω προβα τζενεραλε δεν θα μου χρειαστει γιατι δουλευω με ποιοτικα υλικα που δεν εχω προβλημα.

3:το τι κανουν σεμιναρια στο εξωτερικο δεν μου λεει κατι.ισως και αυτοι που μου κανουν σεμιναρα τα εχουν κανει στο εξωτερικο.το θεμα ειναι το προιον που εγκαθιστας ειναι να ξερεις απεξω και ανακατωτα,να το εγκαταστησεις σωστα,και να κανεις σωστη επιδειξη στον πελατη χωρις να μπερδευεται.

γιαυτο και οι εταιρεις χρεωνουν ακριβα.γιατι εχουν τεραστια λειτουργικα εξοδα.

4:σε κατι πολυ εξιδεικευμενο ειναι λιγο περιπλοκο(σπανια περιπτωση θα μιλαμε για τπτ πυρηνικα η συστηματα που ξεπερνουν την φαντασια) και θελει αρκετο ψαξιμο αλλα εκει θα εμπιστευτεις καποια εταιρεια.

5:αυτο ειναι αρκετα δυσκολο αλλα για τον σωστο επαγγελματια αν δεν λειπει εκτος αθηνων πχ και υπαρχει προβλημα ειναι υποχρεωμενος να παει η θα δωσει καποια συμβουλη τηλεφωνικα.αυτο σε εσας χρεωνεται εξτρα?

6:ενοεις να κλεψουν τον πελατη χωρις να δουλεψει ο συναγερμος και να του επιστρεψω το κοστος της εγκαταστασης και τον υλικων,η την αξια που κλαπηκε?.για το πρωτο οχι δεν θα υπογραψω κατι τετοιο και για το 2 ειναι θεμα ασφαλιστικης.

7:μιλαμε για σπανιες περιπτωσεις.

8:γιαυτο και εμπιστευμαι τον ευατο μου και οχι αλλους.ακομα και σε καποιον που θα με βοηθησει θα εχω παντα την εποπτεια στο τι κανει και πως το κανει.δεν θελω να εχω τρεχαματα μετα.

9:οταν λες λαθος να συνδεσω κατι λαθος και να το καψω ας πουμε και να το χρεωθει ο πελατης?αυτο δεν θα γινει γιατι δεν συνδεω τπτ στην τυχη,και αν ειναι θεμα αστοχιας υλικου θα μου αλαχτει απο την εταιρεια που το αγορασα χωρις κανενα παρατραγουδο.

γιαυτο και οι εταιρειες χρεωνουν πολυ παραπανω.γιατι εχουν μεγαλα εξοδα.

exs

Reaction score
3
Επιτρέψτε μου μια παρένθεση, θέλω να βάλω σύστημα παρ/σης με 3 κάμερες(κήπο, είσοδο,πάρκινγκ) και μια κάρτα dvr στο pc + σκληρό 500gb.
Θα πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο; [Οι κάμερες(υπέρυθρες;;;) θα είναι τουλάχιστον super had ccd αν όχι exview μιας και την έχω πάθει απο τις απλές...]

Reaction score
0
θα σου απαντησω ενα ενα σε αυτα που γραφεις.

1:η εταιρεια σιγουρα θα το παρει πιο φθηνα αλλα τι τιμη θα το χρεωσει στο τελικο καταναλωτη?η αγορα ειναι γεματη με αρκετα ποιοτικα πραγματα,το οποιο δεν ειναι προνομιο μονο των εταιρειων.υπαρχουν καλα υλικα χωρις εξωφρενικες τιμες.αρκει να ξερεις τι αγοραζεις.

2:σε 3 εταιρειες που μου παρεχουν υλικο,εχω οποτε θελω σεμιναριο τοσο για τα καινουργια οσο για τα παλια με πληρη ενημερωση και υποστηριξη.αφου πρωτα κανω σεμιναριο και μαθω πως δουλευει,τοτε ειμαι ετοιμος να το εγκαταστησω και αν κολησω καπου,λυνεται το προβλημα απο την εταιρεια.η και ακομα σε καποια ειδικη περιπτωση συνομιλω με τους τεχνικους και μου λενε αν αυτο που θελω ειναι εφικτο πριν γινει η εγκατασταση.το να το κανω πριν βγει στην αγορα ωστε να κανω προβα τζενεραλε δεν θα μου χρειαστει γιατι δουλευω με ποιοτικα υλικα που δεν εχω προβλημα.

3:το τι κανουν σεμιναρια στο εξωτερικο δεν μου λεει κατι.ισως και αυτοι που μου κανουν σεμιναρα τα εχουν κανει στο εξωτερικο.το θεμα ειναι το προιον που εγκαθιστας ειναι να ξερεις απεξω και ανακατωτα,να το εγκαταστησεις σωστα,και να κανεις σωστη επιδειξη στον πελατη χωρις να μπερδευεται.

γιαυτο και οι εταιρεις χρεωνουν ακριβα.γιατι εχουν τεραστια λειτουργικα εξοδα.

4:σε κατι πολυ εξιδεικευμενο ειναι λιγο περιπλοκο(σπανια περιπτωση θα μιλαμε για τπτ πυρηνικα η συστηματα που ξεπερνουν την φαντασια) και θελει αρκετο ψαξιμο αλλα εκει θα εμπιστευτεις καποια εταιρεια.

5:αυτο ειναι αρκετα δυσκολο αλλα για τον σωστο επαγγελματια αν δεν λειπει εκτος αθηνων πχ και υπαρχει προβλημα ειναι υποχρεωμενος να παει η θα δωσει καποια συμβουλη τηλεφωνικα.αυτο σε εσας χρεωνεται εξτρα?

6:ενοεις να κλεψουν τον πελατη χωρις να δουλεψει ο συναγερμος και να του επιστρεψω το κοστος της εγκαταστασης και τον υλικων,η την αξια που κλαπηκε?.για το πρωτο οχι δεν θα υπογραψω κατι τετοιο και για το 2 ειναι θεμα ασφαλιστικης.

7:μιλαμε για σπανιες περιπτωσεις.

8:γιαυτο και εμπιστευμαι τον ευατο μου και οχι αλλους.ακομα και σε καποιον που θα με βοηθησει θα εχω παντα την εποπτεια στο τι κανει και πως το κανει.δεν θελω να εχω τρεχαματα μετα.

9:οταν λες λαθος να συνδεσω κατι λαθος και να το καψω ας πουμε και να το χρεωθει ο πελατης?αυτο δεν θα γινει γιατι δεν συνδεω τπτ στην τυχη,και αν ειναι θεμα αστοχιας υλικου θα μου αλαχτει απο την εταιρεια που το αγορασα χωρις κανενα παρατραγουδο.

γιαυτο και οι εταιρειες χρεωνουν πολυ παραπανω.γιατι εχουν μεγαλα εξοδα.

Οι μεγάλες εταιρίες ΔΕΝ χρεώνουν πλέον ακριβά γιατί ακολούθησαν την συμπεριφορά του κακού ανταγωνισμού και περιέχουν πλέον στους καταλόγους τους ΚΑΙ low end υλικό.

Υπάρχει αγορά για όλους. Ο καταναλωτής θα επιλέξει το "πακέτο οφελών" που του ταιριάζει.

Reaction score
0
Επιτρέψτε μου μια παρένθεση, θέλω να βάλω σύστημα παρ/σης με 3 κάμερες(κήπο, είσοδο,πάρκινγκ) και μια κάρτα dvr στο pc + σκληρό 500gb.
Θα πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο; [Οι κάμερες(υπέρυθρες;;;) θα είναι τουλάχιστον super had ccd αν όχι exview μιας και την έχω πάθει απο τις απλές...]
Νομίζω θα σου κοστίσει πιο φθηνά να πάρεις ένα φθηνό 4κάναλο καταγραφικό από το να αφιερώσεις ένα υπολογιστή αφού αν κάνει συνεχή καταγραφή και προβολή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι άλλο.

Το κόστος του υπολογιστή θα είναι σίγουρα πάνω από €300-400 που θα σου κοστίσει ένα καταγραφικό χωρίς δίσκο (μπορείς να βάλεις κάποιον παλιό δικό σου).

1η Λύση

Μία φθηνή λύση για να συμπληρώσεις το καταγραφικό είναι να πάρεις 3 φθηνές "κινέζικες" κάμερες με σταθερό ενσωματωμένο φακό, ενσωματωμένα leds υπερύθρων (για να βλέπεις στο σκοτάδι έως 10-12 μέτρα) και ενσωματωμένο housing και βάση. Κόστος €60-90 ανά κάμερα και €300-400 το καταγραφικό.

2η Λύση

Αν θέλεις να βλέπεις σωστά πρέπει να αγοράσεις κανονικές cctv κάμερες με διαφορετικό φακό ανάλογα το σημείο λήψης εικόνας και αν υπάρχει κάποιος ελάχιστος φωτισμός να είναι τύπου day/night.

Αν δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός πρέπει να τοποθετηθεί προβολέας υπερύθρων ανάλογα με τα μέτρα που θες να βλέπεις σε απόλυτο σκοτάδι.

Οι κάμερες πρέπει να περιέχονται σε ειδικό housing για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες και καλό θα ήταν να διαθέτουν την λειτουργία wide dynamic range (WDR) για καλή εικόνα ακόμα και με οπίσθιο φωτισμό.

Για την δεύτερη λύση να υπολογίζεις ίσως και πάνω από 5 φορές το κόστος του εξοπλισμού της πρώτης!

Αν επιλέξεις την φθηνή λύση και για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων, προσπάθησε να δεις εικόνα από την κάμερα ΠΡΙΝ την αγοράσεις, στοχεύοντας κοντινές και μακρινές αποστάσεις.

exs

Reaction score
3
Εννοείς οτι δε σηκώνει (3ghz) το PC άλλες εργασίες πχ. ιντερνετ;
Θα πρέπει να είναι και μόνιμα ανοιχτό , σωστά;
Οπότε πάμε σε λύση αυτόνομη dvr;

Reaction score
0
Εννοείς οτι δε σηκώνει (3ghz) το PC άλλες εργασίες πχ. ιντερνετ;
Θα πρέπει να είναι και μόνιμα ανοιχτό , σωστά;
Οπότε πάμε σε λύση αυτόνομη dvr;
Η υπολογιστική δύναμη ενός Pc πρέπει να παραμένει μέγιστη και σταθερή όταν βάλεις μια τέτοια κάρτα. Μάλιστα το συνοδευτικό software δεν χαμηλώνει για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία.

Προτείνω αγορά dvr έναντι κάρτας υπολογιστή γιατί:
  • Στην πραγματικότητα το κόστος είναι μικρότερο από το να αφιερώσεις ένα σύγχρονο υπολογιστή γι αυτή την δουλειά.
  • Τα υποσυστήματα που χρησιμοποιούνται στα dvr (ακόμα κι αν αυτό είναι pc based) είναι δοκιμασμένα και ρυθμισμένα για την συνολική αδιάλειπτη λειτουργία. Δεν πρόκειται να έχεις ασυμβατότητες οι διενέξεις υλικού που συνηθίζονται σε ένα κανονικό pc.
  • Με ένα dvr ο χρήστης δεν μπαίνει στον πειρασμό να το πειράξει όπως σε ένα υπολογιστή. Στον υπολογιστή ίσως αναγκαστείς να βάλεις ένα νέο driver ή software που θα σου τινάξει στον αέρα την σωστή λειτουργία.
  • Ο χειρισμός είναι συνήθως ευκολότερος σε ένα dvr
  • Καλύτερη απόδοση τεχνικής λύσης. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα σε ένα dvr ο κατασκευαστής θα αποκαταστήσει αφού θα έχει ευθύνη για την βλάβη. Αν έχεις pc με κάρτα cctv μπορεί να εμπλέκονται αρκετοί κατασκευαστές, bios, κάρτα γραφικών, ήχου, cpu, μνήμη κλπ.
  • Aν επιλεγεί standalone dvr η κατανάλωση ενέργειας θα είναι αρκετά μικρότερη αφού δεν θα περιέχονται περιττά και άχρηστα υποσυστήματα όπως σε ένα home pc.
  • Οι απλές φτηνές κάρτες digital recording δεν περιέχουν εξόδους και εισόδους alarm έναντι των dvr. Για παράδειγμα σε ένα dvr μπορείς μόλις κινηθεί κάποιος σε οποιαδήποτε κάμερα να δοθεί μία εντολή να ανάψει κάποιο φως ή να χτυπήσει κάποια σειρήνα (για να επιλέξεις το κανάλι της TV που φέρνει εικόνα από το dvr) ή να συνδέσεις ένα radar ή μαγνητική επαφή που μόλις ενεργοποιηθούν να ξεκινάει η εγγραφή (για εξοικονόμηση χώρου δίσκου).
Επίσης οι κάρτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι αυτές που χρησιμοποιούν επώνυμα dvr (αν είναι pc based), είναι αρκετά δύσκολο να βρεις καλές τέτοιες κάρτες και αν τις βρεις, το κόστος (και η ευθύνη) της συναρμολόγησης θα ξεπεράσει το κόστος ένος επώνυμου pc based dvr.

Reaction score
0
Προσωπικα εγω σας ευχαριστω για τις προτασεις και αποψεις σας... Εχω ηδη παρει μια ιδεα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale