Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

Reaction score
1.277
Φαντάζομαι οτι όλοι έχουμε αυτό το κοινό και τεράστιο πρόβλημα.
Την τελευταία φορά που το πήρε ο τεχνικός το PC και μου το έκανε φορμάτ,οι εντολές γινόντουσαν ταχύτατα,τα παράθυρα άνοιγαν σφαίρα και η πρόσβαση στο ίντερνετ γινόταν ακαριαία.Μέσα σε λίγους μήνες,υποψιάζομαι οτι λόγω του ίντερνετ,εγκαθίστανται ανεπιθύμητα-άχρηστα αρχεία ή προγράμματα που κάνουν τον υπολογιστή να σέρνεται.
Πατώ πχ να ανοίξει το ίντερνετ και κάνει 2-3 λεπτά να εμφανιστεί ο chrome,με 2-3 παράθυρα στο τέταρτο κολλάει ο υπολογιστής και όχι μόνο!!!

Υπάρχει λύση?Μπορώ να πηγαίνω στην αναζήτηση (ας πούμε) να βρίσκω τυχόν ανεπιθύμητα αρχεία και να τα σβήνω μπας και καθαρίζει?Δεν γίνεται κάθε τρεις και μία να κάνω φορμάτ..

*Κάτι μου είχε πει ένας γνωστός να πηγαίνω να κάνω αναζήτηση τα αρχεία (*.tmp),(*.chk) και να τα σβήνω αλλά δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.907
Την τελευταία φορά που το πήρε ο τεχνικός το PC και μου το έκανε φορμάτ,οι εντολές γινόντουσαν ταχύτατα,τα παράθυρα άνοιγαν σφαίρα και η πρόσβαση στο ίντερνετ γινόταν ακαριαία.Μέσα σε λίγους μήνες,υποψιάζομαι οτι λόγω του ίντερνετ,εγκαθίστανται ανεπιθύμητα-άχρηστα αρχεία-προγράμματα που κάνουν τον υπολογιστή να σέρνεται.
Πατώ πχ να ανοίξει το ίντερνετ και κάνει 2-3 λεπτά να εμφανιστεί ο chrome,με 2-3 παράθυρα στο τέταρτο κολλάει ο υπολογιστής και όχι μόνο!!!

Υπάρχει λύση?Μπορώ να πηγαίνω στην αναζήτηση (ας πούμε) να βρίσκω τυχόν ανεπιθύμητα αρχεία και να τα σβήνω μπας και καθαρίζει?Δεν γίνεται κάθε τρεις και μία να κάνω φορμάτ..

*Κάτι μου είχε πει ένας γνωστός να πηγαίνω να κάνω αναζήτηση τα αρχεία (*.tmp),(*.chk) και να τα σβήνω αλλά δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα.
Δεν φταίνε τα άχρηστα αρχεία γιά το ότι σέρνεται ο υπολογιστής, εκτός αν γέμισε ο σκληρός.

PEBKAC

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

1. Τι λειτουργικό έχεις;
2. Τι χώρο ελεύθερο έχεις στον δίσκο C;
3. Έχεις ελέγξει το δίσκο για λάθη;
4. Τι προγράμματα και services ανοίγουν κατά την εκκίνηση του Η/Υ;
5. Ποια η χρήση της CPU κατά την καθυστέρηση;
6. Ποιο πρόγραμμα ή προγράμματα χρησιμοποιούν πολύ CPU κατά την καθυστέρηση;
7. Με άλλο πρόγραμμα περιήγησης σου κάνει τα ίδια;

Reaction score
27.383

ΚΑΝΗΣ ΦΟΡΜΑΤ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΑΛΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΗΣ ΝΤΕΦΡΑΓΚ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΦΤΙΑΧΝΗΣ ΙΜΑΤΖ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ.
ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΘΕ 6-12 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΝΗΣ ΡΕΚΑΒΕΡΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΗΣ.

Reaction score
1.188

Την τελευταία φορά που το πήρε ο τεχνικός το PC και μου το έκανε φορμάτ,οι εντολές γινόντουσαν ταχύτατα,τα παράθυρα άνοιγαν σφαίρα και η πρόσβαση στο ίντερνετ γινόταν ακαριαία.Μέσα σε λίγους μήνες,υποψιάζομαι οτι λόγω του ίντερνετ,εγκαθίστανται ανεπιθύμητα-άχρηστα αρχεία ή προγράμματα που κάνουν τον υπολογιστή να σέρνεται.

Στο επόμενο format που θα κάνεις και θα ξαναπηγαίνει ο υπολογιστής "σφαίρα" κλείνεις τα updates των windows. Αυτές οι άχρηστες ενημερώσεις από την microsoft είναι που βαραίνουν τον Η/Υ και τον κάνουν να σέρνεται.
Εγώ τα έχω κλειστά πάνω από 3 χρόνια και ο Η/Υ παρόλο που είναι παλιός Pentium 4 εξακολουθεί να πετάει με τα ΧΡ

Γιατί αν δεν σού φορτώσουν το σύστημα να στο κάνουν να σέρνεται πώς θα σε πείσουν να αγοράσεις καινούργιο Η/Υ; Θα περιμένουν να σου χαλάσει ή να σού καεί για να πάρεις καινούργιο; Μα τότε πώς θα ζήσουν αυτοί που φτιάχνουν hardware και software; Κλέφτες θα γίνουν για να ζήσουν;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

Φαντάζομαι οτι όλοι έχουμε αυτό το κοινό και τεράστιο πρόβλημα....
Τσου! Βάλε περισσότερη RAM.

Reaction score
433

εγκατεστησε αυτο το προγραμματακι. Βρισκει τι προγραμματα εκκινουν κατα την εναρξη και μπορεις να τα τερματισεις!

Θα εκπλαγεις απο ποσα ασχετα προγραμματα εκτελουνται!

Προσοχη μονο μην σβησεις κατι χρησιμο. Γι αυτο αν δεν εισαι σιγουρος γκουγκλαρισε κατι που νομιζεις οτι μπορει να ειναι χρησιμο πριν το σβησεις!

Δουλευει

Reaction score
1.277
Gontoleta,έχω:

1) Software: windows xp professional,greek,version 2002,service pack 3
Hardware: Intel(R) Celeron(R) D CPU 3.06GHz 1.50GB RAM
2)HDD: MaxtorE030LO 28.6GB με ελεύθερο χώρο τα 9GB
3)Δεν έχω κάνει ποτέ check ή ανασυγκρότηση
4)Τι προγράμματα ανοίγουν δεν ξέρω,δεν πρόσεξα.Συνήθως ένα εικονίδιο "ESET ANTIVIRUS UPDATED" κάτι τέτοιο και το κλείνω.
5)Δεν ξέρω
6)Κυρίως όταν πάω να κάνω μετατροπή κάποιο αρχείο βίντεο κολλάνε τα πάντα,όλα μαζί.Και έχω παρατηρήσει οτι δεν θέλει να κάνω άλλες εντολές γιατί προσπαθεί να τις κάνει με τη σειρά που τα πάτησα και στουμπώνει..:116:Δηλαδή αν πατήσω να κλείσει ένα παράθυρο το αφήνω 5-10 λεπτά να κλείσει με το πάσο του..Αγανάκτηση σκέτη.
7)Και με internet explorer,mozila firefox τα ίδια.Αλλά ξαναλέω,μόλις μου τον έκανε τελευταία φορά φορμάτ ο τεχνικός πετούσε!Ψιλιάζομαι όταν κατεβάζω δωρεάν προγράμματα πχ επεξεργασίας βίντεο κτλ εκεί εγκαθίστανται σκουπίδια,οτι με ρωτάει λέω όλο "yes","agree","accept" και δεν διαβάζω τις ταμπέλες.

Reaction score
1.277
tkin73 που κάνω κλικ για να κατέβει?Και επίσης απλά το εγκαθιστώ?Μην αρχίσει να με ρωτάει τα κορακίστικα που ρωτάνε και χαθώ..

Reaction score
433
Απάντηση: Re: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

tkin73 που κάνω κλικ για να κατέβει?Και επίσης απλά το εγκαθιστώ?Μην αρχίσει να με ρωτάει τα κορακίστικα που ρωτάνε και χαθώ..
προς το τελος της σελιδας γραφει με μοβ donwload whatinstartup. To πατας κατεβαινει στο δευτερολεπτο ενα ζιπαρισμενο αρχειο και τρεχεις το WhatInStartup.exe. Σου βγαζει ενα παραθυρο με το τι φορτωνει στην εναρξη και εχει επιλογη να σβησεις τα αχρειστα στην εκκινηση

Reaction score
1.838

Να υποθέσω οτι η λέξη πηγάζει απο το MALicious softWARE?
ναιιιιι!

Το έπαθα τις προάλλες στο pc της δουλειάς. Μιλάμε τραγωδία. Εδώ και κανα μήνα το μηχάνημα σερνόταν, ούτε defrag ούτε τίποτα δε μπορούσε να το συνεφέρει. Σε κάποια φάση μου πετάει ένα μυνηματάκι trojan (sirefef.O) και μετά από λίγο googlάρισμα κατάφερα να το ξεφορτωθώ.

Μεγάλη η διαφορά στην απόκριση!

Αυτό το προγραμματάκι με βοήθησε πολύ: http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html

Στο σπίτι έχω imac και δεν έχω τέτοια θέματα, από την πρώτη μέρα που το δουλεύω μέχρι σήμερα (2 χρόνια μετά) τρέχει το ίδιο καλά ότι βλακεία και αν του έχω βάλει... (αν δεν το έλεγα θα έσκαγα!)

Reaction score
1.277
Re: Απάντηση: Re: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

TKIN73?

Δηλαδή αυτά τα αρχεία ξεκινούν κατα την εκκίνηση και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τον τερματισμό ή απλά επιβαρύνουν την εκκίνηση?

Επίσης μου φαίνονται τα μισά άγνωστα,δεν ξέρω τι πρέπει να σβήσω..μία στήλη με τίτλο "ανενεργό" μου τα έχει απο κάτω όλα με "οχι","οχι","οχι"..... τι εννοεί δηλαδή?
Και γιατί όλα λένε "maschine run" και 2 απο αυτά λένε "user run"?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Gontoleta,έχω:

1) Software: windows xp professional,greek,version 2002,service pack 3
Hardware: Intel(R) Celeron(R) D CPU 3.06GHz 1.50GB RAM
2)HDD: MaxtorE030LO 28.6GB με ελεύθερο χώρο τα 9GB
3)Δεν έχω κάνει ποτέ check ή ανασυγκρότηση
4)Τι προγράμματα ανοίγουν δεν ξέρω,δεν πρόσεξα.Συνήθως ένα εικονίδιο "ESET ANTIVIRUS UPDATED" κάτι τέτοιο και το κλείνω.
5)Δεν ξέρω
6)Κυρίως όταν πάω να κάνω μετατροπή κάποιο αρχείο βίντεο κολλάνε τα πάντα,όλα μαζί.Και έχω παρατηρήσει οτι δεν θέλει να κάνω άλλες εντολές γιατί προσπαθεί να τις κάνει με τη σειρά που τα πάτησα και στουμπώνει..:116:Δηλαδή αν πατήσω να κλείσει ένα παράθυρο το αφήνω 5-10 λεπτά να κλείσει με το πάσο του..Αγανάκτηση σκέτη.
7)Και με internet explorer,mozila firefox τα ίδια.Αλλά ξαναλέω,μόλις μου τον έκανε τελευταία φορά φορμάτ ο τεχνικός πετούσε!Ψιλιάζομαι όταν κατεβάζω δωρεάν προγράμματα πχ επεξεργασίας βίντεο κτλ εκεί εγκαθίστανται σκουπίδια,οτι με ρωτάει λέω όλο "yes","agree","accept" και δεν διαβάζω τις ταμπέλες.
Θα αναφέρω μερικές παρατηρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έγραψες.
1. Το PC είναι αρκετά παλιό με αργό επεξεργαστή, δίσκο και κάρτα γραφικών.
2. Μάλλον δεν έχεις antivirus που να δουλεύει σωστά.
3. Τα XP δεν είναι για internet πλέον, έχουν πολλά προβλήματα ασφαλείας ειδικά αν δεν υπάρχει antivirus και δεν γίνονται τα updates
4. Τα "δωρεάν" προγράμματα κάνουν όλοι τη ζημιά μην τα εγκαταστήσεις πάλι.

Η καλύτερη λύση είναι να γίνει το σύστημα από την αρχή, με εγκατάσταση των XP, update από την Microsoft και εγκατάσταση προγράμματος antivirus.
Μην εγκαταστήσεις κανένα "δωρεάν" πρόγραμμα γιατί θα πάθεις πάλι τα ίδια.

Υ.Γ. όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, ΙΕ, firefox, chrome, opera και safari χρησιμοποιούν πολύ την κάρτα γραφικών, αρκεί να είναι συμβατή.
Δυστυχώς το marketing μας έχει αναγκάσει να ανοίγουμε πολλές βλακείες για να καταφέρουμε να δούμε μια ιστοσελίδα, αφήστε πια αυτό το flash.

Υ.Γ.2 θα παρακαλούσα να μην γραφεί πάλι η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνονται τα updates της Microsoft, αν το σύστημα συνδέεται στο internet δεν είναι απλά λάθος άποψη αλλά άκρως επικίνδυνη.

Reaction score
1.188

Υ.Γ.2 θα παρακαλούσα να μην γραφεί πάλι η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνονται τα updates της Microsoft, αν το σύστημα συνδέεται στο internet δεν είναι απλά λάθος άποψη αλλά άκρως επικίνδυνη.
Εάν υπάρχει ένα antivirus που δουλεύει σωστά, ακόμα και τα δωρεάν, Avira, Avast κλπ. και κάποιο καλό antimalware software όπως είναι το Spybot ή το Antimalware Bytes ΔΕΝ υπάρχει κανένας κίνδυνος να κολλήσει το PC με απενεργοποιημένα τα updates της microsoft τα οποία βαραίνουν αφάνταστα το σύστημα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν το πιστεύεις και το υπογράφεις έχει καλώς, αλλά είναι λάθος άποψη και επικίνδυνη για αυτούς που θα την ακολουθήσουν.
Αν μπορείς βρες ένα πρόγραμμα antivirus ή antimalware που να δίνει γραπτή εγγύηση για απόλυτη 100% προστασία.
Μετά από 20 χρόνια εμπειρίας έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι κανένα υπολογιστικό σύστημα δεν είναι 100% ασφαλές.
Ειδικά μάλιστα αν το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το internet η ασφάλειά του είναι ανάλογη της εμπειρίας και της ενασχόλησης του χρήστη.

Reaction score
11.806
Re: Απάντηση: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

αν το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το internet η ασφάλειά του είναι ανάλογη της εμπειρίας και της ενασχόλησης του χρήστη.
Το 'πε ο Ζιζίκ στο #2 αλλά ποιός το κατάλαβε;

Επίσης, διαφωνώ με τη ΜΗ εγκατάσταση των ενημερώσεων. Σε υπολογιστή του 2005 κάνω όλες τις ενημερώσεις και το σύστημα πάει σφαίρα. Μόνο μετά από κάνα 6-8μηνο χρήσης παρατηρά κάποια πτώση στις επιδώσεις, οπότε restore το image από φρέσκια εγκατάσταση και είμαι καινούριος.

ryk

Reaction score
925

Ccleaner: προγραμματάκι καθαρισμού περιττών αρχείων και της registry - κάτι σαν σκουπιδοφάγος!
Removeit pro: για διάφορα "ζωύφια"- κάτι σαν baygon!
spybot: ειπώθηκε πριν
από αντιικό συστήνω το πιο ελαφρύ avira
αν συνέχεια περνάς νέα προγράμματα για να δεις τι κάνουν και μετά τα σβήνεις, τότε σίγουρα κάποιο πρόγραμμα ghost (για να γλιτώσεις τα συχνά φορμάτ).

Μετά πάμε σε "πειράγματα". Πρέπει να είσαι σίγουρος για το τί κάνεις εδώ:
http://www.wikihow.com/Dramatically-Speed-up-Windows-XP
http://tweaks.com/windows-xp/
ή σε προγράμματα:
tuneXP
Regtoy

Και τελευταίο και καλύτερο....ο δίσκος σου. Πρέπει να είναι πιο αργός και από την καθυστέρηση :119:(χωρίς παρεξήγηση!). Βάλε τουλάχιστον έναν 320Gb και θα με θυμηθείς!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.250
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale