Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

Να κάνω μια υποσημείωση ότι όλοι οι δίσκοι δεν έχουν την ίδια διαμεταγωγή, καθώς και όσο γεμίζεις ένα δίσκο, αρχίζει και πέφτει η ταχύτητα του (παρατηρήσιμη μετά το 50%, νομίζω με κάποιο utility του nero ότι μπορείς να το δεις)

Εναλλακτικά φίλε μου θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια διανομή linux (δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει ήδη). Για τη δουλειά που έχεις τον υπολογιστή είναι ιδανικό.
Ξεχνάς βέβαια όλο το αυτό ποστ (αντιικά, spyware, defragment κτλ.) :109:

Reaction score
1.841
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

Να κάνω μια υποσημείωση ότι όλοι οι δίσκοι δεν έχουν την ίδια διαμεταγωγή, καθώς και όσο γεμίζεις ένα δίσκο, αρχίζει και πέφτει η ταχύτητα του (παρατηρήσιμη μετά το 50%, νομίζω με κάποιο utility του nero ότι μπορείς να το δεις)

Εναλλακτικά φίλε μου θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια διανομή linux (δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει ήδη). Για τη δουλειά που έχεις τον υπολογιστή είναι ιδανικό.
Ξεχνάς βέβαια όλο το αυτό ποστ (αντιικά, spyware, defragment κτλ.) :109:
I couldn't agree more!

ubuntu rulez!

Θα δεις το πισι σου να πετάει!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Κωλυσιεργία του υπολογιστή απο άχρηστα αρχεία,υπάρχει λύση?

Η λύση με Linux είναι για έμπειρους χρήστες, δεν είναι για όλους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.193

Η λύση με Linux είναι για έμπειρους χρήστες, δεν είναι για όλους.
για πρόσβαση στο internet? δε νομίζω. πιο απλό, δε γίνεται.

ryk

Reaction score
925

για πρόσβαση στο internet? δε νομίζω. πιο απλό, δε γίνεται.
Όντως! Πλέον οι περισσότερες διανομές είναι υπερπλήρης και πολύ πιο εύκολες στην εγκατάσταση ακόμα και από τα win. (Προσωπικά χρησιμοποιώ Mandriva και Mageia. Το ωραίο είναι οι tiny διανομές (puppy, damn small ktl) που παίζουν με προδιαγραφές αρχαίων συστημάτων...)

Αρκεί να έχεις όρεξη να μάθεις ότι οι φάκελοι έχουν άλλη δομή, η εγκατάσταση προγραμμάτων γίνεται με παρόμοιο τρόπο, οι ρυθμίσεις είναι αλλού κτλ.
Μήπως από τα win98 σε WinXp σε Vista σε Win7 δεν υπάρχουν αλλαγές? Σιγά-σιγά τις μαθαίνεις!

Reaction score
1.277
Anemelos,μίας και το ανέφερες,μου έβγαζε στην μπάρα εργασιών τις μέρες που παρατηρούσα ιδιαίτερα κολλήματα δύο πορτοκαλί υπολογιστές (ένα τέτοιο περίπου σύμβολο) και αναρωτήθηκα τι είναι το ακούμπησα και μου έγραψε defrag 2% και δεν με άφηνε να το σταματήσω ή κάτι τέτοιο,γενικά δεν μπορούσα να επέμβω και το θεώρησα σαν κάτι ασήμαντο αλλά έτσι εξηγείται τελικά..Αυτο πρέπει να ήταν η αιτία..
μιλάμε κατέβαζα ταινία και κόλλησε το παράθυρο για 1 ώρα και δεν ήθελα να κάνω reset κτλ μην χάσω την ταινία..

Reaction score
1.277
Υπόψη οτι έσβησα οτι μου είπατε στο μήνυμα 29 (o malestorm)
Επίσης gkontoleta,για την εντολή που μου είπες έβγαλε αυτό:

λš*¤œ œ΅΅ε¤ž©ž ˜¬«ι¤ «ΰ¤ ¬§ž¨œ©*ι¤ «ΰ¤ Windows:

ESET Service
FABS - Helping agent for MAGIX media database
HID Input Service
InCD Helper
Java Quick Starter
Network Location Awareness (NLA)
NVIDIA Display Driver Service
PuranDefrag
WebClient
Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework
쮦 «ΰ¤ Windows
€¤ε®¤œ¬©ž ¬Ά*΅¦η ˜§ζ «¦ ΅βΆ¬*¦
€¬«ζ£˜«œ œ¤ž£œ¨ι©œ*
¦γŸœ*˜ ΅˜* ¬§¦©«γ¨*¥ž
ƒœ¬«œ¨œη¦¬©˜ ‘礛œ©ž
ƒ*˜΅¦£*©«γ
ƒ*˜®œε¨*©ž Ά¦š˜¨*˜©£ι¤ ˜©*˜Άœε˜
ƒ*˜®œε¨*©ž Ά¦š*΅¦η ›ε©΅¦¬
ƒ*˜®œε¨*©ž ©η¤›œ©ž ˜§¦£˜΅¨¬©£β¤ž §¨ζ©™˜©ž
„*›¦§¦εž©ž ©¬£™α¤«¦ ©¬©«γ£˜«¦
„΅΅*¤ž«γ ›*œ¨š˜©ε˜ œ¥¬§ž¨œ«ž«γ DCOM
‡β£˜«˜
‰˜«˜š¨˜*γ ©¬£™α¤«ΰ¤
‰Άγ©ž ˜§¦£˜΅¨¬©£β¤ž ›*˜›*΅˜©ε˜ (RPC)
ެ¨α œ΅«η§ΰ©ž
¨¦©˜¨£¦šβ˜ œ§*›ζ©œΰ¤ WMI
¨¦©«˜«œ¬£β¤¦ ®ι¨¦ ˜§¦Ÿγ΅œ¬©ž
¨ζš¨˜££˜ ™¦γŸœ*˜ TCP/IP NetBIOS
¨ζš¨˜££˜-§œΆα«ž DHCP
¨ζš¨˜££˜-§œΆα«ž DNS
¨ζš¨˜££˜-§œΆα«ž §˜¨˜΅¦Ά¦ηŸž©ž ΅˜«˜¤œ£ž£β¤ž ©η¤›œ©ž
‘«˜Ÿ£ζ œ¨š˜©ε˜
‘¬¤›β©œ* ›*΅«η¦¬
‘η©«ž£˜ ©¬£™α¤«ΰ¤ COM+
’œε®¦ §¨¦©«˜©ε˜ «ΰ¤ Windows / ‰¦*¤ζ®¨ž©«ž ©η¤›œ©ž ©«¦ Internet (ICS)
’žΆœ*ΰ¤ε˜
’¦§¦Ÿβ«ž©ž ΅˜* ꣜©ž Šœ*«¦¬¨šε˜
“§ž¨œ©ε˜ ⥬§¤ž £œ«˜*¦¨α ©«¦ §˜¨˜©΅γ¤*¦
“§ž¨œ©ε˜ œ¤«¦§*©£¦η SSDP
“§ž¨œ©ε˜ œ§˜¤˜*¦¨α ©¬©«γ£˜«¦
“§ž¨œ©ε˜ §ηΆž œ§*§β›¦¬ œ*˜¨£¦šγ
“§ž¨œ©εœ IPSEC
“§ž¨œ©εœ ΅¨¬§«¦š¨α*ž©ž
“§ž¨œ©εœ «œ¨£˜«*΅¦η
•¨¦¤¦›*ᚨ˜££˜ œ¨š˜©*ι¤
˜¤˜ ƒ*˜®œε¨*©ž «ΰ¤ Windows

† œ¤«¦Άγ ¦Ά¦΅Άž¨ιŸž΅œ £œ œ§*«¬®ε˜.

Reaction score
1.277
Ετρεξα και το malware και βρήκε 3 μολυσμένα αρχεία στο μητρώο τα οποία και διέγραψα..

Reaction score
175

Προσπαθω να κανω φορματ και νεα εγκατασταση στο λαπτοπ lenovo R61. Ενω φορτωνει τα αρχεια, οταν ζητα να πατησω εντερ για να τα εγκαταστησει, βγαζει μηνυμα οτι δεν βρισκει σκληρο δισκο... δοκιμασα νωριτερα με το F6 να ορισω sata δισκο ή κατι τετοιο, αλλα εκει λεει οτι δεν βρισκει floppy drive...

Εχει κανεις καμμια ιδεα που βρισκεται το προβλημα?

Μεχρι αυτο το σημειο φτανω...

untitled.JPG

Reaction score
175

Πως το φτιαχνω αυτο το cd Πετρο?

Δευτερευοντως, σε λαπτοπ με 1 γιγα μνημη τα 7ρια θα τρεχουν? Θα εχουν και αυτα προβλημαμε sata drivers?

Reaction score
175

Aπο αυτη τη σελιδα, τι κατεβαζω (installer, self extracting τα 01,02, ολα?) και εν συντομια πως δουλευει το προγραμμα για να φτιαξω νεο cd?

Reaction score
175

Προς το παρον το παλευω... κατεβασα το imageburn και το nlite. Με το nlite εκανα ενα δισκακι οπου εβαλα τα XP και μερικους ντραιβερς για ηχο, ιντερνετ και sata... δεν ξερω καν αν ειναι οι σωστοι ή αν επρεπε να βαλω και αλλους... εφτιαξα το δισκακι το εκαψα με το imageburn και η διαδικασια προχωρησε... αρχισα το φορματ και περιμενω...

Ειμαι περιεργος που θα καταληξει και αν θα δουλευει τελικα, εστω και μισο ή θα παει ανακυκλωση... ωστε να μπορεσω να συμπληρωσω με ντραιβερς αν χρειαστει...

Ιδωμεν...

Reaction score
175

Αντεξε ενα μηνα και σημερα χτυπησε ενα αρχειο στο system32/config/software...

Απο τα λιγα που ειδα στο νετ, συμβαινει... αυτο που δεν ειδα, ειναι, το πως διορθωνεται χωρις φορματ... εχετε κατι ε υ κ ο λ ο να προτεινετε?

Το repair των ΧΡ δεν λειτουργει, το cd που αναφερω στο προηγουμενο μηνυμα με τους drivers δεν μου δινει τη δυνατοτητα καν για repair, παει κατ ευθειαν στο φορματ...

ΚΑτεβαζω να δοκιμασω με το live cd του ubuntu, τουλαχιστον να σωσω τα αρχεια... τι αλλο μπορω να κανω?

ryk

Reaction score
925

Θυμάσαι το αρχείο?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχει καταστραφεί το κομμάτι software της registry των Windows.
Δοκίμασε τον οδηγό αποκατάστασης που δίνει η Microsoft http://support.microsoft.com/kb/307545

Reaction score
175

Θυμάσαι το αρχείο?
ΝΑι, ειναι αυτο που λεει και ο gkontoletas, δεν βρισκει το system32/config/software

Έχει καταστραφεί το κομμάτι software της registry των Windows.
Δοκίμασε τον οδηγό αποκατάστασης που δίνει η Microsoft http://support.microsoft.com/kb/307545
Toν ειδα τον οδηγο, αλλα οπως εγραψα, δεν μπορω να μπω στο recovery mode με το σιντι που εχω...

Ειχα ενα που δεν ειχε μεσα τους σατα drivers και εφτιαξα ενα δευτερο το οποιο ομως δεν μου δινει τη δυνατοτητα να μπω σε recovery mode.... δεν ξερω γιατι, παταω το F6 οταν τρεχει, αλλα δεν κανει τιποτα... και στο τελος παταω και το S, αλλα παλι λεει οτι δεν βρισκει δισκους...

ΘΑ το γυρισω σε apple μου φαινεται... δευτερο φορματ σε ενα μηνα παει πολυ... ακομα το στρωνω απο το προηγουμενο γμτ...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Mε το αυθεντικό CD δεν έχεις πρόβλημα, μπες στο BIOS και άλλαξε το mode του sata contoller σε IDE.
Αγόρασε τα Windows 7 και κάνε συχνά backup των αρχείων σου.
Τον σκληρό δίσκο τον έχεις ψάξει για λάθη;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale