Κόντρα πλακέ, Seas κι ένα μάτσο Hypex

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Να εξηγήσω λίγο καλύτερα πως τη βλέπω εγώ την υπόθεση οντιο εν έτη 2020:

1. Αν κάποιος ακούει κυρίως εμπορική, σύγχρονη μουσική, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει καλά ασύρματα ηχεία τύπου Sonos. Τα ηχεία αυτού του τύπου έχουν ειδικούς αλγορίθμους με τους οποίους ρυθμίζουν συμπίεση - αποσυμπίεση, τονικότητα, loudness, κάνουν room correction και ελέγχουν την παραμόρφωση με τέτοιο τρόπο που η εμπορική μουσική ακούγεται πάρα πολύ καλά! Εξαιρετικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψαχτεί με ακριβά hi-fi. Χειρότερα θα ακούει και θα έχει αδειάσει και η τσέπη του.

2. Αν κάποιος ακούει κλασσική, άλλα είδη ασυμπίεστης μουσικής, καλές, σύγχρονες ηχογραφήσεις γενικότερα και βλέπει και ταινίες, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φτιάξει ένα by the book / pdf σύστημα-χώρο. Ας πάρει όποια μάρκα από τις "καλές" θέλει. Μετά την ισοστάθμιση, λίγο πολύ όλα ίδια ακούγονται. Μικρούς ενεργούς δορυφόρους, κατάλληλα σαμπς, RT, τα γνωστά.

3. Αν κάποιος ακούει κυρίως παλιότερες ηχογραφήσεις και ψάχνει "μαγικό" ήχο από αυτές, να ακούει τη φωνή της τραγουδίστριας να στάζει μέλι (Μέλι είναι κυρία Μαριάννα μου), το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να γράψει στα π@π@ρι@ του τα pdf και να πάρει πικαπι και λυχνίες και χαρμπεθ, να ακούει λάθος αλλά όμορφα. Εδώ θα μου πει κάποιος, γιατί να μην ακολουθήσω το 2., δε θα ακούω καλά ας πούμε Έλα και Λιούις; Μεγάλη συζήτηση, ίσως, αν ψάχνει συνέχεια τα καλά remasters. Γενικά όμως όχι θα έλεγα εγώ. Δεν είναι τυχαίο που και στην παραγωγή μουσικής, τα καλά λαμπάτα μηχανήματα είνα πανάκριβα και χρησιμοποιούνται ακόμη. Για μαγείρεμα, ναι, αλλά so what; Δηλαδή, μόνο στην παραγωγή επιτρέπεται το μαγείρεμα; Εμείς, νο? Χούντα έχουμε;

Αυτά είναι τα Κυριακάτικα 2 σεντς μου. Λυσάξτε ελεύθερα.

Υ.Γ. Εγώ κινούμαι ανάμεσα στο 1. και στο 2. σαν μουσικές και γι αυτό πολλές φορές πιστεύω ότι θα ήμουν καλύτερα και πολύυυυυυ οικονομικότερα αν είχα πάρει Sonos.
στο 2 και 3 παιζει με συνδιασμο(λιγο απο το ενα και λιγο απο το αλλο) στο 99.999%

μια χαρα ειναι για ολους....
 

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.852
Reaction score
12.416
Αγαπάω, δεν προτιμάω.
Harbeth, Rogers, Spendor, Falcon κτλ

Μου αρέσει πολύ να τα έχει κάποιος φίλος να πηγαίνω να ακούω. Όχι να τα έχω εγώ.
Αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις.
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Αγαπάω, δεν προτιμάω.
Harbeth, Rogers, Spendor, Falcon κτλ

Μου αρέσει πολύ να τα έχει κάποιος φίλος να πηγαίνω να ακούω. Όχι να τα έχω εγώ.
Τι καλα θα ηταν, εαν δε τα εχεις ξαναπει, να ελεγες κατι - δυο λογακια, μονο για το Rogers, να μαθαινουμε κιολας
 


Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Τα καλύτερα που έχω ακούσει ήταν εκείνα τα κυλινδρικά 2.1 το 1980.
Xa xa επιτελους ενας μεγαλυτερος απο μενα. Εγω το ΄80 ημουν 12. Ο Decembered ομως γιατι βαζει λαικ, αφου ηταν πόσω μειον 5 (- 5) χα χα ολα τα ξερει πια ... πλακα κανω ... εσεις οι Αθηναιοι ησασταν και εισαστε γατες, με πολλες παραστασεις εμεις απο επαρχια ημασταν καλα και αγαθα παιδια.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Τι καλα θα ηταν, εαν δε τα εχεις ξαναπει, να ελεγες κατι - δυο λογακια, μονο για το Rogers, να μαθαινουμε κιολας
Είχα Rogers LS4a μέχρι προ διετίας. Συμπαθητικό και εύηχο ηχείο, και μετρούσε αξιοπρεπώς στον χώρο μου. Για την χρόνια κατασκευής του (μέσα προς τέλος 80) ήταν καλή αγορά, είχε βγει και ηχείο της χρονιάς στα Αγγλικά περιοδικά..
Οι κόρες μου δεν το ήθελαν για το δωμάτιο τους, οπότε το πούλησα.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.493
Reaction score
37.569
.. εχω δηλωσει πολλες φορες οτι για μενα τριδρομα τυπου bbc ειναι κατι σαν αυτο το λεγομενο "τελος προορισμου" , ως προς το συστημα -ειμαι λοου φαι και φαινομαι. (ισως φτασω ..ισως και οχι στο τελος.. ελάχιστα με απασχολει). 8-)
.. οι Αθηναιοι ειναι πιο εξοικιωμενοι σε απανθρωπο τροπο διαβιωσης-πραγματικα φρικια.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.136
Reaction score
26.695
τυπου bbc
Δεν ήταν καθόλου λόου φάι, εκείνα τα χρόνια τουλάχιστον. Πολύ συμπαθητικά ηχεία. Και παρά τα όσα έχω διαβάσει εδώ γι αυτά στο ΑΒσάιτ, εμένα μού είχαν φανεί αρκετά αχρωμάτιστα.
 


Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Ναι δε λέω το 80 τα στέρεα είχαν το χρωματάκι τους. Οχι κάτι χοντρό , αλλά λίγο το είχαν .
Είχαμε πελάτη στο service , καλός ρε παιδιά ο AU-D11 MKII αλλά πολύ φωτεινός.
Εμείς : φωτεινός όπως φωτίζει ανάβει λαμπάκια?
Αυτός : όχι λαμπρός στα μεσαιουψηλά , φωνάζει .
Εμείς: ε! χαμηλώστε λίγο τα πρίμα αν σας ενοχλούν.
Αυτός: όχι δεν είναι μόνον τα πρίμα , είναι και οι μεσουψηλές.
Εμείς: τι ηχεία έχετε?
Αυτός : KEF 104/2 και μαμώ κλπ/.
Εμείς : να σας στείλουμε εναν τεχνικό να ελέγξει το σύστημα?
Aυτός ; οκ.
Πάω εγώ .
Τι είδα ?
Εqualizer που έχει συνδέσει ο τσόγλανος ο γιός , στην λούπα μεταξύ προ και τελικού .
Εχει βγάλει τα τζαμπεράκια και είναι μόνιμα ον. Ολες οι μεσουψηλές +10db επάνω.
Ο μπαμπάς , βέβαια δεν είχε ιδέα.
Του λέω το μηχάνημα το χειρίζονται και άλλοι?
Μπα όχι , μόνο ο γιός όταν έρθει απο καμία άδεια , φαντάρος είναι.
Εβγαλα το equalizer του το είπα , δεν με πίστευε , τον έβαλα το άκουσε , και τρελάθηκε.
Ο γιός πήγε σε άλλο σπίτι , με δικό του σύστημα.
Μετά του φαινόταν μουντό. Ηταν και μεγάλος σε ηλικία , του έκανα άλλα μαντζούνια.
Τα KEF 104/2 αν τα θυμάστε , ήταν περίεργα ηχεία.
ήταν πολύ φλάτ , σε όλη την περιοχή , εκτός από δύο εξάρσεις που είχαν , και ήθελαν ξύρισμα. όταν του τα ξύρισα , δεν του άρεσαν . Ηθελε την ξυνίλα. Του έβαλα διακόπτη , με αντιστάσεις , να αλλάζει από 0db σε +4db.
Μία χαρά δούλεψε. Το ευχαριστήθηκε ο κυρ Σταύρος.
 
Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.493
Reaction score
37.569
Δεν ήταν καθόλου λόου φάι, εκείνα τα χρόνια τουλάχιστον. Πολύ συμπαθητικά ηχεία. Και παρά τα όσα έχω διαβάσει εδώ γι αυτά στο ΑΒσάιτ, εμένα μού είχαν φανεί αρκετά αχρωμάτιστα.
.. βρηκα αυτα, rogers jr149, δεν τα εχω ακουσει - ουτε καν θα μπορουσα να γνωριζω οτι υπαρχει κατι τετοιο. Ισα ισα που γραφτηκε ιστορια και τα εκτιμω -και δεν εκφραστικα μοιωτικα προς αυτα - το 1980 μπορει να ηταν υψηλης, σημερα καταληγουν καπου λοου φαι, ακομα και ο χαρακτηρισμος μου μπορει να μην ευσταθει για ολους (ο οποιος και ηταν κυριως προς εμενα και τα ακουσματα μου).
 


Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
View attachment 185919

Plus sub. 😍😍😍 Ίσως μάλιστα και να μη θυμάμαι πολύ καλά και να ήταν 2.2 αντί 2.1 που έγραψα παραπάνω
Εγω εχω ακουσει απο παλιους να θεωρουν πολυ καλα τα LS3 5A. Τα ξαναβγαζουν απ' οτι βλεπω. Τι περιεργα χαρακτηριστικα : 5 kg μονο το βαρος, 82 db ευαισθησια , 15 ohm.


Τι μοδα ειναι αυτη. Ολοι ξαναβγαζουν τα ιστορικα τους ηχεια JBL, Klipch εβλεπα τωρα αυτοι και αλλοι. Τι γινεται ?
 


Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Μηνύματα
2.301
Reaction score
7.776
Εριχνα μια ματια πισω στο thread και εχω την εντυπωση οτι δεν εχω προβαλλει και τονισει αρκετα, αυτους που δημιουργησαν και εκαναν διαθεσιμα τα βασικα συστατικα του συστηματος και αυτους που συνεβαλαν στην κατασκευη.
Κατι σαν References:

Πρωτα απ'ολους τον εκλιποντα, μεγαλο Siegfried Linkwitz, με την τεραστια προσφορα στο audio, που μεσα απο το site του εκανε διαθεσιμο σε ολον τον κοσμο εναν ωκεανο αναζητησεων, δοκιμων, μετρησεων και τελικα γνωσεων.


Δεν ειναι κανενα επαγγελματικο site, περισσοτερο σαν blog ειναι, αλλα μπορεις να βρεις εκπλητικα πραγματα μεσα και να εκτιμησεις την μεθοδολογια και μελετη στον σχεδιασμο ηχειων αλλα και αλλων θεματων οπως ακουστικης χωρων ή ηχοληψιας, χωρις βεβαια να ειναι η τελευταια λεξη της εξελιξης σε αυτους τους τομεις, ουτε να σημαινει πως ο,τι αναφερεται εκει, ειναι θεσφατο (οπως και οπουδηποτε αλλωστε).
Υπαρχει επισης το site που εχει αναλαβει πια την εμπορικη προωθηση αυτων των ηχειων, με τις τιμες βεβαια να ξεφευγουν απο τη λογικη του diy:
και το site που αφορα περισσοτερο τους κατοχους των ηχειων του Linkwitz:


Να ξαναβαλω το link για το site του σχεδιαστη των διαχυτων, ισως να μην ειναι τοσο γνωστο. Ενας Ολλανδος που ασχολειται επαγγελματικα με την ακουστικη χωρων. Εχει μερικα ωραια κειμενα, δυστυχως μερικα ειναι μονο στα Ολλανδικα, αλλα αξιζει να ριξεις μια ματια και βεβαια εχει τα σχεδια των folded well διαχυτων, ελευθερα. Σαν blog ειναι κι αυτο, θελει λιγο ψαξιμο:


Βεβαια, οσον αφορα το room treatment, που ειναι ενα πραγματικα πολυ ενδιαφερον θεμα, η βιβλος ειναι το "Acoustic absorbers and diffusers" των Cox - D'Antonio, που περιεχει τα παντα και τα κοαλα.

Επισης το Gearslutz, ανεξαντλητη πηγη πληροφοριων (αλλα οπως ολα τα φορουμ, χαωδες) και βεβαια τα απειρα papers της AES.

Πολλοι τα γνωριζετε αυτα και τα θεωρειτε αυτονοητα, αλλα αν πεσει το ματι κανενος νεοεισερχομενου στο χωρο, που ειναι ακομα στη φαση "TAS" και ψαχνει ποιον ενισχυτη να παρει για πιο σφιχτα μπασα ή ποιο dac για γλυκυτερα πριμα, ας ριξει μια ματια, υπαρχει ενας ολοκληρος αλλος κοσμος.


Να αναφερω, κανοντας διαφημιση, οτι οι ξυλοκατασκευες (ηχεια, διατρητα πανελ, διαχυτες) εγιναν στο ξυλουργειο/εργοστασιο: http://www.kitchendiesi.gr/
Πολυ καλες κατασκευες, με ακριβεια στις διαστασεις και εξαιρετικη βαφη. Αυτο το σατινε βερνικι εχει υπεροχο επαγγελματικο αποτελεσμα στην αφη και χωρις γυαλαδες. Μπορει να μην τα πηγαινει καλα με την εννοια "χρονος παραδοσης" αλλα εχει τιμια και λογικη τιμολογηση (οχι στη λογικη "σου φτιαχνω ηχητικα πανελ - θα σε βαρεσω στο ψαχνο) και μπορει να σου φτιαξει οοοο,τι εχεις φανταστει, παροτι ειναι εργοστασιο και ασχολειται περισσοτερο με ποσοτητες.
Ο γνωστος Λαζαρακης, τον παιρνω ενα Σαββατο μεσημερι κατα τη 01:00 να ρωτησω πως μπορει να μου στειλει τα μονωτικα και τελικα σε μιση ωρα μου σκαει φορτηγο με 8 πακετα αριθερμ. Οκ, εκει τα χρειαστηκα κανονικα!
Επισης, τυχερος που εχω διπλα το Leroy στο δαχτυλιδι. Τους τελευταιους 3 μηνες πρεπει να πηγα 15 φορες.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
1
Το '80 αχρωματιστη δεν ήταν ούτε η ΥΕΝΕΔ στην τηλεόραση.

Ηχεία και ενισχυτικά, όλα είχαν χαρακτήρα, και μάλιστα με ταμπέλα "αγγλικό", "αμερικανικό" κλπ.
Υπήρχαν.monitor ηχεία αν και όχι πολλά και φυσικά κάποια no cost.
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.389
Reaction score
1.843
.. βρηκα αυτα, rogers jr149, δεν τα εχω ακουσει - ουτε καν θα μπορουσα να γνωριζω οτι υπαρχει κατι τετοιο. Ισα ισα που γραφτηκε ιστορια και τα εκτιμω -και δεν εκφραστικα μοιωτικα προς αυτα - το 1980 μπορει να ηταν υψηλης, σημερα καταληγουν καπου λοου φαι, ακομα και ο χαρακτηρισμος μου μπορει να μην ευσταθει για ολους (ο οποιος και ηταν κυριως προς εμενα και τα ακουσματα μου).
Κάποια ώρα θα ξεβαρεθώ μου φαίνεται, και θα προσκαλέσω δώθε μερικούς που δεν τα έχουν ακούσει, ούτε καν γνώριζαν οτι υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά.... αποφαίνονται σοφά οτι "σήμερα καταλήγουν "κάπου" λόου(!) φάι" ...

Φέρτε μαζί σας και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θα μπορούσε να πιάσει μεταχειρισμένο 500~1000€ (για να συγκρίνουμε πορτοκάλια με πορτοκάλια)
 


Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.413
Πολυ καλες κατασκευες, με ακριβεια στις διαστασεις και εξαιρετικη βαφη. Αυτο το σατινε βερνικι εχει υπεροχο επαγγελματικο αποτελεσμα στην αφη και χωρις γυαλαδες. Μπορει να μην τα πηγαινει καλα με την εννοια "χρονος παραδοσης" αλλα εχει τιμια και λογικη τιμολογηση (οχι στη λογικη "σου φτιαχνω ηχητικα πανελ - θα σε βαρεσω στο ψαχνο) και μπορει να σου φτιαξει οοοο,τι εχεις φανταστει, παροτι ειναι εργοστασιο και ασχολειται περισσοτερο με ποσοτητες.
γουστάρω τρελά το κόντρα πλακέ
μου αρέσει και το σχέδιο , απλό μεν αλλά με επαναλληψημότητα και εξυπηρετεί τους σκοπούς του.
κάτι σαν εκλεπτισμένο industrial , δεν ξερω πως να το περιγράψω.
γενικά ο τοίχος με την εγκατάσταση είναι αρτιότατος, από όλες τι απόψεις για καθιστικό.
 

Μηνύματα
3.998
Reaction score
3.831
Εγω εχω ακουσει απο παλιους να θεωρουν πολυ καλα τα LS3 5A. Τα ξαναβγαζουν απ' οτι βλεπω.
Τι μοδα ειναι αυτη. Ολοι ξαναβγαζουν τα ιστορικα τους ηχεια JBL, Klipch εβλεπα τωρα αυτοι και αλλοι. Τι γινεται ?
Τα ls3 5a βγαίνουν συνεχώς από διάφορους Εγγλέζους κατασκευαστές.
50 χρόνια στην παραγωγή!
Στο Μόναχο πριν 2 χρόνια άκουσα κ της JBL, δεν θυμάμαι μοντέλο...απογοήτευση!!
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.315
Μηνύματα
2.858.254
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top