Γιάννης Δημητρόπουλος said:
6) Τα μεγάφωνα κόρνας, προσφέρουν μια ελκυστική λύση, για τη δημιουργία μιας πειστικής στερεοφωνικής εικόνας στο χώρο του αυτοκινήτου.
7) Τα μεγάφωνα κόρνας, τοποθετούνται συνήθως κάτω από το ταμπλό του αυτοκινήτου και η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα διακριτική.
Χαιρετώ – καλώς σας βρήκα.
Μου έχουν μείνει 2 πισινά ηχεία INFINITY, 1 SUBWOOFER σε καμπίνα και ένας 5κάναλος SIGNAT
(1 Χ 180 Watt + 4 Χ 70 Watt / 4 ohm -ή- 1 Χ 300 Watt + 4 Χ 90 Watt / 2 ohm ) ,
τα οποία σκοπεύω να τοποθετήσω στο NISSAN Almera Sedan, που παραλαμβάνω σύντομα.
Μπροστά θα δούμε τί ...
Στο προηγούμενο αμάξι δεν ήμουν ευχαριστημένος από τις υψηλές συχνότητες και θα ήθελα να μου εξηγήσετε,
αν με τις κόρνες, μπορεί να υπάρξει κάποια διαφορά. Ποια είναι αυτή η διαφορά ;
Μάλιστα ρίχνοντας μία πρόχειρη ματιά, είδα ότι οι κόρνες της BEYMA, φτάνουν μέχρι τα 20KHZ,
έναντι των 22 KHZ που φτάνουν τα συνηθισμένα tweeters.
Άραγε το αποτέλεσμα για τους μεταλλικούς ήχους της ντραμς (πιατίνια, Crush και Ride), θα είναι ακόμα πιο άχρωμο ;
Και το λέω αυτό, επειδή είδα να πωλούνται 1.000 ευρώ ορισμένα tweeters, των οποίων το εύρος όχι μόνο αγγίζει τα 2 KHz παραπάνω, αλλά φτάνει πάνω από 40 KHz.
( Utopia Be TBe / 989 ευρώ / Frequency response > 40 kHz )
Ή έστω, αναρωτιέμαι το ίδιο, επειδή είδα να καλοπληρώνονται 260 ευρώ, ορισμένα tweeters των οποίων το εύρος κυμαίνεται μεταξύ 1.000 - 30.000 Hz.
(PIONEER - TS-T3PRS / 258 ευρώ / Frequency response 1.000 - 30.000 Hz )
Ήχο που μάλλον δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα για να κρίνω, αλλά που όμως με κάνει και σκέφτομαι, ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που αποδίδουν περισσότερα των 10 KHz και πάνω, απ τις προαναφερόμενες κόρνες.
Τί λέτε εσείς ;