Κόστος ανά ταινία

Reaction score
11
Έχετε υπολογίσει ποτέ πόσο σας κόστισε μέχρι τώρα η κάθε ταινία που βλέπετε στο HC σας;
Αν όχι κάντε το.
Ίσως αναθεωρήσετε κάποια πράγματα.

Ξεκινάω εγώ.

Κόστος μηχανημάτων (αυτά που υπάρχουν τώρα στο σύστημα)
Προβολεας 5000€
Ενισχυτής 2350€
HTPC 2500€
Ηχεία 2000€
Dune+DVD 1000€
Σκλ. δισκοι1500€
Οθόνη 700€
Συνολο 15050€

Αυτά χοντρικά χωρίς να υπολογίσω καλώδια και διάφορα άλλα.
Χωρίς να υπολογίσω τα χρήματα που χάθηκαν με τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο σύστημά μου (πχ ο προβολέας μου είναι ο τρίτος ο ενισχυτής ο δεύτερος οι πηγές κι αυτές έχουν αλλαχθεί)
Και χωρίς να υπολογίσω το κόστος για τις ενοικιάσεις ή αγορές ταινιών.

Με βάσει τις ώρες που καταγράφτηκαν και στους τρεις προβολείς που είχα προκύπτει οτι είδα μέχρι τώρα περίπου 750 ταινίες (1500 ώρες περίπου)

Δηλαδή 15000€/750ταινίες

20€ η ταινία!!!

Εσάς πόσο πήγε το μαλλί;

Reaction score
103
Απάντηση: Κόστος ανά ταινία

2500 HTPC + 1500 σκληροι δισκοι?Τις αποθηκευεις για συλλογη??Και 4ΤΒ δεν θα μπορουσες να εχεις και να σβηνεις οτι βλεπεις?Επεισης αφου χαλασες 2500 στο HTPC μηπως ασκοπα χαλασες και αλλα 1000 σε DUNE + DVD??Μηπως μανι μανι θα μπορουσες να εχεις εξοικονομισει 2500 ευρο απτο τιποτα ποσο το οποιο ειναι στις 15000 κοντα 19%??

Reaction score
11

2500 HTPC + 1500 σκληροι δισκοι?Τις αποθηκευεις για συλλογη??Και 4ΤΒ δεν θα μπορουσες να εχεις και να σβηνεις οτι βλεπεις?Επεισης αφου χαλασες 2500 στο HTPC μηπως ασκοπα χαλασες και αλλα 1000 σε DUNE + DVD??Μηπως μανι μανι θα μπορουσες να εχεις εξοικονομισει 2500 ευρο απτο τιποτα ποσο το οποιο ειναι στις 15000 κοντα 19%??

Με αυτή τη λογική τα περισσότερα είναι άσκοπα.
Θα μπορούσα να έχω μείνει με τον πρώτο μου προβολέα ενα sanyo Z3 πριν από 6-7 χρόνια.

Την εποχή που έφτιαξα το HTPC ίσως ήταν μονόδρομος για HD εικόνα αλλά και σαν ολοκληρωμένη λύση. Σήμερα μου είναι εντελώς άχρηστο.

Reaction score
20
Καταρχάς μάλλον θα ήταν καλύτερος και ακριβέστερος υπολογισμός αν ξεκινούσε από την διάρκεια ζωής της λάμπας του προβολέα.
Αλλο να υπολογίζεις 5.000 ευρώ για 750 ταινίες και άλλο για 1500 (με 3.000 ώρες διάρκεια ζωής της λάμπας).

Κατά δεύτερο με αλλαγή της λάμπας (μετά τις 2.500-3.000 ώρες) δεν θα (ξανα)χρεωθείς 5.000 ευρώ, αλλά όσο κάνει η λάμπα τετραπλασιάζοντας τις αρχικές 750 ταινίες που υπολόγισες για περίπου 500-700 ευρώ έξτρα κόστος λάμπας.

Κατά τρίτο τα 4.350 ευρώ για ηχεία, ενισχυτή δεν χρησιμεύουν και για μουσική ακρόαση?
Οφελος που δεν έχεις αφαιρέσει και ρίχνει το κόστος της θέασης...

Κατά τέταρτον τα 2.500 ευρώ για το HTPC είναι (με 2 ευρώ ενοικίαση δίσκου DVD) 1.250 ταινίες (2.500 ώρες) ή περίπου 3,5 ταινίες ανά ημέρα για 360 μέρες...
Για να "χαλάσεις" την πρώτη λάμπα πρέπει να βλέπεις 7 ώρες ταινίες ανά ημέρα επί 1 ολόκληρο έτος!!!

Αν κατάλαβα καλά και αν έκανα σωστά τους υπολογισμούς...
Ξέχασες, βέβαια, να βάλεις στο κόστος και αυτό του... ποπκόρν ανά ταινία... :138: :135:

Reaction score
11

Καταρχάς μάλλον θα ήταν καλύτερος και ακριβέστερος υπολογισμός αν ξεκινούσε από την διάρκεια ζωής της λάμπας του προβολέα.
Αλλο να υπολογίζεις 5.000 ευρώ για 750 ταινίες και άλλο για 1500 (με 3.000 ώρες διάρκεια ζωής της λάμπας).

Κατά δεύτερο με αλλαγή της λάμπας (μετά τις 2.500-3.000 ώρες) δεν θα (ξανα)χρεωθείς 5.000 ευρώ, αλλά όσο κάνει η λάμπα τετραπλασιάζοντας τις αρχικές 750 ταινίες που υπολόγισες για περίπου 500-700 ευρώ έξτρα κόστος λάμπας.

Κατά τρίτο τα 4.350 ευρώ για ηχεία, ενισχυτή δεν χρησιμεύουν και για μουσική ακρόαση?
Οφελος που δεν έχεις αφαιρέσει και ρίχνει το κόστος της θέασης...

Κατά τέταρτον τα 2.500 ευρώ για το HTPC είναι (με 2 ευρώ ενοικίαση δίσκου DVD) 1.250 ταινίες (2.500 ώρες) ή περίπου 3,5 ταινίες ανά ημέρα για 360 μέρες...
Για να "χαλάσεις" την πρώτη λάμπα πρέπει να βλέπεις 7 ώρες ταινίες ανά ημέρα επί 1 ολόκληρο έτος!!!

Αν κατάλαβα καλά και αν έκανα σωστά τους υπολογισμούς...
Ξέχασες, βέβαια, να βάλεις στο κόστος και αυτό του... ποπκόρν ανά ταινία... :138: :135:

Λες να αντέξει η λάμπα 3000 ώρες;
Ο κατασκευαστής δίνει 2000! JVC HD1
Προφανώς με το ποπ κορν που αναφέρεις εννοείς οτι το κόστος που έγραψα είναι υπερβολικό.
Θα αστειεύεσαι μάλλον. Μακάρι να ήταν.
Αν έβαζα και τα χρήματα που χάνονταν κάθε φορά που έκανα κάποια αναβάθμιση στο σύστημα και διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι θα ξεπερνούσαν τα 20000€.
Σωστό είναι αυτό που λες οτι με τον καιρό και εφόσον θα δω κι άλλες ταινίες το ποσό ανά ταινία θα γίνει μικρότερο αν βέβαια τα έξοδα σταματήσουν εδώ.

Reaction score
20
Πάμε πάλι...
Κόστος μηχανημάτων
Προβολεας 5000€
Ενισχυτής 2350€

Ηχεία 2000€
Dune+DVD 1000€

Οθόνη 700€
Συνολο 11.050€
Αν κάνεις δουλειά με τα παραπάνω μόνο (έτσι κατάλαβα),
με 2.000 ώρες ζωή της λάμπας,
ξεκινάς από τα 2,76€/ταινία...

Reaction score
11

Πάμε πάλι...

Αν κάνεις δουλειά με τα παραπάνω μόνο (έτσι κατάλαβα),
με 2.000 ώρες ζωή της λάμπας,
ξεκινάς από τα 2,76€/ταινία...
Πως τον έκανες το λογαριασμό έτσι δεν μπορώ να καταλάβω...

11050€/1000ταινίες (2000ώρες τοσες είναι) μας κάνει 11,05€/ταινία!

Reaction score
20

Πως τον έκανες το λογαριασμό έτσι δεν μπορώ να καταλάβω...

11050€/1000ταινίες (2000ώρες τοσες είναι) μας κάνει 11,05€/ταινία!
Εμ, δεν το έκανα... εγώ, αλλά το άθλιο κομπιουτεράκι...
Σωστός είσαι, 11,05€/ταινία!

Reaction score
19

Αν είσαι καπνιστής και καλοφαγάς μη στεναχωριέσαι καθόλου, το τσιγάρο και το φαγητό είναι "αξία ανεκτίμητη" κατα τη διάρκεια μιας ταινίας :114:

Reaction score
20
Πολλά είναι "ανεκτίμητης αξίας" και, δυστυχώς, δεν μετριούνται...
Πριν περίπου 18 μήνες είχα πάει τελευταία φορά κινηματογράφο.
24 ευρώ για 2 εισητήρια (*) (εγώ τα πλήρωσα :108: , δεν ξέρω πόσο κάνει τώρα το εισητήριο),
συν το πάρκινγκ (το πλήρωσε η κοπέλα που είχε το αυτοκίνητο :138: ),
συν πόσο πλήρωσε την βενζίνη (10 λεπτά οδήγηση, one way),
συν που σπάστηκα από κάτι μαμάκες και έβριζα από μέσα μου,
συν που δεν είχε τα... extra του DVD στο τέλος της ταινίας :135: ,
(νταξ, ήθελα και να καπνίσω, αλλά δεν τσατίστηκα που απαγορευόταν),
και τελειωμό δεν έχει η λίστα.
Θα την τελειώσω, όμως, λέγοντας πως το μεγαλύτερο σπάσιμο απ'όλα
(για μένα) ήταν που δεν μου άρεσε η ταινία.
Δηλ ευτυχώς που δεν είχε τα... έξτρα του DVD... :142:
Στο σπίτι μου την είχα πετάξει στα σκουπίδια σε 20, το πολύ, λεπτά της ώρας
και θα είχα βάλει κάποια άλλη... Και δεν θα είχα χάσει 2 ώρες, αλλά μόνο 20 λεπτά...

(*) αν θυμάμαι καλά...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.538

20€ η ταινία!!!

Προσωπικά, και 50€ να έβγαινε η ταινία, πάλι δεν θα είχα πρόβλημα.

Πολλά είναι "ανεκτίμητης αξίας" και, δυστυχώς, δεν μετριούνται...
Να προσθέσω και το βασικό για μένα: Πολύ καλύτερη εικόνα στο σπίτι.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514

Επίσης, αν δεν βλέπαμε ταινίες, όλο και κάτι άλλο θα κάναμε που θα είχε κάποιο κόστος. :105:

Reaction score
11

Υπάρχει και η άλλη αποψη (μέση οδός).
Πολλοί φίλοι μου βλέπουν ταινίες και μάλιστα περισσότερες από μένα αλλά με κόστος εγκατάστασης μικρότερο από 1000€
TV+media player

Reaction score
152

Θωμα το εχεις μετανιωσει;
κι εγω πανω απο 15.000 εχω ριξει και θελω να ριξω αλλα τοσα αν μπορεσω και παλι δεν μπορω να το συγκρινω με το σινεμα...
η απολαυση ειναι σαφως μεγαλυτερη,οχι μονο σε ταινιες γιατι βλεπω οποια θελω,οπως θελω και οποτε θελω,αλλα και σε βιντεο παιχνιδια και σε τηλεοπτικο προγραμμα... π.χ τσαμπιονς λιγκ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514

Πολλοί φίλοι μου βλέπουν ταινίες και μάλιστα περισσότερες από μένα αλλά με κόστος εγκατάστασης μικρότερο από 1000€
TV+media player
Εξαρτάται από τα οικονομικά όρια συμβιβασμού του καθενός και την αναγκαιότητα που δίνουμε στην ποιότητα και στο μέγεθος της εικόνας.

Reaction score
20
TV+media player
Κι εγώ έτσι πίστευα πριν εγκαταστήσω οικιακό κινηματόγραφο...
Είναι τρομερά διαφορετική η αίσθηση που νιώθεις από οθόνη πλάτους 2-2,4 μέτρων σε σχέση με την όποια TV...
Μετά λίγο καιρό με τίποτα δεν μπορούσα να δω ταινία σε TV...
Πιστεύω κι εσύ και όλοι που έχουν ζήσει τις διαφορές το έχουν διαπιστώσει αυτό...

Reaction score
152

Κι εγώ έτσι πίστευα πριν εγκαταστήσω οικιακό κινηματόγραφο...
Είναι τρομερά διαφορετική η αίσθηση που νιώθεις από οθόνη πλάτους 2-2,4 μέτρων σε σχέση με την όποια TV...
Μετά λίγο καιρό με τίποτα δεν μπορούσα να δω ταινία σε TV...
Πιστεύω κι εσύ και όλοι που έχουν ζήσει τις διαφορές το έχουν διαπιστώσει αυτό...
ρε παιδια, δε μπορω να ξεχασω το συναισθημα που ειχα οταν κατεβαινα Αθηνα στις παρουσιασεις που εκανε ο Ανδρεας και τα αλλα παιδια στην Ηχοεκφραση και αναβανε το καθε προβολι....
ελεγα απο μεσα μου,ποτε θα ερθει εκινη η ωρα που θα ξεδιπλωσω και εγω ενα "πανι" στο σπιτι μου και θα απολαυσω ταινια.....

δε μπορω να αγνοησω την ευχαριστηση του πατερα μου οταν του κανω προβολη και "δραπετευει" για ενα διωρο,τον ενθουσιασμο των 2 μικρων ανιψιων μου οταν εβλεπαν το Ice Age,την τρελα που εχουμε 5-6 μαντραχαλοι οταν παιζουμε προ, και τα σαγονια που μαζευω απο τα πατωματα οσων ερχονται και ειχαν την ιδεα οτι μια 42αρα τηλεοραση ειναι μεγαλη....

Reaction score
11

Θωμα το εχεις μετανιωσει;
κι εγω πανω απο 15.000 εχω ριξει και θελω να ριξω αλλα τοσα αν μπορεσω και παλι δεν μπορω να το συγκρινω με το σινεμα...
η απολαυση ειναι σαφως μεγαλυτερη,οχι μονο σε ταινιες γιατι βλεπω οποια θελω,οπως θελω και οποτε θελω,αλλα και σε βιντεο παιχνιδια και σε τηλεοπτικο προγραμμα... π.χ τσαμπιονς λιγκ.
Δεν το έχω μετανιώσει.
Μετάνιωσα μόνο για κάποιες αγορές που στην πορεία διαπίστωσα οτι δεν ήταν οι καλύτερες.
Όταν ξεκίνησα το σπορ πήγαινα σιγά σιγά και με μέτρια μηχανήματα αλλά μετά από λίγο ήθελα κάτι καλύτερο και συνεχώς έκανα αναβαθμίσεις με συνέπεια να χάνονται χρήματα.
Έτσι αποφάσισα να τα χώσω πιό χοντρά και να μείνω εκεί για πολύ καιρό.
Έδωσα λοιπόν 5000€ καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τον προβολέα ενισχυτή τκλ αν και όπως πάνε αυτοί με τα 3D, μας βλέπω να μας τα παίρνουν πάλι.

Reaction score
152

τουλαχιστον σ'αυτο το χομπυ μπορεις να εχεις την επιλογη της αναβαθμισης....
σε πολλα αλλα πραγματα στη ζωη,αυτο δε γινεται..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγω καλυτερα ας μην γραψω κοστος, αλλα και παλι το home με το βιλατζ δεν το αλλαζω

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef