Κώδικας Da Vi...ctor

Reaction score
14
Re: Κωδικας Da Vi...ctor

Πως μένουν τα δύο τελευταία κομμάτια πίτσας και ποιός θα τα προλάβει?
Εεε , κάτι τέτοιο θα εννοεί....:happy_9:

Reaction score
281

Ευτυχως που μπορω να κρατησω για λιγο την πεινα μου.
(δεν εχω "μαχαιροπηρουνο" κιολας)

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κωδικας Da Vi...ctor

Δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα αφού το περιοδικό μας δεν έχει κυκλοφορήσει.
καταλαβα οτι δεν θα μας πουνε τιποτα ωσπου να βγει ο ΗΧΟΣ.....:smoking:
ποτε βγαινει???

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κωδικας Da Vi...ctor

Παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά το μαύρο του JVC, δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν, ο RS1 έχει το καλύτερο και βαθύτερο μαύρο που έχει αποδώσει ποτέ ψηφιακός προβολέας! Όλοι όσοι τον έχουν δει και μετρήσει, ισχυρίζονται ότι το μαύρο του είναι καλύτερο και από αυτό του Ruby, την αναφορά μέχρι σήμερα στους ψηφιακούς προβολείς.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
O Jason Turk λέει ότι κόντεψε να βάλει το φωτόμετρό του μέσα στο φακό του JVC για να καταφέρει να πάρει μέτρηση του μαύρου, στις συνηθισμένες αποστάσεις που μετράει άλλους προβολείς, απλά ο JVC έδινε ένδειξη φωτεινότητας μηδενική, δηλαδή το απόλυτο!
<o:p></o:p>
Το θέμα με το μαύρο του JVC είναι αλλού: άλλα κομμάτια παρουσιάζουν πιο φωτεινές τις τέσσερις γωνίες του πάνελ στο πατερνάκι του μαύρου, ενώ άλλα παρουσιάζονται σχεδόν τέλεια.
Αυτό είναι το link για το review του Jason Turk, ξέχασα να το βάλω στο προηγούμενο μήνυμα:
www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=812816
Προσέξτε στον πίνακα στο τέλος, πόσο επηρεάζεται η φωτεινότητα και το contrast, ανάλογα με την απόσταση που τοποθετείται ο JVC από την οθόνη! :shock:
Αν δεν κανω λαθος..αυτη η οθονη(Vutec Silverstar)κατι μου θυμιζει.....:cool_4:
Πρεπει να εχει κερδος(gain)πανω απο 4.5...και βγαινει μεχρι 9.5 gain....!!!!!!!:crazy_1:
Ειχα δει μια παλαιοτερα.....τρομερη..!!!!!!!!:crazy_3:
Εαν εχουν βγει οι foto που ειδα στο avsforum με αυτη την οθονη.....υπαρχει δικαιολογια γιατι ειναι ετσι οι fotos....:smoking: "happy_1" :happy_2:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Κωδικας Da Vi...ctor

Με όλο το συμπάθειο Πάνο προτείνω να μην καταπίνεις λόγια πωλητών, όπως του Jason, αμασητα γιατι όντως μπορεί να είναι το πιο "σκοτεινό" ψηφιακό που κυκλοφορεί και με τη βούλα, αλλά για αυτα τα χιλιοπιπιλισμένα CRTάδικα μαύρα επέτρεψε μου να έχω ιδίαν αποψη.

Βάγγο, έχω περάσει προ πολλού το στάδιο που κατάπινα αμάσητα σχόλια του οποιουδήποτε reviewer!
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Ακόμα και τον Joe Kane :prof: να είχα κολλητό, δεν θα αγόραζα έναν προβολέα χωρίς να τον δω πρώτα (που λέει ο λόγος)!
<o:p> </o:p>
Δεν είπα λοιπόν ότι ο JVC έχει καλύτερο :shock: (σκέτη ιεροσυλία!) ή έστω ταυτόσημο :mad_1: (φαντάζομαι, ουτοπία) μαύρο με τον Cinemax, απλά τη παραδοχή που δέχεσαι κι εσύ, ότι δηλαδή στο στρατόπεδο των ψηφιακών προβολέων, το μαύρο του JVC δεν παίζεται, έτσι τουλάχιστον δηλώνουν όσοι τον έχουν δει και μετρήσει, εγώ δυστυχώς δεν είχα ακόμα αυτή τη τιμή να τον δω!
Με την ευκαιρία, για πες μου τη γνώμη σου για το review του Jason, γιατί κάτι δεν μου πάει καλά στην όλη ιστορία. Υποτίθεται λοιπόν, ότι μέτρησε τον JVC χρησιμοποιώντας σαν οθόνη την Vutec Silverstar στις 103 ίντσες. Από ότι μου είπε και ο Κεφάλας στο τηλέφωνο που κοίταξε τα χαρακτηριστικά της, η συγκεκριμένη οθόνη βγαίνει σε τρεις εκδόσεις: με κέρδος 4.5, ή 6, ή 9.5(!!!).
Με δεδομένο λοιπόν το υπερφυσικό κέδρος της συγκεκριμένης οθόνης (όποια έκδοση κι αν έχει ο Jason), πώς στο καλό εξηγούνται τα τόσο χαμηλά νούμερα φωτεινότητας που δίνει; Λέει, βέβαια, ότι το όργανό του μετράει φακό και όχι οθόνη (όπως π.χ. το Opticon). Και πάλι, όμως, τα όργανα που μετράνε φακό, δεν χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα προγράμματα προσομοίωσης που μιμούνται τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της κάθε οθόνης του κάθε κατασκευαστή;
Αν χρησιμοποίησε λοιπόν στο όργανό του την αντίστοιχη προσομοίωση της Silverstar, λογικά δεν θα έβγαιναν τόσο χαμηλά νούμερα φωτεινότητας. Αν πάλι δεν τη χρησιμοποίησε και μέτρησε απλώς το φακό του JVC, αυτό πάλι δεν είναι εντελώς παπαριά; Τι νόημα έχει να μετρήσεις τι αποδίδει ο φακός ενός προβολέα, αφού αυτό που βλέπουμε πάντα είναι αυτό που αντανακλάται στην οθόνη και φτάνει στα μάτια μας;
Ντεν καταλαβαίνω τσίποτσι! :confused: :confused: :confused:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Tην Vutec Silverstar την ειχαμε δει με τον Κωστα(Κεφαλα) στο παρελθον.
Θα ελεγα, με οση διπλωματια με διακατεχει, πως δεν ειναι οθονη που κανει για ολους τους βιντεοπροβολεις.Σε ορισμενους μαλιστα...οι παρενεργειες ειναι μεγαλες:sad:

Δεν εχω διαβασει το αρθρο του avs οποτε αυτη την στιγμη δεν μπορω να πω και περισσοτερα...

Reaction score
1

Θα ελεγα, με οση διπλωματια με διακατεχει, πως δεν ειναι οθονη που κανει για ολους τους βιντεοπροβολεις.Σε ορισμενους μαλιστα...οι παρενεργειες ειναι μεγαλες:sad:

Εγώ πάλι που δεν είμαι καθόλου διπλωμάτης, δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω σε ποιους προβολείς απευθύνεται μια οθόνη με κέρδος 4.5, 6, 9.5(!!).
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Ότι κι αν μου δώσει σε οποιουσδήποτε τομείς της εικόνας, τι να το κάνω όταν θα βλέπει σωστά αποκλειστικά αυτός που θα κάθεται κεντραριστά απέναντί της! Κι αυτός ακόμα θα πρέπει να φοράει κολάρο, γιατί άμα κουνάει το κεφάλι μερικά εκατοστά δεξιά αριστερά, θα βλέπει κουκουρούκου! :shock:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Re: Κώδικας Da Vi...ctor

Πάνο δεσμεύομαι, όπως γνωρίζεις, να απαντήσω αποκαλυπτικά προς το παρόν.
Μπορεί να έχει το βασιλικότερο μαύρο των ψηφιακών, κάτι που θα δώσει σε σκοτεινές σκηνές τύπου Star wars τα επινήκια αλλά σε ταινίες τύπου Vertical limit ο απαιτητικός Viewer θα κάνει ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παραχωρήσεις σε 100 ίντσες και άνω.
Ως γνωστόν, με τη πτώση της φωτενότητας δεν πεφτει μόνο το φώς...πέφτει και η ζωντάνια των χρωμμάτων, αλλάζει και η ωφέλιμη τονική ισοροπία κάτι που θα έιχε οταν θα λειτουργούσε στα ιδανικά setting points.

Θα μου πεις: ΚΑΙ φως ΚΑΙ μαύρο υπάρχουν μόνο στα παραμύθια...Σωστά!

Και εγώ ειμαι γνωστός fan του Dark side και δεν ντρέπομαι να πω οτι μου λείπει απ[ο τον Max το φως του 81 και του Sim.

Ελεος όμως....κάθε φορα που βγαίνει ένα καλύτερο ή και καινοτόμο αν θές ψηφιακό όλοι μιλάνε για CRTάδικα μαύρα, απο τον BenQ 8700 ακόμη, και πιο πριν όλο για μαύρα και μαύρα διαβαζα.... Mercy me pls.....

Οσο για τα όργανα, το έχω ξαναπει υπάρχουν πολλά και διάφορα...λόγιων και λογιών!! "happy_1" "happy_1"

Για μένα ο φασματογράφος της Milori (GretaMcBeth) δέν έχει αντίπαλο στα low & medium cost για τον απλούστατο λόγο οτι παίρνει μετρήσεις απο ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ (αυτο που βλέπουμε δηλαδή) και οχι απευθείας από το φως του προβολέα. Στα υπολοιπα όργανα δηλαδή βάζεις το μοντέλο της οθόνης στο πρόγραμμα και αυτοματα το software κάνει το ιδανικό "compensation".

Αν τα καταφέρνει;;
Μπορεί....Σε ιδανικές οθόνες όπου τα χιλιόμετρα κατασκευής τους είναι πάντα υπο αυστηρο έλεγχο και με προδιαγραφές κατασκευής....
Μπορεί....σε ιδανικούς χώρους όπου οι ανακλασεις πίσω στο πάνι και κατα συνέπεια στα μάτια μας είναι μηδενικές....

Αυτός που τα έχει και τα δύο μην ντραπεί, να σηκώσει το χέρι του. Ψηλά!:crazy_3:

Reaction score
1
Re: Κώδικας Da Vi...ctor

Βάγγο, συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου, τις ίδιες σκέψεις πάνω κάτω κάνω κι εγώ για τον JVC, τα νούμερα φωτεινότητας που δίνουν όσοι τον μετράνε, επαρκούν για 100 ίντσες το πολύ, άντε 110 με κάποιες παραχωρήσεις, που θα γίνουν φυσικά μεγαλύτερες με την πτώση της φωτεινότητας της λάμπας, καθώς θα γράφει ώρες. Και φυσικά μιλάμε για αποστάσεις του JVC όσο κοντύτερα γίνεται στην οθόνη, γιατί αν τοποθετηθεί πολύ πίσω και χρησιμοποιηθεί πολύ ζουμ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ! Εγώ βέβαια που τον ζαχαρώνω, δεν έχω τέτοια προβλήματα, το κάδρο μου παραμένει στις 96 ίντσες και μάλλον δε προβλέπεται να μεγαλώσει ποτέ!
Τώρα βέβαια, ένας κοινός γνωστός μας που τον έχει δει κατ’ επανάληψη, επιμένει ότι το φως του είναι υπεραρκετό, τι να πω! Πιθανολογώ ότι ο JVC βοηθιέται αρκετά στην αίσθηση της φωτεινότητας που αποδίδει, από το πολύ υψηλό φυσικό κοντράστ που αποδίδει χωρίς τη χρήση ίριδας.
Δεν μου είπες όμως τη γνώμη σου για το σημαντικότερο: για το review του Jason και για το πώς εξηγούνται τόσο χαμηλά νούμερα φωτεινότητας με τη χρήση της Silverstar. Λες δηλαδή απλά να μέτρησε το φακό του JVC και τίποτα περισσότερο;
Επίσης να πούμε για ένα σημαντικό bug στο software του JVC που ανακάλυψε ο Greg Rogers και που τον κάνει να δείχνει χρωματικά εντελώς κουκουρούκου! Κι είναι απορίας άξιον, ότι ενώ στα περισσότερα screenshots που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο όπου το πρόβλημα είναι ολοφάνερο με υπερκορεσμένα και αφύσικα χρώματα, κανείς δεν τολμούσε να το πει, μέχρι τη στιγμή που το είπε ο Greg Rogers!
Bέβαια, δεν έχω διαβάσει μέχρι τέλους το αντίστοιχο θέμα στο αμερικάνικο forum, έτσι αν τα πράγματα έχουν μεταβληθεί σήμερα, διορθώστε με.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Κώδικας Da Vi...ctor

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Επίσης να πούμε για ένα σημαντικό bug στο software του JVC που ανακάλυψε ο Greg Rogers και που τον κάνει να δείχνει χρωματικά εντελώς κουκουρούκου! Κι είναι απορίας άξιον, ότι ενώ στα περισσότερα screenshots που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο όπου το πρόβλημα είναι ολοφάνερο με υπερκορεσμένα και αφύσικα χρώματα, κανείς δεν τολμούσε να το πει, μέχρι τη στιγμή που το είπε ο Greg Rogers!
αχα....!!!!!
Ενα πραγμα να ξερεις Παναγιωτη...
Για να βγαλεις λαυρακι πρεπει να ξερεις το αντικειμενο καλα και οχι επιφανιακα μονο.....

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio