ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ???????????????????

Reaction score
13
http://www.avsite.gr/vb/newattachme...5004&posthash=f5de8a4161e3d5d0e20819cf1b6a5dc
ΕΝΑ Π0ΤΕΝΣΙΟΜΕΤΡΑΚΙ ΤΖΑΠΑΝΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΒΑΘΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ!!!!!!!
Πρωτα απ'ολα αυτο δεν ειναι ποτενσιομετρο. Ειναι rotary selector με αντιστασεις.
Δευτερον, σιγουρα θελει θωρακιση διοτι εχοντας πολλαπλασια επιφανεια απο ενα ποτενσιομετρο γινεται συλλεκτης θορυβων. Αγκαλιασε το με στοργη και .. φυλλο χαλκου. Ή τοποθετησε το σε κουτακι αντι-RFI.
Τριτον, μια κολληση απο τις εκατονταδες που βλεπω εαν ειναι κρυα, χαιρετισματα στις βαθιες τσεπες.
Τεταρτον, ή κατι δεν ειναι σωστο με την παραπομπη, ή εγω ειμαι τιμωρημενος να τρωω πορτα στα του φορουμ.
Pls define which case stands.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Ladder step attenuator είναι συνήθως αυτά τα κατασκευάσματα, και από την προσωπική μου εμπειρία παίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε ποτενσιόμετρο.....

Σε κάθε θέση volume του επιλογέα, υπάρχουν 2 συνολικά αντιστάσεις, 1 μεταξύ σήματος εισόδου και σήματος εξόδου, και 1 μεταξύ σήματος και γείωσης. Είναι δηλαδή ένας διαιρέτης τάσης. Η απλότητα της λειτουργίας αυτής δεν έχει εντίπαλο, εκτός ίσως από κάτι line level μετασχηματιστές volume control, με πολλαπλά εξόδου, τους οποίους όμως ποτέ δε δοκίμασα.

Mιχάλη ποτέ δε χρειάστηκε να το θωρακίσω, και ποτέ δε δούλεψε σε μένα ως συλλέκτης θορύβων όπως λες. Κι αυτό γιατί ενώ είναι μια αρμαθιά αντιστάσεις με συνολικά μεγάλη επιφάνεια που φυσικά όλες μαζί κάτι θα μαζεύουν από παράσιτα, στην λειρουργία είναι μόνο 2 αντιστάσεις, 1 βασικά είναι στην πορεία του σήματος, και δε νομίζω 1 αντίσταση να θέλει θωράκιση, ε? χαχαχαχαχααχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
Παναγιώτη πολύ καλό το δικό σου! Εύγε!

Χωράει όμως βελτίωση (δήθεν βελτίωση δηλαδή): αν και όταν έχεις ελεύθερο χρόνο φτιάξε μια πλακέτα που επάνω της να βάλεις τα RCA εισόδου και τον επιλογέα εισόδου. Επίσης τα RCA εξόδου κάντα κι αυτά πλακέτας και μόστραρέ τα πάνω στην πλακετούλα σου. Και ξέχνα τα καλώδια....

Reaction score
25.576
οχι ρε φλαρακ, για να αποφυγουμε πλακετα και να χρησιμοποιησω αυτη τη γκουμουτσα για επιλογεα εγινε η ιστορια (μπαιν δε γουει ειναι αυτοκαθαριζομενος και παααρα πολυ σφικτος (κατω απο 5mΩ επαφες) - χωρις πενσα η knob δεν γυρναει)
και δε τσακιζε το @#@%@^ το καλωδιο με τιποτα...

αμα θες κανα πισοφυλλακι που ειναι και της μοδως νταξ. ετοιμαζω και καλυματα για τους μ/σ να γινουν πιο χαιεντ

παντως μεγαλος ερωτας τα step ladder αλλα μεγαλη προσοχη στην κολληση (εγω εχωσα αλλον να κολλησει)

εχω επιστρεψει στην εποχη των σπηλεων χωρις τηλεχειρισμο πουθενα εκτος απο το cdp αλλα δε μου λειπει καθολου

Reaction score
13
παντως μεγαλος ερωτας τα step ladder αλλα μεγαλη προσοχη στην κολληση (εγω εχωσα αλλον να κολλησει)

Πες το αλλη μια φορα αυτο. Και καλο θα ηταν να ξαναπερασεις τις κολλησεις σε 2-3 χρονια.
Δεν βλεπω καλα στην φωτο. Οι Αντιστασεις του ειναι SMD ?
Οπως φαινεται του Βλασση ειναι 1/4W κοινες, γεφυρωμενες σε επαλληλες φετες με αποτελεσμα το ολο θεμα να πλησιαζει σε ογκο το Πλοιο της Αγαπης.
Ειλικρινα δεν θα σε καλυπτε εξισσου καλα ενα καλο ποτενσιομετρο με Contactive plastic φορεα ?
Παρατηρησες Ακουστικες διαφορες με το Step Attenuator ?
Εν ολιγοις δικαιολογειται η διαφορα τιμης ?

Κωστα EAR : Sorry για δες καλυτερα ποσες αντιστασεις-κολλησεις υπεισερχονται στο σημα. Εγω λεω ΟΛΕΣ οι αντιστασεις και ΟΛΕΣ οι κολλησεις, για τυχαια θεση του επιλογεα.
Αυτο το εξαρτημα ειναι ενας περιστροφικος επιλογικος διακοπτης χ θεσεων, και οφειλει να ειναι τυπου make before brake. Οι τιμες των αντιστασεων, ακολουθουν συγκεκριμενη λογαριθμικη καμπυλη (επ' αυτου υπαρχουν 2-3 νορμες), και ολο μαζι ειναι ενα Step attenuator.

To κομματι του Βλασση σαν εξαρτημα κανει μπαμ οτι προερχεται απο χρηση Band selector για Exciter RF, και δεκτες τηλεπικοινωνιων Μουλτιμπαντα, απο αυτα που κατασκευαστηκαν για την JRC, Anritsu και λοιπες Ιαπωνικες εταιρειες Marine Radio, και σαν τετοιο εχει εξαιρετικη κατασκευη (ανωτερη ισως των Audio oriented). Tου εχουν φορεσει βεβαια ενα συγκεκριμενο σετ κοινων (οχι επιφανιακης στηριξης) αντιστασεων πχ 1%. Αμφιβαλλω εαν προκειται για τυπο Make before brake. Παντως εγω ΑΥΤΟ δεν θα το αφηνα αθωρακιστο.
:happy_4:

Reaction score
25.576
στο δικο μου οι αντιστασεις ειναι κανονικες dale και ο διακοπτης αρκετα συμπυκνωμενος (επισης ομως σφικτος , αν και εδω μιλαμε για αντιστασεις ταξης μεγαλυτερες απο την αντισταση της επαφης)
δοκιμη στον εν λογω προ δεν εγινε , τα υλικα επιλεχτηκαν εξαρχης με τη λογικη οτι δε θα λυπηθουμε λεφτα εφοσος αξισει τον κοπο (μαζι με το κουτι απο τον ιταλο ξεπερασε τα 1000 ευρω) , αλλα δοκιμες με λαντερ και με μπλε αλπς εγιναν στις διαφορες υπαρχουσες εκδοσεις του περιφημου αυτου προ (του ελεκτορ) και γενικα το λαντερ ειχε τη δικια του συμβολη. το σημαντικοτερο πιστευω ειναι οτι ο ηχος του προ δεν αλλαζει αναλογα με τη θεση του ποτ , αλλα γενικα ειναι σοβαρο αλμα απο το μπλε αλπς (που καθε αλλο παρα για πεταμα ειναι).
εν κατακλειδι για μενα η διαφορα απο το μπλε τηλεχειριζομενο αλπς των 60 περιπου ευρω στο stepladder με dale (στηνπεριπτωση μας) των 180 (δε θυμαμαι ακριβως) αξιζε ακομα και την απωλεια του τηλεχειρισμου στην περιπτωησ που και στα υπολοιπα κομματια συμβιβαστικα οσο τοδυνατον λιγοτερο.
τωρα αν ειχα οικονομικο περιορισμο και μου λεγες δυο τροφοδοτικα και αλπς η ενα και λαντερ μαλλον το πρωτο θα διαλεγα.

Reaction score
13
για μενα η διαφορα απο το μπλε τηλεχειριζομενο αλπς των 60 περιπου ευρω στο stepladder με dale (στηνπεριπτωση μας) των 180 (δε θυμαμαι ακριβως) αξιζε ακομα και την απωλεια του τηλεχειρισμου στην περιπτωησ που και στα υπολοιπα κομματια συμβιβαστικα οσο τοδυνατον λιγοτερο.
τωρα αν ειχα οικονομικο περιορισμο και μου λεγες δυο τροφοδοτικα και αλπς η ενα και λαντερ μαλλον το πρωτο θα διαλεγα.

Καλως. Ομορφη υλοποιηση. Εγω παντως δεν θα τα εδινα για step attenuator, αλλα πχ για καλυτερους πυκνωτες σηματος. Εαν βλεπω καλα εχεις τους SCR τους μαυρους. Υπαρχουν, ως γνωστον πολυ καλυτεροι σε οχι εξωφρενικες τιμες. Να μην προεκταθω επ' αυτου, και θεωρηθει οτι αυτοδιαφημιζομαι.
Τις κουπες τι τις θελεις στους μετ/στες αφου ουτως ή αλλως ειναι μεσα στο κουτι ? Εκτος και αν εχεις διαφανες καπακι.
Τελοσ παντων, Nescafe πινεις ? Ντολμαδακια τρως ? Ειδες κατι χαιεντ κουπες που πετας μολις τελειωσουν ? Με το καταλληλο βαψιμο μαλιστα γινονται Ultra Hi End.
Αλλη ερωτηση απο περιεργεια. Βλεπω SRPP ? Τα νηματα των διπλοτριοδων ειναι σηκωμενα απο το Common και κατα ποσα βολτ?
Επισης. Η πλακεττα ειναι η original του Elector?
Αυτη δεν ειχε και μια Line stage ?

Reaction score
25.576
στην πλακετα του προ οι μονοι πυκνωτες που υπαρχουν ειναι elna starget (δεν φαινονται αλλοι 8 που ειναι απο κατω για να ειναι πολυ κοντα στα ποδαρακια των τελεστικων (σε βασεις παντα)
οι scr εινια μονο στο τροφοδοτικο μαζι με elna cerafine καφε και μαυρους.
srpp ? please explain το diy επιπεδο μου σταματαει στο σημειο της συναρμολογησης.
η πλακετα νομιζω ειναι οριτζιναλ του ελεκτορ (δεν παιρνω ορκο) παντως απο κει που τα πηρα εχει φτιαχτει και μια καινουρια που εχει λιγο περισσοτερη απλα και εινια πολυ πιο ευκολη στη συναρμολογηση (ευτυχως τα βραχυκυκλωματα μου εκαψαν 2 φθηνους τελεστικους των 2 ευρω "παρε μανα μου τους φθηνους για αρχη και αφου σιγουρευτουμε βαζεις και 627" ) ενω εξακολουθει να μετραει καλα σε θεματα θορυβου κλπ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Καλως. Ομορφη υλοποιηση. Εγω παντως δεν θα τα εδινα για step attenuator, αλλα πχ για καλυτερους πυκνωτες σηματος. Εαν βλεπω καλα εχεις τους SCR τους μαυρους. Υπαρχουν, ως γνωστον πολυ καλυτεροι σε οχι εξωφρενικες τιμες. Να μην προεκταθω επ' αυτου, και θεωρηθει οτι αυτοδιαφημιζομαι.
Τις κουπες τι τις θελεις στους μετ/στες αφου ουτως ή αλλως ειναι μεσα στο κουτι ? Εκτος και αν εχεις διαφανες καπακι.
Τελοσ παντων, Nescafe πινεις ? Ντολμαδακια τρως ? Ειδες κατι χαιεντ κουπες που πετας μολις τελειωσουν ? Με το καταλληλο βαψιμο μαλιστα γινονται Ultra Hi End.
Αλλη ερωτηση απο περιεργεια. Βλεπω SRPP ? Τα νηματα των διπλοτριοδων ειναι σηκωμενα απο το Common και κατα ποσα βολτ?
Επισης. Η πλακεττα ειναι η original του Elector?
Αυτη δεν ειχε και μια Line stage ?
Παναγιωτη καλημερα και απο μενα.Οπως ειπε και πριν ο Μιχαλης πραγματι ομορφη υλοποιηση αλλα και γω συμφωνω για καλλιτερους πυκνωτες στο σημα.Βλεπω και γω οτι εχεις βαλει SCR tingfoil,πυκνωτες με εντονα ακρα (ηχητικα).
Θα μπορουσες εστω και αργοτερα να πειραματιστεις με mkp πυκνωτες της AUDIENCE-MUNDORF supreme-evox rifa ακομη και αντιστασεις MILLS και ROE.
Βεβαια ολα αυτα τα υλικα εχουν τον χαρακτηρα τους και πρεπει να δοκιμαστουν ωστε το τελικο αποτελεσμα να σε ικανοποιει!!!!!!Αλλωστε γιαυτο το λεμε χομπι και οι πειραματισμοι ειναι μερος αυτου του δικου μας παιχνιδιου............ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ......

Reaction score
13
Βλεπω και γω οτι εχεις βαλει SCR tingfoil,πυκνωτες με εντονα ακρα (ηχητικα).
Θα μπορουσες εστω και αργοτερα να πειραματιστεις με mkp πυκνωτες της AUDIENCE-MUNDORF supreme-evox rifa ακομη και αντιστασεις MILLS και ROE.
Bλασση μια μικρη διορθωση. Οι Auricaps της Audience ειναι MPP (metallized polypropylene). Οι δε SCR που φαινονται δεν ειναι σιγουρα Tin-foil. Μπορει να ειναι και οι απλοι MΡΡ (σειρα ΡΡΕ)
Δες εδω http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/prods/caps.htm
Ανοιξε και τις διαφορες παραπομπες των Auricaps.

Reaction score
13
στα ποδαρακια των τελεστικων (σε βασεις παντα)

Γραψε λαθος. Βασικα γραψε στραβομαρα. Νομισα οτι ειδα λαμπες. :crazy_1: (Γιατρε μου ειναι επικινδυνο?)

srpp ? please explain

SRPP = shunt resistor push pull . Τοπολογια κατα κανονα για λαμπες. Τα υπολοιπα περι πλακκετας διαγραψε τα. Μιλαω για αλλο προτζεκτ. Sorry :crazy_1: :crazy_1:

Τοσο μεγαλο τροφοδοτικο ?? Τρενο θα τραβηξει ?? :crazy_3:
:respect:

Reaction score
25.576
ναι η αληθεια ειναι οτι στην τροφοδοσια δεν τσιγκουνευομαστε (παντως σε συγκριση με αλλον που ειχε κοινο τροφοδοτικο για τα δυο καναλια , για την ακριβεια ακριβως το μισο , υπηρξε διαφορα. οχι οτι δεν επαιζε , μια χαρα και ακομα πιο value for money με το ενα , αλλα η διαφορα ηταν εντοπισιμη κυριως στην εικονα και λιγοτερο στα χαμηλα/δυναμικα κλπ - δεν ξερω γιατι, ετσι ηταν. το αυτο συνεβει και οταν αντι των 100VA ανα καναλι που ειναι τωρα μπηκαν 300VA σε αλλη συσκευη. ε ναι 600VA σε προ με καταναλωση 30W ειναι και γ@μ^ τις υπερβολες , αλλα ρε παιδια αληθεια βελτιωνε την εικονα κι αλλο!)

νομιζω παντως οτι το να βλεπεις παντου λαμπες ειναι ανησυχιτικο , μηπως να σε κοιταξει λιγο ο κουκουρακης?

επαναλαμβανω παντως οτι δεν υπαρχει αλλος πυκνωτης των elna starget στην πλακετα του προ. οι scr ειναι στην τροφοδοσια.

υπαρχει μια σκεψη ως προς την βελτιωση να φτιαξω την καινουρια πλακετα του προ και να χρησιμοποιησω σε αυτην αντιστασεις kiwame παντου , οχι μονο στην εξοδο. Δεν το εκανα αρχικως γιατι δεν υπηρχε η πλακετα αλλα και γιατι φοβηθηκαμε μηπως τελικα δεν απεδεικνυτω (σωστα το εγραψα?) σωστη επιλογη. εκτοτε βεβαια εχει δοκιμαστει οτι και απο κει παιρνει μια βελτιωσουλα.
τωρα βεβαια ουσιαστικα δεν ειναι θεμα βελτιωσης οσο ψυχολογιας και "σε δουλεια να βρισκομαστε" (το αυτο και για τα καπακια)

επισης πλεον η πλακετα του προ (η μικρη) δυστυχως δεν ειναι βελτιωσιμη τουλαχιστον απο μενα. εχει σε πολλα σημεια πολυ στενες και πυκνες διαδρομες (αλλη ειναι η λεξη αλλα δε μου ρχεται) στις οποιες σηκωνω τα χερια ψηλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.527
έτσι, καλά το λες, σε δουλειά να βρισκόμαστε!!!!

Γειά στα χέρια σου πάντως! Άξιος!

(και για να σου βάζω ιδέες, οι τανταλίου σε ladder δε παίζονται! και υπάρχουν πολύ καλύτερες από τις Audio Note, αλλά μπόλικα ευρουδάκια....)

Μισέλ μάι ντίαρ, κάνεις λάθος. Σε οποιαδήποτε τυχαία θέση του ποτ, 2 αντιστάσεις υπάρχουν στο σήμα. Αλλά θα τα πούμε από κοντά, λίαν συντόμως.... ετοίμαζε κρύες μπύρες!!!!

Reaction score
25.576
το καλο με το λαντερ ειναι οτι μπορεις να δοκιμασεις τις αντιστασεις ( σε δουλεια να βρισκομαστε απο δω και στο εξης το βαφτιζω : σδνβ) ακομα και τις πολυ ακριβες σε μια θεση ενα κλικ απο τη συνηθη θεση ακροασης και βαζοντας τις ιδιες τιμες κανεις συγκριτικο απο τα καλυτερα. βεβαια οπως ειπα και πιο πανω σδνβ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μισέλ μάι ντίαρ, κάνεις λάθος. Σε οποιαδήποτε τυχαία θέση του ποτ, 2 αντιστάσεις υπάρχουν στο σήμα. Αλλά θα τα πούμε από κοντά, λίαν συντόμως.... ετοίμαζε κρύες μπύρες!!!!
Ναι αλλα ο...Μισελ ειναι Χαιδαρι.
Και εσυ σε ακριτικο νησι.
Και θα τα πειτε απο κοντα συντομα?
Αρα....
(ναι, λες και δεν ηξερα:happy_5: )

Reaction score
13
1) Μιλωντας για Ladder Attenuator ΝΑΙ κανω λαθος. Εξ αρχης ομως μιλαγα για Step attenuator.
2) Εσυ χρησιμοποιεις μονο μια θεση κατα την χρηση του ρυθμιστη Εντασης?
Παυει να ισχυει η αναγκη να ειναι σωστες ΟΛΕΣ οι κολλησεις?
Απο πλευρας θορυβου δεν συνεισφερουν ΟΛΕΣ οι αντιστασεις ?

Οι μπυρες ειναι St.by

Reaction score
13
Κωστα, βασικα ολα οφειλονται στο οτι καταλαβα λαθος ποιο απο τα προτζεκτ του Ελεκτορ ειναι στην φωτογραφια και του ελεγα του ανθρωπου για SRPP, line stage κλπ. Λοιπον εκεινο το προτζεκτ που ειχα στο μυαλο μου, ειχε σαφως Step Attenuator, και μαλιστα προτεινε και εναλλακτικη σειρα απο τιμες αντιστασεων, για να φτιαξει την λογαριθμικη ρυθμιση Εντασης.
Bεβαια παραμενει οτι κακως απεδωσα σε σενα λαθος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.001
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos