ΛΗΨΗ Euro1080 από Eutelsat W3A ?????

Reaction score
6
Θα ήθελα να παρακαλέσω όσα μέλη πιάνουν το Euro1080 από Eutelsat W3A με Humax HDCI-2000 να αναφέρουν περιοχή, μέγεθος πιάτου (κινητό ή σταθερό), lnb, και ποσοστά signal strength και quality , καθώς και αν η εικόνα παίζει σωστά ή κάνει παγώματα και σπασίματα (pixelιάσματα) με "κλατς-κλουτς" στον ήχο...
Να θυμίσω τις παραμέτρους:

Eutelsat W3A (7.0East)
10880 Vertical (DVB-S2 - 8PSK)
SR: 17360
FEC: 3/4
Euro1080 HD1 - irdeto encrypted
Euro1080 HD Test - free to air
Euro1080 HD5 - fta / irdeto encrypted
Euro1080 HD 4U - fta

Τα 3 από τα 4 κανάλια είναι ελεύθερης λήψης (εκτός από το HD5 που κλειδώνει κάποιες φορές το βράδυ), οπότε δεν χρειάζεται να έχετε την κάρτα του Euro1080 για το test...
Είναι πολύ σημαντικό να μου δώσετε αναφορές λήψης (αλλά κυρίως αν παίζει σωστά η εικόνα!!!!)...
Από αρχές Σεπτεμβρίου έχω τρομερό πρόβλημα μόνο με το συγκεκριμένο κανάλι και θέλω να δω τι φταίει... Έχω ήδη αλλάξει το καλώδιο, δοκίμασα με άλλο Lnb, αλλά τίποτα.... Τώρα σκέφτομαι να βάλω λίγο μεγαλύτερο πιάτο (το πολυεστερικό 1.40x1.20 του EnergyShop ώστε να διατηρήσω το diseqc μοτέρ μου) αλλά θα ήθελα πρώτα να ξέρω αν αντιμετωπίζουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα...

Η περιοχή που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η Αθήνα, αλλά και όσοι από επαρχία είστε ευπρόσδεκτοι..

Ξεκινάω πρώτος εγώ:

Περιοχή : Αθήνα - Κορυδαλλός
Πιάτο : 1.10x1.00 κινητό (diseqc μοτέρ)
Lnb : Invacom 0.3db
Signal strength : 41%
Quality : 92%
Εικόνα : Συνέχεια σπασίματα και κλατς-κλουτς στον ήχο (κάπως καλύτερη τις νυχτερινές ώρες) :(

Reaction score
0
Απο σημερα το πρωι ο τουρκικος δορυφορος ειναι εκτος λειτουργιας λογω βλαβης.Υπαρχει σχετικη ανακοινωση στον Eutelsat!!!!!!!
Καταβαλλουν προσπαθειες για διασωσητου και επαναλειτουργια

Reaction score
6
Re: ΛΗΨΗ Euro1080 από Eutelsat W3A ?????

Αν είναι δυνατόν..!!!! Τόσο καιρό ήθελα να κάνω την παραπάνω ερώτηση και την ημέρα που κάνω το post ο δορυφόρος παθαίνει βλάβη και κλείνει!!!! (Και μετά σου λένε Σαββατογεννημένος και αηδίες.... ;) )

Από χτες το βράδυ έχει επανέλθει κανονικά η λειτουργία του δορυφόρου, ΕΚΤΟΣ από τον transpoder του Euro1080 !!!! Αυτός είναι κλειστός :(
Ελπίζω μόνο να είναι για καλό, να διορθωθεί το σήμα και σύντομα .... (και να μην το χάσουμε πάλι το Euro1080 όπως τότε με τον Hellasat !!!)

Reaction score
6
Re: ΛΗΨΗ Euro1080 από Eutelsat W3A ?????

sakis said:
Ολα οκ κανενα προβλημα
Δεν θα το έλεγα.... Ξανάνοιξε , αλλά:

Signal 40%
Quality 84%  !!!!
Σπασίματα φούλ.....

Sakis δεν μας είπες , περιοχή, πιάτο, lnb, signal & quality κλπ...????

Reaction score
6
Μα καλά, δεν το πιάνει κανένας άλλος το euro1080 παρά μόνο εγώ και ο sakis ;;;;;; :shock: :shock:
Ένα σωρό Humax αγοράσαμε με το powerbuy ...!!!!
Για να βλέπω αναφορές λήψης....!!!

Reaction score
14
deliol said:
Μα καλά, δεν το πιάνει κανένας άλλος το euro1080 παρά μόνο εγώ και ο sakis ;;;;;; :shock: :shock:
Ένα σωρό Humax αγοράσαμε με το powerbuy ...!!!!
Για να βλέπω αναφορές λήψης....!!!
εγκώ ντέν έκει χαιντεφινίσιον σατελίτ ακόμα...!!!

Reaction score
0
Περιοχή : Τρίκαλα
Πιάτο : 1,20 κινητό (diseqc μοτέρ)
Lnb :?
Signal strength : 52%
Quality : 90%
Εικόνα : Σταθερά καλή χωρίς σπασίματα και καλό ήχο

Reaction score
6
geokot said:
Περιοχή : Τρίκαλα
Πιάτο : 1,20 κινητό (diseqc μοτέρ)
Lnb :?
Signal strength : 52%
Quality : 90%
Εικόνα : Σταθερά καλή χωρίς σπασίματα και καλό ήχο
Βλέπεις σωστά με 90% ??? Εγώ σωστά έβλεπα μόνο την περίοδο του μουντιάλ που το quality έπαιζε από 95-98% !!!! Αμέσως μετά το μουντιάλ έπεσε στο 92-93% και άρχισαν τα σπασίματα....

Κάτι άλλο γίνεται, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι.... Κανένας από Αθήνα ????

Reaction score
0
Me keraia 1.80 parakentro lnb shma 89 quality 100 ola ta blepv teleia ektos tou HD1 alla den moy anoigei pia par oti exv Freecam!Prin apo ena mhna moy anoige kanonika!

Reaction score
6
Και εμένα τα ίδια μου έκανε σήμερα, ενώ χτες παίζαν κανονικά και οι δυο κάρτες μου....
Σβήσε τα κανάλια από τον δέκτη και ξαναψάξε στην :
10878 V sr:17360
Θα σου τα βρει ξανά σωστά και μετά από λίγο θα ανοίξουνε... Αν δεις ότι αργεί, κάνε πάλι reactivate την κάρτα από το site τους (μάλλον έχασες το master key update που έγινε την 1η Οκτωβρίου... :wink:)
Σε εμένα παίζουν κανονικά πάντως οι κάρτες και σε dragon και σε irdeto v1.06 και σε irdeto v1.11 (με το τελευταίο όμως ο Humax τρώει κόμπλα και δεν δείχνει εικόνα, ακούς μόνο ήχο..!!!)
Το πιο σίγουρο από όλα είναι το irdeto version 1.06, αυτό πουλάνε και στο site τους (pn: 904063)...

Η εικόνα μου συνεχίζει και έχει σπασίματα σήμερα, signal 41-42%, quality 90-92% :x
Μάλλον πάω για μεγαλύτερο πιάτο....
Κανένας άλλος που να το πιάνει σωστά το ρημάδι ρε παιδιά.... ?????

Reaction score
6
Πολύ σωστά αναφέρεται το HD2 !!!!
Τα κανάλια που υπάρχουν εκεί είναι τέσσερα:
1) Το HD 1 - κλειδωμένο
2) Το HDTest - ελεύθερο
3) Το HD5 (ή κάποιες φορές το HD2) - ελεύθερο (από τις 9 το βράδυ γίνεται EXQI και κλειδώνει, ανοίγει όμως κανονικά με την κάρτα του Euro1080)
4) Το HD4U - ελεύθερο

Μπράβο σου που πιάνεις σωστά με 96% quality και 1μ πιάτο στην Κύπρο.... Σε εμένα το πρόβλημα συνεχίζεται με 1x1.10μ πιάτο, 40% strength,90% quality σπασίματα φουλ..!!!
Πάντως φαίνεται ότι στο Euro1080 γνωρίζουν το πρόβλημα, καθώς ένα βράδυ την προηγούμενη εβδομάδα είδα το σήμα να ανεβαίνει στο 44% και το quality στο 100% :shock:, με αποτέλεσμα να διορθωθούν τα σπασίματα κατά 99% !!!!!!! Δυστυχώς , δεν κράτησε ούτε μια ώρα.....το σήμα έπεσε και μαζί και το quality και από τότε πάλι σπασίματα.... :x

Reaction score
0
Sorry αλλά σήμερα είδα το post.

Στον Βόλο με 1.40 κινητό, 75-78% σήμα και 95% ποιότητα, κάποιες φορές σπασίματα στην εικόνα
και κλατς-κλουτς :D στον ήχο.
2 τινά:
ή πρόβλημα των καναλιών (το πιο πιθανό)
ή του δέκτη (όπως στις αρχές που λύθηκε με την 1η αναβάθμιση)

Δεν πιστεύω οτι η ποιότητα σήματος (95%) :o :shock: ευθύνεται για τα προβλήματα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Vangelis said:

Στον Βόλο με 1.40 κινητό, 75-78% σήμα και 95% ποιότητα, κάποιες φορές σπασίματα στην εικόνα
2 τινά:

Δεν πιστεύω οτι η ποιότητα σήματος (95%) :o :shock: ευθύνεται για τα προβλήματα.
Τί δέκτη έχεις;

Reaction score
6
Vangelis said:

2 τινά:

Ναι, και εγώ εκεί έχω καταλήξει... Ή ο δέκτης έχει πρόβλημα (μάλλον απίθανο αφού άλλα dvb-s2 κανάλια παίζουν άψογα με λιγότερο quality) ή ο συγκεκριμένος πομπός....(μάλλον το Symbol Rate είναι χαμηλό....)
Μια και είσαι από τον Βόλο στείλε κανένα τηλ. με pm να τα πούμε από κοντά όταν ανέβω....(ελπίζω σύντομα) :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut