Λάθος του Amazon.com.Θα με χρεώσουν;

Reaction score
1.277
Παρήγγειλα πριν 2 μήνες,4 Blu ray απο Amazon Αμερικής,πλήρωσα 40€ και εντός 3 ημερών μου έστειλαν μήνυμα οτι έφυγαν απο εκεί.Πέρασαν 50 μέρες και δεν ήρθαν τα δισκάκια και προχθές ζήτησα τα λεφτά μου και μου τα έδωσαν ζητώντας συγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά σήμερα μου ήρθαν και τα δισκάκια.
Λεφτά στην κάρτα δεν έχω,τα ξόδεψα αλλού.
Υπάρχει περίπτωση να μου τραβήξουν λεφτά με το που τη φορτίσω;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Οδυσσέα, καλόν είναι να λειτουργήσεις όχι σαν έλληνας. Στείλε τους ένα email, εξήγησέ τους, και κανόνισε να τους πληρώσεις. Ή στείλε τα δισκάκια πίσω σφραγισμένα και με δικά σου έξοδα. Διαφορετικά, δεν θα πρέπει να μας κακοφαίνεται που η Θάτσερ μας είχε αποκαλέσει white Africa, ούτε επίσης όταν θα σταματήσουν να στέλνουν εμπόρευμα στην Ελλάδα. Δεν είναι μαλάκες. Απλώς, είναι επαγγελματίες που λειτουργούν με τρόπο μακράν πιο προηγμένο από αυτόν με τον οποίο σκέπτεται ένας έλληνας.

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
188
Οδυσσέα, καλόν είναι να λειτουργήσεις όχι σαν έλληνας. Στείλε τους ένα email, εξήγησέ τους, και κανόνισε να τους πληρώσεις. Ή στείλε τα δισκάκια πίσω σφραγισμένα και με δικά σου έξοδα. Διαφορετικά, δεν θα πρέπει να μας κακοφαίνεται που η Θάτσερ μας είχε αποκαλέσει white Africa, ούτε επίσης όταν θα σταματήσουν να στέλνουν εμπόρευμα στην Ελλάδα. Δεν είναι μαλάκες. Απλώς, είναι επαγγελματίες που λειτουργούν με τρόπο μακράν πιο προηγμένο από αυτόν με τον οποίο σκέπτεται ένας έλληνας.
Μου αρεσει η υποδειξη σου και το ηθος σου,αλλα μηπως αδικεις τους
Ελληνες ?
Δεν ειναι ολοι πονηροι και κλεφτες,ετσι δεν ειναι ?

Reaction score
620
Οχι δεν ειναι ολοι αλλα δυστυχως αρκετα μεγαλο ποσοστο. Οχι ομως ολοι. Ειναι ενοχλητικο να εισαι τιμιος στις συναλλαγες σου η σε αυτο που πουλας ειτε ειναι προιον ειτε ειναι υπηρεσια και να διακρινεις την καχυποψια του αλλου στα ματια του, στον τονο της φωνης του. Και ας σταματησουμε να ωραιοποιουμε τις αλλοδαπες χωρες και τους κατοικους αυτων. συναναστρεφομαι λογω φυσεως εργασιας καθε μηνα με αρκετους απο Γερμανια , Φιλανδια, Ελβετια, Ολλανδια κτλπ και ολοι ανεξαιρετως εχουν κανει την προταση να δωθουν λεφτα στο χερι και οχι σαν εμβασμα για να κρυψουν απο την δικια τους εφορια. Τους εχω απομυθοποιησει πληρως. οι καταβολες και τα ενστικτα ειναι αναλογα. Απλα στο δικο τους περιβαλλον φοβουνται την καμπανα ενω εδω...

Reaction score
1.988
Σε ανάλογη περίπτωση τα ειχα γυρίσει πισω. Δεν κυ βγηκε σε κακο. Οταν μου ετυχε σε παραγγελία των 200 ευρώ να μην έρθει ποτέ, μου έστειλαν πάλι τα ίδια προϊόντα χωρίς καμία επιβάρυνση για 2η φορά. Χωρίς καμία συζήτηση και υπόδειξη από μέρους μου.
Μάλιστα μετά απο ενα χρόνο σχεδόν επικοινώνησαν με email ηια να δουν τελικά αν ήρθε ποτέ η αρχική παραγγελία.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699
Εάν όντως τα έστειλαν εντός 3 ημερών (κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο, αλλά προφανώς δεν τον απασχόλησε καθόλου), τότε το μόνο λάθος που έκαναν, ήταν που συναλλάχθηκαν μαζί του.

Ομολογώ πάντως ότι έχω μείνει άναυδος με τη θρασύτητα και την αναίδεια του ερωτήματος. Αναρωτιέμαι τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμα...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426
Αυτους απο το Amazon πρεπει να τους κανουμε ελληνες πολιτικους!
Το φθηνο ειναι καλο και το τζαμπα ακομα καλυτερο αλλα μεινε στο πρωτο,πληρωσε τα!

Reaction score
1.831
Οδυσσέα νομίζω ότι δεν έπρεπε να κάνεις αυτή την ερώτηση.

Εφόσον παρήγγειλες κάποια πράγματα και τα παρέλαβες πρέπει να τα πληρώσεις.

Θεωρώ ότι αυτή σου η ερώτηση είναι απλά μια άτυχη στιγμή από μέρους σου.

Θυμάται κανείς την ιστορία με τα δωρεάν μεταφορικά από το play.com?

Αγόραζα πολλά CDs και παιχνίδια για το PS2 απο εκεί. Μέχρι που κάποιοι συνάνθρωποι μου παρελάμβαναν τα δισκάκια αλλά έλεγαν στο play ότι δεν τα παρέλαβαν για να τους τα ξαναστείλουν.
Το πήρανε χαμπάρι και κόψανε τα δωρεάν μεταφορικά, οπότε τους έμειναν οι σοβαροί πελάτες...

Είναι όπως στους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων 20 άτομα κάνουν τη μ@λ@κί@ και την πληρώνει η ομάδα...

Reaction score
1.277
Μισή ιστορία σας είπα.
Δεν εννοούσα να τα κρατήσω "τσαμπέ",απλά τα άνοιξε ο αδερφός μου τα δισκάκια που τα παρέλαβε και τα περιμένω και απο Αγγλία γιατί είχα στο μυαλό μου οτι απέτυχε η αποστολή του Αμαζον και τα ξαναπαρήγγειλα.Σιγά μην τα πληρώσω 2 φορές!

Και στην τελική όμως...
Ας βελτιώσουν το delivery τους.Σiγά μην χαλάσω το international image μου και με πουν γύφτο,αμα δεν τους αρέσω ας με αποκλείσουν απο πελάτη.

Επίσης!Γιατί να υποχρεωθώ εγώ να τρέχω στο ταχυδρομείο να στέλνω πίσω δέματα κτλ κλτ,ας έρθουν να τα πάρουν απο το σπίτι μου.
Μία φορά θέλησα να επιστρέψω ένα σπασμένο blu ray προσπάθησα να ακολουθήσω τη διαδικασία να το επιστρέψω και φαίνεται κάτι έκανα λάθος και φαγώθηκε το δισκάκι+ τα λεφτά που έδωσα για το γραμματόσημο.
Έχω άδικο;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.747
Δε φταίει το Amazon για τα ΕΛΤΑ και τους διάφορους γείτονες που κλέβουν δέματα.

Στα τελευταία 10 χρόνια σε περισσότερες απο χίλιες παραγγελίες κυρίως απο Αγγλία και Αμερική είχαν χαθεί μόνο 2.
Τον τελευταίο χρόνο απο τις περίπου 40 έχουν χαθεί οκτώ, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Αυτό δεν αλλάζει το απαράδεκτο θέμα, και το ότι ο OP επιμένει ότι πράττει σωστά...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.319
Και ας σταματησουμε να ωραιοποιουμε τις αλλοδαπες χωρες και τους κατοικους αυτων. συναναστρεφομαι λογω φυσεως εργασιας καθε μηνα με αρκετους απο Γερμανια , Φιλανδια, Ελβετια, Ολλανδια κτλπ και ολοι ανεξαιρετως εχουν κανει την προταση να δωθουν λεφτα στο χερι και οχι σαν εμβασμα για να κρυψουν απο την δικια τους εφορια. Τους εχω απομυθοποιησει πληρως. οι καταβολες και τα ενστικτα ειναι αναλογα. Απλα στο δικο τους περιβαλλον φοβουνται την καμπανα ενω εδω...
Και μόνο ότι υπάρχει τιμωρία που εφαρμόζεται, εξού και ο φόβος, δείχνει ότι το ποσοστό των κουτοπόνηρων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο που σχεδόν κανείς δεν ενοχλείται ή τιμωρείται. Η ματσαράγκα θεωρείται δεδομένη.

Ειδικά, δε, αν ο "απέναντι" είναι απρόσωπος (μεγάλη εταιρεία, κράτος κλπ), τότε επικρατεί το "Από μένα θα σωθεί/ζημιωθεί;".

Υ.Γ. Τελικά, νομίζω ότι το Amazon πρέπει να δώσει και αποζημίωση ψυχικής οδύνης για την ταλαιπωρία που δημιουργήθηκε. 8-)

Reaction score
1.844
... δείχνει ότι το ποσοστό των κουτοπόνηρων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο ...
Αυτό που λέει ο freaklight - και το επιβεβαιώνω για άλλες χώρες - είναι πως και αλλού το ποσοστό των υπό σκέψη διαπλεκόμενων είναι σιμά-κοντά το ίδιο. Απλά εδώ η - σκόπιμη - ασυδοσία διευκολύνει την άρση αμφιβολιών.

Υ.Γ. Σκόπιμη για να μπορεί να σου λέει ο άλλος «μαζί τα φάγαμε».

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.319
Αυτό που λέει ο freaklight - και το επιβεβαιώνω για άλλες χώρες - είναι πως και αλλού το ποσοστό των υπό σκέψη διαπλεκόμενων είναι σιμά-κοντά το ίδιο. Απλά εδώ η - σκόπιμη - ασυδοσία διευκολύνει την άρση αμφιβολιών.

Υ.Γ. Σκόπιμη για να μπορεί να σου λέει ο άλλος «μαζί τα φάγαμε».
Απαντώ με το απλό "εκ του αποτελέσματος κρινόμεθα". 8-)

Και επειδή βλέπω ότι (πάλι) το πας στην ευθύνη των "από πάνω" θα διαφωνήσω. Οι "από πάνω" είναι ο καθρέπτης της γενικότερης νοοτροπίας, μας αρέσει ή όχι.

Reaction score
1.844
Δεν εννοώ ότι η ευθύνη των πάνω αθωώνει τους κάτω. Απλά αντιστοιχεί διαφορετικό ποσοστό ευθύνης όταν είσαι κουμανταδόρος στην κοινωνία και πολύ μικρότερο όταν είσαι η τελευταία τρύπα στη φλογέρα. Οι αποφάσεις και πράξεις του δεύτερου κρίνουν μόνο το προσωπικό του επίπεδο, ενώ οι αποφάσεις και πράξεις ενός πολιτικού κρίνουν μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν είναι κάτι που το διαπραγματεύομαι αυτό, είναι τελική τιμή (με φπα). :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos