Λίγο τα φώτα σας ρε παιδιά!!! (Νέος χώρος)

Reaction score
1
Περίπου τέλος Μαρτίου μπαίνουμε στο νέο σπίτι μας.
Παρακάτω σας παρουσιάζω 2-3 αρχικά σχέδια που έβγαλα στα οποία περιμένω σχολιασμό

Α) Ναι πίσω από το πανί υπάρχει πολύγωνο με μπαλκονόπορτες φυσικά θα υπάρχουν χοντρές κουρτίνες.
Β) Τα περιφερειακά ακόμα δεν τα έβαλα στο σχέδιο. Το δεξί θα είναι πιασμένο πάνω στο ξύλινο δοκάρι και το αριστερό θα βρίσκεται αριστερά από το έπιπλο TV.
Γ) Τα πίσω ηχεία θα είναι στο ταβάνι αλλά θα μπουν αργότερα όπως και αργότερα θα πάρω 7.1 ενισχυτή (να σε καλά Johnny20 που ανάφερες ότι όλες οι ταινίες στα νέα φόρμα παραμένουν 5.1 ακόμα)

- Λέω για SUB Να πάρω το Velodyne CHT-15R
- Λέω για κεντρικό & side να πάρω τα υπόλοιπα της σειράς Tannoy Sensys DC που έχω.
- Με ανησυχεί που δεν μπορώ να βάλω αλλιώς το κεντρικό και μάλλον θα το έχω πάνω από το πανί υπό κλήση. (το πανί θα κρύβεται από ξύλινο πλαίσιο το οποίο δεν έκανα ακόμα στο 3D). Έχει κανένας το κεντρικό έτσι; Έχοντας δηλαδή τα δεξί, αριστερό κανονικά στο πάτωμα; Πόσο σακάτεμα είναι αυτό για τον ήχο του κεντρικού;

Το πανί ΔΕΝ μπορώ να το βάλω μπροστά από τοίχο που έχει έπιπλο TV γιατί εκεί θα έχω αναγκαστικά ασύμμετρη (απειλή;) τοποθέτηση των main ηχείων.

Γενικά περιμένω ότι σχόλια, ιδέες, σκέψεις, μαλακίες (χαχα) θα ακούσω να βοηθήσουν και θα βγάλω κάποια συμπεράσματα.

Φυσικά όταν με το καλό μπούμε στο σπίτι θα προβληθεί η ταινία… πόσες ίντσες τον έχεις (τον κώνο του υπογούφερ σου) και ο Μελίδης σε μία ταινία μικρού μήκους (αλλά μεγάλου βεληνεκές) όπου θα εκτελέσει αισθησιακό striptease (θα τον πείσω με 2 πιτόγυρα)

Attachments

Reaction score
1
Ναι... γύρο του θα είναι ένα ξύλινο πλαίσιο (waf είναι αυτο!) που θα έχει σποτάκια αλλα θα είναι αρκετά ανοιχτό για σωστό εξαερισμό του προβολέα

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κατ' αρχήν, γάτε, ωραίος χώρος, με το καλό να τον χαρείτε!

Αν και δεν φημίζομαι για τις τεχνικές μου γνώσεις, (και μια και έδωσες την έγκρισή σου να πούμε και καμιά βλακεία!), μήπως η απόσταση του ηχείου από το τζάκι δεν είναι αρκετή?

Reaction score
1
Εχεις κάποιο δίκιο αλλα αν προσέξεις την κάτοψη θα δείς οτι το ηχείο είναι φωλιασμένο μέσα στο πολύγωνο. Το έκανα ακριβός για αυτό το λόγο. Για να μήν έχει επαφή με την ακτινοβολία του τζακιού.:crazy_3:

Reaction score
1
Βασικά αυτό που περιμένω να μάθω είναι το πώς θα ακούγεται το κεντρικό εκεί που το έβαλα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Βασικά αυτό που περιμένω να μάθω είναι το πώς θα ακούγεται το κεντρικό εκεί που το έβαλα...
Οτι ημουν ετοιμος να γραψω πως θα προτιμουσα το κεντρικο κατω και οχι εκει που το εχεις τοποθετησει...

Reaction score
1
Κι εγω ρε φίλε Ανδρέα αλλα ενα ντέ που απο πίσω είναι οι μπαλκονόπορτες... Φαντάσου έλεγα να κάνω κατασκευή ασανσέρ που να κατεβάζει το κεντικό κάτω απο το πανί αλλα που να βγάζω τα καλόδια και πού μπελάς!

Reaction score
4
[off_topic]
με τι πρόγραμμα έχεις φτιάξει τα τρισδιάστατα?
[/off_topic]

τι μήκος έχει ο τοίχος εκεί που θα βάλεις την οθόνη? φτάνει για να τοποθετηθεί ?

Η αίσθηση με το κεντρικό απο πάνω, είναι όντως λίγο περίεργη... ίσως να μπορούσες, αν δεν σε πειράζει, να το τοποθετείς με το χέρι, κάθε φορά που θα βλέπεις και.....

Reaction score
1
3D Max

Τα μέτρα όλα είναι με ακρίβια χιλιοστού. Η οθόνη που έχω (106) δέν μπένει στην πλάτη οπότε θα κάτσει λίγο πιό έξω απο τέρμα. Δες στην κάτοψη πως ακουμπάει δεξια αριστερά στους διαγώνιους τοίχους.

Reaction score
1
Το ύψος του σπιτιού είναι 2.70

Το 15ιντσο sub είναι καλό; Παίζει ρόλο που ο χώρος με την κουζίνα είναι ανοιχτός; Με παίρνει 12ίνστο για οικονομία;

Reaction score
14
το μόνο που θα άλλαζα είναι ο διθέσιος καναπές που είναι απέναντι απο την οθόνη να γινόταν τριθέσιος για να μπορούν 3 να βλέπουν απο την καλύτερη οπτική γωνία. Ο άλλος ο καναπές ο πλάγιος καλός είναι αλλά μόνο ενας θα βλέπει ικανοποιητικά και προφανώς ξαπλωμένος.

Καταπληκτικό το σετάπ σου καλορίζικο.

Reaction score
1
Το ύψος του σπιτιού είναι 2.70

Το 15ιντσο sub είναι καλό; Παίζει ρόλο που ο χώρος με την κουζίνα είναι ανοιχτός; Με παίρνει 12ίνστο για οικονομία;
To 12ιντσο μια χαρά θα είναι. Νομίζω ότι το 15αρι είναι λίγο υπερβολικό.

Στο τέλος όμως αναλόγως με το πόσο χαμηλά θέλεις να κατεβαίνει το sub θα διαλέξεις.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Πανεμορφος χωρος! Καλοριζικος!
Σκεψου λιγο και την υποθεση, αντι για 2 ξεχωριστους καναπεδες, να εχεις εναν μεγαλο καναπε γωνια. Θα σου δωσει τουλαχιστον 2 εξτρα θεσεις και επιπλεον θα καλυψει και τα καλωδια των περιφερειακων ηχειων. Κατα τα αλλα, θεωρω οτι ειναι τελειο. (Αρκει οταν θα προβαλεις να εχεις το τζακι σβηστο.) Οσο για παραπανω θεσεις, υπαρχουν και οι καρεκλες σκηνοθετη που φυλασσονται πανευκολα στην αποθηκη...

Reaction score
1
Thanks mate! Καλη ιδέα... αν και καναπέδες έχουμε ήδη (και μας αρέσουν) αλλα αν φάνε πόδι... γωνία καναπές it is! Οσο για τα καλόδια... don't bother. Θα μου τα περάσει η εταιρία ΜΕΣΑ στον τοίχο! Η γυναίκα μου κάνει κολοτούμπες απο τώρα. Τέρμα η σκόνη στα καλόδια.

Φχαριστώ για την απάντηση andreasL αλλα δέν έχω ιδέα το τί λέει ενα sub γιατί ποτέ δεν είχα (εκτός απο ενα creative 2.1)... αρα δεν ξέρω κάν τι ήχο να περιμένω απο ένα 5ιντσό ή ενα 500ιντσο. Ισως προβώ σε αγορά ανάλογα την τσέπη... αλλα με ενδιαφέρει ο έλεγχος... κατα 90% βλέπω μουσικά DVD

Reaction score
1
Απάντηση: Λίγο τα φώτα σας ρε παιδιά!!! (Νέος χώρος)

Μια χαρά είναι ο σχεδιασμός σου, εγώ θα πρόσθετα μία πινελιά χώρου και ήχου με βαριά κουρτίνα στα δεξιά και αριστερά ώστε ο ήχος να είναι πιο ομοιόμορφος .

Reaction score
10
Γατουλη, εισαι απαιχτος με τα γραφικα σου :cool_4:

Αντε με το καλο να το χαρεις και με τοσο μερακι που εχεις θα κανεις και σωστο setup....δε σε φοβαμαι εσενα....:happy_4:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Λίγο τα φώτα σας ρε παιδιά!!! (Νέος χώρος)

Μια χαρά είναι ο σχεδιασμός σου, εγώ θα πρόσθετα μία πινελιά χώρου και ήχου με βαριά κουρτίνα στα δεξιά και αριστερά ώστε ο ήχος να είναι πιο ομοιόμορφος .
To anafera idi ayto. Enoite oti tha to kano

oppohellas : Thanks mate!

Reaction score
386
Απάντηση: Λίγο τα φώτα σας ρε παιδιά!!! (Νέος χώρος)

Εννοείται πως περιμένουμε πρόσκληση για καφέ μόλις το ολοκληρώσεις!:crazy_3:
Πολύ όμορφος χώρος φίλε,με μεράκι και γούστο .:bravo:

Reaction score
281
Δυστυχως νομιζω οτι η καλυτερη (απο ακουστικης πλευρας) ειναι να εχεις το κεντροκο κατω απο την οθονη. Οποτε, μαλλον "portable", καθε φορα που θα προβαλεις....

Εκει πανω που το εχεις, θα σου χαλαει (ΙΜΗΟ) την αισθητικη του χωρου σου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος