Λαμπατος ενισχυτης..

Reaction score
14.907
Μια απορια εχω...τι γινεται αν βαλω 16 ohm ηχεια σε ενισχυτη με εξοδο ηχειων 8 ohm? ..σε λαμπατο ενισχυτη αναφερομαι...ευχαριστω:hi:

Reaction score
855
και όχι μόνον ... κανονικά θα είναι και πιο άνετος ... έχεις διάγραμμα να δούμε πως μεταβάλλεται η αντίσταση των ηχείων ;

Reaction score
855
Φίλε, το ''όλον'' που περιγράφεις έχει πράγματι άποψη ... έχεις όμως ακούσει κάποιο ανάλογο σετ ; τι μουσική αρέσκεσαι να ακούς ;

Εννοώ ότι το άκουσμα θα είναι ατμοσφαιρικό, αλλά πρέπει να ξεχάσεις πραγματάκια όπως 'η λεπτομέρεια', η 'ανάλυση', 'η ακρίβεια ΄΄ ...αν πχ. ακούς κάτι πολύπλοκο, με πολλά εμπλεκόμενα όργανα (όπως μια συμφωνική ορχήστρα), γνώμη μου είναι ότι ηχεία αυτού του τύπου δεν μπορούν να αποδώσουν τα μουσικά δρώμενα ...

κατά τα άλλα καλή τύχη στις επιλογές σου !

Reaction score
14.907
Φίλε, το ''όλον'' που περιγράφεις έχει πράγματι άποψη ... έχεις όμως ακούσει κάποιο ανάλογο σετ ; τι μουσική αρέσκεσαι να ακούς ;

Εννοώ ότι το άκουσμα θα είναι ατμοσφαιρικό, αλλά πρέπει να ξεχάσεις πραγματάκια όπως 'η λεπτομέρεια', η 'ανάλυση', 'η ακρίβεια ΄΄ ...αν πχ. ακούς κάτι πολύπλοκο, με πολλά εμπλεκόμενα όργανα (όπως μια συμφωνική ορχήστρα), γνώμη μου είναι ότι ηχεία αυτού του τύπου δεν μπορούν να αποδώσουν τα μουσικά δρώμενα ...

κατά τα άλλα καλή τύχη στις επιλογές σου !
jazz blues rock..αυτα ειναι τα ακουσματα..δεν μπορουν τα ηχεια λες..οχι ο ενισχυτης?

Reaction score
221
λογικα θα παιξουν πολυ καλα τα ηχεια εκτος και αν ειναι πολυ παλια vintage μεγαφωνα που αντεχαν ελαχιστα βατ...εκει υπαρχει προβλημα γιατι το μεγαφωνο "φωναζει" και σε μετριες εντασεις

Reaction score
855
Κοίταξε, ήθελα να επισημάνω ότι αν δεν τα έχεις ακούσει προσωπικά (εννοώ το σύνολο ενισχυτού /ηχείων) , μην περιμένεις να καταλάβεις τι παίζει από ριβιούς και γνώμες φίλων ή ρετρολάγνων, κλπ... Ωραία η βινταζ-μανία στα χαρτιά, αλλά πολλοί εξεπλάγησαν αρνητικά όταν κατάλαβαν τι αγόρασαν ...

αν άκουσες παρόμοια σετ-απ και σου κάνουν ως άκουσμα, τότε όλα μια χαρά ...

Reaction score
14.907
Κοίταξε, ήθελα να επισημάνω ότι αν δεν τα έχεις ακούσει προσωπικά (εννοώ το σύνολο ενισχυτού /ηχείων) , μην περιμένεις να καταλάβεις τι παίζει από ριβιούς και γνώμες φίλων ή ρετρολάγνων, κλπ... Ωραία η βινταζ-μανία στα χαρτιά, αλλά πολλοί εξεπλάγησαν αρνητικά όταν κατάλαβαν τι αγόρασαν ...

αν άκουσες παρόμοια σετ-απ και σου κάνουν ως άκουσμα, τότε όλα μια χαρά ...
κατι GPA 604 -ALTEC 604-με-YAMAMOTO A08S και κανα 2 ακομη...μια χαρα ηταν..για εμενα παντα..τον αλμαρο που ανεφερα ποιο πανω δεν τον ακουσα..

Reaction score
221
να ρωτησω κατι...σκοπος ειναι να αποκτηθει ο ενισχυτης και να γινει ιδιοκατασκευη με full range ?

Reaction score
221
εχω ασχοληθει με ιδιοκατασκευες full range και τα πραγματα μονο ευκολα δεν ειναι,φυσικα ολο το "ταξιδι" της κατασκευης αξιζει τον κοπο...απ την αλλη κυκλοφορουν ετοιμα ηχεια (μιλωντας απο προσωπικες εμπειριες) που τα πανε πολυ καλα με λαμπατους και μαλιστα φθηνοτερα απο καποιες πανακριβες μοναδες που κυκλοφορουν...καλη τυχη αν το αποφασισεις να τα φτιαξεις!:hi:

Reaction score
14.907
εχω ασχοληθει με ιδιοκατασκευες full range και τα πραγματα μονο ευκολα δεν ειναι,φυσικα ολο το "ταξιδι" της κατασκευης αξιζει τον κοπο...απ την αλλη κυκλοφορουν ετοιμα ηχεια (μιλωντας απο προσωπικες εμπειριες) που τα πανε πολυ καλα με λαμπατους και μαλιστα φθηνοτερα απο καποιες πανακριβες μοναδες που κυκλοφορουν...καλη τυχη αν το αποφασισεις να τα φτιαξεις!:hi:
να εισαι καλα φιλε μου σε ευχαριστω...για ριξε καμια ηδεα στο τραπεζι για ηχειο..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt