Λευκά σημάδια σε ΝΕΑ HECO Aurora 700

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!
Πολύ πρόσφατα αγόρασα 2 στήλες HECO Aurora 700. Κατα την εγκατάσταση τους, παρατήρησα ότι υπήρχαν κάποια "λευκά" σημάδια πάνω στο περιμετρικό λάστιχο του woofer.
Εβγαλα κάποιες φωτογραφίες και τις έστειλα στο κατάστημα απο το οποίο τα αγόρασα. Μου είπαν ότι δε γνωρίζουν τι είναι και ότι θα στείλουν email στην HECO. Μετά απο 1 εβδομάδα, μου ζήτησαν S/N. Τους έστειλα και το S/N και περίμενα ακόμα μία εβδομάδα+ για να πάρω την παρακάτω απάντηση απο τον προμηθευτή (δε ήταν σαφής αν η απάντηση ήρθε απο την HECO ή κάποιον προμηθευτή τους).
Είπαν λοιπόν ότι δεν το έχουν συναντήσει ξανά και ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποιον απο τους παρακάτω λόγους:
  • σε παρατεταμένη διάρκεια αποθήκευσης,
  • αποθήκευση σε χώρο υψηλής υγρασίας
  • ή σε αποθήκευση σε χώρο με υψηλή θερμοκρασία.
Το κατάστημα με διαβεβαίωσε ότι τα είχε στην αποθήκη του μόνο 1 μήνα. Η πρόταση τους (του προμηθευτή) ήταν να καθαριστούν με silicon oil.
Ήρθε λοιπόν ένας υπάλληλος για να τα "καθαρίσει". Αφου καθάρισε ένα woofer τον σταμάτησα γιατί δεν εμπιστευόμουν το χέρι του. Το πανάκι με το λάδι ακούμπισε το χαρτί του woofer.

Πήρα τηλέφωνο το κατάστημα και μιλώνταςξανά με τον υπεύθυνο, ζήτησα να γίνει αντικατάσταση. Μου είπε ότι θα τον βοηθούσε να στείλω κι εγώ ο ίδιος mail στην HECO για να τους πιέσουμε, και το έκανα.

Προσωπικά δεν μου άρεσε το γεγονός οτι μου ζήτησε να επέμβω. Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα ζήτημα που πρέπει να το λύσουν μεταξύ τους. Απο την άλλη μέχρι τώρα ήταν χωστός απεναντί μου.

Ποια είναι η αποψήσας σας για τα ηχεία; Θεωρείτε ότι πρέπει να αντικατασταθούν;
 

Attachments


kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Μηνύματα
949
Reaction score
978
Δε νομίζω ότι στο συγκεκριμμένο σημείο έχουν επηρεαστεί τα ελαστομερή, αν ήταν στον χάρτινο (?) κώνο πάνω, τότε ίσως να μείωνε ζωή του ηχείου. Αν τα απομακρύνεις με μία ψιλοβρεμμένη μπατονέτα φεύγουν; Είναι δηλαδή κάτι εξωτερικό ή έχει πάει στο υλικό;
 

ika

News
Μηνύματα
14.063
Reaction score
13.014
Ο "πωλητής" έχει την υποχρέωση να επισκευάσει την "βλάβη".
Κανονικά θα έπρεπε αυτός να κάνει όλη την επικοινωνία όπως λες, αλλά αφού το έκανες και αναγνώρισε η HECO το όποιο πρόβλημα, καλό δικό σου, γιατί μπορεί και να μην πολυασχολιόντουσαν.
Μπορεί πχ να αντικαταστήσουν τα μεγάφωνα μόνο.
Αν προχωρήσουν σε αντικατάσταση στα ηχεία, είναι και δική τους επιλογή, όχι υποχρέωση μετά από αίτημα του αγοραστή.

 
Last edited:

Μηνύματα
412
Reaction score
273
Ειναι μια ουσια διαφανης (parting agent) που χρησιμοποιειται κατα την κατασκευαστικη διαδικασια για το χυτο καλουπι που μπορει απο το κρυο στις αποθηκες και κατα τη μεταφορα να εγινε ασπρη. Δεν επηρεαζει τον ηχο ειναι καθαρα διακοσμητικο σημαδι και φευγει με ενα πανακι μικροινων και balistol λαδι. Μπορει να περασεις και sonax ειδικο για περιποιηση ελαστικων μερων - σταξε λιγο σε μπατονετα και περασε το προσεκτικα.


Στειλε ενα email στην Heco να το εξακριβωσεις
1712070486899.png
 
Last edited:


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.650
Μηνύματα
2.868.878
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top