ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Ιδρυτής
- Μηνύματα
- 30.058
- Reaction score
- 729
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=587807&lngDtrID=244
Οποιος εχει νεα ας μας ενημερωνει pls
Οποιος εχει νεα ας μας ενημερωνει pls
Ακομα ασχολουνται με το γραφειοκρατικο τμημα της υποθεσης (εκτος και αν θελουν να τους κουρασουν ή να δουν ποια λυση θα εχει το μικροτερο πολιτικο κοστος)Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης βρίσκεται από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας προκειμένου να εποπτεύσει των ενεργειών που γίνονται για την αντιμετώπιση της πειρατείας του λεωφορείου στη λεωφόρο Μαραθώνος.
Στο κέντρο επιχειρήσεων αναμένεται και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της αστυνομίας θα κρίνει εάν πρέπει να παραστεί εισαγγελέας και στον τόπο του συμβάντος.
in.gr
Αλβανοί είναι ή Ρώσοι?
Οι ίδιοι -κατά δήλωσή τους- είναι Ρώσοι.
Το λεωφορείο παραμένει ακινητοποιημένο -η κυκλοφορία στη λεωφ. Μαραθώνος έχει διακοπεί- και περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας -μεταξύ άλλων άνδρες των ΕΚΑΜ και ακροβολισμένοι αστυνομικοί- και ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι Αρχές έθεσαν σε λειτουργία το σύστημα C4I, το οποίο είχαν προμηθευτεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και είναι σε θέση να βλέπουν και να ακούν ό,τι συμβαίνει μέσα στο λεωφορείο. Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν κλείσει τις κουρτίνες του λεωφορείου για να περιορίσουν την οπτική επαφή με το εσωτερικό του οχήματος.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δραστών και της αστυνομίας, ενώ επί τόπου βρίσκεται και ο Αλβανός πρέσβης, καθώς τα στοιχεία των Αρχών δείχνουν ότι οι δράστες είναι Αλβανοί. Πληροφορίες του Ant1 αναφέρουν ότι οι δύο δράστες είναι σεσημασμένοι κακοποιοί που φυγοδικούν.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι δράστες έχουν ζητήσει λύτρα για τους ομήρους, ύψους ενός εκατ. ευρώ, καθώς και έναν οδηγό για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Οι πειρατές συνομίλησαν με δημοσιογράφους στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και διατύπωσαν το αίτημα για έναν οδηγό λεωφορείου, καθώς και την πρόθεσή τους να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος με προορισμό τη Ρωσία, δεδομένου ότι οι ίδιοι φέρονται να δηλώνουν Ρώσοι.
Επίσης, οι δύο ένοπλοι ζήτησαν σε έντονο ύφος να απομακρυνθεί το λεωφορείο με το οποίο η αστυνομία έχει μπλοκάρει το δρόμο μπροστά από το λεωφορείο των ΚΤΕΛ και απείλησαν να ανατινάξουν το λεωφορείο το οποίο έχουν καταλάβει. Η αστυνομία έχει τοποθετήσει εκεί το όχημα για να μην έχουν οπτική επαφή με την εξέλιξη της πειρατείας οι συγκεντρωμένοι στο σημείο.
Ο απελευθερωθείς Ιω.Μπρατσιάκος δήλωσε στον Ant1 ότι οι ένοπλοι υποστήριζαν ότι στη βαλίτσα που είχαν μαζί τους υπήρχαν εκρηκτικά.
Σε άλλη επικοινωνία, επιβάτης του λεωφορείου ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι υπόσχονται να ανταλλάξουν τις γυναίκες ομήρους με έναν οδηγό για το λεωφορείο και ότι θα ελευθερώσουν και τους υπόλοιπους ομήρους στο αεροδρόμιο.
in.gr
Ή να τους καθαρισουν (ή ακομα να τους πιασουν και την Κυριακη, μερα την εκκλησια, να τους ''αποβιβασουν'' στο Συνταγμα...αλλα να το ξερουμε εμεις) για να δουν καποιοι ''υποψηφιοι'' μιμητες τους τι παιζει... αλλα ξεχασα, ειμαστε πολιτισμενοι...Αυτού του είδους τα περιστατικά θα γίνονται για πάντα. Υπάρχουν: Ψυχασθενείς - Ηλίθιοι - Πρεζάκηδες - Εγκληματίες - Τρομοκράτες και κάθε καρυδιάς καρύδι.
Δεν γίνεται να τα προλαμβάνει κανένα κράτος όσο και αν προσπαθεί για την ασφάλεια. Εκτός και αν το για να μπαίνει κανείς σε λεωφορείο θα πρέπει να περνά αεροπορικού τύπου έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι Αρχές έθεσαν σε λειτουργία το σύστημα C4I, το οποίο είχαν προμηθευτεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και είναι σε θέση να βλέπουν και να ακούν ό,τι συμβαίνει μέσα στο λεωφορείο. Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν κλείσει τις κουρτίνες του λεωφορείου για να περιορίσουν την οπτική επαφή με το εσωτερικό του οχήματος
in.gr
no commentsΟ πρώτος όμηρος αφέθηκε ελεύθερος λίγο πριν τις 11:00 και επρόκειτο για έναν 55χρονο άνδρα που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα. Περίπου μισή ώρα αργότερα απελευθερώθηκαν ακόμη τέσσερις επιβάτες, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας. Πρόκειται για τους: Ιωάννη Μπρατσάκο, Νίκη Μουρελάτου, Σεπτίν Χοντζάκι, Κοντυλιά Στεφανή και Τερέζα Κατετσόρα