Λουτράκι - πόσα ψηφιακά κανάλια παίζουν εκεί;

Reaction score
2.557
Έλα ντε!

Χτές ήμουνα στο εξοχικό μου στο Λουτράκι και έκανα δοκιμές.
Λοιπόν:

Η τηλεόραση/μόνιτορ Samsung Syncmaster T220HD έπιανε 8: Τα 4 της ΕΡΤ (ΜPEG2 δεν είναι αυτά;) και 4 της DIGEA (ΜPEG4 υποθέτω): Mega, SKY, Alter (αν θυμάμαι καλά) και ένα άλλο (που δεν έλεγε ποιό είναι αλλά έβγαζε πολύχρωμες κάθετες μπάρες). Παρεπιπτόντως μερικές φορές (κάπως τυχαίο) έχανε τον ήχο σε όλα τα ψηφιακά ενώ τον διατηρούσε σε όλα τα αναλογικά...Την έσβηνα και την ξανάναβα και ο ήχος επενερχότανε.

Το στικάκι "Lifeview Not only TV USB Hybrid Stick DVB LV5HX" στο λαπτόπ έπιανε μόνο τα 4 της DIGEA που αναφέρω παραπάνω, δεν έπιανε τα ΕΡΤ (νομίζω οφείλεται σε πρόβλημα στο στικάκι αυτό...)

Το παράξενο είναι ότι ο δορυφορικός/combo δέκτης μου (VisioNet FCIS 7000 Combo) που κανονικά (στην Αθήνα) πιάνει μόνο τα MPEG2 (γιατί δεν υπήρχε MPEG4 όταν τον είχα πάρει) έπιανε και τα 8 κανάλια της DIGEA δηλαδή τα παραπάνω ΚΑΙ τα ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ Μακεδονία και ΑΛΦΑ. Τα έπιανε όμως σαν RADIO (!) και ακουγότανε κανονικά ο ήχος αλλά χωρίς εικόνα...!

Τι γίνεται ρε παιδιά;:111:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Λουτράκι - πόσα ψηφιακά κανάλια παίζουν εκεί;

Κανονικά έπρεπε να πιάσει και τα 8 της Digea + 4 της ΕΡΤ.
Εκανες καμμιά αναβάθμιση την τηλεόραση σου?

Τα κανάλια της ΕΡΤ είναι Mpeg2 και της Digea Mpeg4.
Oλοι οι δέκτες είναι DVB-T, όμως άλλα συμπιέζονται σε Mpeg4 άλλα σε Mpeg2 όσον αφορά την εικόνα, ενω ο ηχος είναι κοινός.
Εαν εκπεμπαν σε DVB-T2 (οταν θα οριστικοποιηθεί) τότε δεν θα τα επιανες καθόλου, όπως συμβαίνει και στα καναλια της δορυφορικής DVB-S, DVB-S2.

Το στικάκι δεν πιάνει Mpeg2? παράξενο μου φαίνεται...
Γιατι αυτο το στικάκι είναι για Mpeg2 , ενώ το LV5HD ειναι και για Mpeg4. Πάντως εχει βγεί ενα patch για Greek users που βελτιώνει την λήψη των DVB-T απο το επίσημο site.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702521&u=LIFEVIEW-LV5HD-NOT-ONLY-TV-USB-HYBRID-STICK

Reaction score
2.557
Για την Samsung: όχι δεν έχω κάνει καμμιά αναβάθμιση. (δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθόλου σαν μόνιτορ, μόνο σαν TV). Bρήκα αυτό για αναβάθμιση αλλά νομίζω δεν είναι αυτό που έννοείς. Ξέρεις ποιά είναι η αναβάθμιση και πώς γίνεται;

Για το στικάκι ίσως δεν έχω κάνει και σωστή εγκατάσταση (είδα αυτό εδώ το νήμα΄...)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

L

LLLEFTERIS

Guest

Εγω εδωσα σε εναν φιλο μια καρτα avermedia nanoexpress και μου ειπε πως στο Λουτρακι που εχει ξοχικο το εδιχνε ολα καμπανα και τα 7 της digea.

Reaction score
0

Καλημέρα σε όλους
Μια και είμαι κι εγω στο εξοχικό μου στο Λουτράκι να σας πω οτι εκτός απο τα 4 (γνωστά)ψηφιακά της ΕΡΤ πιάνω και τα 7+1 κανάλια της Digea(με άριστη εικόνα και ήχο).Η τηλεόραση είναι LG MPEG2 με CI slot και έχω χρησιμοποιήσει τη μοντούλα pocket NP4( της Neotion)για τη μετατροπή,χωρίς αναπροσανατολισμό της κεραίας.

L

LLLEFTERIS

Guest

Αφου δεν θελει να κοιταει και η κεραια στον πλανητη Αρη παλι καλα!:105:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος