Λύση για...

Reaction score
8
Αν θες και τη δικη μου γνωμη, εκτως απο το winamp που ειναι πια κλασικο,υπαρχουν και τα εξης τα οποια ειναι πολυ πολυ καλα προγραματουλια για τι λαπιτοπι σου.
1.Media Monkey v3.0
2.Magix Mp3 Maker v 5.0 (υπαρχουν και πιο νεες εκδοσεις,ομως κατα την γνωμη μου η 5.0 ειναι οτι το καλλιτερο)
Απο τα δυο μπορεις να προτιμησεις και τα δυο.Εχουν πολλες δυνατοτητες και αρκετα plugin.
Α....και το σπουδαιοτερο....Κυκλοφορουν αφθoνα με σφραγιδα clopyright.

Reaction score
0
Απάντηση: Λύση για...

Οσον αφορά τις στάθμες των κομματιών που βλέπω να αναφέρεστε...

Το normalize ΔΕΝ λύνει τα προβλήματα...

Το compressing σε συνδυασμό με το normalize μπορεί να μειώσει κάπως τα προβλήματα, καθότι τα κομμάτια στις τελικές τους μίξεις έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ επίπεδο compressing..

my 2cents

Reaction score
4

Εγώ το nomralize το χρησιμοποιώ από το cool edit και λειτουργεί μόνο για να αυξήσει την στάθμη.
Δεν κάνει το αντίθετο, δηλαδή να μειώσει. (Θα ήταν περιττό άλλωστε).

Reaction score
0

Οι "σύγχρονες" μίξεις είναι πολύ "πατημένες" (ειδικά σε ηλεκτρονικά, χιπ-χοπ κλπ. θέματα) σε αντιδιαστολή με μίξεις κλασσικής μουσικής όπου οι διακυμάνσεις των δυναμικών της ορχήστρας είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερες..

Παράδειγμα, εκει οπου η κλασσική ορχήστρα φτάνει στο peak της, εμείς με το normalize το φτάνουμε στο 0db... όταν , στο ΙΔΙΟ κομμάτι, υπάρχει ένα όμποε μόνο του και παίζει και σιγά στα πόσα -db θα είναι;;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός..

Reaction score
0

Δωσε μου ένα αρχειο normalized σε 0db, και με compressing να σου ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΩ την ΜΕΣΗ ένταση του κομματιού με peak ΠΑΛΙ 0db...

Reaction score
0

Δωσε moy ένα αρχειο normalized σε 0db, και με compressing να σου ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΩ την ΜΕΣΗ ένταση του κομματιού με peak ΠΑΛΙ 0db...
.

Reaction score
4

Έτσι είναι.
Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάς normalize σε όλο το κομμάτι και όχι μόνο στα χαμηλά του σημεία.
Αν το κάνεις "επι-μέρους" συμβαίνει αυτό που λες.

Reaction score
4

Δωσε μου ένα αρχειο normalized σε 0db, και με compressing να σου ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΩ την ΜΕΣΗ ένταση του κομματιού με peak ΠΑΛΙ 0db...
Ποιο πρόγραμμα δουλεύεις γιατί έχω να το ανανεώσω......χροοοοοόνια. :137:

Reaction score
0

Ενα που είναι πιο διαδεδομένο, είναι το T-Racks της IK Multimedia..

http://www.t-racks.com/

Eχει presets που σε γενικές γραμμές κανουν τη δουλειά τους....

Αλλα αυτό που κανει καλό mastering και ειναι το απολυτο εργαλειο ειναι το Ozone της iZotope..

http://www.izotope.com/products/audio/ozone/guides.html

Reaction score
8
Danaoyli moy

Οσες φορες προσπαθησα να κανω mastering με το ozon τοσες φορες με πουλησε το αφιλοτιμο και τα παντα μου βγαινανε περιεργα.
Αντιθετα οσα εχω κανει με το t-racks (φυσικα οχι preset) δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα και waves οσο δυνατα και αν ειναι (με οριο βεβαια) εχουν και διακρινονται τα peak τους.
Σε συγκριση με το τελευταιο album της Dion ,(το οποιο οπως αναφερεις και εσυ ολα ειναι πιεσμενα σαν τουβλα) ,ετσι κι αυτο ,με τα peak να ειναι εμφανη και οχι κουτσουρεμενα ,στο ιδιο στυλ τραγουδιων, ειμαι κατα τι πιο δυνατος.Αν θες να το διαπιστωσεις το INSPIRATION του Νικου Ιγνατιαδη ειναι ενα καλο δειγμα.

Με εκτιμηση
Β.Β

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Λύση για...

Danaoyli moy

Οσες φορες προσπαθησα να κανω mastering με το ozon τοσες φορες με πουλησε το αφιλοτιμο και τα παντα μου βγαινανε περιεργα.
Αντιθετα οσα εχω κανει με το t-racks (φυσικα οχι preset) δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα και waves οσο δυνατα και αν ειναι (με οριο βεβαια) εχουν και διακρινονται τα peak τους.
Σε συγκριση με το τελευταιο album της Dion ,(το οποιο οπως αναφερεις και εσυ ολα ειναι πιεσμενα σαν τουβλα) ,ετσι κι αυτο ,με τα peak να ειναι εμφανη και οχι κουτσουρεμενα ,στο ιδιο στυλ τραγουδιων, ειμαι κατα τι πιο δυνατος.Αν θες να το διαπιστωσεις το INSPIRATION του Νικου Ιγνατιαδη ειναι ενα καλο δειγμα.

Με εκτιμηση
Β.Β
Θελει αρκετό ψάξιμο.. το ξερω.... γι' αυτό μιλησα για τον δεινόσαυρο...με λιγοτερο ψαξιμο εχεις καλύτερο αποτέλεσμα... αρκει να μην εχει υποστεί dithering ΠΡΙΝ, το σημα....

...αληθεια, τι μανία είναι αυτή;;;;;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv