Λύση Dvb

Reaction score
0
Χαιρετώ τα μέλη και τους συντελεστές του AV! Ανακαλυψα πρόσφατα τον δικτυακό τόπο και...τρελάθηκα! Παρα το νεαρόν της ηλικίας μου είμαι τρελός με τα home cinema και ιδιαίτερα με τον ήχο!

Ας πάμε στο ψητό τώρα. Στο σαλόνι έχουμε τον dm7000 αλλα επειδή βαρέθηκα να με πρίζουν επειδή τον πειράζω συνέχεια θέλω να βλέπω sat tv στο δωμάτιό μου με τα ανάλογα κόλπα! Σκέφτομαι την λύση dvb κάρτας γιατι ο dm7020 πέφτει βαρύς για την τσέπη μου...φοιτητής είμαι ρε παιδιά! Θα με ενδιέφερε να μπορώ να χρησημοποιώ και original κάρτες(irdeto,via).

Skystar 2 + infinity programmer= Πρώτα απ'όλα σήμερα με τα plugins της ss2 τι κανάλια βλέπεις(hotbird+astra)? Όποιος έχει δουλέψει με την παραπάνω σύνθεση αντιμετώπισε προβλήματα στην παρακολούθηση των προγραμμάτων με original καρτα πχ NOVA? Ρωτάω επειδή άκουσα για κολλήματα και σπασίματα στην εικόνα.

LNB=Θα χρειαστώ ένα lnb 0,3 για να έχω αυτόνομο σήμα,έχετε να μου προτείνετε κάποιο (μαγαζι-τιμη που θα το βρω).

Υ.Γ: Δεν έβαλα το πραγματικό μου όνομα σαν user επειδή χρησημοποιώ το ίδιο για όλα τα forum και δεν το ξεχνάω,τα πραγματικά μου στοιχεία θα είναι στην διάθεση των admin/mods όποτε ζητηθούν 8)

Reaction score
6
Κατ'αρχήν καλωσόρισες στην παρέα μας....

Τώρα κατευθείαν στο ψητό....
Για κάρτα έχεις δύο επιλογές:

1) Την Skystar 2 .
Η πιο φτηνή λύση, χωρίς όμως CI interface, οπότε για original κάρτες θα χρειαστείς και ένα phoenix interface (πχ. το infinity usb phoenix, υπάρχουν όμως και πιο φτηνά...).
Με την κάρτα της NOVA θα σου δουλέψει άψογα, το ίδιο και με τις περισσότερες irdeto 2 κάρτες (εκτός από του Euro1080 - ξέρουμε ότι δεν δουλεύει με το MDIrdetoCam plugin 1.05, περιμένουμε να την δοκιμάσουμε και με την έκδοση 1.06 !!!) .
Με τις Viaccess κάρτες, τίποτα δεν είναι σίγουρο, μπορεί να παίξουν, αλλά μπορεί και όχι. Σίγουρα παίζουν επίσης οι κάρτες Seca 1&2 (με το PMCam plugin)...

2) Την Skystar 1CI (ή αλλιώς Twinhan VisionDTV-CI).
Αυτή έχει CI, το οποίο μπορεί να δεχθεί το 99% των cam που κυκλοφορούν, οπότε δεν έχεις πρόβλημα όποιο πακέτο και να επιλέξεις.... (θα χρειστείς βέβαια cam + κάρτα, οπότε το κόστος ανεβαίνει...)

Και οι δύο κάρτες dvb υποστηρίζονται από το progdvb, αλλά και από το DVBViewer 3.1, (το οποίο και σου συνιστώ να αγοράσεις - 15ευρώ έχει, αλλά τα αξίζει και με το παραπάνω), καθώς βέβαια και από τα "εκπαιδευτικά" plugin...
Τώρα το τι πακέτα θα μπορείς να δεις έτσι, κατέβασε ένα softcam.key από το www.dvbsoft.net (στο upload2 θα βρεις πολλά) , άνοιξε το με το Notepad και θα καταλάβεις....
Για Lnb 0.3 εγώ προτείνω το Invacom (θα το βρεις στα περισσότερα μαγαζιά του είδους) καθώς είναι το μόνο που συνοδεύεται από διαγράμματα απόδοσης του συγκεκριμένου κομματιού που παίρνεις, οπότε ξέρεις τι αγοράζεις....
Για να μοιραστείς το πιάτο με τον dm7000 και απλώς να κατεβάσεις δεύτερο καλώδιο, θα πρέπει να πάρεις Lnb με διπλή έξοδο (ένα καλώδιο θα στείλεις στον dm7000 και ένα στο pc)
Άντε με το καλό... :wink:

Reaction score
0
1) Την Skystar 2 .
Η πιο φτηνή λύση, χωρίς όμως CI interface, οπότε για original κάρτες θα χρειαστείς και ένα phoenix interface (πχ. το infinity usb phoenix, υπάρχουν όμως και πιο φτηνά...).
Με την κάρτα της NOVA θα σου δουλέψει άψογα, το ίδιο και με τις περισσότερες irdeto 2 κάρτες (εκτός από του Euro1080 - ξέρουμε ότι δεν δουλεύει με το MDIrdetoCam plugin 1.05, περιμένουμε να την δοκιμάσουμε και με την έκδοση 1.06 !!!) .
Με τις Viaccess κάρτες, τίποτα δεν είναι σίγουρο, μπορεί να παίξουν, αλλά μπορεί και όχι. Σίγουρα παίζουν επίσης οι κάρτες Seca 1&2 (με το PMCam plugin)...
Μάλλον αυτή θα πάρω,αφου διαβάζει καλά τις irdeto2 ας αποχωριστώ τις via.

2) Την Skystar 1CI (ή αλλιώς Twinhan VisionDTV-CI).
Αυτή έχει CI, το οποίο μπορεί να δεχθεί το 99% των cam που κυκλοφορούν, οπότε δεν έχεις πρόβλημα όποιο πακέτο και να επιλέξεις.... (θα χρειστείς βέβαια cam + κάρτα, οπότε το κόστος ανεβαίνει...)
Ένας αντιπρόσωπος στην Αθήνα μου είπε οτι είχε πολλές επιστροφές απο αυτή την κάρτα επειδή δεν στηρίζεται στο πετυχημένο chipset της ss2 και δεν την συνιστά!

Τώρα το τι πακέτα θα μπορείς να δεις έτσι, κατέβασε ένα softcam.key από το www.dvbsoft.net (στο upload2 θα βρεις πολλά) , άνοιξε το με το Notepad και θα καταλάβεις....
Απλα ρώτησα μήπως με τις dvb βλέπεις κάτι λιγότερο ή περισσότερο! Αλλα απότι βρήκα μια απο τα ίδια είναι ;)

Για Lnb 0.3 εγώ προτείνω το Invacom (θα το βρεις στα περισσότερα μαγαζιά του είδους) καθώς είναι το μόνο που συνοδεύεται από διαγράμματα απόδοσης του συγκεκριμένου κομματιού που παίρνεις, οπότε ξέρεις τι αγοράζεις....
:wink:
Και τα MTI είναι καλά αλλα δεν ξέρω κανένα μαγαζί να τα φέρνει. Μένω νότια προάστια και μόνο "χλιμιτζουρες" βλέπω να κυκλοφορούν.

Reaction score
6
κορυφαίο lnb 0.3 είναι και το sharp...;)
Ναι, το έχω ακούσει και εγώ αυτό , όμως το sharp πλασάρεται σαν 0.4db, παρόλα αυτά έχει επιδόσεις που ζηλεύουν πολλά 0.3 ....

Ένας αντιπρόσωπος στην Αθήνα μου είπε οτι είχε πολλές επιστροφές απο αυτή την κάρτα επειδή δεν στηρίζεται στο πετυχημένο chipset της ss2 και δεν την συνιστά!
Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο... Σίγουρα η skystar 2 έχει καλύτερο chipset, όμως απ'ότι ξέρω και η twinhan είναι αξιοπρεπέστατη ακόμα και σε hdtv !!!!

Πάντως εγώ αν δεν μου παίξει η κάρτα του Euro 1080 με την skystar 2 , θα πάρω και μια Skystar 1CI και irdeto cam (δηλ. περίπου 150-170 ευρώ θα μου φύγουνε πάλι.... :( )

Reaction score
0
Ξέρει κανένας αν δουλεύουν τα "καλουδια" της ss2 το ίδια καλά στην skystar 1 CI? Τα προγράμματα που κάνουν soft emu την υποστηρίζουν? Επειδη δεν θέλω να μπλέκω με infinity κλπ θα με βόλευε να έπαιρνα ένα reality cam και να ξεμπέρδευα!! Έχω ηδη 2 sharp lnb και δουλεύουν καλα(έτσι πιστεύω) αλλα μάλλον με βλέπω για twin της ΜΤΙ ή Invacom (πάνε τα λεφτουλάκια μου cam~60 + ss1ci=110 + twin lnb=60 ==230 :( )

Reaction score
6
Και βέβαια δουλεύουν όλα τα καλούδια....
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν δουλεύει το reality cam με το ci της skystar 1CI ! Αυτά είναι σύμφωνα με την Twinhan τα δοκιμασμένα cam:

Compatible CAMs (Conditional Access Module)

Irdeto 1.06
Seca 1.05
Viacess 1.0 V481/V483
AlphaCrypt 1.0
BataCrypt 1.0
Conax 4.0/4.00e
Cryptoworks 1.0/12011
Aston Crypt 1.03/1.05
Nagravision ALL

Δοκίμασέ το πρώτα, ή βεβαιώσου ότι παίζει πριν την αγορά....

Reaction score
5
Εννοείς ότι δεν έχει βγει ακόμα; Με ένα γρήγορο search που έκανα βρήκα αυτό http://joshyfun.peque.org/
Έχει το 1.06 κάτω κάτω.
Έχει δοκιμάσει κανείς την κάρτα του Euro1080 με αυτό το plugin? Ο μόνος σχεδόν λόγος που θέλω να πάρω SS2 είναι να βλέπω Euro1080...μου λέτε τώρα ότι δεν παίζει με SS2??
Έχω μπλέξει κάτι;;;
:?: :?

Reaction score
6
Την 1.06 την έχω και εγώ πολύ καιρό τώρα....
Την κάρτα του HD1 δεν έχω ακόμα...  :cry:

Δεν ξέρω κάποιον να έχει δοκιμάσει με την 1.06 έκδοση του MD IrdetoCam Plugin....

Πολύ πιθανόν πάντως να μην παίζει,  και η υποστήριξη στο Irdeto Plugin μάλλον έχει σταματήσει....

Οπότε αν θέλεις λύση που να παίζει σίγουρα, πάρε την Skystar 1ci, 1 irdeto cam, και την κάρτα του HD1...
8)

Reaction score
51
:oops: :oops: :oops:
Δεν καταλαβαίνω τίποτε :cry:

Οσες φορές και να προσπάθησα δεν καταλαβαίνω τίποτε :cry:

Το μόνο αντικείμενο που δεν ασχολήθηκα ακόμη :oops:

Και απ'οτι βλέπω :cry:.....

Reaction score
5
Συμφωνώ φίλε Γιώργο. Το πρόβλημα επίσης είναι ότι παίζει και πολύ πειρατία, και κανείς δεν μιλάει ανοικτά για τα δορυφορικά θέματα, όπως π.χ. για hifi ή projectors etc, γιατί φοβούνται.
Δηλαδή μαζί με τις πειρατικές διαδικασίες, παίρνει η μπάλα και την σημαντική πληροφορία και καλή εξήγηση.
Πάντως, από λίγη προσωπική εμπειρία που έχω, θα πρότεινα να αγοράσεις πρώτα κάποιο αρχικό εξοπλισμό, έστω και απλό, και μετά να ψάξεις για κάτι καλύτερο, αφού καταλάβεις τα βασικά. Εγώ τουλάχιστον αυτό σκοπεύω να κάνω, γιατί σε όποιο forum μπαίνω, όλοι φαίνεται να τα ξέρουν όλα και το μόνο που συζητάνε είναι ποιανού το π***, συγνώμη το CAM, είναι 'μεγαλύτερο'...συγνώμη *καλύτερο*...
Ακόμα και περιοδικά του χώρου που πήρα, τα ίδια λένε. Αν δεν ξέρεις τι είναι Disecq και CAM, δεν μπορείς να τα διαβάσεις...
Πάντως στο internet πιο εύκολα βρίσκεις κάποιο τρελό εξειδικευμένο software σπασμένο, παρά το πως θα ανοίξεις το τάδε μπουκέτο στον τάδε δορυφόρο...τι να πεις...

Reaction score
0
Ακη νομίζω οτι μας αδικείς! Τα δορυφορικά συστήματα έχουν τόση μεγάλη εξάπλωση τα τελευταία χρόνια λόγω των "δωρων" που γίνονται κατα καιρούς! Για να μάθεις τα βασικά είναι πολύ πιο εύκολο απ'οτι φαντάζεστε αλλα θέλει πολύ διάβασμα και ψάξιμο. Παράδειγμα δίνω το www.sdtv.gr οπου οτι και αν ρωτήσεις θα σε βοηθήσουν αμέσως! Ρίξε μια ματιά...

Reaction score
5
Ναι, και τις περισσότερες φορές παίρνεις κομπλεξαρισμένες απαντήσεις παράδειγμα "υπάρχει πάντως plugin που κάνει το τάδε, ο νοών νοήτω...", και άλλα συναφή...άσε, το έχω δει το έργο. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PLUGIN, ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ και ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΩ δεν λέει κανείς...(παράδειγμα)
Δηστυχώς δεν είμαι 13 χρονών για να μετράω ακόμα το π*** μου σε forums...

Πάντως αν μάθω κάτι από την όλη διαδικασία, θα το μοιραστώ με άλλους...

Τέλος rant...συγχύστηκα πρωί πρωί!:)

Reaction score
0
Γενικά για τα δορυφορικά συστήματα απο πιάτα μέχρι καλώδιο και πως φτιάχνεις,κάνεις,ράνεις το κάθε τι και που θα το βρεις τα παιδιά στο sdtv.gr θα σε βοηθήσουν και με το παραπάνω! Ότι κιαν χρειαστείς σίγουρα κάποιος θα ξέρει να σε βοηθήσει :D Όσον αφορά plugins που χρησημεύουν στο να "βλέπεις" παραπέρα δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν να σου απαντήσει και ο λόγος είναι πως είναι π α ρ α ν ο μ α! Έτσι έχει το πράγμα. Το κάθε forum ή έστω δικτυακός τόπος με αυτά τα θέματα συντηρείται αποκλειστικά απο ερασιτέχνες και κανεις δεν θέλει να βρει τον μπελά του.

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις αυτά που δεν λέει κανεις επίσημα pm me!
Φιλικά Πάνος

Reaction score
5
Ναι, και το να κοπιάρεις software είναι παράνομο, αλλά ξέρω μαγαζί στη Στουρνάρη (σε παράδρομο), που το κάνει 15+ χρόνια (και λίγα λέω). Και όλοι το ξέρουν και όλοι μιλάνε για αυτό.
Απλά στα δορυφορικά, είναι λίγοι αυτοί που ξέρουν, και το παίζουν ξερόλες για να συντηρούν το 'μύθο' τους.
Να μου πεις τι περιμένεις από άτομα που είναι με το τηλεκοντρόλ στο ένα χέρι 15 ώρες την ημέρα προσπαθώντας να βρούνε το τάδε περίεργο feed...Get a life? Λίγο είναι.
Εγώ την F1 και λίγο ΝΒΑ θέλω να βλέπω, με όχι περιγραφή από άσχετους, και έχω πήξει...

IΜΗΟ

(είπα rant τέλος, αλλά πάλι έγραψα...δεν γράφω άλλο, αρκετά τα negative vibes!:))

To sdtv.gr θα το (ξανα)δοκιμάσω πάντως, μιας και επιμένεις :wink:
Και θα σου γράψω pm, μιας και προσφέρθηκες :lol:

Reaction score
7
Κι εγώ δεν έχω πολύ καιρό που ασχολούμαι με τα δορυφορικά στο PC και έριξα πολύ ερευνα σε σχετικά ελληνικά fora.
Το insomnia.gr σε αυτό link - http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=74189&page=1&pp=15 - φιλοξενεί το πληρέστερο και γρηγορότερο σε ανταπόκριση ελληνικό thread για δορυφορική στο PC, πολύ καλύτερο και προθυμότερο να σε βοηθήσει από κάποια άλλα, αυστηρώς δορυφορικά fora.

Reaction score
0
Διάβασα το topic και μου φαίνονται όλα γνωστά οπότε δεν μπορώ να καταλάβω κατα πόσο είναι επεξηγηματικό για έναν νέο στον χώρο! Σίγουρα οι χρήστες υπολογιστών με σύγχρονα μηχανήματα θα προτιμίσουν την skystar2 και αργότερα έναν programmer για να μην έχουν ανάγκη κανέναν!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_