ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

αυτο ειναι ενα τοφοδοτικο για ενα κυκλωμα που κατασκευασα για ενα buffer με τις 12ΑΥ7 ... με την βοηθεια του Κωστα Καρασαβιδη μια και εγω δεν εχω ιδεα αλλα και γενικα δεν θελω να ασχολουμαι με λυχνιες τελικα εμεινε ετσι οπως ειναι μαζι με το buffer μια και δεν μου αρεσε ο ηχος του καθολου αλλα απο την αλλη ειναι πιθανον να μην ξερω εγω να δουλεψω σωστα.

sakis

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

Αντι του παραπανω κατσκευασα ενα απλο συμβατικο buffer βασισμενο σε ενα 5532 ( ναι μου αρεσουν τα 5532 ) αλλα απο συγκεκριμενο κατασκευαστη μια και βρηκα πολλες διαφορες απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη .

Το βρηκα ευχαριστο ηπιο δυναμικο και με σχετικα καλη ικανοτητα οδηγησης πλην ομως ολα αυτα ηταν μια απλη εντυπωση διοτι μολις εφτιαξα το Β1 του nelson pass απλα εχασα το φως μου και πεταξα ολα τα 5532 που ειχα αμεσως ( και ηταν και του καλου κατασκευαστη :103:)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

αυτη ειναι η κατασκευη του ενισχυτη brother of quasi οπως εχει παρουσιαστει στο www.diyaudio.com εδω και το σχετικο λινκ http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/88258-brother-quasi.html

ο Quasi ειναι ελληνοπουλο απο το μακρυνο down under ζει και εργαζεται εκει ...εχει σχεδιασει και μερικα αλλα μηχανακια και μερικα φετ ...τα οποια σε γενικες γραμμες πανε πολυ καλα και το σταδιο εισοδου τους ειναι αξαιρετικο ( πολλα στοιχεια απο ΥΑΜΑΗΑ μεσα )

Το κακο ειναι οτι ειναι Quasi δλδ φτιαγμενα με ΝΡΝ τρανσιστορς και αυτο μπορει να ειναι και μειονεκτημα σε μεγαλη ισχυ ...ενα απο ολα ειναι οτι σιγουρα δεν μπορεις να του ενσωματωσεις vi limmiter το οποιο θεωρω απαραιτητο σε μηχανηματα πανω απο 100-120 βαττ

Ο Quasi κατα κοσμον κωστας παπαεμμανουηλ ειναι ενα εξαιρετο παιδι πνιγμενος απο δουεια οπως ολοι μας αλλα σε καποια φαση παντα θα βρει χρονο για τους diyer και ειναι παντα ευγενικος και προθυμος να βοηθησει

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

εδω ειναι μια ολοκληρωμενη κατασκευη με τις πλακετες του Quasi μεσα σε ενα σασσι απο τελικο limmit απο το makro που φυσικα εγινε καρβουνο οπως μαλλον οι περισσοτεροι limmit που πουληθηκαν

Το παραξενο ηταν οτι απο σχεδιαση οι limmit ειναι κορυφαιοι αλλα οι ποιοτητα κατασκευης και καποια απο τα υλικα ειναι οτι χειροτερο υπηρξε ποτε στην αγορα κατα την γνωμη μου

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

αυτος ειναι ενας κλωνος του κατα καποιους θρυλικου hill chameleon ειναι ενα παρα πολυ εξυπνο και πολυ απλο κυκλωμα το οποιο αν καποιος εχει ορεξη αξιζει πραγματικα για συζητηση μια και υπηρξε ο προδορομος για την σχεδιαση των QSC σειρας RMX

Ειναι μηχανημα CFP sziklai εχει μονο ενα 5532 στην εσοδο και δουλευει με μια φιλοσοφια που λεγεται ταξη ΑΒ+Β παρεχει πολυ μεγαλη ισχυ 200-500 βαττ βαθμο αποδοσης ανω του 60% καλυτερα απο την ταξη ΑΒ, εξαιρετικη ανεκτικοτητα σε παραξενα φορτια αλλα η ποιοτητα που βγαζει ειναι σχετικα χαμηλη .... ακριβως δηλαδη οπως και οι QSC σειρας RMX αλλα και οι Behringer σειρας ΕΡ

Αξιοσημιωτο ειναι οτι παρολο οτι η σχεδιαση ειναι πολυ πρωτοποριακη για την εποχη της ( παρα πολλα χρονια πριν ) μαλλον ο σχεδιαστης δεν ειχε καμμια επαφη με την μοναδα παραγωγης και ετσι οι HILL CHAMELEON εγιναν πολυ κακα μηχανηματα και ασταθεις ...

Η συγκεριμεnη πλακετα ενω περασε ολα τα τεστ μετρησεων ακομα δεν εχει βγει στο δρομο να δειξει την αξια της ....in time
το "πλακετακι " κατεβαζει χαλαρα 250W @ 8 R

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

αυτο το project ειναι ο ZCA/ Mark Houston .... επι το ελληνικοτερον Zero Components Amplifier ... απλα ειναι το απλουστερο μηχανακι ηχου που μπορει κανεις να φανταστει

Η κρητικη σε ακουσματα απο εναν ανθρωπο σαν και μενα που ειναι φανατικος της ταξης ΑΒ δεν θα ειναι δικαιη ....

Παιζει απλα υπεροχα τα μεσαια του ειναι κατι το απιστευτο ...τα μπασσα του ειναι κατι το μοναδικο ..... γλυκα ...γεματα ....στακατα ... τα δε πριμα φωτεινα και πεντακαθαρα με τρελλη λεπτομερεια .....

Ομως για να τα ακνει ολα αυτα θελει περιπου να αταναλωνεις 200-300 βαττ ρευμα για να παρεις στην εξοδο οριακα 2Χ4,5 βαττ που σημαινει οτι αν δεν εχεις ηχεια τυπου 90db και πανω δεν υπαρχει πριπτωση να ακουσεις μουσικη απο αυτο ....

Τελος ειναι εξαιρετικα απατητικο απο τον προενισχυτη για να κανει ολα τα παραπανω .

Λεπτομερης παρουσιαση και στο http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/142873-zca-5-watt-mosfet-amp.html αλλα υπαρχουν και αλλα σχετικα ποστ

ο ενισχυτης εμεινε μαζι μου μονο μερικες μερες ... δεν μου εφτανε ουτε για τσιφ η ισχυς του ( sorry Mark )

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

Αυτο ειναι ενα passive selector που κατασκευαζω το οποιο εκτος απο το μοναδικο design ( λυπαμαι αλλα ειναι ΣΚ και εχω ξεμεινει απο χαπια μετριοφροσυνης ) εχει απλα ενα alps blue μεσα αλλα και selector οποιος δουλευει με ρελαι .... 6 παρακαλω στο συνολο το οποιον σημαινει οτι ειναι ξεχωριστο ρελαι ανα καναλι και ανα πηγη ...

Φυσικα τα ρελαι ειναι συνδεσμολγημενα ως shunt με αποτελεσμα το passive να ειναι ultra quiet ακομα και με ολες τις πηγες ενεργες σε καθε πορτα του ...

σαν passive φυσικα εχει το μειονεκτημα οτι "τσιμπαει" τα δυναμικα του ενισχυτη αλλα απο την αλλη με τον ενισχυτη που το παιζω εγω δεν εχει πολυ σημασια

Τελος στα κοντινα σχεδια ειναι μια kατασκευη σε καινουργιο ακομα πιο design σασσι το ιδιο selector το οποιο πηγε παρα πολυ καλα αλλα οχι πλεον passive ...προθεση ειναι να γινει τερι με το Β1 του Nelson Pass

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

ολα τα παραπανω ειναι μια δικια μου σχεδιαση την οποια εκανα καρατωντας στοιχεια και βοηθεια απο τρεις ενισχυτες ....που σημαινει οτι πηρα το πρωτο σταδιο απο τον quasi και την εξοδο απο τον lynx by jan Dupont δουλεψα με μοντερνα τρανσιστορ και προσθεσα dual slope vi limmiter για την ωρα υπαρχουν εκδοσεις απο 200-500 βαττ εχουν περασει καλα παρα πολλα απο τα τεστ αλλα ακομα κανενας δεν εχει βγει στο δρομο για σπασιματα ...

εαν υπαρχει ενδιαφερον για συζητηση πανω σε αυτο ειμαι στην διαθεση σας

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586

Για αποψε σταματαω καπου εδω ..με τον αγαπημενο μου ενισχυτη ολων των εποχων ( μεχρι σημερα φυσικα ... στα audia δεν σταματαμε ποτε ) οι φωτο ειναι υλοποιησεις του ιδιου κυκλωματος αλλα σε διαφορετικες πλακετες

Υπαρχει λεπτομερεστατη περιγραφη για το αρχικο κυκλωμα και τις μικρες αλλαγες που εγιναν οι οποιες τελειοποιησαν ενα απλο κυκλωμα το οποιο ηταν απλο και καλο για τον στοχο και την ταξη του ...http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/164756-p3a-comparsion-table-long.html

το παραδοξο ηταν οτι με λιγες μικρες αλλαγες ενα εξαιρετικα απλο κυκλωμα ομορφα στημενο και με προσοχη στα υλικα ( αλλα τιποτα εξωτικο ) πατησε μηχανηματα που αξιζαν πραγματικα παραπολλα χρηματα ...

Συντομα και για αυτο ετοιμαζω Aναλογο design sassi και πιστευω οτι περιπου μετα τα Φωτα θα μπορω να διαθεσω και καποια κομματια σε συφορουμιτες για ακροαση

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
1.789
Απάντηση: ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

το buffer το εχεις εντελως οπως δινει το σχεδιο ο Νελσον Πας η το εχεις κανει με την βελτιωση του Σαλας [χωρις πυκνωτες] ;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
πολυ καλη παρατηρηση ... η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω δοκιμασει επισης η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει απο πολλους οτι πραγματικα σκοτωνει ...

απο την αλλη μερια πιστευω αρκετα στη λεπτομερεια που σημαινει οτι προσπαθω να διατηρω μια απλοτητα στη δουλεια μου αλλα συναμα και μια ποιοτητα .... Η ποιοτητα ειναι μια λεξη σχετικη ...Κατα την δικη μου αποψη πρπει να παραμενει στα ορια του προσιτου απο πλευρας κοστους

Δεν θα δισταζα να καταναλωσω 2Χ500W για να ακουσω 2χ15 αν πιστευα οτι αυτο που ακουω ειναι μαγευτικο ... αλλα μαλλον δεν ειναι και ασε που εχει και χουγια ...

δεν θα δισταζα να πληρωσω 10 ευρω το κομματι τα 2sa1302 -3281 αν ηταν αυθεντικα περα για περα ,,,, και παει λεγωντας ...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αν και δεν γνωρίζω πολλά από ηλεκτρονικά, μου αρέσει πολύ ο ενθουσιασμός σου! Μπράβο για την όρεξη!

Reaction score
1.789

το buffer το εχεις εντελως οπως δινει το σχεδιο ο Νελσον Πας η το εχεις κανει με την βελτιωση του Σαλας [χωρις πυκνωτες] ;
παντως εχω ακουσει οτι σκοτωνει !!!!!! αξιζει μια δοκιμη. Μακαρι να ειχα τον χρονο [οπως ειχα παλαιοτερα] να ειμαι συνεχεια στο εργαστηριο.

Μπραβο παντως για οτι κανεις και να εισαι παντα [μαχημος]!!

Reaction score
4

μπραβο για το μερακι σου Vintage_service

μακαρι να ειχα και εγω τις γνωσεις να ασχοληθω με τετοιες κατασκευες

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ωραίος Σάκη!
Έχω 2 πλακέτες Salas B1 (για balanced setup) αλλά ακόμα δεν έχω ευκαιρίσει να τις φτιάξω.

Reaction score
1.789

Kωστα αμα το φτιαξεις του Σαλας γραψε εωτυπωσεις! Παντως εχω διαβασει οτι σκοτωνει!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εννοείται θα γράψω. Τα σχόλια είναι πολύ θετικά, ειδικά για την έκδοση του Salas.
Πολλοί μάλιστα το συνδυάζουν με lightspeed attenuators.

Θα φτιάξω κι έναν balanced JISBOS προ, χωρίς να είμαι σίγουρος ποιόν από τους δύο θα κρατήσω τελικά (ο άλλος θα πάει για head-amp).

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
μου αρεσει που μπριζωνομαστε για ακομα καλυτερα μηχανακια ... απλα αν σε ενα κατασκευσμα βαλεις B1 /salas/ light speed το βλεπω να ξεπερναει το 1500 σαν τελειωμενο μηχανακι κομπλε με σασσι τροφοδοτικα κλπ

Αναρωτιεμαι ποσοι απο εμας αρχικα μπορουν να εκτιμησουν μια τετοια δουλεια ( το να την αγορασουν ως μηχανημα παραγωγης το θεωρω μαλλον μη εφικτο ) αλλα απο την αλλη ποτε δεν ξερεις ,,,

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.433
Members
38.696
Νεότερο μέλος
NikosTs