ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
μια ακομα κατασκευη που εγινε για εναν φιλο και πελατη μια απλη RIAA βασισμενη στο γνωστο 5532 το οποιο ειναι ενα αξιπρεπες ολοκληρωμενο που ογηγει ευκολα πολλα πραγματα χωρις να δημιουργει ιδιαιτερα προβληματα .

Η προσεγγιση μου παντα ειναι να βγαλω τα καλυτερα δυνατα αποτελεσματα δεδομενης μιας λογικης τιμης που μπορει ενας πελατης.

Θεωρω οτι οταν το ηχοσυστημα σου ειναι ηχεια home theater της ΥΑΜΑΗΑ και ο ενισχυτης σου ενα 5+1 καποιας αντιστοιχης εταιριας δεν εχει νοημα να πληρωσεις εναν προενισχυτη που κοστιζει 1500 ευρα

Το σχηματικο ειναι διαθεσιμο για οποιον το επιθυμει και απο το αρχικο κυκλωμα εχουν γινει παρα πολλυ μικρες αλλαγες για να "παντρεψει" οσο γινεται καλυτερα με την κεφαλη του πελατη
σε οτι αφορα το gain και την αποκριση RIAA .

το κουτι ειναι χωρισμενο σε δυο τμηματα το ενα ειναι η τροφοδοσια και το αλλο ο προενσχυτης ...το τροφοδοτικο ειναι C-R-C φουλ σταθεροποιημενο και φιλτραρισμενο οσοσ γινεται καλυτερα ...

του κουτακι η πλακετα το τροφοδοτικο ολα χειροποιητα

enjoy βρε !!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
B1 buffer

ειμαι ενας κλασσικος τυπος ταξης ΑΒ οτι εχω ακουσει μεχρι σημερα σε ταξη Α δεν με εχει εξιταρει τοσο οσο ενα σωστα φτιαγμενο μηχανημα ταξης ΑΒ ... Ο NELSON PASS λοιπον θα επρεπε να ειναι ο χειροτερος εχθρος μου :103::114:.... πραγματι για οσα μηχανηματα ΑΒ εχει κανει τον θεωρω απιαστο ...απλα αυτα που εχει κανει σε ταξη Α μου ειναι αδιαφορα ( ασε που δεν μου αρεσουν και τα μοσφετ αλλα τσπ )

οταν αρχισα να ακουω με ενα απλο passive ανακαλυψα τα προβληματα που μπορει να δημιουργησει το παντρεμα ενος ενισχυτη με μια πηγη και ειδικοτερα οταν ο ενισχυτης εχει σχετικα χαμηλη αντισταση εισοδου τυπου 47Κ και κατω ... σε μηχανηματα τα οποια εχουν 47Κ και πανω και ειδικοτερα στα 100Κ τα πραγματα ειναι αρκετα πιο ευκολα και επειδη ο ενισχυτης που κατασκευαζω ειχει χαμηλη αντισταση εισοδου κατασκευασα το Β1 για να δω πως θα παει ....

εμεινα αφωνος απο την καθαροτητα του το νευρο και την ικανοτητα οδηγησης που εδωσε στο συστημα μου ....πραγματικα πιστευω οτι μεχρι σημερα δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο στη ζωη μου ......ποτε ...

Υποψιν οτι αυτο ειναι ενα σχετικα demo board δεν εχει φτιαχτει με τα καλυτεροτερα υλικα και ομως σκοτωνει ....

Reaction score
30.479
Απάντηση: Re: ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

πολυ καλη παρατηρηση ... η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω δοκιμασει επισης η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει απο πολλους οτι πραγματικα σκοτωνει ...

απο την αλλη μερια πιστευω αρκετα στη λεπτομερεια που σημαινει οτι προσπαθω να διατηρω μια απλοτητα στη δουλεια μου αλλα συναμα και μια ποιοτητα .... Η ποιοτητα ειναι μια λεξη σχετικη ...Κατα την δικη μου αποψη πρπει να παραμενει στα ορια του προσιτου απο πλευρας κοστους

Δεν θα δισταζα να καταναλωσω 2Χ500W για να ακουσω 2χ15 αν πιστευα οτι αυτο που ακουω ειναι μαγευτικο ... αλλα μαλλον δεν ειναι και ασε που εχει και χουγια ...

δεν θα δισταζα να πληρωσω 10 ευρω το κομματι τα 2sa1302 -3281 αν ηταν αυθεντικα περα για περα ,,,, και παει λεγωντας ...

sORRY κιόλας εταιροχρονισμένο το ποστ μου , αλλά παίζει να είσαι μέσα στους 10 που ξέρουν τι σημαίνουν τα 1302, 3281 της toshiba , αν φυσικά μιλάμε , όπως είπες για original και οχι μαιμουδες.
Αχ φίλε , βιώνουμε χαλεπούς καιρούς.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
2SA1302 - 2SC3281 εω στα χερια μου ακομα 100 ζευγαρια τα αγορασα σφραγισμενα στα κουτια τους απο μια ετιρια που ειχε κανει την παραγγελια απο την μαμα το 1994 φυσικα δεν ηξερε κανενας την σημερινη τους αξια ( τα οποια φυσικα ειναι και ιδιο batch που σημαινει οτι ειναι καιμματσαρισμενα σε καποιο ποσοστο )

Προθεση μου ειναι να τα χρησιμοποιησω ολα σε δικους μου ενισχυτες μονο που δεν ειμαι σιγουρος οτι θα προλαβω να κατασκευασω αλλους 20 ενισχυτες για προσωπικη χρηση και μονο σε αυτη την ζωη ...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
μια ακομα κατασκευη ...διαβαστε σχετικο αρθρο ... αν καποιος θελει λεπτομερειες για τις επιδοσεις , σχεδιο , και γενικοτερες προδιαγραφες ειμαι στη διαθεση σας

χρονια πολλα sakis
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1240742#post1240742

Reaction score
30.479
Απάντηση: Re: ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

2SA1302 - 2SC3281 εω στα χερια μου ακομα 100 ζευγαρια τα αγορασα σφραγισμενα στα κουτια τους απο μια ετιρια που ειχε κανει την παραγγελια απο την μαμα το 1994 φυσικα δεν ηξερε κανενας την σημερινη τους αξια ( τα οποια φυσικα ειναι και ιδιο batch που σημαινει οτι ειναι καιμματσαρισμενα σε καποιο ποσοστο )

Προθεση μου ειναι να τα χρησιμοποιησω ολα σε δικους μου ενισχυτες μονο που δεν ειμαι σιγουρος οτι θα προλαβω να κατασκευασω αλλους 20 ενισχυτες για προσωπικη χρηση και μονο σε αυτη την ζωη ...

Αν θελήσω μερικά ζεύγη , θα μπορέσεις να μου δώσεις?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ DOZ

Αυτη ειναι μια diy κατασκευη του προενισχυτη DOZ η αλλιως death of zen revision Α

--- ποτενσιομετρο ALPS BLUE 50 k
--- ολα τα τρανσιστορ ματσαρισμενα
--- αντιστασεις carbon ( δεν ξερω γιατι το εκανα αυτο )
--- σαφνερ στην τροφοδοσια
--- 132,000 mfd συνολικη χωρητικοτητα 6 πυκνωτες 22,000 ο καθενας
--- πολυστροφα τριμερακια τελικο οφσετ 12 mv / 13mv
--- αποκριση 100,000 κηζ τετραγωνο χαλαρα
--- αποκριση 200,000 κηζ ημιτονο
--- σταθεροποιημενη τροφοδοσια 15+15 βολτ

ο λογος που κατασκευαστηκε ηταν για να συγκριθει με το Β1 του Nelson Pass ( την απλη εκδοση ) οπου μαλλον το B1 πρεπει να ειναι κατα τι λιγο καλυτερο αλλα δεν εχει καθολου gain το αναθεματισμενο ...

Απο πλευρας ακροασεων το doz ειναι πεντακαθαρο δεν εχει κανενα απολυτως θεμα ειναι εξαιρετικα γλυκο και μουσικο ...θα ελεγα ομως οτι δεν το ιδιο ακριβες με το Β1 ....

Με το ποτενσιομετρο στην αρχικα τα δυναμικα σε χαμηλες σταθμες ειναι μοναδικα θα ελεγα και πολυ γεματα αλλα η αισθηση ειναι οτι δεν ειναι τοσο αληθινο οσο το Β1

enjoy some foto

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
αυτο ειναι και το Revision 1 που εφτιαξα και ειχαμε την χαρα να το ακουσουμε και να το τεσταρουμε στο σπιτι του Δημοκηδη το οποιο εδειξε χαρακτηρα ...εχει μερικα καλουδια παραπανω απο το αρχικο αλλα και πιο συμμαζεμενη κατασκευη .

Στο κενο .... στο πλαι της πλακετας θα φιλοξενηθει ο επιλογεας εισοδων που θα εινβαι το γνωστο passive shunt που βρισκω πιο καθαρο απο οτι εχω ακουσει μεχρι σημερις και ενα ποτενσιομετρο alps

enjoy some foto

Reaction score
7
Απάντηση: ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Καλησπερα

Βλεπω σε μια φωτο πως υπαρχει ενα cd player technics sl-pg490.
Επειδη ειμαι κατοχος θα προτεινες καμια βελτιωση?

Βρηκα τυχαια στο net πως η atoll αλλαξε την τροφοδοσια και το αναλογικο σταδιο εξοδου και το χρεωνει πανω απο 1000 euro (Info)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
Re: Απάντηση: ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

το συγκεκριμενο cd player ειναι δικο μου δεν ειναι πελατου και κανα τις παρακατω αλλαγες στο αναλογικο κομματι με πολυ θεαματικες βελτιωσεις .... Φυσικα αξιζει να γινουν γιατι υπαρχει κεφαλη για αυτο το player και θα υπαρχει και στο μελλον..

---αυξηση χωρητικοτητας στο τροφοδοτικο
---προσθηκη bypass + decoupling σε καποια σημεια
--- βελτιωση στο τροφοδοτικο στο αναλογικο τμημα
--- τοποθετηση ΙΙΙ βυσμα τροφοδοσιας
--- τοποθετηση ΕΜΙ filter στην πλευρα του 230
--- αντικατασταση το op amp με τον 5532 ( φιλιπς )
--- πληρης αντικατασταση κυκλωματος mute με ρελαι
--- βελτιωση στο Φιλτρο εξοδου ..

αυτα εκαναν το player να ανασανει η εικονα και η ποιοτητα του ηχου ανεβηκε αισθητα και αν σκεφτει κανεις οτι ολα τα παραπανω δεν κοστιζουν και τιποτα εξωπραγματικο αξιζει να το κανεις

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.797
Σάκη, βάλε και καμιά φωτό από το φίλτρο-πολύμπριζο και τα καλώδια που μου έφτιαξες. Έχεις?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.586
ο φιλος Δημοκηδης ....

Δεν σου λεω .... Παρε τον Ανδρεα να σου πει ... η το Γιαννη

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος ( με διαθεση για πειραγμα :105::105::105:)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.555
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος