ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Reaction score
1
Ποστάρω το θέμα σε αυτή την κατηγορία επειδή είναι σχετικό με γνώστες των ηλεκτρονικών (και όχι μόνο).
Πριν από 10 ημέρες περίπου μεσολάβησα στην αγορά από το ebay για λογαριασμό του κουμπάρου μου ενός A/V ενισχυτή και πιο συγκεκριμένα,ενός DENON A1D.
Η τιμή που έκλεισε η δημοπρασία ήταν 760 ευρώ.
Τον ενισχυτή μετέφερε στο πίσω κάθισμα ενός VW TOUAREG φίλος μου που από σύμπτωση βρισκόταν εκείνο το διάστημα στην Γερμανία.
Μόλις τον παρέλαβα,τον άφησα στο ρεύμα για περίπου 2 ώρες,χωρίς να του έχω συνδέσει κάτι άλλο (ηχεία κλπ).
Την επόμενη μέρα τον παρέλαβε ο κουμπάρος μου και μετα από 3 ώρες περίπου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο ενισχυτής είναι ελλατωματικός,αφού,συνδέοντάς τον με ένα ζευγάρι ηχείων B&W (με καμμένο twiter) και ένα dvd,έπαιξε για 10 λεπτά και στη συνέχεια έκλεισε μπαίνοντας σε θέση standby.Από εκείνη την στιγμή και μετα,ο ενισχυτής,ανοίγοντάς τον,έβγαζε μήνυμα στο display του "DIGITAL AMPLIFIER" και ξαναέκλεινε.

Θα ήθελα την βοήθειά σας κυρίως για τον τρόπο που μπορεί να δημιουργήθηκε αυτή η βλάβη,επειδή αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο ένοχος για την αγορά του αυτή-ας πρόσεχα-και ο Γερμανός πωλητής σε συνεχή mail του,αρνείται κατηγορηματικά ότι μου πούλησε ελλατωματικό ενισχυτή.
Υπάρχει περίπτωση να κάηκε εξ΄αιτίας του καμμένου twiter?
Και αν όχι,και έχοντας αποκλείσει πιθανό βραχυκύκλωμα από επαφή των καλωδίων των ηχείων-μου είπε ότι τα σύνδεσε με μπόρνες-υπάρχει κάτι άλλο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αφού ξεσυνδέσεις το ηχείο με το καμένο tweeter από τον ενισχυτή (ξεσύνδεσε τα καλώδια από τον ενισχυτή όχι από τα ηχεία), βγάλτον και από την πρίζα. Μετά με το ένα ηχείο μόνο συνδεδεμένο (το καλό) ξαναβάλτον στην πρίζα.

Πες μας αν παίζει το καλό ηχείο :wink:

Reaction score
1
Νίκο,παρουσιάζει τα συμπτώματα που προανέφερα και χωρίς καθόλου ηχεία πάνω του.
Κανένα αποτέλεσμα δεν είχε επίσης και το hard reset :( :( :(

Reaction score
7
Αν το tweeter ηταν καμμενο δε νομιζω να φταιει αυτο. Αν ηταν βραχυκυκλωμενο (ή αρπαγμενο με χαμηλη αντισταση) μπορει να οφειλεται σ αυτο, με την προϋποθεση οτι δεν ενεργοποιηθηκαν οι προστασιες, πραγμα απιθανο, αλλα βεβαια "αβυσσος η ψυχη των ηλεκτρονικων" (και ειδικα των ψηφιακων).

Λογικα στις οδηγιες χρησης θα πρεπει να αναφερει τι σημαινει το μηνυμα στην οθονη του (αν και μαλλον ειναι μηνυμα απο το self test του, που θα σου λεει στις οδηγιες "contact service").

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Σωκράτη, το reset δεν εξυπακούεται ότι θα δώσει στα ηχεία ακουστή στάθμη. Προτείνω το εξής: ανάβοντας τον ενισχυτή, προσπαθήστε να ακούσετε εάν ανοίγουν τα ρελέ προστασίας, που μάλλον θα υπάρχουν. Συνήθως είναι ακουστά με ένα διακριτικό ή λιγότερο διακριτικό κλικ. Πέραν αυτού, το πλήρες μενού ρύθμισης του ενισχυτή είναι onscreen, οπότε συνδέστε τον με κάποια τηλεόραση, ώστε να τον ρυθμίσετε κατάλληλα. Εάν εξακολουθεί να μην παίζει, δοκιμάστε τον ως προενισχυτή και ως τελικό ενισχυτή, χρησιμοποιώντας τις σχετικές εισόδους και εξόδους, μήπως και απομονώσετε το τμήμα που τυχόν έχει βλάβη. Πάντως, χωρίς onscreen πλοήγηση μάλλον δεν θα καταφέρετε και πολλά πράγματα. Τέλος πάντων, και χαλασμένος να είναι, επισκευάζεται. Μη το παίρνεις και κατάκαρδα. Σκέψου να τον είχες πείσει να αγοράσει Ferrari με χαλασμένο αναπτήρα… Ρόμπα! Σκέτη ρόμπα…

Reaction score
3.492
Ο ενισχυτής μπορεί να είχε το πρόβλημα από πριν.  Ο Γερμανός πωλητής άλλαξε μία ή δύο ασφάλειες όταν τις είδε με το μάτι ότι ήταν καμμένες και κατόπιν στον έστειλε χωρίς καν να μπει στον κόπο να τον ανάψει ή να τον ακούσει.

Επικοινώνησε μαζί του με e-mail και πες του οτι ο ενισχυτής was dead on arrival.    Αν αυτός επιμένει να είναι αρνητικός πες του ότι θα του δώσεις αρνητικό feedback.  Θα φοβηθεί και θα σου πεί να τον στείλεις πίσω για επισκευή ή θα σου επιστρέψει κάποια χρήματα για την επισκευή του στην αντιπροσωπεία της Denon στην Ελλάδα.

Reaction score
1
Κώστα,
από την στιγμή που θα τον ανοίξω,μετά από 10-15 δευτερόλεπτα πηγαίνει σε θέση standby είτε έχει ηχεία έιτε όχι και έτσι δεν μου αφήνει περιθώρια για δοκιμές και ρυθμίσεις μέσα από το On screen display του.

g.kar ,
έχουμε ανταλλάξει πάρα πολλά mail's με τον Γερμανό και σε κανένα από αυτά δεν παραδέχεται ότι ο ενισχυτής είχε κάποιο πρόβλημα και μάλιστα μου γράφει ότι με κανέναν τρόπο δεν θα ρίσκαρε να χαλάσει το feedback του στο ebay πουλώντας μου χαλασμένο ενισχυτή.

Reaction score
3.492
Σωκράτη όλοι τους έτσι λένε. Ειδικά αν πρόκειται για επαγγελματίες εμπόρους που αγοράζουν από δεύτερο - τρίτο χέρι και κατόπιν μεταπωλούν.

Γιατί δεν τον πας στην αντιπροσωπεία για επισκευή ? Δεν σε καταλαβαίνω.

Reaction score
1
Αυτό θα κάνω,απλά προσπάθησα μη τυχόν μπορέσω να μάθω τι μπορεί να έχει γίνει γιατί αισθάνομαι ότι φταίω εγώ για την παραγγελία.
Ας πρόσεχα!!!

Reaction score
3.492
Και βέβαια φτες εσύ. Το έχω πάθει και εγώ αρκετές φορές στη ζωή μου. Ενώ πας να κάνεις το καλό, κάτι συμβαίνει και στο τέλος βρίσκεις και τον μπελά σου από πάνω.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Aσε τι λεει ο Γερμανος,εσυ οφειλεις να τον ...σκισεις.Αρνητικη αξιολογηση και να περιγραψεις αναλυτικα το περιστατικο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis