ΜΟΝΙΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...

Οι αγώνες που όλοι ζήσαμε ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικοί. Και αυτό πιοστεύει πλέον όλος ο κόσμος. Οι Έλληνες τα έδωσαν όλα και πέτυχαν.
Η μόνιμη τέλεση όμως των αγώνων εδώ είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.
Σίγουρα οι ολυμπιακοί αγώνες είναι Ελληνική εφεύρεση. Θα ήταν άδικο όμως για άλλες χώρες με τεράστια προσφορά στον χώρο του αθλητισμού να μην μπορούν να διοργανώσουν το υπέρτατο event. Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να γίνει είναι με την ευκαιρία των αγώνων που πέρασαν να αναδειχθεί περισσότερο η Ελλάδα ως το λίκνο του ολυμπισμού και βασικός πρεσβευτής του ολυμπιακού πνεύματος. Με άλλα λόγια ισχυρότερη παρουσία στην ΔΟΕ και στις λήψεις αποφάσεων αυτής.
Υπάρχει και το άλλο. Προσωπικά όσο οι ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα πανηγύρι χορηγών και διαφημιστικών εταιρειών δεν με αγγίζουν. Αυτή ΟΧΙ δεν είναι ελληνική εφεύρεση. Αν κάποτε επιβληθούν κανόνες έτσι ώστε να μην "καίγεται" περισσότερο για την υποψηφιότητα της Αμερικής η coca cola από τους αμερικανούς πολίτες, τότε ναι αγγίζουμε το πνεύμα των αγώνων που ονειρεύτηκαν οι πρώτοι διοργανωτές.

Υπάρχουν ένα κάρο άλλα αθλητικά γεγονότα που θα μπορούσε να διοργανώνει η Ελλάδα και δεν το κάνει. Διοργανώσεις που πλέον είναι σε θέση να τις φέρει εις πέρας αλλά και άλλες που δεν μπορεί. Και δεν μπορεί γιατί η πολιτεία έχει άλλα προβλήματα να σκεφτεί από τον αθλητισμό.

Συνεπώς όσο και να μας συμφέρει ως Έλληνες η μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών εδώ, ούτως ή άλλως είναι ανέφικτο γιατί στην "πατέντα" έχουν εισέλθει πλέον και άλλοι, τα συμφέροντα από τα κέρδη των διοργανώσεων είναι πολλά αλλά και σε τελική ανάλυση δεν μπορούμενα διεκδικούμε κάτι τόσο νωρίς για εμάς. Άλλωστε περιμέναμε 28 ολυμπιάδες για να φιάξουμε την υποδομή, μια υποδομή που άλλοι την έχουν εδώ και 50-60 χρόνια. Ας ευχηθούμε να μην σταματήσει εδώ το θέμα υποδομή και οι ολυμπιακοί της Αθήνας να μην "ξεφουσκώσουν" γρήγορα. Άλλωστε τίποτα δεν μας εμποδίζει πλέον να τους ξαναδιεκδικήσουμε.

Reaction score
7
Καλη φαση...αν και οντως αδικο για τις αλλες χωρες..

Ειδικα τωρα που εχουμε φτιαγμενα σταδια.

Αρκει να μην πληρωνουμε παλι εμεις (ας τα πληρωνουν οι χορηγοι)

Ας συνεχισουμε να πηγαινουμε στα γηπεδα για να μην πανε χαμενα και ας κανουν αλλοι τις ολυμπιαδες.

Και να μην πεσει ξυλο φετος στο πρωταθλημα... :roll:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Νίκο Τσαρουχά και Γιώργο Ανδρεάδη,

Νομίζω μας ενδιαφέρει στη συζήτησή μας αν ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να τελούνται ΜΟΝΙΜΑ στην Ελλάδα ή όχι??

... αν θα μας πείραζε λόγου χάριν να εμποδίζεται η κυκλοφορία ένα μήνα κάθε 4 χρόνια, ή αν μας πειράζει το Zepelin ή ο κόσμος που θα έρχεται ή αν, αν, αν...

Το αν δεν θα αφήσουν να γίνει (ποιός το ξέρει αυτό αλλά και τι σημασία έχει...) ή αν είναι αδικία για τις άλλες χώρες (πιά αδικία ?? υπάρχει περίπτωση να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τσιμπουτι ή στην Αλβανία η στην Τουρκία η η...) δεν αφορά νομίζω την συζήτησή μας. Νομίζετε ότι υπάρχουν άλλωστε πολλές χώρες στον πλανήτη που μπορούν να αντέξουν το κόστος?

Αν ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΔΩ τότε να κάνουμε αγώνα αυτό να γίνει. :lol:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ? (με αυτή τη νοοτροπία δεν θα τους παίρναμε ποτέ...)

Να ξέρετε ότι το πράγμα αυτό πάντως συζητείται γιατί απασχολεί πολύ το κόστος που κάθε φορά χρειάζεται για την πραγματοποίηση... :wink:

ΧΣ
BTW, προσωπικά εγώ, θα το ήθελα πολύ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
μμμμ

Εγώ φυσικά και θα ήθελα....
Και πραγματικά δεν με ενοχλεί ούτε η κίνηση ούτε το zepelin (μένω στην Θεσσαλονίκη χεχε).
Πέρα από την πλάκα όμως θεωρώ ότι και για ηθικούς αλλά και για συμφεροντολογικούς λόγους (κίνηση, αγορά, ανάπτυξη, διαφήμιση του τόπου μου κλπ), θα ήθελα να έχουμε μονίμως τους αγώνες.

Σε ότι έχει να κάνει με τα παραπάνω (ταλαιπωρία κλπ), νομίζω ότι το κόστος είναι πολύ μικρό για τα αντίστοιχα οφέλη μιας σωστής και ασφαλούς διοργάνωσης.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όσον αφορά πάντως στην εμπορευματοποίηση τους χορηγούς κ.λ.π. σας ενόχλησαν; Εμένα καθόλου. Ήταν άλλωστε πολύ λίγοι (μόλις 34 οι περισσότεροι ελληνικές εταιρίες).

Στην Ατλάντα οι χορηγοί ήταν 200!!!!!!!!!! Ναι 200! Δεν το κατάλαβαν καλά οι Έλληνες (ίσως και όλος ο κόσμος) αλλά και σε αυτό το σημείο η Ελλάδα έδειξε το δρόμο. Λίγοι χορηγοί με διακριτική παρουσία και περισσότερα προνόμια.

Και επειδή ακούσα και τα επιχειρήματα γιατί δεν μας επιτρέπουν να έχουμε το δικό μας νερό στο γήπεδο, δεν νομίζω ότι πείραξε κανέναν που έπινε το νερό της 3Ε και όχι κάποιο άλλο;

Νομίζω ότι μόνο τα τρόφιμα ήταν λίγο τσιμπημένα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όσον αφορά στη μόνιμη τέλεση δεν είμαι υπέρ. Η μαγεία των Αγώνων είναι ότι γυρνάνε το κόσμο και ενώνουν λαούς και πολιτισμούς. Ίσως αν χαθεί αυτό να χάσουν και οι Ολυμπιακοί...

Reaction score
0
Δυστυχώς δεν θα μας δώσουν ποτέ τους αγώνες...Και ίσως δεν πρέπει, γιατί θα χαθούν για πολλούς λόγους (οικονομικούς, πολιτιστικούς, ύπαρξης της ΔΟΕ κλπ.). Ίσως όμως θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα τους διοργανώνουμε π.χ. κάθε 30-40 χρόνια. Άλλοστε είμαστε μόλις η τέταρτη πόλη που επαναλαβάνει διόργανωσει μετά από L.A., Λονδίνο, Παρίσι. Μάλιστα, τα δύο τελευταία πάνε και για τρίτη διεκδικώντας το 2012. Κάτι τέτοιο είναι πιο ρεαλιστικό, και ίσως εφικτό, τώρα που αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μπανανία.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ...

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ...

Πέτρος Χέλμης said:
Δυστυχώς δεν θα μας δώσουν ποτέ τους αγώνες...
Αυτή είναι η συζήτησή μας?

Μα τότε, ούτε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να ζητάμε Πέτρο.

να με θυμηθείτε:

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ, ΟΙ ΠΙΣΙΝΕΣ, ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΤΑ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΑ, ΤΑ, ΤΑ, ΤΑ... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΔΩ... ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ!!!!!
  • Ποιά ιδωτική εταιρεία θα τα πάρει? ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ? ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΕΡΔΟΣ?
    Το κράτος έχει λεφτά να τα συντηρήσει? ΟΧΙ γιατί είναι ΤΑΠΙ!
    Οι Δήμοι μπορούν? ΣΙΓΑ ΜΗ...[/list:u]

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως το λιγότερο είναι να συντηρήσουμε τα στάδια αυτά. Άλλωστε τόσα χρόνια τα κυριότερα από αυτά τα συντηρούσαμε μια χαρά. Το ΟΑΚΑ το κλειστό του ΟΑΚΑ του ανοικτό Κολυμβητήριο, το Ποδηλατοδρόμιο το ΣΕΦ και το Καραισκάκη υπήρχαν και πριν και μια χαρά ήταν όλα.

Άλλα όπως το κλειστό της Άρσης Βαρών, ή το Κλειστό στο Περιστέρι μια χαρά μπορούν να συντηρηθούν επίσης, είτε ως γήπεδα Μπάσκετ είτε ως εκθεσιακοί χώροι.

Το πρόβλημα υπάρχει μόνο με ορισμένα γήπεδα στο Ελληνικό. Τα περισσότερα όμως από αυτά είναι προκάτ κατασκευές και ουσιαστικά γι' αυτά γίνεται όλη η συζήτηση.

Η Ελλάδα τώρα έχει τις υποδομές να διοργανώσει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Έχει μάθει και τον κόσμο να βλέπει αθλήματα που δεν τα ήξερε καν πριν.

Το κυριότερο όμως είναι να αξιοποιηθούν όλα αυτά παράλληλα με τον τουρισμό και ειδικά τον αθλητικό και τον εκθεσιακό.

Τέλος δεν είναι εύκολο να δίνουμε 1.5 δις Ευρώ κάθε 4 χρόνια μόνο και μόνο για την ασφάλεια των Αγώνων. Ούτε να βρίσκουμε 80.000 εθελοντές.

Όμως συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ζητάμε την μόνιμη τέλεσή τους στην Ελλάδα. Αυτό μόνο καλό μας κάνει. Και αν παλιότερα που το ζητάγαμε πάλι ακουγόταν ουτοπικό, τώρα μετά από τόσο πετυχημένη διοργάνωση μόνο λόγια δεν είναι ένα τέτοιο αίτημα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Πάντως το λιγότερο είναι να συντηρήσουμε τα στάδια αυτά. Άλλωστε τόσα χρόνια τα κυριότερα από αυτά τα συντηρούσαμε μια χαρά. Το ΟΑΚΑ το κλειστό του ΟΑΚΑ του ανοικτό Κολυμβητήριο, το Ποδηλατοδρόμιο το ΣΕΦ και το Καραισκάκη υπήρχαν και πριν και μια χαρά ήταν όλα.
Και είχε το κράτος κέρδη ?????

ΧΣ

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για να έχεις υποδομές στον Αθλητισμό δεν χρειάζεται να έχει το κράτος κέρδη. Μπορείς να μην έχεις αθλητισμό στη χώρα; Τα σχολεία έχουν κέρδη;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και τέλος κανένα χορηγό δεν τον συμφέρει η μόνιμη τέλεση των Αγώνων σε μία χώρα. Θέλουν να πηγαίνουν κάθε 4 χρόνια σε μια νέα αγορά. Λογικό είναι αυτό.

Πάντως το κόστος (για το οποίο όλες οι ξένες εφημερίδες γράφουν) είναι υπέρογκο αλλά μάλλον άνοιξε τόσο πολύ λόγω της τρομουστερίας. Πιστεύω και ελπίζω στις επόμενες Ολυμπιάδες να είναι όλα πιο λογικά στο θέμα της ασφάλειας.

Επιμένω όμως ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ιδέα της μόνιμης τέλεσης των Αγώνων στην Ελλάδα. Κάνει καλό αυτό στη χώρα. Ειδικά τώρα που αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε φανταστικούς αγώνες.

Επίσης δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος των Αυστραλών και να βάζουμε συνεχώς τρικλοποδιές στο Πεκίνο. Μας ενδιαφέρει απόλυτα να επιτυγχάνουν οι Αγώνες όπου και αν γίνονται. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάνω από όλα ελληνική υπόθεση και η επιτυχία τους κάθε 4 χρόνια μόνο ευτυχισμένους πρέπει να μας κάνει...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Σας είπα ότι αρχίζουν να το σκέφτονται:

"..... Moving the Games every four years has the virtue of letting different parts of the globe share the spotlight. It also gives different nations a chance to use the Games as a motivator to build infrastructure and attract tourism and trade. But awarding the Games permanently to Greece would honor the historical origins and allow continued use of facilities that deserve a longer life." :D

Olympic Disasters Are No-Shows ("New York Times")

ΧΣ

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Greece should keep the games...

"When the Olympics were held in Australia, several of the companies I worked with did work for them. The govenment talked about the benefits to the economy etc., but the reality is it really is a MASSIVE party "held at your place"!! The deals went something like this. Build "x", sell "x" on the books at full price, then after the games buy it back at a high percentage of it's sale value. Wizacountancy... A few co's I knew went down over the deal, and "x" is still for sale, unusable for anything other than it's supplied purpose...

I hate waste, and reckon Greece should keep the games. They are the original owners, are well placed for everybody, have masses of tourist infrastructure, are well respected as a friendly nation by almost everybody, and have it on recent record that they can achieve a good games result.

Just don't get carried away and expect people to compete nude old-stylie...

IMHO - Graz"

from a post at: http://audioworld.com/sw/Forum1/HTML/003840.html :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και οι Ν.Υ. Τimes το πρότειναν επίσημα...

Όπως είπα και πριν με προυποθέσεις, θα ήμουν ευτυχισμένος...

Αν θέλετε συζητάμε σοβαρά και τις προυποθέσεις...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l