Μέγεθος ηχείων και subwoofer

Reaction score
1.064
Εφοσον ο χωρος ειναι μικρος οπως λες θα δυσκολευτεις με την τοποθετηση του σαμπ .
Το καλυτερο θα ηταν 2 αλλα ηχεια με μεγαλυτερο woofer με ρυθμιση διορθωσης χωρου bass treble

Reaction score
1.147
Οικονομικα που μπορεις να κινηθεις;
...από 0 μέχρι 120+ . Όχι τίποτα άλλο, απλά δεν καίγομαι να δώσω χρήματα για αυτό το σετάπ

https://m.thomann.de/gr/swissonic_sub10.htm
Εδώ είσαι. Βρες το καλύτερο σημείο και είσαι αρχηγός.
Έβαλα το 10άρι σαμπ από το κυρίως σύστημα και ήταν υπερβολικό. Νομίζω το ίδιο θα ισχύει και με αυτό

Εφοσον ο χωρος ειναι μικρος οπως λες θα δυσκολευτεις με την τοποθετηση του σαμπ .
Το καλυτερο θα ηταν 2 αλλα ηχεια με μεγαλυτερο woofer με ρυθμιση διορθωσης χωρου bass treble
μαζί σου, αλλά και πάλι, απλά έχω βάλει 2 ηχειάκια σε ένα μικρό χώρο (για να μην κάθονται). Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό, έχω άλλα σχέδια για το κυρίως σύστημα

Reaction score
1.147
Τι θα πει υπερβολικό; Μείωσε την έντασή του. :p
Ναι αυτό κάνω αλλά μετά δεν ακούγεται. .... και μετά από λίγο ακούγεται τέρμα!

Παίζει να έχω 7-8 συχνότητες συντονισμού, δεν εξηγείται αλλιώς. Και αν δεν υπάρχουν, τις δημιουργώ με τις εντάσεις αν παίζει δυνατά το σαμπ.

Γιαυτό ως εξυπνάκιας, έλεγα να πάρω κάτι πιο μικρό που δεν θα έχει την δύναμη να συντονίζει τον χώρο και στις 7 συχνότητες.
Καλό ε? Τι όχι? :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Υπάρχει κάποιος ιδανικός λόγος ιντσών μεταξύ ηχείων και subwoofer;
Δηλαδή πχ με ηχεία 8" να έχεις subwoofer των 12" ενώ με ηχεία 4" καλύτερα να έχεις 10".
Παίζει κάτι τέτοιο, καμια έρευνα κτλ;
Ρωτάω γιατί έχω κάτι μικρά fostexάκια των 4 ιντσών (ενεργά είναι ενεργά) σε ένα μικρό δωματιάκι 2χ3.5.
Που και που παίζουν καμια ταινία, καμια μουσική κανα παιχνίδι.
Απόσταση ακρόασης απο μισό μέτρο μέχρι 2 μέτρα αν βλέπω καμια ταινία.
Καθώς έψαχνα λοιπόν στον μπαρμπα θωμά, είδα ένα """"""σαμπ""""" της φόστεχ ...5 ιντσών.
Έλεγε ότι φτιάξαν για να ματσάρει καλά με τα 3ιντσα φοστεξ.
Και λέω λοιπόν εγώ, έχω 4ιντσο δορυφόρο και θα πάρω 5 ιντσο σαμπ; (χεχε 5ιντσο σαμπ, έχει πλάκα και να το λες)
Θέλω λέω, τουλάχιστον 8 ιντσο!.. Ή μήπως 10 ιντσο ... ή 7 ιντσο? χμμμ
Ιδού η ερώτησις λοιπόν. σε κλειστοφοβικό χώρο 2χ3.5 τι σαμπ μπαίνει?
Μήπως το φοστεξάκι δεν είναι τόσο κακή ιδέα after all?
έβαλα ένα κλειστό 10 που έχω και μπουμάρει toshiba (το σύμπαν).
Καλά, υπερβάλω, αλλά είναι overkill, δεν ακούγεται πολυ ωραίο. Στα peaks μπουμάρει πολύ
Σύμφωνοι δεν αντιλέγω.
Θα μπουμάρει ο χώρος και με το 5ιντσο """σαμπ""" της fostex?
Έχω και απ' αυτά. Ταινία με ακουστικά;; Κρίμας η ταινία ναουμ
Παίζει να έχω 7-8 συχνότητες συντονισμού, δεν εξηγείται αλλιώς. Και αν δεν υπάρχουν, τις δημιουργώ με τις εντάσεις αν παίζει δυνατά το σαμπ.
Γιαυτό ως εξυπνάκιας, έλεγα να πάρω κάτι πιο μικρό που δεν θα έχει την δύναμη να συντονίζει τον χώρο και στις 7 συχνότητες.
Όπως κατανοούμε,το ουσιαστικό πρόβλημα στον ημιυπαίθριο του κακουλυκουπουολοιαγαπάμε δεν είναι ότι εκεί που το δεκάρι μπουμάρει το φοστεξάκι μπορεί απλώς να...ρεύεται,αλλά ότι εμφανίζει ο χώρος υπερβολική τιμή στο συντελεστή δονητικής συμπεριφοράς Q τουλάχιστον σε ορισμένες ζώνες.

Επιπλέον ένεκα του μικρού ολικού όγκου και ανεπιθύμητων συντονισμών από διάφορες επιφάνειες περίφραξης που αυξάνουν το RT,η συχνότητα Schroeder θα βρίσκεται σε ανώτερο τονικό ύψος σε σχέση με έναν τυπικό οικιακό χώρο.Είναι το ΄΄πάρτυ΄΄ που λέγαμε προηγουμένως.

Σε ποιαν ακριβώς θέση είναι εγκατεστημένο και με ποιον τρόπο είναι κροσαρισμένο το τρέχον sub;
Αυτό είναι το πιο φτηνό με κρος για τους δορυφόρους.
Μη παίρνεις τίποτα.
Αν προμηθευόταν κάτι τέτοιο,θα ήταν κι ευκολότερο να του έφραζε εναλλακτικώς την οπή ανάκλασης χαμηλών.

Η πλάκα είναι ότι ακόμα και το φοστεξάκι μπορεί να μπουμάρει,εφόσον οι δικοί του συντονισμοί θα συνέπιπταν σε συχνοτικές περιοχές με αντίστοιχους συντονισμούς από το πάρτυ του χώρου και ιδίως όποτε θα καλείται από το περιεχόμενο του προγράμματος και ακατάλληλες στάθμες να καταβάλει ισχυρό έργο.

Last edited:

Reaction score
11.764

Μάλλον όχι.

P

PMC

Guest
Ερώτηση:
Τα Ηχεια που έχουν ουσιαστικά βάση-σαμπγουφερ έχουν το ίδιο θέμα ? Χρειάζονται επιπλέον ανεξάρτητη μονάδα χαμηλών η υπολογίζουμε και την ήδη υπάρχουσα ? ( εννοείτε ότι κατεβαίνουν χαμηλά με άνεση και στάθμες ...) 10843DA4-4300-489C-BF1F-889B27A221C7.jpeg 378B7CDA-E5AB-4249-84CA-6C3EE5EA5B65.jpeg C2A00E64-D2BA-4DEA-977A-F8EDCF9662A5.jpeg C05A5E2D-3BE0-4E5A-9D0C-95EBAC32A306.jpeg C4E9DA97-EA17-4720-932E-D5D77F783197.jpeg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.152
Ερώτηση:
Τα Ηχεια που έχουν ουσιαστικά βάση-σαμπγουφερ έχουν το ίδιο θέμα ? Χρειάζονται επιπλέον ανεξάρτητη μονάδα χαμηλών η υπολογίζουμε και την ήδη υπάρχουσα ? ( εννοείτε ότι κατεβαίνουν χαμηλά με άνεση και στάθμες ...) View attachment 117634 View attachment 117635 View attachment 117636 View attachment 117637 View attachment 117638
Πάλι θες σαμπ.

Κατά 99%.

Όχι γιατί δε μπορούν να βγάλουν αυτά τα ηχεία αρκετό ή βαθύ χαμηλό. Μια χαρά μπορούν.

Αλλά διότι, για να στηθεί το ηχείο στο χώρο ώστε να μην έχει σοβαρές ακυρώσεις στις πολύ χαμηλές συχνότητες, οφείλει να είναι κολλητά στον τοίχο. Πως θα το κάνεις αυτό με πλήρες ηχείο, όταν είναι μάλλον αδύνατο να το κολλήσεις στον τοίχο;

Δηλαδή, είναι θέμα τοποθέτησης.

Τώρα, αν βρεις τρόπο να στήσεις 2 τέτοια ηχεία σε ένα δωμάτιο και να μην έχουν ακυρώσεις στα μπάσα, ε, σου βγάζω το καπέλο. Θεωρητικά, δεν είναι εφικτό πάντως. Αν το καταφέρεις, τρέξε για παρουσίαση στην AES...

Ο μόνος διαθέσιμος τρόπος για αναπαραγωγή όλου του φάσματος χωρίς σοβαρά προβλήματα από τον πίσω τοίχο, είναι με καρδιοειδή λοβό στα χαμηλά, δηλαδή να μη βγάζει μπάσο προς τα πίσω το ρημάδι το ηχείο, για να μην έχει ακυρώσεις. Αλλιώς, δε γίνεται.

Δηλαδή, με γκεϊθαιν γίνεται, με αυτά που δείχνεις, μόνο αν βγάζουν καρδιοειδές μπάσο...

Το 1% που άφησα, είναι για καρδιοειδή λοβό. Άλλο τρόπο, δε ξέρω να υπάρχει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.743
Ερώτηση:
Τα Ηχεια που έχουν ουσιαστικά βάση-σαμπγουφερ έχουν το ίδιο θέμα ? Χρειάζονται επιπλέον ανεξάρτητη μονάδα χαμηλών η υπολογίζουμε και την ήδη υπάρχουσα ? ( εννοείτε ότι κατεβαίνουν χαμηλά με άνεση και στάθμες ...) View attachment 117634 View attachment 117635 View attachment 117636 View attachment 117637 View attachment 117638
Το τρίτο από αριστερά μπορεί και χωρίς σαμπ ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv