- Reaction score
- 6.236
https://m.thomann.de/gr/swissonic_sub10.htm
Εδώ είσαι. Βρες το καλύτερο σημείο και είσαι αρχηγός.
...από 0 μέχρι 120+ . Όχι τίποτα άλλο, απλά δεν καίγομαι να δώσω χρήματα για αυτό το σετάπΟικονομικα που μπορεις να κινηθεις;
Έβαλα το 10άρι σαμπ από το κυρίως σύστημα και ήταν υπερβολικό. Νομίζω το ίδιο θα ισχύει και με αυτόhttps://m.thomann.de/gr/swissonic_sub10.htm
μαζί σου, αλλά και πάλι, απλά έχω βάλει 2 ηχειάκια σε ένα μικρό χώρο (για να μην κάθονται). Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό, έχω άλλα σχέδια για το κυρίως σύστημαΕφοσον ο χωρος ειναι μικρος οπως λες θα δυσκολευτεις με την τοποθετηση του σαμπ .
Το καλυτερο θα ηταν 2 αλλα ηχεια με μεγαλυτερο woofer με ρυθμιση διορθωσης χωρου bass treble
Τι θα πει υπερβολικό; Μείωσε την έντασή του.Έβαλα το 10άρι σαμπ από το κυρίως σύστημα και ήταν υπερβολικό. Νομίζω το ίδιο θα ισχύει και με αυτό
Ναι αυτό κάνω αλλά μετά δεν ακούγεται. .... και μετά από λίγο ακούγεται τέρμα!Τι θα πει υπερβολικό; Μείωσε την έντασή του.![]()
Υπάρχει κάποιος ιδανικός λόγος ιντσών μεταξύ ηχείων και subwoofer;
Δηλαδή πχ με ηχεία 8" να έχεις subwoofer των 12" ενώ με ηχεία 4" καλύτερα να έχεις 10".
Παίζει κάτι τέτοιο, καμια έρευνα κτλ;
Ρωτάω γιατί έχω κάτι μικρά fostexάκια των 4 ιντσών (ενεργά είναι ενεργά) σε ένα μικρό δωματιάκι 2χ3.5.
Που και που παίζουν καμια ταινία, καμια μουσική κανα παιχνίδι.
Απόσταση ακρόασης απο μισό μέτρο μέχρι 2 μέτρα αν βλέπω καμια ταινία.
Καθώς έψαχνα λοιπόν στον μπαρμπα θωμά, είδα ένα """"""σαμπ""""" της φόστεχ ...5 ιντσών.
Έλεγε ότι φτιάξαν για να ματσάρει καλά με τα 3ιντσα φοστεξ.
Και λέω λοιπόν εγώ, έχω 4ιντσο δορυφόρο και θα πάρω 5 ιντσο σαμπ; (χεχε 5ιντσο σαμπ, έχει πλάκα και να το λες)
Θέλω λέω, τουλάχιστον 8 ιντσο!.. Ή μήπως 10 ιντσο ... ή 7 ιντσο? χμμμ
Ιδού η ερώτησις λοιπόν. σε κλειστοφοβικό χώρο 2χ3.5 τι σαμπ μπαίνει?
Μήπως το φοστεξάκι δεν είναι τόσο κακή ιδέα after all?
έβαλα ένα κλειστό 10 που έχω και μπουμάρει toshiba (το σύμπαν).
Καλά, υπερβάλω, αλλά είναι overkill, δεν ακούγεται πολυ ωραίο. Στα peaks μπουμάρει πολύ
Σύμφωνοι δεν αντιλέγω.
Θα μπουμάρει ο χώρος και με το 5ιντσο """σαμπ""" της fostex?
Έχω και απ' αυτά. Ταινία με ακουστικά;; Κρίμας η ταινία ναουμ
Όπως κατανοούμε,το ουσιαστικό πρόβλημα στον ημιυπαίθριο του κακουλυκουπουολοιαγαπάμε δεν είναι ότι εκεί που το δεκάρι μπουμάρει το φοστεξάκι μπορεί απλώς να...ρεύεται,αλλά ότι εμφανίζει ο χώρος υπερβολική τιμή στο συντελεστή δονητικής συμπεριφοράς Q τουλάχιστον σε ορισμένες ζώνες.Ναι αυτό κάνω αλλά μετά δεν ακούγεται. .... και μετά από λίγο ακούγεται τέρμα!
Παίζει να έχω 7-8 συχνότητες συντονισμού, δεν εξηγείται αλλιώς. Και αν δεν υπάρχουν, τις δημιουργώ με τις εντάσεις αν παίζει δυνατά το σαμπ.
Γιαυτό ως εξυπνάκιας, έλεγα να πάρω κάτι πιο μικρό που δεν θα έχει την δύναμη να συντονίζει τον χώρο και στις 7 συχνότητες.
Καλό ε? Τι όχι?![]()
Αν προμηθευόταν κάτι τέτοιο,θα ήταν κι ευκολότερο να του έφραζε εναλλακτικώς την οπή ανάκλασης χαμηλών.Αυτό είναι το πιο φτηνό με κρος για τους δορυφόρους.
Μη παίρνεις τίποτα.
Μάλλον όχι.Ναι αυτό κάνω αλλά μετά δεν ακούγεται. .... και μετά από λίγο ακούγεται τέρμα!
Παίζει να έχω 7-8 συχνότητες συντονισμού, δεν εξηγείται αλλιώς. Και αν δεν υπάρχουν, τις δημιουργώ με τις εντάσεις αν παίζει δυνατά το σαμπ.
Γιαυτό ως εξυπνάκιας, έλεγα να πάρω κάτι πιο μικρό που δεν θα έχει την δύναμη να συντονίζει τον χώρο και στις 7 συχνότητες.
Καλό ε? Τι όχι?![]()
Πάλι θες σαμπ.Ερώτηση:
Τα Ηχεια που έχουν ουσιαστικά βάση-σαμπγουφερ έχουν το ίδιο θέμα ? Χρειάζονται επιπλέον ανεξάρτητη μονάδα χαμηλών η υπολογίζουμε και την ήδη υπάρχουσα ? ( εννοείτε ότι κατεβαίνουν χαμηλά με άνεση και στάθμες ...) View attachment 117634 View attachment 117635 View attachment 117636 View attachment 117637 View attachment 117638
Το τρίτο από αριστερά μπορεί και χωρίς σαμπΕρώτηση:
Τα Ηχεια που έχουν ουσιαστικά βάση-σαμπγουφερ έχουν το ίδιο θέμα ? Χρειάζονται επιπλέον ανεξάρτητη μονάδα χαμηλών η υπολογίζουμε και την ήδη υπάρχουσα ? ( εννοείτε ότι κατεβαίνουν χαμηλά με άνεση και στάθμες ...) View attachment 117634 View attachment 117635 View attachment 117636 View attachment 117637 View attachment 117638