Μέτρηση διατομής καλωδίου ηχείων

Reaction score
58
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα ζευγάρι μικρά ηχεία με εξάρι woofer και θέλω να επεκτείνω το καλώδιο τους με ηλεκτρολογική κλέμα(δεν έχουν μπόρνες για να βάλω καινούργιο,και το υπάρχον συνδέεται απ'ευθείας εσωτερικά στο ηχείο).
Η ερωτησή μου είναι η εξής:όταν ένα καλώδιο είναι π.χ 0.75 η 1.00 η 1.5 ενοούμε το πάχος του χαλκού και όχι όλο το καλώδιο έτσι δεν είναι?
Απλά μια επιβεβαίωση καθότι ολίγον άσχετος.

ika

News
Reaction score
16.966
Τα νούμερα αναφέρονται στο εμβαδόν της κάθετης διατομής του καλωδίου.
πχ δηλ 1,5=π*R^2=3,14*R^2
R=ακτίνα
ή
1,5=π*D^2/4
D=διάμετρος

Reaction score
295
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα ζευγάρι μικρά ηχεία με εξάρι woofer και θέλω να επεκτείνω το καλώδιο τους με ηλεκτρολογική κλέμα(δεν έχουν μπόρνες για να βάλω καινούργιο,και το υπάρχον συνδέεται απ'ευθείας εσωτερικά στο ηχείο).
Η ερωτησή μου είναι η εξής:όταν ένα καλώδιο είναι π.χ 0.75 η 1.00 η 1.5 ενοούμε το πάχος του χαλκού και όχι όλο το καλώδιο έτσι δεν είναι?
Απλά μια επιβεβαίωση καθότι ολίγον άσχετος.
Ναι ενοούμε το πάχος (συγκεκριμένα το εμβαδόν μιας κάθετης τομής) του χαλκού.
Οταν λέμε 2Χ2,5 εννοούμε οτι υπάρχουν δύο κλώνοι χαλκού με εμβαδόν τομής κάθε μια 2,5 τετραγωνικά χιλιοστά δηλ η διάμετρος κάθε κλώνου είναι 1,8 χιλιοστά περίπου.

ika

News
Reaction score
16.966
Σας ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις.
Θα έλεγα επίσης ότι είναι καλύτερα να αποφύγεις τη κλέμα και να αλλάξεις όλο το καλώδιο με ενιαίο στο μήκος που θέλεις, αφού έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό του

Reaction score
58
Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση στο εσωτερικό του,αλλιώς θα το άλλαζα όλο.Είναι δύο ξύλινα ηχεία από mini ηχοσύστημα,που θα το βάλω σε υπνοδωμάτιο σαν zone2 από ενισχυτή.Δεν βλέπω βίδες ούτε πίσω αλλά ούτε και στη μπάφλα,οπότε μάλλον πρέπει να είναι κολλημένο.
Το ξέρω ότι η κλέμα δεν είναι ότι καλύτερο,απλά θέλω να προσθέσω μισό μέτρο καλώδιο σε κάθε ηχείο γιατί έτσι όπως είναι στημένο είναι αρκετά τεντωμένα και φαίνονται άσχημα.Αν είναι να έχω κάποιο πρόβλημα καλύτερα να τ'αφήσω όπως είναι.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.249
Βάλε κλέμα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.910
μια χαρά είναι η κλέμα, βασικά καλύτερα από κλέμα δε γίνεται, αυτό είναι το "καλυτερότερο". :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt