Μίκτης Behringer DJX 750

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.629
Πεντακάναλος επαγγελματικός με ψηφιακά εφέ και μετρητή BPM.

Technical specifications
# Professional 5-channel ultra-low noise DJ mixer with stylish, black design
# State-of-the-art 24-bit digital effects with advanced parameter control
# Intelligent dual auto-BPM counter with time and beat sync display
# Super-smooth ULTRAGLIDE faders with up to 500,000 life cycles
# Awesome adjustable XPQ stereo surround effect
# 3-band kill EQ (-32 dB) and precise level meters with peak hold function per channel
# Additional 3-way kill switches with extremely steep frequency separation
# Monitor function with master/cue balance control and split option
# Auto-talkover function with separate depth control
# High-quality components and exceptionally rugged construction ensure long life

Περισσότερα εδώ.

Προτεινόμενη τιμή: 237€

Reaction score
0
Απάντηση: Μίκτης Behringer DJX 750

Εχει χρησιμοποιήσει κάποιος το συγκεκριμένο μεικτή μιας και με ενδιαφέρει η αγορά του .ΕΙναι για χρήση σε σπίτι με οτι αυτο συνεπάγεται (προσεκτική και οχι συνεχη λειτουργία) αξιζει να τον αγοράσω

Reaction score
0

Επειδη μείκτη εχω ηδη ενα numark DM-1050 και θέλω να πάω σε κάτι με περισσότερα κανάλια
αξιζει να τον παρώ η να κοιτάξω σε κάτι άλλο .

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.629
Αν και η Numark είναι από τις ποιοτικές εταιρείες του χώρου, στις χαμηλές κατηγορίες δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από το όνομά της, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Αν λοιπόν ο Behringer σε καλύπτει σε δυνατότητες, δε βλέπω κάποιον λόγο να μην τον προτιμήσεις σε αυτά τα λεφτά.

Reaction score
0

Σαν δυνατότητες τουλαχιστον οπως αναφέρονται με καλύπτει και με το παραπάνω.Απλα κοιταζα μερικα review σε ιστοσελίδες του εξωτέρικου και τον παρουσιαζαν εντέλώς αχρηστο .Βεβαια αμφιβάλω αν τον ειχε χρησιμοποίησει καποιος απο αυτους που εγραφε τις κριτικές (εχει μεγάλη σημασια ποιος κάνει το review και τη γνώσεις εχει). Οκ το καταλαβαινώ οτι πλήρώσω θα πάρω.Απλα να εχει μια σχετική ποιότητα στον ηχο και στην κατασκευή γενικότερα.Δεν ειναι PIONEER το ξέρω .

ευχαριστώ για της απαντήσεις

Reaction score
0

Απλα κοιταζα μερικα review σε ιστοσελίδες του εξωτέρικου και τον παρουσιαζαν εντέλώς αχρηστο .
Δηλαδή????
Σε ήχο ή σε ποιότητα κατασκευής????

Reaction score
0

Και τα δύο μεσες ακρες .Οτι δλδ οι δυνατοτητες ειναι περισσοτερο για το manual και οτι
εχει και χαλια ηχό.Bεβαια δεν ηταν review καποιου περιοδικου η εστω σελιδας που κανει review ηταν Forum .Για αυτο και δεν μπορω να σχηματίσω μια αποψη.
Στα περισσοτερα φορουμ γραφουν ολοι για ολα :102:.
Χωρις να εχουν καποια ιδιαιτερη γνώση .
Για παραδειγμα ολοι λενε pionner ok αλλα εξω απο το κοστος που θέλω να χαλάσω και στο κατω κατω δεν ξέρω αν πραγματικα θα μου χρειαστει.Απλα επειδη εδώ υπαρχουν ανθρωποι που γνωρίζουν θελω να παρω μια γνώμη για το αν αξιζει η οχι γνωριζοντας οτι δεν ειναι σε καμμια περιπτωση καποιο σπουδαιο μηχανημα
ευχαριστώ

Reaction score
0

Για να γίνω πιο αναλυτικός στα ερωτήματα μου.Σε σχεση με το μικτη που εχει τύχει να χρησιμοποιησω θα εχω διαφορα στο ηχητικο αποτέλεσμα (θορυβο κτλ).
Δευτερον για μια χρηση οικιακή και προσεκτική θα αντιμετωπίσω προβλήματα κατασκευης
(θα μου μένουν εξαρτήματα στο χέρι)
και τελος τα εφε και οι δυνατοτητες που αναφέρει bpm counter κτλ τα εχει χρησιμοποιήσει καποιος ,δουλευουν;

Reaction score
0

Τον έχω δουλέψει τον μίκτη.

Σημασία έχει τι θέλεις να κάνεις με το μηχάνημα ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις.

Δηλαδή, αν θέλεις να ανεβοκατεβάζεις τα faders ή να μάθεις να μιξάρεις ή να γράφεις CD με chill out/ροκ μπαλάντες/πεγκυ ζήνα σε non stop format ή να χαζοπαίζεις με τα εφέ, τότε είναι εξαιρετική αγορά.

Αν ξέρεις ήδη να μιξάρεις,αν θέλεις να χρησημοποιείς αξιόπιστα τα BPM Counters (ασχέτως που αν ξέρεις να μιξάρεις δε πρόκειται να χρειαστείς ποτέ BPM Counter) και τα effects, αν είσαι γενικά πιο πεπειραμένος χρήστης, τότε θα απογοητευτείς αρκετά.

Εν κατακλείδει,

Αρνητικά
Μέτρια προς κακή ποιότητα κατασκευής, (Faders χαλάνε ευκολα, αθλίως μαλακά sliders, σχετικά ψεύτικα knobs). Ποιότητα ήχου μέτρια (ένα average αυτί δεν θα καταλάβει διαφορά πάραυτα) ειδικά στις ψηλές συχνότητες. Αναξιόπιστα BPM Counters και πρόχειρα effects.

Θετικά
Εξαιρετικά χαμηλή τιμή (http://www.thomann.de/de/behringer_djx_750.htm),
Τρομερά πολλά "ονομαστικά" χαρακτηριστικά που προσφέρει. Τέλειο εργαλείο για να ξεκινήσει κάποιος να μιξάρει και να αποφασίσει αν του αρέσει το Djing ή ήταν πυρετός που θα του περάσει (χωρίς να σπαταλίσει ενα σκασμό λεφτά). Πολύ καλή αγορά για οικιακή (και διά ροπάλου μόνο οικιακή) και ερασιτεχνική χρήση.

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Μίκτης Behringer DJX 750

Δεν ειναι PIONEER το ξέρω .
Κρύψε το Logo από τον DJΧ και έχεις μπροστά σου έναν DJM.
Αν τον θέλεις για σπίτι, δεν σε νοιάζει τπτ άλλο εκτός από την αίσθηση. Ίσως εκεί να θέλεις να εστιάσεις περισσότερο.

Πρόσφατα αγόρασα τον DJM-800. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ηχητικά. Πολύ σπαστικό το LED Metering σύστημα που έχουν. Είναι πράγματι plus ότι έχει ψηφιακο Ι/Ο, αλλά αν το σήμα εσωτερικά τραβάει τα χίλια και τα μύρια...

Στα Yamaha HS-80M που τον τρέχω σε σχέση με τον προηγούμενο Numark X-9 δεν παρατηρώ καμιά ιδιαίτερη διαφορά.

Γνώμη μου είναι να τον πάρεις με τα χίλια, εφόσον σκοπεύεις να ασχοληθείς σπιτικά (δεν θα κάνεις turntablism ετσι ? ) και αφού διαπιστώσεις ότι τα knobs για τα EQ, το xfader και τα Level Sliders ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αν δεν σου αρέσει το feeling του μίκτη, θα σου κοπεί και η όρεξη για το DJing.

Reaction score
0

καταρχην ευχαριστώ για της απαντησεις σας .Οχι δεν θα κάνω turntablism .Με το DJing
ασχολουμε αρκετο καιρο σαν bedroom dj και εχω δοκιμάσει μερικόυς μικτες .το ζητημα ειναι θα μου αρεσει η αισθηση του μεικτη η θα πάει στο πατάρι . Μαλλον αν δεν τον δοκιμάσω δεν θα μάθω και ποτέ .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis