Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Reaction score
372
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single en

Όντως αυτό είναι αλήθεια, προσανατολίζομαι προς ενεργή (δι) ενισχυση (Behringer DCX 2496 που εχω ηδη) με καποιο κιτ monitor με δυο καλες μοναδες (Woofer 6 -7 '' and Tweeter 1'' or so). Ο Yarland θα οδηγοί τα Η και ένας vintage 2x60 W που έχω τα L. Μου φαίνεται πιο safe bet από το full range στον χώρο μου (25 μ^2). Εδω βέβαια υπεισέρχεται το risk - return tradeoff και η άγνοια μου!
Καλή τύχη, γιατί με αυτό που πας να κάνεις το χρειάζεσαι.

Reaction score
208
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland singl

Ειναι δοκιμασμενη, μεχρι τωρα, συνταγη, απο τα τρια μονιτορ που ειχες πως τα αξιολογεις?

Καλή τύχη, γιατί με αυτό που πας να κάνεις το χρειάζεσαι.

Reaction score
372
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yar

Ειναι δοκιμασμενη, μεχρι τωρα, συνταγη, απο τα τρια μονιτορ που ειχες πως τα αξιολογεις?
Τα Spendor & Harbeth ήταν πολύ κοντά σε ήχο, με τα πρώτα να είναι λίγο πιο μουσικά και τα δεύτερα λίγο πιο αναλυτικά και με καλύτερα άκρα. Κλασσικός Αγγλικός ήχος με πολύ ωραία μεσαία. Προσοχή όμως γιατί σε συνδυασμό με κλασσικούς λαμπάτους ενισχυτές βγαίνουν λίγο σκοτεινά. Θέλουν ενισχυτές με αναλυτικό χαρακτήρα για να δείξουν τα προτερήματα τους.

Τα Eros έχουν πιο ''μόνιτορ'' χαρακτήρα αλλά με τη καλή έννοια. Έχουν πολύ καλή ισορροπία και δεν ενοχλούν πουθενά. Συνδυάζονται ευκολότερα με ενισχυτικά γιατί είναι πιο ουδέτερα αλλά και όσο πρέπει μουσικά. Για τα δικά μου γούστα και για τα λεφτά τους είναι απίθανα.

Όλα όμως είναι σχετικά αναίσθητα και θέλουν τουλάχιστον 40-50watt για να αποδόσουν σωστά.

Reaction score
208
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή

Πολυ κατατοπιστικος, Thanks! Παντως την ιδια εντυπωση εχω και εγω απο τα Castle 3i με τον αρκετα αναλυτικο Audiolab 8000S, τα πηγαινε πολυ καλα. Παραδειγμα σε ακουστικη η ηλεκτρικη κιθαρα τονικα ηταν αριστος συνδιασμος.

Τα Spendor & Harbeth ήταν πολύ κοντά σε ήχο, με τα πρώτα να είναι λίγο πιο μουσικά και τα δεύτερα λίγο πιο αναλυτικά και με καλύτερα άκρα. Κλασσικός Αγγλικός ήχος με πολύ ωραία μεσαία. Προσοχή όμως γιατί σε συνδυασμό με κλασσικούς λαμπάτους ενισχυτές βγαίνουν λίγο σκοτεινά. Θέλουν ενισχυτές με αναλυτικό χαρακτήρα για να δείξουν τα προτερήματα τους.

Τα Eros έχουν πιο ''μόνιτορ'' χαρακτήρα αλλά με τη καλή έννοια. Έχουν πολύ καλή ισορροπία και δεν ενοχλούν πουθενά. Συνδυάζονται ευκολότερα με ενισχυτικά γιατί είναι πιο ουδέτερα αλλά και όσο πρέπει μουσικά. Για τα δικά μου γούστα και για τα λεφτά τους είναι απίθανα.

Όλα όμως είναι σχετικά αναίσθητα και θέλουν τουλάχιστον 40-50watt για να αποδόσουν σωστά.

Reaction score
1.651
Απάντηση: Μίνι μόνιτορ ηχεία για λαμπάτο ενισχυτή Yarland single ended EL34

Θοδωρή, αν σκοπεύεις ν’ ακούσεις κάποια ηχεία με τον ενισχυτή σου, βάλε στη λίστα σου και τα DALI MENTOR 1, DALI IKON 1 (MK2 πλέον).

Το review του MENTOR 1 στον HXO (με ενισχυτή τον LEBEN CS-300 2X12 W)εδώ:
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=1971&cat_id=30

μερικά ακόμα reviewς εδώ:
http://www.audioholics.com/reviews/speakers/bookshelf/dali-mentor-1-bookshelf-loudspeaker-review
http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/1076
http://www.techradar.com/reviews/au...fi-and-av-speakers/dali-mentor-1-99475/review
Το πρώτο (audioholics.com) έχει αναλυτική παρουσίαση και εργαστηριακές μετρήσεις.

Reaction score
0
Γεια σου φιλε με λενε Ηλια και βλεποντας την αγγελια σου σκεφτικα μια σπανια και εξαιρετικη περιπτωση ηχειων δαπεδου που εχει καποιος γνωστος μου για καποιον καιρο παροπλισμενα λογο αναβα8μισης ολου του συστηματος του σε πολυ ακριβοτερο.
τα ηχεια ειναι τα TRIANGLE ALCANTE 2δρομα δαπεδου με ελαχιστο crossover σχεδιαμενα αποκλειστικα για λαμπατους χαμηλων βατ με υπεροχο ζεστο και κα8αρο ηχο σπανια περιπτωση για λαμπα! πρεπει να εκαναν 1300 ευρω τα δινει γυρω στα 600 ειναι σε τελεια πραγματικα κατασταση σαν να παιρνεις καινουργια συζητα το αν σε ενδιαφερει! το ονομα του Θανασης κιν.6936720212 ευχομαι να τα βρειτε!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.863
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef