Μακεδονικά σε Ελληνικό Dvd...

V

VIDEOMIX

Guest
Oι Μακεδόνες όμως μιλούσαν Ελληνικότατα.
Τέλος πάντων, μην την ψάχνουμε,το θέμα ειναι μια αηδία και μισή.
Εγώ πάντως θα συνεχίσω να τους λέω σκοπιανούς μέχρι να πεθάνω,όπως και την Κωνσταντινούπολη δεν θα την πω ποτέ ινσταμπούλ επειδή οι μογγόλοι το θέλουνε.

Reaction score
0
Δεν πρόκειται να σχολιάσω την επέκταση του θέματος, γιατί μπορεί να φτάσει μακριά...
Αλλά έχω την αίσθηση ότι άδικα έφτασε μέχρι εδώ η συζήτηση. Αν θεωρούμε αποδεκτό το (αναγνωρισμένο) όνομα Former Yugoslav(ian) Republic of Macedonia, τότε η γλώσσα τους Macedonian δεν θα έπρεπε να λέγεται?
Δηλαδή γιατί τη γλώσσα των USA τη λέμε American?
Η θέλατε να γράφει FYROMacedoniana?  :wink:
Ξαναλέω, η Microsoft που θέλει να είναι politically correct, κάνει την αναφορά ώς εξής:

Because of a problem identified after Microsoft Office 2000 was released, if you switch to Macedonian (FYROM) (language indicator "Mk"), the characters that you type do not appear in the Macedonian (FYROM) language.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, αν η εταιρεία δεν είχε κάνει το ¨κολπάκι¨να βάλει menu υπότιτλων με σημαιούλες αντί για γράμματα και επομένως όλοι ερχόντουσταν μπροστά σε ένα εμφανές Macedonian να δούμε αν όλοι ήταν τόσο αδιάφοροι...

Στο διαφημιστικό έντυπο ή στο site γιατί άραγε δεν αναφέρουν ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του DVD; Μια ματιά στο site δίνει την εξής πληροφόρηση, για ένα DVD που είχε καμμία 10αριά διαφορετικές γλώσσες σε υπότιτλους.

Στοιχεία ταινίας
Πρωταγωνιστούν ΝΤΕΜΠΟΡΑ ΑΝΓΚΕΡ, ΜΑΪΚΛ ΚΙΤΟΝ, ΙΑΝ ΜΑΚΝΙΣ
Εταιρία Παραγωγής GOLD CIRCLE FILMS
Σκηνοθεσία ΤΖΕΦΡΙ ΣΑΞ
Release Date 30-09-2005
Διαθέσιμες Εκδόσεις Film DVD
Ομιλούμενες Γλώσσες Αγγλικά
Υπότιτλοι Ελληνικά
Επίσημο website http://www.whitenoisemovie.com/

Reaction score
0
Και όχι ότι έχω τίποτα με την συγκεκριμένη εταιρεία (το αντίθετο μάλιστα), αλλά αν δούμε μια μέρα μαζί με το prooptiki-bulgaria και ένα Prooptiki-Μacedonia ltd με έδρα εκτός Ελλάδος, δεν θα πρέπει να προβληματιστούμε?

www.prooptiki.bg

Reaction score
6
Το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθον σε παρόμοιες συζητήσεις πως όλα αυτα ειναι πταίσματα οταν πρόκειται για χρημα.
Κανεις απο αυτους δεν δινει σημασία σε κατι τέτοιες ιστορίες οταν στη μεση μπαίνει το χρήμα.
Χάριν αυτού τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε ελληνοτουρκική φιλία.
Τα υπόλοιπα ειναι για τους ρομαντικούς και για τους γραφικούς.
Έτσι δεν μας λένε;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κι άλλο DVD, και πάλι της Προοπτικής, με επιλογή υποτίτλων "Macedonian" έπεσε στα χέρια μου. Πρόκειται για τη νέα ταινία του Μπεσόν Banlieue 13.
Η συζήτηση περί εθνικών θεμάτων μπορεί να φτάσει μακριά και οι απόψεις είναι διάφορες, αλλά εγώ θα περιοριστώ σε κάτι απλό: Μήπως κάποιοι ανεγκέφαλοι που προϊστανται ιδιωτικών εταιρειών θα έπρεπε να υποχρεωθούν από το Νόμο, με αυστηρές ποινές, να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Το επιχείρημα "μα και στα δικά σας προϊόντα ως Μακεδονία μας αναφέρετε" μου φαίνεται πολύ ωραίο για τη φαρέτρα των γειτόνων μας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv