Μαύρη, Λευκή ή Γάλακτος???

Reaction score
14

Πως σας αρέσει η σοκολάτα σας??

Επίσης ποιά μάρκα(ες) λατρεύετε τόσο απο Ελληνική(ές) ή ξένη(ες) σοκολάτες

Εμένα με συγκλονίζει η Λάκτα, η ΙΟΝ Αμυγδάλου αλλά όχι η μικρή η κλασσικιά, η μεγάλη της ΙΟΝ σχεδόν μισόκιλη που εχει τα αμύγδαλα σχεδόν ατόφια.

Από ξένες οι Toblerone, η Hersheys, και απο λευκή η Lindt εχει μία "σακατευτικιά"!!

Reaction score
8
Πω πω , εχω καιρο να φαω ! Και γω προτιμω Λακτα , ΙΟΝ αλλα αυτην την
καφε ασπρο συσκευασια , δεν θυμαμαι και πολυ καλα εχω να δοκιμασω κατι καιρους .

Μονο μαυρη δεν μου αρεσει αυτες οι κουβερτουρες............ :x
Γενικα στις μαρκες δεν ειμαι ρατσιστης τις τιμω ολες ακομα και crunch την ασπρη ομως :wink:

Πω πω τι θυμηκα τωρα !!! πιτσιρικια , με kiss την κλασικια , μεσα στο κουλουρι :oops:

Καλα μην κανετε ετσι , εμενα μου αρεσε.

Και η πρωτη φωτοσοκο καλη ειναι .......αμα εχεις και γερα δοντια :twisted: :twisted:

Reaction score
164
Πρώτη προτίμηση μαύρη. Δεύτερη γάλακτος, ιδίως αμυγδάλου ΙΟΝ. Λευκή με τίποτα.
Φετίχ; Χύμα σοκολάτα από το ταψί, στον Βάρσο, στην Πλ. Δούρου στο Χαλάνδρι.

exile

Videocameras
Reaction score
4.541
dream_GR said:

Πως σας αρέσει η σοκολάτα σας??

Επίσης ποιά μάρκα(ες) λατρεύετε τόσο απο Ελληνική(ές) ή ξένη(ες) σοκολάτες

Εμένα με συγκλονίζει η
Λάκτα, η ΙΟΝ Αμυγδάλου αλλά όχι η μικρή η κλασσικιά, [size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]η μεγάλη της ΙΟΝ [/size][/size][/size][/size][/size][size=10pt]σχεδόν μισόκιλη που εχει τα αμύγδαλα σχεδόν ατόφια.[/size]

Από ξένες οι Toblerone, η Hersheys, και απο λευκή η Lindt εχει μία "σακατευτικιά"!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.271
dream_GR said:
η ΙΟΝ Αμυγδάλου αλλά όχι η μικρή η κλασσικιά, η μεγάλη της ΙΟΝ σχεδόν μισόκιλη που εχει τα αμύγδαλα σχεδόν ατόφια.
Εδώ είναι όλο το κόλπο! Τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Στις μικρές είναι σα ρινίσματα και δε μου αρέσει καθόλου.

Reaction score
5
Είμαι σοκολατάς. Και ως σοκολατάς, μου αρέσει αρκετά η Lacta, η Ιον, και η Lindt. Αλλά η καλύτερη σοκολάτα είναι άλλη. Για την ώρα όμως, ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Για να τα λέμε με το όνομά τους, η λευκή ΔΕΝ είναι σοκολάτα. Είναι το βούτυρο από το κακάο μόνο (στην καλύτερη) με ζάχαρη. Και οι βιομηχανίες χρεώνουν το ίδιο, μείον του κακάο που το κάνουν κάτι άλλο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις σοκολάτες με ξηρούς καρπούς κλπ. Ίδια τιμή με μια απλή μαύρη ή γάλακτος, μόνο που το κέρδος της βιομηχανίας είναι διπλάσιο, λόγω λιγότερης χρήσης κακάο, στο ίδιο βάρος και μέγεθος μπάρας!!!

Αν θέλετε σοκολάτα μάγκες, HIEND σοκολάτα, χωρίς τα μαντζούνια :mrgreen: , πρέπει να δοκιμάσετε Valrhona. Δεν υπάρχει άλλη...
Για πάρτε μάτι... http://www.valrhona.com/
Μιλάμε για σοκολάτα single estate. Πώς είναι ο καφές, blue mountain, Κένυας, Αιθιοπίας κλπ; Έ έτσι.

Εκτός του Harrods :)D) έχει και στην Πεντέλης, δίπλα στον Κωνσταντινίδη. Έχει ανοίξει ένα μαγαζί που ο μάγκας χρησιμοποιεί τέτοια σοκολάτα στα παγωτά που φτιάχνει :shock: Φυσικά πουλάει και μπάρες.

Για δοκιμάστε και πέστε...

Όλα τα άλλα είναι απλά δευτεράντζες...

Τα καλύτερα σοκολατένια γλυκά από τους καλύτερους patisserie chef στον κόσμο φτιάχνονται με Valrhona. Αυτό λέει κάτι.

Reaction score
8
Υπάρχει κι ένα πολύ όμορφο μικρό καφέ, στη Σίνα νομίζω, που φτιάχνει ροφήματα με διάφορες γεύσεις της Valrhona, σε τεράστιες κούπες.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244
Παίρνω χύμα αμύγδαλα ξεροψημένα από τη " Μέλισσα " για όσους ξέρουν, και χύμα σοκολάτα Παυλίδης σε πλάκες σαν τούβλα που κόβεις όσα θές.
Λίγα αμύγδαλα στο πιάτο, από πάνω ένα τουβλάκι σοκολάτα, 1 - 1,5 λεπτό στο μικροκυμάτων να λιώσει, λίγο ανακάτεμα και λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Και έχουμε και γ@μώ την σοκολάτα. Με ολόκληρα αμύγδαλα ψημένα και ....................σλούρπ.

Γκλούρπ !

Reaction score
298
Αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς, "δίπλωσε" μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ελάχιστη σκόνη βανίλλια και, αν θες, λίγη κρέμα γάλακτος. Επακριβείς δόσεις δεν υπάρχουν, είναι θέμα γούστου.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244
Θα το δοκιμάσω, γιατί όχι.
Νόστιμο μου ακούγεται. Έρχεται και χειμώνας τώρα είναι ότι πρέπει.
Το καλοκαίρι δεν τις τρώω. Δεν με τραβάνε όσο το παγωτό.
Αλλά από δω και πέρα..........

Reaction score
1
Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
dream_GR said:
Εμένα με συγκλονίζει η Λάκτα, η ΙΟΝ Αμυγδάλου αλλά όχι η μικρή η κλασσικιά, η μεγάλη της ΙΟΝ σχεδόν μισόκιλη που εχει τα αμύγδαλα σχεδόν ατόφια.
Me 2...
U2? :lol:

Reaction score
1
ak1s said:
Και για όποιον αναρωτιέται, έχω φάει πολλά κιλά από όλες αυτές...
:lol:
Και πόσα κιλά....είσαι :lol:, αν επιτρέπεται.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καθως το θεμα κρυβει πολλα υπονοουμενα η απαντηση μου ειναι:

Σε σοκαλατα μονο μαυρη και πικρη.
Σε "οτιδηποτε αλλο" μονο λευκη και του γαλακτος :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.681
Members