Μεμακρυσμένη ενεργοποίηση Η/Υ.

Μηνύματα
632
Reaction score
575
Πιθανόν κάποιο από τα σαχλά power saving features σε μπλοκάρει.
Ποιά μητρική έχεις ?
Αυτην εχω Βασιλη...

Μηπως πρεπει να δωσω σtαθερη ip κι εγω? Μηπως αλλαζει στο restart και χαλαει το πραγμα?

Το δοκιμαζω και στο media center pc που εχω και δεν...
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Εγώ έχω εγκαταστήσει στο κινητό μου την εφαρμογή fing που δείχνει όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο και έχει δυνατότητα να στέλνει wake on Lan στο nuc. Πρέπει να έχεις ορίσει σταθερή ip στο nuc μέσω των ρυθμίσεων προσαρμογέα δικτύου (tcpip v4). Φαντάσου Νίκο ότι ξυπνάω το nuc από τη δουλειά μου και του βάζω... εργασίες να κάνει.
Γειά σου Νικόλα! Κατ' αρχήν ελπίζω - με την έλευση του διαδόχου (και λόγω αυτού) - να...κοιμάστε κανονικά!!!!! Είμαι παθών, και μάλιστα δις!

Υπάρχουν λύσεις γ' αυτό που θέλω να κάνω, πρόθεσή μου όμως είναι τη συγκεκριμένη λειτουργία να την εντάξω σε κάποιες από τις ρουτίνες του logitech harmony.

Εάν τελικά αυτό δεν καταστεί δυνατό μέσω του Bios, τότε ίσως επιλέξω τη λύση του εξωτερικού usb stick ir, με τις ανάλογες ρυθμίσεις βέβαια.

Η σκέψη μου ειναι πανω σ' αυτό είναι η εξης: εάν επιτευχθεί ο σκοπός μου με οιονδήποτε τρόπο, αυτό θα σημάνει και "γήρανση" των απαρτίων του Nuc; Δεν αναφέρω την κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρευμα. Νομίζω ότι αυτή θα ειναι ελάχιστη, και ανάξια λόγου.
 

Μηνύματα
624
Reaction score
1.966
Άρα είναι "εσωτερικός", απ' αυτούς τους δωρεάν, και επομένως είναι σχεδόν σίγουρο πως ο πάροχος μπορεί να τον ξεκλειδώσει εξ αποστάσεως και να σου πει το κλειδί. Μετά, βάζεις το κλειδί που θέλεις στο interface, καθώς και στο wi-fi.

Αν αρνηθούν, πράγμα εξόχως απίθανο, πάτα του το reset με το άκρο ενός συνδετήρα, (έχοντάς τον σε λειτουργία φυσικά), ώστε τα διαπιστευτήρια του interface να γίνουν τα προκαθορισμένα που αναγράφει η ετικέτα στην πλάτη του.

View attachment 163103
Καλησπέρα Κώστα.

Γνωρίζω το reset, και επίσης έχω και το καινούριο router που μου έχει στείλει η Wind σε αντικατάσταση του παλαιού.

Έχω όμως τον γιό μου, που παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα καθημερινά στο ΕΚΠΑ, ο οποίος μου ζήτησε να μη κάνω καμία επέμβαση στο router, όσο διαρκεί η καραντίνα, για να μη κινδυνεύσει η σύνδεση στο διαδίκτυο αν κάτι πάει στραβά. Έτσι μένει το service της wind από τηλεφώνου, όπως μου προτείνεις, το οποίο σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
 


Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Διαθέτω δύο Η/Υ Nuc i7 gen 8 με λειτουργικό Windows 10 και θα ήθελα να τους ενεργοποιώ από το ασύρματο πληκτρολόγιο με ένα, ή συνδυασμό πλήκτρων.
Η ενεργοποίηση τελικά κατέστη δυνατή με έναν μάλλον πολύ εύκολο τρόπο, επεμβαίνοντας στις ρυθμίσεις του Bios.
Eκκινεί το Nuc παίρνοντας εντολή από την tv, όταν αυτή ενεργοποιείται, μέσω του καλωδίου HDMI.

Δυστυχώς η αρχική μου πρόθεση, δηλ. η ένταξη του Nuc σε κάποια από τις ρουτίνες του τηλ/ρίου δεν κατέστη δυνατή για λόγους που θα αναφέρω στο σχετικό νήμα.

Δε με πειράζει ιδιαίτερα βέβαια, καθώς έστω και έμμεσα ανοίγει με το Harmony.
 

Μηνύματα
2.225
Reaction score
2.740
Μια ερώτηση.Ισως έχει απαντηθεί.
Αν το pc είναι κλειστό και θέλω να το ανοίξω ενώ είμαι εκτός σπιτιού γινεται;
Μετά μπορώ να το ελέγχω με team viewer.
 

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.491
Reaction score
5.644
Αν δεν έχεις κάποιο PC ανοικτό, χρειάζεσαι κάποιο router που να υποστηρίζει Wake on LAN ( WOL ) μέσω remote administration ( όπως π.χ. η καλή σειρά της Asus )
 

Μηνύματα
2.225
Reaction score
2.740
Άρα δε γίνεται χωρίς τέτοιο ρούτερ.
Ανοικτό pc το έκανα και με team viewer λογικά.
 

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.491
Reaction score
5.644
Μπορείς να δοκιμάσεις το παρακάτω:

Port forwarding τις θύρες 7 εώς 9 στο modem/router σου, πρός την broadcast address του δικτύου σου ( x.x.x.255 ) [ αν το router σου δίνει τις IP της μορφής 192.168.1.x στα PC και συσκευές σου, τότε θες την 192.168.1.255 ).
Και στέλνεις magic packet μέσω εφαρμογής του κινητού στην WAN IP σου ( ή το Dynamic DNS host σου ).

Άλλη πιο μπακάλικη λύση, να βάλεις κάποια smart WiFi μπρίζα όπως αυτές της SONOFF και στο BIOS του υπολογιστή το "On" after Power Failure, και να ανοιγοκλείνεις remotely την πρίζα που είναι το PC.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.150
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top