Μερικές μουσικές προτάσεις για ακρόαση





Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.787
Reaction score
28.221
Γιά όσους γεννήθηκαν - Έζησαν - , ( γ' πληθυντικός οριστικής αορίστου του ρήματος ζώ ) - στη σωστή γενιά .
......έχει και γιά τους υπολοίπους ...με το πάτημα ενός κουμπιού .
-

-
* album by Led Zeppelin , Physical Graffiti

1597035443664.png


.
Led Zeppelin: Robert Plant (φωνητικά, φυσαρμόνικα) Jimmy Page (ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, μαντολίνο, φωνητικά) John Paul Jones (μπάσο, πληκτρολόγια, φωνητικά); John Bonham (ντραμς, φωνητικά) .
Πρόσθετο προσωπικό: Ian Stewart (πιάνο) .
Ηχογραφήθηκε στο Headley Grave, Hampshire, Αγγλία . Olympic Studios and Islan , Λονδίνο , Αγγλία . Stargroves , Αγγλία μεταξύ 1972 και 1974 .
Ο Led Zeppelin επέστρεψε από σχεδόν δύο χρόνια διακοπών το 1975 με το διπλό άλμπουμ Physical Graffiti , το πιο εκτεταμένο και φιλόδοξο έργο τους. Όπου οι Led Zeppelin IV και House of the Holy ενσωματώνουν επιρροές σε κάθε τραγούδι, η πλειονότητα των κομματιών στο Physical Graffiti είναι ατομικές στυλιστικές προπονήσεις . Τα κυριότερα σημεία είναι όταν ο Zeppelin ενσωματώνει επιρροές και επεκτείνεται σε ένα νέο στιλιστικό έδαφος, κυρίως στο τεταμένο, ανατολικό επηρεασμένο «Κασμίρ» . Το 'Trampled Underfoot', με το καλπάζοντας πληκτρολόγιο του John Paul Jones, είναι η καλύτερη προπόνηση funk-metal, ενώ το 'Houses of the Holy' είναι η καλύτερη προσπάθειά τους για ποπ και το 'Down by the Seaside' είναι το πιο κοντινό στο οποίο έχουν φτάσει Χώρα . Ακόμα και τα βαρύτερα μπλουζ - το 11λεπτο 'In My Time of Dying', το σφιχτό τραύμα 'Custard Pie' και το τερατώδες επικό 'The Rover' - είναι πιο δυνατά και πιο εκτεταμένα και υφή από το προηγούμενο έργο τους . Επίσης , όλα τα βαριά τραγούδια βρίσκονται στον πρώτο δίσκο, αφήνοντας το υπόλοιπο άλμπουμ να εξερευνήσει πιο περιπετειώδη εδάφη, είτε πρόκειται για ακουστικά κομμάτια είτε για μεγαλοπρεπή αλλά ήσυχα έπη όπως το 'Ten Years Gone' . Το δεύτερο μισό του Physical Graffiti αισθάνεται ότι η ομάδα καθαρίζει τα θησαυροφυλάκια , εκδίδοντας κάθε μικρό κομμάτι μουσικής που έγραψαν τα τελευταία χρόνια . Αυτό σημαίνει ότι το άλμπουμ είναι γεμάτο με τραγούδια που δεν είναι αρκετά γεμάτα , αλλά δεν ταιριάζουν αρκετά με τις κορυφές του άλμπουμ . Ακόμα , ακόμη και αυτά τα τραγούδια έχουν τα πλεονεκτήματά τους - το 'Sick Again' είναι το πιο κακό, πιο παρακμιακό rocker που ηχογράφησαν ποτέ, και το λαϊκό ακουστικό rock & roll του 'Boogie with Stu' και 'Black Country Woman' μπορεί να πεταχτεί , αλλά έχουν μια χαλαρή , απέραντη γοητεία που ποτέ δεν ταιριάζει η Zeppelin. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να ταξινομήσετε όλη τη μουσική στο άλμπουμ, αλλά το Physical Graffiti καταγράφει όλη την εμπειρία του Led Zeppelin στην κορυφή του παιχνιδιού του καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ τους .

~ Stephen Thomas Erlewine
 
Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.368
1597299660632.png



Mother, mother
There's too many of you crying
Brother, brother, brother
There's far too many of you dying








- δίσκος σταθμός , που ενέπνευσε όλη την bristol αναγέννηση του είδους στα 90s , και must listening με τα παιδιά και τις οικογένειές μας γενικότερα
 





hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.968
Reaction score
2.905
Μια εξαιρετική και μοναδική φωνή soul αλλα λευκή είναι και η Laura Nyro. Παρακάτω σε μια εξαιρετική παραγωγή με τις αδερφές Labele τον οποίο δίσκο έχω στην συλλογή μου αυθεντικό αμερικάνικο:

 



Μηνύματα
90
Reaction score
20
Άκουσα μόνο 3 ξένα albums που βγήκαν το 2022 και δυστυχώς κανένα δεν με συνεπήρε:

The Weeknd - Dawn FM : Αισθάνομαι ότι ακούω το ίδιο τραγούδι σε όλη τη διάρκεια του δίσκου. Στα μείον τα πολύ δυνατά βαριά μπάσα. Τα μόνα κομμάτια που μ'άρεσαν είναι Take My Breath (αν και προτιμώ την πιο σύντομη version που ήταν σαν digital single), Less Than Zero, Sacrifice
Και το προηγούμενο After Hours δεν με είχε τρελάνει παρά μόνο τα κομμάτια Blinding Lights, In Your Eyes, Save Your Tears που ήταν και οι "κράχτες" του δίσκου. Απορώ γιατί το χαρακτηρίζουν όλοι νο1 album της δεκαετίας 2010-2020

Taylor Swift - Midnights : Το ότι έκατσα και άκουσα 20 κομμάτια (μαζί με τη deluxe δηλαδή) είναι άθλος. Τα βρήκα όλα πάρα πολύ βαρετά και γλυκανάλατα. Δεν ξέρω ποτέ δεν με έχει ενθουσιάσει αυτή η κοπέλα από τότε που το γύρισε στο πολύ mainstream. Μου αρέσουν κάποια country που είχε βγάλει στις αρχές της καριέρας της πριν από περίπου 15 χρόνια. Το συγκεκριμένο album είναι το πρώτο σε streams αυτό τον καιρό με αστρονομικά νούμερα και γενικά τη θεωρούν Νο1 star του πλανήτη. Έχω πάρα πολλούς γνωστούς που τρελαίνονται για τα κομμάτια της.

Beyonce - Renaissance Act I : Κι εδώ αισθάνομαι ότι ακούω το ίδιο κομμάτι σε όλη τη διάρκεια των 16 κομματιών. Έχουν τα πιο πολλά αυτό το dance beat αλλά θα ήθελα να είναι και διαφορετικά είδη. Θα κυκλοφορήσει άλλα 2 albums μέσα στην επόμενη διετία, τα Act II και Act III τα οποία θα είναι συνέχεια αυτού. Ευελπιστώ να υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και να μας θυμίσει και λίγο τα παλιά rnb κομμάτια της. Ολόκληρο album της έχει να με ενθουσιάσει από το καταπληκτικό I am...Sasha Fierce του 2008 που είχε πολλές μπαλάντες αλλά και dance/rnb/pop κομμάτια. Τη θεωρώ σπουδαία φωνή/performer και έχω όλα τα dvd που έχει κυκλοφορήσει από συναυλίες της, αλλά από albums έχω όσα έβγαλε με τις Destiny's Child και τα 3 πρώτα,μέχρι τη deluxe έκδοση του I am...Sasha Fierce.


Τα τελευταία albums που μου άρεσαν ολόκληρα είναι από το 2020 το Chromatica της Lady Gaga και το Future Nostalgia της Dua Lipa. Το 2021 μου άρεσαν κάποια κομμάτια από τα albums του Ed Sheeran και της Adele.
Ένα μεμονωμένο κομμάτι που έλιωσα όλο το καλοκαίρι κι ακόμα λιώνω είναι το As It Was του Harry Styles
 

Μηνύματα
90
Reaction score
20
Α ξέχασα, μου άρεσε πολύ το album AGUILERA της Christina Aguilera, απλά αυτό ήταν στην ουσία 2 ψηφιακά EP με 6 κομμάτια το καθένα και τα ένωσαν σε ένα ψηφιακό album. Είναι latin με ισπανικό στίχο και έχει πολύ όμορφες ερμηνευτικές μπαλάντες αλλά και λίγα πιο dance/rnb. Θα βγει και 3ο EP σε λίγο καιρό (ήδη υπάρχει το κομμάτι No Es Que Te Extrane) και θα ολοκληρωθεί το album,το οποίο μετά θα βγει και σε φυσικό προιόν.


Καταπληκτική φωνή!!!!!!!!
Επίσης έχει αρχίσει να μου αρέσει κι αυτό.


Απίστευτο ότι δεν περνάει μέρα από πάνω της!Από τα 30 της μέχρι τα 51 της που είναι σήμερα, έχει μείνει ίδια
Θα βγάλει album μέσα στο 2023
 
Last edited:




Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.153
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top