Μερικές μουσικές προτάσεις για ακρόαση

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
4.754
Reaction score
15.150
Γιά όσους γεννήθηκαν - Έζησαν - , ( γ' πληθυντικός οριστικής αορίστου του ρήματος ζώ ) - στη σωστή γενιά .
......έχει και γιά τους υπολοίπους ...με το πάτημα ενός κουμπιού .
-

-
* album by Led Zeppelin , Physical Graffiti

1597035443664.png


.
Led Zeppelin: Robert Plant (φωνητικά, φυσαρμόνικα) Jimmy Page (ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, μαντολίνο, φωνητικά) John Paul Jones (μπάσο, πληκτρολόγια, φωνητικά); John Bonham (ντραμς, φωνητικά) .
Πρόσθετο προσωπικό: Ian Stewart (πιάνο) .
Ηχογραφήθηκε στο Headley Grave, Hampshire, Αγγλία . Olympic Studios and Islan , Λονδίνο , Αγγλία . Stargroves , Αγγλία μεταξύ 1972 και 1974 .
Ο Led Zeppelin επέστρεψε από σχεδόν δύο χρόνια διακοπών το 1975 με το διπλό άλμπουμ Physical Graffiti , το πιο εκτεταμένο και φιλόδοξο έργο τους. Όπου οι Led Zeppelin IV και House of the Holy ενσωματώνουν επιρροές σε κάθε τραγούδι, η πλειονότητα των κομματιών στο Physical Graffiti είναι ατομικές στυλιστικές προπονήσεις . Τα κυριότερα σημεία είναι όταν ο Zeppelin ενσωματώνει επιρροές και επεκτείνεται σε ένα νέο στιλιστικό έδαφος, κυρίως στο τεταμένο, ανατολικό επηρεασμένο «Κασμίρ» . Το 'Trampled Underfoot', με το καλπάζοντας πληκτρολόγιο του John Paul Jones, είναι η καλύτερη προπόνηση funk-metal, ενώ το 'Houses of the Holy' είναι η καλύτερη προσπάθειά τους για ποπ και το 'Down by the Seaside' είναι το πιο κοντινό στο οποίο έχουν φτάσει Χώρα . Ακόμα και τα βαρύτερα μπλουζ - το 11λεπτο 'In My Time of Dying', το σφιχτό τραύμα 'Custard Pie' και το τερατώδες επικό 'The Rover' - είναι πιο δυνατά και πιο εκτεταμένα και υφή από το προηγούμενο έργο τους . Επίσης , όλα τα βαριά τραγούδια βρίσκονται στον πρώτο δίσκο, αφήνοντας το υπόλοιπο άλμπουμ να εξερευνήσει πιο περιπετειώδη εδάφη, είτε πρόκειται για ακουστικά κομμάτια είτε για μεγαλοπρεπή αλλά ήσυχα έπη όπως το 'Ten Years Gone' . Το δεύτερο μισό του Physical Graffiti αισθάνεται ότι η ομάδα καθαρίζει τα θησαυροφυλάκια , εκδίδοντας κάθε μικρό κομμάτι μουσικής που έγραψαν τα τελευταία χρόνια . Αυτό σημαίνει ότι το άλμπουμ είναι γεμάτο με τραγούδια που δεν είναι αρκετά γεμάτα , αλλά δεν ταιριάζουν αρκετά με τις κορυφές του άλμπουμ . Ακόμα , ακόμη και αυτά τα τραγούδια έχουν τα πλεονεκτήματά τους - το 'Sick Again' είναι το πιο κακό, πιο παρακμιακό rocker που ηχογράφησαν ποτέ, και το λαϊκό ακουστικό rock & roll του 'Boogie with Stu' και 'Black Country Woman' μπορεί να πεταχτεί , αλλά έχουν μια χαλαρή , απέραντη γοητεία που ποτέ δεν ταιριάζει η Zeppelin. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να ταξινομήσετε όλη τη μουσική στο άλμπουμ, αλλά το Physical Graffiti καταγράφει όλη την εμπειρία του Led Zeppelin στην κορυφή του παιχνιδιού του καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ τους .

~ Stephen Thomas Erlewine
 
Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
15.900
Reaction score
37.774
1597299660632.pngMother, mother
There's too many of you crying
Brother, brother, brother
There's far too many of you dying
- δίσκος σταθμός , που ενέπνευσε όλη την bristol αναγέννηση του είδους στα 90s , και must listening με τα παιδιά και τις οικογένειές μας γενικότερα
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.867
Reaction score
1.532
Μια εξαιρετική και μοναδική φωνή soul αλλα λευκή είναι και η Laura Nyro. Παρακάτω σε μια εξαιρετική παραγωγή με τις αδερφές Labele τον οποίο δίσκο έχω στην συλλογή μου αυθεντικό αμερικάνικο:

 
Staff online

  • spylab
    Wile E. Coyote Συντονιστής Θρησκευτικών
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
161.619
Μηνύματα
2.563.708
Members
36.342
Νεότερο μέλος
GEORGE K.
Top