Μερική Αναβάθμιση - Συμβουλές?

Reaction score
5
Αγαπητοί φίλοι,

προ...10ετίας σχεδόν είχα σκάσει ένα κάρο λεφτά (για τα δικά μου δεδομένα/δυνατότητες ) για να αποκτήσω την ψηφιακή μου 36" philips που μόλις είχε βγεί, Τον ΟΝΚΥΟ ενισχυτή και DVD player, και το σετ ηχείων Bose Acoustimas...
Έκτοτε δεν ασχολήθηκα με καμία απολύτως αναβάθμιση...
Σαλόνι- Τραπεζαρία είναι σε χώρο περίπου 37τμ αλλά η απόσταση θέασης που έχω στο σαλόνι είναι περίπου 3,20μ.

Προ 2ετίας περίπου μπήκα στο "τρυπάκι" αναβάθμισης και ανακάλυψα το φόρουμ οπου μπορώ να πώ οτι βρήκα αρκετή βοήθεια απο εσάς στις πρώτες απορίες που μου δημιουργήθηκαν απο τα...πολλά που διάβαζα και...λίγα που καταλάβαινα!!!!!
Μιά οικονομική αναποδιά όμως πάγωσε τα σχέδια μου, μέχρι τώρα που μπορώ να πώ οτι απο το υστέρημα μου θα προχωρήσω σε μια μικρή αναβάθμιση μιάς και η...φτώχεια θέλει..καλοπέραση και αυτό θα μου προσθέσει κάποια ..ευχαρίστηση (και ευτυχώς συμφωνεί και η σύζυγος, ούτε ξύλο θα φάω ούτε τίποτα!).
Αυτή τη στιγμή το μόνο..."σύγχρονο" μηχάνημα που διαθέτω είναι ο αποκωδικοποιητής nova που υποστηρίζει 3d και το xbox360 kinect των κοριτσιών που αγόρασα τα Χριστούγεννα.
Στην περίπτωσή μου το ένα φέρνει το άλλο και δεν μπορώ να αλλάξω μόνο ένα πράγμα, οπότε πρέπει να συρρικνώσω όπου μπορέσω το κόστος...

Αρχική μου σκέψη είναι οτι η τηλεόραση μένει ως έχει και προχωράω στην απόκτηση προβολέα HD & 3D πλέον που είναι προσιτός σε..ελκυστική τιμή.(BenQ W1070).
Για το οποίο θα ψάξω και περισσότερο που μπορώ να πετύχω καλύτερη τιμή + δόσεις κλπ...
Αναγκαστικά πρέπει να πάρω οθόνη προβολής τη οποία θα επιθυμούσα ηλεκτρική και με κόστος μάξιμουμ μέχρι 200 ευρώ και νομίζω οτι 90" με 120" με καλύπτουν πλήρως. (όποιος γνωρίζει κάτι είτε καινούργιο είτε μτχ. ας με ενημερώσει!!).
Τέλος το σετ θα πρέπει να συμπληρωθεί μάλλον με το Egreat R6S 3D media player που νομίζω οτι μπορώ να το βρώ στο ebay με 70€ περίπου και που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου που είναι απλώς το να να μου αναπαραγάγει επιτυχώς ταινίες HD/3D με υπότιτλους , απο κάποιον εξωτερικό μάλλον σκληρό δίσκο στον οποίο θα περνάω κάποιες ταινίες είτε απο το pc μου είτε θα μου δίνει κάποιος φίλος,κάπως θα βρώ την άκρη....

Αυτό που δεν έχω κατανοήσει είναι το τί ακριβώς χρειάζεται να κάνω με τον 5.1 ενισχυτή μου onkyo txds484 (ΜΗ μου πείτε ΠΟΥ να τον βάλω!...). Δεν ξέρω αν θα συνδέεται με το σύστημα που θα διαμορφώσω και πως ακριβώς, κάτι νομίζω έχω διαβάσει οτι δεν θα παίζει τους ήχους απο τις 3D ταινίες(?)
Ουσιαστικά στον προβολέα θα ήθελα να συνδέσω το mediaplayer και το xbox360. Και απο αυτές τις 2 πηγές να έχω τον 5.1 ήχο. Θα είναι εφικτό? Θα πρέπει "απλά" να συνδεθεί και ο ενισχυτής στον προβολέα και με τι καλωδίωση?
Ή την έχω πατήσει και θα πρέπει να πάρω σαφάρι τις αγγελίες (για καινούργιο ούτε καν συζήτηση), ΚΑΙ για ενισχυτή, και με ποιες ελάχιστες προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη δουλειά? (κάποια πρόταση??)

χίλια συγνώμη για το μακροσκελές, ελπίζω να κάλυψα τα περισσότερα και επαφίεμαι στην καλή σας διάθεση για βοήθεια!!!! :geek:

Reaction score
7.100
Απάντηση: Μερική Αναβάθμιση - Συμβουλές?

μέχρι να πάρεις καινούργιο ενισχυτή ή κάποιον μεταχειρισμένο 2-3 ετών απλά θα πάρεις ψηφιακό σήμα (ήχο μόνο) από τις συσκευές σου (coaxial-οπτική) και την εικόνα θα την στείλεις με hdmi σε βιντεοπροβολέα - τηλεόραση.

Reaction score
5

μέχρι να πάρεις καινούργιο ενισχυτή ή κάποιον μεταχειρισμένο 2-3 ετών απλά θα πάρεις ψηφιακό σήμα (ήχο μόνο) από τις συσκευές σου (coaxial-οπτική) και την εικόνα θα την στείλεις με hdmi σε βιντεοπροβολέα - τηλεόραση.
...Δηλαδή θα εξακολουθώ έχω "κανονικά" απο όλες τις καινούργιες ταινίες μου μέσω του media player ήχο Dolby Digital & DTS, ενώ αν πχ έπαιρνα κάτι τέτοιο http://prntscr.com/1n4nww που είναι ότι πιό φτηνό επώνυμο βρήκα που λέει στα χαρακτηριστικά για HD,1080p,3D, θα είχα...ακόμα "καλύτερο" ήχο??? (σορρυ προσπαθώ να το κάνω λίγο πιό...λιανά και γενικά να καταλάβω τι γίνεται με όλα αυτά καθότι άσχετος...).thanks!

Reaction score
7.100

ακριβως,αλλα μπορεις να κανεις και τωρα μια χαρα την δουλεια σου μεχρι καποια στιγμη να παρεις εναν ενισχυτη νεας γενιας.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv