Μετάβαση στην εποχή του 4Κ

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.745
Αναρωτιέμαι όμως, το Audyssey της Denon δεν υπολογίζει τις ανακλάσεις - υποτίθεται?
Και τι περιμένεις; Να σου προσθέσει ανακλασεις εκεί που δεν υπάρχουν; Δεν γίνονται αυτα.

Μια αλλη ιδέα θα ηταν να τα πας ολα στον πίσω τοίχο. Την οθόνη πάνω απο το τζάκι δηλαδη. Θα το ανάβετε και πιο συχνά. Θα εχεις και συμμετρικό χώρο στον ήχο, με τοίχους αριστερα και δεξιά των κυριως ηχείων. Περνάει απο την παντοφλική επιτροπή; Κάνε μια αίτηση.

Reaction score
248
Και τι περιμένεις; Να σου προσθέσει ανακλασεις εκεί που δεν υπάρχουν; Δεν γίνονται αυτα.

Μια αλλη ιδέα θα ηταν να τα πας ολα στον πίσω τοίχο. Την οθόνη πάνω απο το τζάκι δηλαδη. Θα το ανάβετε και πιο συχνά. Θα εχεις και συμμετρικό χώρο στον ήχο, με τοίχους αριστερα και δεξιά των κυριως ηχείων. Περνάει απο την παντοφλική επιτροπή; Κάνε μια αίτηση.
Χα χα χα. Αυτό δεν περνάει ούτε με...πραξικόπημα! Άσε που εκεί θα είχα κι άλλα προβλήματα χωροθέτησης. Θα αναγκαστώ να ζήσω με τους συμβιβασμούς...της συμβίωσης! Αυτό με το πάνελ αριστερά του αριστερού ηχείου - τώρα που κατάλαβα τι εννοείς - είναι ίσως πιο εύκολο. Θα το σκεφτώ μήπως κάνω κάποιο ψευτοραφάκι για CD εκεί ή κάτι άλλο, τέλος πάντων. Το βασικό μου θέμα είναι με τον προβολέα που θα πρέπει να τον πάω πιο πίσω εκτός αν είναι...λίγο short throw σαν τον Optoma UHD50...που, όπως διάβασα σε link του Zizik, δίνει τις ίντσες που θέλω στα 3,5 m, απόσταση που με ικανοποιεί τεχνικά. Βέβαια, αυτός είναι dlp, και έχει κι άλλα χουσούρια...

Reaction score
5.963
Πολύ δύσκολος χώρος
Πίεσε να τα γυρίσεις 45 μοίρες
Επίσης υπάρχει περίπτωση η τηλεόραση να Πάει άλλου ;
Εάν θες ανέβασε φωτο από το δεξί ηχειο ώστε να δούμε αριστερά όλο τον χώρο
Άρχισε σιγά σιγά να τραβάς όλο κ πιο αριστερά τα ηχεια κ με χώρο πίσω πάνω
από ένα μέτρο
Υπάρχει περίπτωση να έχεις υπογειο η άλλο δωμάτιο να μεταφέρεις το σύστημα ;
Θέλεις γύρω στα 30 τμ

Reaction score
248
Πολύ δύσκολος χώρος
Πίεσε να τα γυρίσεις 45 μοίρες
Επίσης υπάρχει περίπτωση η τηλεόραση να Πάει άλλου ;
Εάν θες ανέβασε φωτο από το δεξί ηχειο ώστε να δούμε αριστερά όλο τον χώρο
Άρχισε σιγά σιγά να τραβάς όλο κ πιο αριστερά τα ηχεια κ με χώρο πίσω πάνω
από ένα μέτρο
Υπάρχει περίπτωση να έχεις υπογειο η άλλο δωμάτιο να μεταφέρεις το σύστημα ;
Θέλεις γύρω στα 30 τμ
Δυστυχώς, δεν έχω άλλο χώρο. Θα πρέπει να συμβιβαστώ στην υπαρχουσα διάταξη. Το καλό με τα 801 είναι ότι είναι ότι, λόγω βάρους και κατασκευής, δεν επηρεάζονται όσο άλλα ηχεία από την απόσταση πίσω τους.
Το σαλόνι είναι σε σχήμα Γ, όπως φαίνεται στις συνημμένες φωτό.
Η τηλεόραση μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο, δηλαδη, να πάει 30-40 cm πιο πίσω, όχι όμως σε άλλο σημείο. Έχω σκεφτεί όλες τις εναλλακτικές λύσεις..νομίζω δεν υπάρχει βολικότερη, σε σχέση και με τα υπόλοιπα έπιπλα, θέση.

Attachments

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Καλημερα, ξηλωσε το επιπλο, φτιαξε καινουργιο με υψος εως 40 ποντους, κατεβασε την οθονη, παρε μικροτερα ηχεια, βαλε ενα πανελ (σαν παραβαν ενα πραγμα) αναμεσα στην πορτα εισοδου και στο αριστερο ηχειο. Εμπλεξες εδω που ηρθες.

Reaction score
1.391
εγώ λέω να πουλήσεις το σπίτι και να πάρεις ένα άλλο...
σε αλλο προάστιο η το ίδιο...
αλλά το σπίτι να το πάρεις στα μπετά ακόμη, ώστε να μπορέσεις να περάσεις και όλες τις καλωδιώσεις και τον κρυφό φωτισμό όμορφα και ακριβώς εκει που τα θέλουν, ε που τα θέλεις ήθελα να πω , και που πρέπει βεβαίως βεβαίως βάση προδιαγραφών

Reaction score
15.548
Αναζητώντας προβολέα και οθόνη, σε πρώτη φάση, και με αφορμή μια ενδιαφέρουσα προσωπική συνομιλία μου με εξέχον μέλος του site, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το υπάρχον σύστημά μου
σεκαψε το εξεχων μελος :roflmao:

Reaction score
248
Το χιούμορ περισσεύει στο site....Κι όταν γίνεται από συμπάσχοντες-φορείς του ίδιου μικροβίου, μεγάλα παιδιά που αρνούνται να ενηλικιωθούν, όπως κι εγώ, τότε είναι καλοδεχούμενο! Να είστε βέβαιοι, πάντως, ότι θα συνεχίσω να λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν μου όλες τις παρατηρήσεις....σοβαρές και αστείες!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Εμεις με τα 801 γελαμε με τους αλλους με τα μικροτερα ηχεια :laugh:
Καταλαβαινω τι λες και σε στηριζω, να δεις πως γελαμε και εμεις οταν βλεπουμε μεγαλα ηχεια σε μικρους χωρους ... :roflmao::roflmao::roflmao:

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
5.963
Υπάρχει περίπτωση η τραπεζαρία να πάει εκεί που είναι το τζάκι μαζί με την κρυσταλιέρα ;
Το μπιλιαρδο να φύγει
Κ τα ηχεια να πάνε κάτω από το a/c ?
Για κάνε μια κουβέντα μπας και ...,
Δεν μπορεις να φανταστείς ποσο καλύτερα θα είσαι ....
Πες της γυναίκας ότι θα τρώτε δίπλα στο τζάκι κλπ
Ξέρεις εσυ ,....

Reaction score
248
Υπάρχει περίπτωση η τραπεζαρία να πάει εκεί που είναι το τζάκι μαζί με την κρυσταλιέρα ;
Το μπιλιαρδο να φύγει
Κ τα ηχεια να πάνε κάτω από το a/c ?
Για κάνε μια κουβέντα μπας και ...,
Δεν μπορεις να φανταστείς ποσο καλύτερα θα είσαι ....
Πες της γυναίκας ότι θα τρώτε δίπλα στο τζάκι κλπ
Ξέρεις εσυ ,....
Το έχω σκεφτεί πολύ και αυτό...δεν βολεύει. Έχουμε το βίτσιο, βλέπεις, να χρησιμοποιούμε το χώρο και για σαλόνι-καθιστικό!!. Βολεύουν οι καναπέδες κοντά στο τζάκι, όπως και νά ‘χει. Βλέπουμε και ξαπλωμένοι τηλεόραση και προβολέα. Το μπιλιάρδο, βέβαια, θα φύγει σε κάθε περίπτωση. Οι πολυθρόνες, επίσης, μπορουν εύκολα να πλησιάζουν στα 4-5 m, από τα 6 που είναι τώρα. Τα 801 με τα ροδάκια θα έρχονται μισό μέτρο μπροστά και θα επιστρέφουν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Το έπιπλο θα φύγει, οι ενισχυτές θα αραιώσουν και θα μπει μεγαλύτερη οθόνη, όπως το έχω στο μυαλό μου. Όπως έλεγε και ένας τύπος με πρόβλημα σαν το δικό μου, του οποίου το σύστημα παρουσίασε κάποτε ο ΗΧΟΣ: «αποφασίσαμε να ζούμε με το σύστημα και όχι για το σύστημα!»
[DOUBLEPOST=1522092494][/DOUBLEPOST]
σεκαψε το εξεχων μελος :roflmao:
Είναι προφανές ότι πάω γυρεύοντας...όπως λέμε!

Reaction score
5.963
Όποτε δεν ασχολούμαστε άλλο με τον ήχο πλέον διότι δεν έχει νόημα
Βγάλε μπιλιαρδο εφόσον γίνεται κ φέρε όσο γίνεται πιο μπροστά καναπέ
Ξυλωσε όλα τα έπιπλα από εκεί βάλε χαμηλό έπιπλο μέχρι 40 / 50 πόντους ύψος
Εάν υπάρχει δυνοτητα σταθερής οθόνης μας το λες άμεσα ο ότι και φθηνότερα θα σου έρθει και καλύτερα θα βλέπεις
Ιδανικά προσπάθησε ισοσκελες τρίγωνο ηχειων καναπέ
Θα πας για νέα φορμα ήχου η θα μείνεις 5καναλος ;
Ο ενισχυτής σου έχει hdmi ?
αναγνωρίζει hd ήχο ;

• Like

Reaction score
248
Όποτε δεν ασχολούμαστε άλλο με τον ήχο πλέον διότι δεν έχει νόημα
Βγάλε μπιλιαρδο εφόσον γίνεται κ φέρε όσο γίνεται πιο μπροστά καναπέ
Ξυλωσε όλα τα έπιπλα από εκεί βάλε χαμηλό έπιπλο μέχρι 40 / 50 πόντους ύψος
Εάν υπάρχει δυνοτητα σταθερής οθόνης μας το λες άμεσα ο ότι και φθηνότερα θα σου έρθει και καλύτερα θα βλέπεις
Ιδανικά προσπάθησε ισοσκελες τρίγωνο ηχειων καναπέ
Θα πας για νέα φορμα ήχου η θα μείνεις 5καναλος ;
Ο ενισχυτής σου έχει hdmi ?
αναγνωρίζει hd ήχο ;
Σταθερή οθόνη δεν μπορεί να μπει, γιατί πίσω από την οθόνη υπάρχει μπαλκονόπορτα. Απλά θέλω να βάλω μεγαλύτερη, 120-135’’, ηλεκτρική ή χειροκίνητη. Θα με ενδιέφερε κάποια πρόταση αν υπάρχει, γύρω στο 1000ρικο.
Ο ενισχυτής είναι ο denon X5200, έχει 8 HDMI εισόδους και 3 εξόδους. Αποκωδικοποιεί και τα νέα πολυκάναλα format, Auro, κλπ, σήματα 4Κ, αλλά, δεν έχω σκοπό να πάω σε πέραν των 5.1 ηχεία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αργότερα ίσως το επεκτείνω σε 9.2, αλλά ως εκεί, (εκτός αν έχω χωρίσει ως τότε:)!!!).

Last edited by a moderator:
  • Like

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος