Μετά τα rf 62II, τι;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406
Και μετά από τα rf 62 II που πάω?

Τα rf 62 II έχουν το πλεονέκτημα της αναβάθμισης.
Επιβάλλεται δοκιμή στον χώρο μου ή και στου νέου ιδιοκτήτη αν είναι απαραίτητο και όταν βέβαια αποφασισθεί η αλλαγή.

Γνωρίζετε λίγο πολύ εδώ μέσα τα γούστα μου.

Θέλω κάτι μόνο για μουσική. Όσο γίνεται πιο αναλυτική απόδοση, όχι όμως επιθετική.

Κόστος, ταβάνι,2000 έως 2500 μεταχειρισμένο ή καινούργιο.

θα μπορούσα να αρχίζω το διάβασμα, υπάρχει εδώ υλικό, όμως έχω εμπιστοσύνη στην γνώμη σας.
Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα, με κάτι το παραπάνω από ειδική γνώση, στο θέμα. Επί πλέον έχει η γνώμη σας δύναμη,σχετικά με τα ειδικά καταστήματα, διότι εκεί προέχει η πώληση, και έτσι ενώ ίσως υπάρχει θετική ανταπόκριση, είμαι σαν καταναλωτής όπως είναι φυσικό, υποψιασμένος.

Ένα κομμάτι στο θέμα ηχείο, είναι τα ενεργά. Αν και έχω ακούσει θετικές γνώμες, έχω ενισχυτικά που δεν θα μου άρεσε να αποχωριστώ, άρα αποκλείω αυτήν την κίνηση.

Δεν αποκλείω φυσικά και πάλι klipsch, όμως αυτή η επιλογή όπως προανέφερα, θα έχει σαν αποκλειστική χρήση την μουσική και μόνο, ακρόαση. Επίσης θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν καλή απόκριση και στο χαμηλό, διότι δεν επιτρέπει ο χώρος αλλά και τα μηχανήματά μου χρήση sub.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Πέραν του ότι είσαι καταδικασμένος (όχι ενεργά, όχι σαμπ) ρωτάς και εντελώς λάθος. :p

Για να ρωτήσεις "σωστά", λες τα εξής:

1) Τι ενισχυτή έχεις;

2) Απόσταση ακρόασης;

3) Πόσα τετραγωνικά μέτρα χώρος;

4) επιθυμητές στάθμες;

Το τι μουσική ακούς ή τι χρήση γενικώς θες, είναι ...άσχετο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406
Πέραν του ότι είσαι καταδικασμένος (όχι ενεργά, όχι σαμπ) ρωτάς και εντελώς λάθος. :p

Για να ρωτήσεις "σωστά", λες τα εξής:

1) Τι ενισχυτή έχεις;

2) Απόσταση ακρόασης;

3) Πόσα τετραγωνικά μέτρα χώρος;

4) επιθυμητές στάθμες;

Το τι μουσική ακούς ή τι χρήση γενικώς θες, είναι ...άσχετο.

Λοιπόν:

1. Advance set preamp - a160 http://www.areadvd.de/tests/test-advance-acoustic-x-preamp-x-a160-vor-endstufenkombi/
2. 2,5 μέτρα
3. 4χ4
4. Χαμηλές έως πολύ χαμηλές εντάσεις.

Μουσική μέσω htpc συνδεδεμένο στο dac του x preamp. Κάποια στιγμή αλλαγή με εξωτερικό αναβαθμισμένου κόστους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Στα 2,5 μέτρα χρειάζεται οπωσδήποτε 8" μεγάφωνο, κι επειδή δεν έχεις σαμπ, και λες ότι δε προβλέπεται, θα έλεγα 10".

Αν έχει σαμπ, τα δεδομένα είναι πιο "χαλαρά".

Βρες ποια ηχεία πληρούν τις ανωτέρω απλές προδιαγραφές που θέτω, να σε πω ποιο προτιμώ και γιατί. ;)

Προφανώς η επιλογή ενός ημιενεργού, με ενσωματωμένο σαμπ σα το χρυσαυτί, φαντάζει η καλύτερη.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406
Από αύριο photo του χώρου.
Σχετικά με τα ηχεία,
Τα rf 62II μου δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι εντάξει στον χώρο μου. Ίσως λίγο παραπάνω αναλυτικά είναι από αυτό που θα ήθελα.
Σε συνδυασμό με άλλο μηχάνημα μπορεί και να μην είχαν πρόβλημα.
Υπάρχει sub στον χώρο αλλά είναι συνδεδεμένο στον marantz 7009, δεν νομίζω ότι γίνεται σύνδεση και σε δεύτερο σύστημα.
(Υπάρχουν 2 ξεχωριστά στον ίδιο χώρο συστήματα, διότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ τελικού και τροφοδοτικών των πηγών εικόνας).

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.223

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406

GoldenEar μου αρέσει αυτή η εταιρεία από κριτικές που κατά καιρούς έχω διαβάσει. Δεν έτυχα ποτέ ακρόασης.
Ωραία η επιλογή ημιενεργού....

A

AKARL

Guest
Το five και το seven δεν ειναι ημιενεργά, αλλά παθητικά
OK. Τότε βρίσκεται σε δίλημμα: Ντιφίνιτιβ βέρσους Μάγκνατ. Εικάζω ότι τα δέφτερα θα του είναι πχιό οικεία ως άκουζμα χωρίς αφτά που τον ενοχλάν στα Κλιπζς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.661
Ίσως λίγο παραπάνω αναλυτικά είναι από αυτό που θα ήθελα
Δηλαδή, τονισμένα μεσαιοπρίμα.

Τι RT 60 έχεις;
Τι τάργκετ κερβ παίζεις;

Μη μου πεις ότι δεν... >:(

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Mε χώρο 4x4 η οποιαδήποτε επιλογή "μεγάλου" ηχείου είναι καταδικασμένη εαν ζητούμενο είναι η τονική ισορροπία.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406
Είναι τονισμένα τα υψηλά - μεσαία. Η φωνή είναι πολύ μπροστά.
Σε αντιπαραβολή με τα Monitor audio rs6 που υπάρχουν στο σπίτι, Καλύτερη η κατάσταση στο θέμα με αυτά, όμως και αυτά , δεν... κάτι λείπει και από αυτά.

Λέτε με κανένα dsp να κάνω τίποτα? Διότι κατά τα άλλα δεν έχω πρόβλημα. Λίγο πιο πίσω να ήταν οι μεσαίες θα ήταν όλα υπέροχα.

Η άλλη λύση είναι η αγορά άλλης επιλογής, κατόπιν. Εκεί επεμβαίνει όμως ο παράγων - κόστος, σύντροφος (άντε πάλι επεξηγήσεις και μαρτυρικές συζητήσεις και εν μέρει έχει και δίκιο, όλα με αυτά ασχολούμαι και τρώγομαι, εκεί πάει η κουβέντα πάντα ) .

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.406
Ο Χώρος είναι γνωστός από άλλες συζητήσεις:
Προβληματικός , μαζεμένος, υπέρ φορτωμένος.
Πρέπει να το ψάξω αρκετά, ως προς τον αντικαταστάτη.

Επαναλαμβάνω ότι, με ηχεία ιδίου περίπου κόστους, που κατά καιρούς έχουν περάσει από τον χώρο, το αποτέλεσμα ήταν φανερά κατώτερο σε απόδοση, από αυτά των rf. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαν αντικατασταθεί φυσικά.
(Mission, Monitor Audio, Dali,).
DSC_0189.JPG DSC_0195.JPG

Είμαι σε αναμονή παραλαβής του Umik-1 οπότε θα ανεβάσω διάγραμμα, μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός