Μετά τα rf 62II, τι;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Οταν με το καλό γίνει η μέτρηση, προβλέπω ότι και το κατώτερο φάσμα θα παρουσιαστεί ενισχυμένο από το χώρο. Λογικά θα πάρεις καλύτερες μετρήσεις χαμηλά και καλύτερη τονική ισορροπία με το RP-150M. Παρε και μια μέτρηση με αυτα πιο καλα στήμενα στην ίδια θέση και χωρίς τα θηρία δίπλα τους, η φόρτιση από τις γωνίες ίσως στο μικρότερο ηχείο να μην είναι καταστροφική, ενίοτε ειναι και υπερ του. Λαμβάνοντας καμπύλη απόκρισης συχνότητας κλπ με το ηχείο βάσης, θα έχεις ένα καλό συμπέρασμα για το πόσο "μεγάλο" ηχείο μπορείς να επιλέξεις ώστε να είσαι όσο το δυνατόν σωστός τονικά. Είδομεν..

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Είναι τονισμένα τα υψηλά - μεσαία. Η φωνή είναι πολύ μπροστά.
Σε αντιπαραβολή με τα Monitor audio rs6 που υπάρχουν στο σπίτι, Καλύτερη η κατάσταση στο θέμα με αυτά, όμως και αυτά , δεν... κάτι λείπει και από αυτά.

Λέτε με κανένα dsp να κάνω τίποτα? Διότι κατά τα άλλα δεν έχω πρόβλημα. Λίγο πιο πίσω να ήταν οι μεσαίες θα ήταν όλα υπέροχα.

Η άλλη λύση είναι η αγορά άλλης επιλογής, κατόπιν. Εκεί επεμβαίνει όμως ο παράγων - κόστος, σύντροφος (άντε πάλι επεξηγήσεις και μαρτυρικές συζητήσεις και εν μέρει έχει και δίκιο, όλα με αυτά ασχολούμαι και τρώγομαι, εκεί πάει η κουβέντα πάντα ) .

Η φωνη μαζευεται ευκολα απο το κρος.......

Reaction score
1.379
Ο Χώρος είναι... υπέρ φορτωμένος...
Αν δε λύσεις το θέμα χώρου θα σπαταλήσεις χρήματα και μετά από λίγο πάλι κάτι θα σε τρώει. Προσωπικά θα ξελάφρωνα το δωμάτιο και επειδή δε μένεις μόνος θα άρχιζα από τα δικά σου. Θα έβγαζα το μεγάλο ρακ και θα έμενα μόνο με δικάναλο σύστημα και μικρό χαμηλό ρακ. Με τα ηχεία βάσης αν και καλύτερα θα ήταν ηχείο με 6.5" woofer και bass reflex μπροστά. Χοντρή μοκέτα επίσης, το μισό σύστημα πατάει σε διαφορετικό υλικό από το άλλο μισό.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Λοιπόν, πέρασα σήμερα από γνωστό κατάστημα του χώρου!
Ο υπεύθυνος της Εταιρείας, γεμάτος υπομονή και διάθεση, έθεσε προς ακρόαση πάνω από 5 - 6 επιλογές, όλες online και με το πάτημα ενός πλήκτρου!

Δεν θα το πιστέψετε τι συνέβη! Διαφάνεια, φυσικότητα, δυναμικά: Στην νέα σειρά .... klipsch!

Αφού από την αρχή έθεσα σαν όρο στον εαυτό μου να ξεφύγω, μπήκαν σε ακρόαση,οτιδήποτε άλλο εκτός από klipsch.
Έ κάπου εντυπωσιάστηκα, κάπου απογοητεύτηκα, αρκετή ώρα κάναμε δοκιμές, μέχρι που αναφέρει, αν θα ήθελα και κάτι από Klipsch! Ε λέω άντε βάλε κάτι, πεπεισμένος ότι αυτό που θα ακούσω θα έχει να κάνει με τα προτερήματα αλλά κυρίως με τα αδύνατα τους κατ εμέ, σημεία! Και όμως, μόλις έπεσε σε ακρόαση το RP-600M κάλυψε σε ήχο σχεδόν ότι μέχρι στιγμής έπαιζε. Όλα αυτά βέβαια στον χώρο του! Η δε νέα σειρά δαπέδου... 5000 6000 8000 έχει εντελώς νέο τουίτερ, αναβαθμισμένο κατά τον υπεύθυνο.

Έφυγα με ανάμικτα συναισθήματα, και περισσότερο προβληματισμένος από ότι ήμουν πριν την σχετική εμπειρία!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Atc scm 11 η 19
Από μπάσο πως πάνε? Δίνω κάποια σημασία σε αυτό.
[DOUBLEPOST=1546420445][/DOUBLEPOST]Επίσης δεν έχω ποτέ τύχει ακρόασης της εταιρείας Focal.

Αυτό πχ κάνει για τα γούστα μου? (εννοώ συνηθισμένος σε κλιπσ... και πάω σε αναβάθμιση κρατώντας όμως τα "καλά" τους...).
https://www.athensproaudio.gr/el/focal-aria-926-walnut-pair.html

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Ερώτηση κρίσεως:

Για να μην αποκλείσω ηχεία ραφιού: Υπάρχει στον χώρο το yamaha yst w515 :
background.png

το οποίο είναι συνδεδεμένο στον Marantz sr 7009 μέσω rca όπως είναι φυσικό. Υπάρχει η δυνατότητα να το συνδέσω στο δικάναλο (advance x preamp - τελικός advance x a160) με κάποιον τρόπο ταυτόχρονα???

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Όχι αν και έχω σε εκτίμηση την εταιρεία....

Μου φαίνεται θα αρχίσω έναν έναν να τους βλέπω.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Εδώ και μία Εβδομάδα, υπάρχει βελτίωση στο πρόβλημα που είχα εντοπίσει στα rf.
Μάλλον έστρωσαν οι νέοι Πυκνωτές του advance. Ίσως έπρεπε να κάνω υπομονή. Αναφέρθηκε βέβαια από τον Τεχνικό, αλλά θεώρησα ότι είχε περάσει ο χρόνος στρωσίματος. Μαγεύτηκε η οξύτητα, που ενοχλούσε. Έτσι τώρα το σύστημα, έχει μία όμορφη παρουσία, με έντονη έμφαση στην λεπτομέρεια. Φαίνεται δε καθαρά η διαφορά έναντι του marantz με ακόμη μεγαλύτερη υπεροχή στα δυναμικά, στην ατάκα του χαμηλού, όπως και στην ανάλυση φυσικά.

Διαφορές, χονδρικά του δικάναλου συστήματος, έναντι του πολυκάναλου:
Επαναλαμβάνω χονδρικά τις συνθέσεις:
α. δικάναλο: Advance x preamp, Adbance x a-160 - 2x160 βατ από τα οποία τα 20 πρώτα σε τάξη A. klpsch rf 62II
β. Πολυκάναλο: Marantz sr 7009, βασικά ηχεία klipsch rp 150. sub Yamaha yst 515.
(Καλύτερη απόδοση για ακρόαση μουσικής στο πολυκάναλο: Τα ηχεία σαν large με την συνεχή όμως συμμετοχή του sub. Pure Direct).

Διαφορές: Υπεροχή (καθαρή) του δικάναλου στην λεπτομέρεια, εστίαση, ποιότητα και αληθοφάνεια χαμηλού (ειδικά σε χαμηλές, έως πολύ χαμηλές εντάσεις).
Σε μεγάλες εντάσεις οι διαφορές ομαλοποιούνται κυρίως στο χαμηλό.

Μετά από όλα αυτά, θα κοιτάζω για κάτι καλύτερο σχετικά με τα ηχεία, αφού έχω αποφασίσει να διαθέσω κάποιο ποσό για τον σκοπό αυτό, χωρίς όμως άγχος, και αφού πεισθώ ότι πράγματι θα είναι καλύτερη επιλογή, από τα rf.

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Γίνεται η σύνδεση 2 συστημάτων σε 1 Sub τελικά???
αν το σαμπ σου εχει 2 εισοδους (lr)
κουμπωνεις εκει ενα ιντερκονεκτ απο καθε ενισχυτη......
ξεκιναμε με αυτο....εχει 2 εισοδους ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Βάλε τον τελικό στις εξόδους προ του μαραντζ και άκου.

Αν βάλεις έναν Κράουν μετά το μαραντζ, να οδηγεί επαρκώς τα ηχεία, θα βγάλεις σε αγγελία το δικάναλο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Κάτι άλλο παιδιά...
Γίνεται να χρησιμοποιείται ένα sub από 2 ξεχωριστά συστήματα ? Και αν ναι τι θα πρέπει να διαθέτει?
[DOUBLEPOST=1546765032][/DOUBLEPOST]
Βάλε τον τελικό στις εξόδους προ του μαραντζ και άκου.

Αν βάλεις έναν Κράουν μετά το μαραντζ, να οδηγεί επαρκώς τα ηχεία, θα βγάλεις σε αγγελία το δικάναλο.
Σοβαρά? Και δεν είναι μεγάλο το κόστος απόκτησής του! Πιο μοντέλο προτείνετε? Χαμός γίνεται στο site της με τα ενισχυτικά και τις εκδόσεις τους.
[DOUBLEPOST=1546765398][/DOUBLEPOST]
αν το σαμπ σου εχει 2 εισοδους (lr)
κουμπωνεις εκει ενα ιντερκονεκτ απο καθε ενισχυτη......
ξεκιναμε με αυτο....εχει 2 εισοδους ?

Αργύρη μου, κατ αρχάς σου θυμίζω ότι επιβεβαιώνεται συνεχώς η επιτυχής αναβάθμιση των rf (τουλάχιστον για ακόμη μία φορά και τώρα)...:drinks:
Το πίσω μέρος του sub μου, είναι το παραπάνω που δείχνει η εικόνα.. Αν μπορείς να βγάλεις άκρη.....

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Δοκίμασε αυτό που σου πρότεινα, για να διαπιστώσεις ότι μόνο τη διαφορά οδήγησης ακούς, διότι ο μαραντζ δεν έχει σοβαρά στάδια οδήγησης, όπως ο τελικός σου.

Βεβαίως, ο τελικός σου δε μπορεί να συγκριθεί με έναν Κράουν, ούτε σε ικανότητα οδήγησης, ούτε σε ήχο. Δυστυχώς το Χάι εντ χάνει στην κόντρα με το επαγγελματικό γκρουπ Χάρμαν, σε κάθε κατηγορία τιμής. (υπ'όψιν, έχει και λίαν ακριβούς ενισχυτές η κραουν)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Ποιο μοντέλο της προτείνεις Κώστα μου. Αν είναι έτσι όπως αναφέρεις, πάνε και τα rf στο σύστημα μαραντζ και βάζω πωλητήριο στους advance...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός