Μετατροπέας θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική.

Reaction score
3.513
Το ότι θα βρεθεί η λύση, δεν υπάρχει περίπτωση ... θα βρεθεί. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το αποτέλεσμα. Θα ακούγεται καλύτερα ο προενισχυτής με τροφοδοασία φωτιάς από έναν αντίστιχο με απλό τροφοδοτικό μπαταρίας ή ρεύματος ?
Σκοπός μας δεν είναι μόνο το περίεργο design, αλλά ο ήχος . Να μην το ξεχνάμε αυτό.

Επομένως το τροφοδοτικό μας θα πρέπει τουλάχιστον να έχει τα κάτωθι βασικά χαρακτηριστικά :

1. Φιλικό με το περιβάλλον
2. Αντίσταση εξόδου χαμηλή και σταθερή για όλες τις ακουστικες συχνότητες.
3. Ελάχιστη αυτονομία 10 ώρες, ή ανάλογη με την ποοιότητα του καυσίμου.
4. Σταθεροποίηση συνεχούς τάσης που δεν θα επηρεάζεται από την μεταβολή της θερμοκρασίας.
5. Δυνατότητα εναλλακτικής λειτουργίας και με photocells κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Reaction score
3.513

The double thermo-electric battery below was made at Denison University some time before 1885. At the right is a commercial instrument in the collection at Wesleyan University.

Reaction score
3.513

Here is the basic thermoelectric demonstration. The bottom piece is made of zinc and the top of copper. When one junction is heated, current passes around the loop, setting up a magnetic field and producing a torque on the magnetic needle.

This unmarked piece of apparatus is at Case Western Reserve University in Cleveland, Ohio.

Τότε ας βάλουμε κι εμείς έναν πυκνωτή ... μέχρι να φορτιστεί.

Reaction score
3.513
Βρήκα κάτι πολύ καλό.

SMALL POWER GAS TURBINE FOR GENERATING
ELECTRICITY FROM CARBONIFEROUS WASTE MATERIALS
OR ONE CANDLE

Μου αρέσει γιατί μπορεί να δώσει ισχύ 60W με ένα καντήλι.
Ξεχνάμε προς το παρόν ότι μπορεί να κάψει και σκουπίδια.

Εχει κατατεθεί και η σχετική πατέντα στο Europen Patent Office.

Υπάρχουν και τα σχέδια για την κατασκευή.

Κάτι ανάλογο, αν δείτε στην αρχή αυτού του thread, σκεφτόμουν να φτιάξψ κι εγώ. Κάτι δηλαδή που θα χρησιμοποιεί την ανοδική κίνηση του ζεστού αέρα και θα μεταδίδει με κάποιο τροπο αυτή την κίνηση σε κάποιο είδιος δυναμό.

http://v3.espacenet.com/textdes?CY=ep&LG=en&IDX=GB1334880&QPN=GB1334880

sk

Reaction score
501
Κάποτε σε ένα ιστορικό βιβλίο, είχα δει μια αστεροειδή διάταξη – σαν στεφάνι – με πολλαπλές ακτίνες από δυο διαφορετικά μέταλλα (χαλκός – σίδηρος) κολλημένα εναλλάξ, τοποθετημένο στο γυαλί φωτιστικής λάμπας πετρελαίου.
Κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο το χρησιμοποιούσαν ρώσοι πολίτες για να τροφοδοτούν με ρεύμα φορητά ραδιόφωνα.
Δεν ξέρω αν μπορεί να σε εξυπηρετήσει.
Βασίζονταν στο φαινόμενο Peltier – Seebeck.
Για περισσότερη θεωρία και πειράματα : http://users.physics.uoc.gr/~kele/teaching/tei/civil/lab/lab1/lab1ans.pdf

Ελπίζω να βοηθά

Reaction score
3.513
Αγαπητέ sk , κατ' αρχάς σε καλωσορίζω στο φόρουμ μας.

Είμαι σίγουρος ότι η συμμετοχή σου θα είναι χρήσιμη και ευχάριστη.

Για το φαινόμενο Peltier έχω διαβάσει κι εγώ πολλά άρθρα τελευταία. Πιστεύω ότι επάνω σε αυτό στηρίζονται όλα τα πειράματα που έχουν γίνει για την μέτρηση της θερμοκρασίας και για την παραγωγή ηλεκτικής ενέργειας από την θερμότητα.

Κάποια άλλα αντίστοιχα πειράματα περιλαμβάνουν με κάποιο τρόπο και την μετατροπή της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική. ( θερμική-> κινητική -> ηλεκτρική). Το μειονέκτημα της τελευταίας μεθόδου είναι ο μηχανικός θόρυβος που παράγεται από την κίνηση του δυναμό.

Θα διαβάσω κι αυτό που ανέβασες και θα σου απαντήσω. Σε ευχαριστώ.
Πλησιάζουμε σιγά σιγά ....

Reaction score
3.513
Το ότι θα μπορούσε το AVSite.gr να εξελιχτεί σε κέντρο έρευνας και τεχνολογίας ούτε που το περιμέναμε.

Reaction score
3.513
Φυσικά, όπως πολύ σωστά αναφέρει και το σχετικό άρθρο, ο Thomas Johann Seebeck ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε το θερμοηλεκτρικό φαινόμενο, το 1821 παρακαλώ.
Ο Pertlier ήρθε 13 χρόνια μετά για να αντιστρέψει το φαινόμενο.

SK, που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή της Ρώσικης λάμπας πετρελαίου με αυτό το αστεροειδές πλέγμα ?
Φαντάζομαι ότι η λάμπα θα είναι η κοινή λάμπα πετρελαίαο που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα.

Θα είναι και πολύ Hi-End λαμπάτο το σύστημα παρακαλώ.

Φίλε SK , μην μας παρεξηγείς. Εδώ μέσα λίγο πολύ όλοι μας έχουμε μια δόση τρέλας με τον ήχο και ακόμα περισσότερο με τις λυχνίες .

Reaction score
3.513
Χθες, μιας και το αναφέραμε, άναψα μια πολύ όμορφη λάμπα πετρελαίου που έχω στο σπίτι σαν διακοσμητική. Η θερμότητα που παράγεται στο επάνω στόμιο του γυαλιού είναι πολύ υψηλή.

Αντί για φωτιστικό πετρέλαιο χρησιμοποίησα παραφινέλαιο, γιατί το παραφινέλαιο είναι άοσμο.

Reaction score
5
Αντί για φωτιστικό πετρέλαιο χρησιμοποίησα παραφινέλαιο, γιατί το παραφινέλαιο είναι άοσμο.
Πρόσεχε γιατί η παραφίνη όταν καίγεται εκπέμπει πολλές καρκινογόνες ουσίες. Δεν θες να ακούς μουσική και να πεθαίνεις σιγά σιγά όλη την οικογένεια...

Βρες φυσικό κερί μέλισσας. Τι σόι hiendάδες είστε αν δεν καίτε το καλύτερο κερί που υπάρχει...τσ, τσ, τσ...

Reaction score
3.513
ak1s, το καύσιμο δεν μας απασχολεί σε αυτή τη φάση. Αργότερα, η μηχανή μας θα μπορεί να καίει και το περιττό σου λίπος, που το έχεις και άφθονο. :mrgreen:

Reaction score
3.513

Reaction score
5
ak1s, το καύσιμο δεν μας απασχολεί σε αυτή τη φάση. Αργότερα, η μηχανή μας θα μπορεί να καίει και το περιττό σου λίπος, που το έχεις και άφθονο. :mrgreen:
Ενδιαφέρον σχόλιο...αλήθεια γνωριζόμαστε; Εγώ δεν σε έχω δει :?: :mrgreen:
Αλήθεια, το ζωικό λίπος όταν καίγεται πόσα μιλιαμπέρια δίνει κύριε καθηγητά; :D

Reaction score
3.513
Ενδιαφέρον σχόλιο...αλήθεια γνωριζόμαστε; Εγώ δεν σε έχω δει :?: :mrgreen:
Αλήθεια, το ζωικό λίπος όταν καίγεται πόσα μιλιαμπέρια δίνει κύριε καθηγητά; :D

Παιδί μου, το περιττό λίπος η μηχανή μας δεν θα το καίει δια της ταχείας καύσης αλλά δια της βραδείας. Οταν μας τελειώνει το καύσιμο θα έχει και μία μανιβέλα που θα την γυρνάμε και με αυτό τον χειρονακτικό τρόπο θα καίμε το περιττό μας λίπος.
Θα κάνουμε δηλαδή γυμναστική και θα ακούμε και την αγαπημένη μας μουσική.
Κατάλαβες ?

Reaction score
25.524
λοιπον
με 5% αποδοση θεμε τουλαχιστον 100 βαττακια θερμικης ισχυως γαι εναν προ που θα χριεαστει 5.
αρα ενα κερακι δε φτανει, διοτι αν εφτανε με 15 κερακια τετοια θα ζεσταιναμε κανονικα ενα δωματιο 15τετραγωνικων και αυτο δε γινεται.

για την στροβιλλο γενητρια τι αν πουμε ? αυτο θα κοστιζει πιο πολυ και απο lamm, ασε που δεν ειναι δυνατον να την κατασκευασεις κανεις μονος του.

ρε συ g kar δε τα αφηνεις αυτα να δουμε τι θα κανουμε με το ροτελι μου?

Reaction score
25.524
οποτε λεω εγω:
γαιτι να κανεις δυο μετατροπες ενεργειας (χημικη σε θερμικη και θερμικη σε ηλεκτρικη ) και να μην παρεις μια ενεργειακη κυψελη που μπορει να δουλεψει με υδρογονο ,με αιθανολη , με μεθανολη , ακομα και με βενζινη?

Reaction score
3.513
Μήπως θέλεις να δουλεύει ρε συ Παναγιώτη και με βαζελίνη ?
Ασε μας με τον πόνο μας, να χαρείς.

Ενα κεράκι ανά κανάλι μπορεί να είναι αρκετό. Είναι λάθος να συνδέεις τη δυνατότητα θέρμανσης ενός χώρου που έχει το κεράκι με την δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το θέμα αυτό το βλέπουμε χωρίς άγχος και δεν μας πιέζει κανείς να φτιάξουμε κάτι που θα είναι πρακτικά χρήσιμο.

Επομένως, μόνο έξυπνες ιδέες παρακαλώ. Ετσι για την πλάκα μας.
Και τίποτα να μην φτιάξουμε στο τέλος, δεν μας πειράζει καθόλου.

Reaction score
3.513
Παναγιώτη, από το ροτελάκι θα κρατήσουμε μόνο το κουτί. Μέαα στο κουτί θα βάλεις τα modules που έχει ο κοινός γνωστός μας. Ξέρεις εσύ μάνα μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv